Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
-
@kamile merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Dönüş biletiniz 2 ay sonraya olduğu için mi kalış izni 2 ay verildi? Yoksa 6 ay verildi de siz bunu mu uzattiniz? Teşekkürler
-
@speedystop merhaba dönüş biletini girişte sorun olmasın diye 2 ay sonraya aldık.Daha öncede gittiği için orada yasal olarak 6 ay kalabileceğini biliyorduk.College bakıyor f1 vizesine başvuracak.
-
Merhaba,
Turist vizem ile Amerikaya gitmeyi düşünüyorum. En son Amerikaya girişim work and travel ile olmuştu bu yüzden o vize ile I-94 belgesi almıştım. Bu seferki turistik amaçlı girişim için I-94 belgesine ihtiyacım var mı? Varsa yeni bir tane mi oluşturmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim. -
@crazycells merhaba seyahat gecmisim sitede yer alıyor ancak kalis surem yazmiyor. No record found for traveler uyarisi geliyor. Historyde ise giris yaptigim tarih gorunuyor. Kalma suremi nasil ogrenebilirim?
-
@speedystop, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Evet turist vizesi ile 6 ay kalmak için gidiş dönüş biletini göstermek yeterli mi? Ben 6 ay kalacağım demek ve bilet göstermek yeterli mi? Yani bu hakkı kullanmak için illa çekinmek mi gerekiyor? Yoksa durdur yere başa iş almak mı? Tecrübelerinize ihtiyacım var. Yardımlarınızı rica ederim.
hayir, siz giris yaparken ne amacla girdiginizi soyluyorsunuz, CBP gorevlisi giris amaciniza gore I-94 surenize karar veriyor.
Genelde 6 ay veriyorlar, ama vermek zorunda degiller.
-
@dani27, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Merhaba,
Turist vizem ile Amerikaya gitmeyi düşünüyorum. En son Amerikaya girişim work and travel ile olmuştu bu yüzden o vize ile I-94 belgesi almıştım. Bu seferki turistik amaçlı girişim için I-94 belgesine ihtiyacım var mı? Varsa yeni bir tane mi oluşturmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.sorun degil, I-94 her seferinde yeniden veriliyor.
Yani gecmis I-94 belgesine artik ihtiyaciniz yok, zaten bu bilgilere CBP erisebiliyor.
Ayrica artik tamamen elektronik I-94'e gectikleri icin I-94 formunu doldurmaniza gerek yok, tum bilgileri bu siteye yukluyorlar:
-
@Zeynep-Yuksel, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
@crazycells merhaba seyahat gecmisim sitede yer alıyor ancak kalis surem yazmiyor. No record found for traveler uyarisi geliyor. Historyde ise giris yaptigim tarih gorunuyor. Kalma suremi nasil ogrenebilirim?
tarih bilgilerini pasaportunuzdaki damgalardan bulabilirsiniz.
-
@crazycells Anladım çok teşekkür ederim

-
@crazycells merhaba pasaportta damga yok
gorevli damga basmadigi icin arayisa gectim zaten. Travel historyme ulastim ancak bir zaman bilgisi yazmiyor -
Merhaba. Arkadaşımın pasaportuna kaşe vurulmuş. Altına el yazısı ile tarih yazılmış. 5 giriş var. 1 tanesine 10 gün süreli tarih verilmiş, diğerleri 6 ay. Bunun bir önemi var mi?
10 gün vurulduğu girişi ihlal olmasın diye 10 kalıp çıkış yapmış.
-
@Zeynep-Yuksel artık pasaporta süre belirten damga vurmuyorlar I94 belgenizden kontrol etmeniz gerekiyor kaç gün kalış hakkı verdiklerini
-
@Emre-Kurtulmuş tesekkurler Emre bey, i-94 formuna baktigimda sadece giris ve 2018 yili giris ve ayrilis tarihlerim yaziyor. Yani su tarihe kadar cikis yapmasi gerekiyor bilgisi yok. Bu durumda 6 ay gecerli mi oluyor?
-
@Zeynep-Yuksel I94 sitesinde alt kısımda 3-4 farklı seçenek var, "How Much Longer May I Remain in the U.S.?" olan seçeneğe bilgilerinizi girip kontrol edince kalış süresini görebiliyorsunuz olması lazım Proof of Visitorı seçerseniz sadece giriş tarihiniz filan çıkar ama ilk bahsettiğim seçenekte kalış sürenizde yazıyor olması lazım
-
@Kef14, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Merhaba. Arkadaşımın pasaportuna kaşe vurulmuş. Altına el yazısı ile tarih yazılmış. 5 giriş var. 1 tanesine 10 gün süreli tarih verilmiş, diğerleri 6 ay. Bunun bir önemi var mi?
10 gün vurulduğu girişi ihlal olmasın diye 10 kalıp çıkış yapmış.
Dogru olani yapmis. I-94 icin verilen sureyi gecirmemek gerekiyor.
10 gun izin verilen seyahati ne amacla gerceklestirmisti acaba? Cok sik giris-cikis yaptigi icin not etmis olabilirler, bu daha cok bir sonraki giristeki gorevli daha cok dikkat etsin diye yapiliyor.
-
@Zeynep-Yuksel, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
@crazycells merhaba pasaportta damga yok
gorevli damga basmadigi icin arayisa gectim zaten. Travel historyme ulastim ancak bir zaman bilgisi yazmiyorhem cikis yaptiginiz ulke, hem de giris yaptiginiz ulke mi damga basmadi?
Karayip adalarindan veya Kanada'dan mi ABD'ye giris yaptiniz acaba?
Bu bilgileri hangi basvurunuza ekliyorsunuz, hatirlatir misiniz?
-
@crazycells bilgi amacli ogrenmek istiyorum donusum 25 agustos girisim 9 haziran. Sureyi asmamak tedbir amacli ogrenmek icin sordum. Yardimlariniz icin tesekkurler
-
@crazycells bilgi amacli ogrenmek istiyorum donusum 25 agustos girisim 9 haziran. Sureyi asmamak tedbir amacli ogrenmek icin sordum. Yardimlariniz icin tesekkurler
Suradan "get most recent I-94"e bakiyorsunuz, degil mi?
-
@crazycells aynen belki mobilden eksik cikiyordur bilgisayardan da deneyeyim diyorum. Bu arada Turkiye’den giris yaptim:)
-
Merhaba, benim b1/b2 vizem var. Amerika’ya girerken turistik amaçla geldiğimi ve yarı zamanlı dil kursuna kayıt olduğunu söylediğim halde vizeme b1 işareti koymuşlar. Amerika gümrüğünün resmî sayfasından baktım gerçekten de b1 işareti konulmuş. Ben burada Meksika’ya gideceğim ve geri Amerika’ya dönmek zorundayım. Çünkü dönüş biletim Amerika’dan. Bu durumda Meksika’dan Amerika’ya geri dönerken sorun Yaşar mıyım ?
-
Merhaba, b1/b2 vizem mevcut. Ilk vizemi 2005 yilinda aldim ve bu zamana kadar 7-8 kez Amerika’ya giris yaptim. En son 2016’da gitmistim ve cikmam gereken tarihten yaklasik 2 ay sonra ciktim. Yani 6 ay sonra cikis yapmam gerekirken, 8 ay sonra cikis yaptim ama bu sirada Change of Status basvurusu yapmistik ailece, onaylanmayinca ulkeden ciktik. O tarihten sonra da yani 2017’den beri Amerika’ya hic gitmedim. Ta ki gecen aya kadar. 14 Kasim’da JFK havalimanina giris yaptim. Pasaport kontrolundeki border polisi bana sadece “ne kadar kalacagimi ve ne icin geldigimi” sordu. Ekranina bakip “seninle islemimize iceride devam edecegiz” dedi ve beni alip icerideki ofislerine goturdu. Pasaportumu icerideki ofiste baska bir polise teslim etti. Yaklasik 10 dakikalik bekleme suresi sonrasinda polis pasaportuma bir damga basti ve beni yanina cagirdi. Hic bir soru sormadi. “Gidebilirsin” dedi. Pasaportumu alip hizlica bastigi damgaya baktim. 13 Mayis 2023’e kadar kalabilecegimi gosteren damgaydi. 6 aylik kalis suresini onaylamisti. Bu arada bizim su an devam etmekte olan isveren sponsorlu EB3 surecimiz var. NVC onayimizi alali 1 yili gecti, sadece konsolosluk randevusu bekliyoruz. Kisaca, en son girisimde tekniken overstay olmama ve gocmenlik surecimde olmamiza ragmen Amerika’ya giris yaptim. Tecrubem, benzer durumda olan arkadaslarin kafasinda olusan sorulara bir ornek teskil eder umarim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.