Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

• Herkese merhaba, DV 2021 kazananı olarak adresim şu an mülakatta verdiğim ilk adresim, Delaware’de gözüküyor. İlk girişimi de NY’da gir-çık olarak gerçekleştirdim. Bu sene farklı bir eyalette 2 ay kalarak hem çalışıp hem de re entry permit başvurusu yapacağım.
    Sorum ise, İki aylık bir süreç için adresimi değiştirmem gerekir mi?
    Farklı bir eyalette yasal olarak çalışacağım için bir gelirim ve bunun vergisi olacak, gelecek sene vergi bildirim yaparken farklı eyalette çalıştığım (yani yaşadığım) için adres değişikliğini bildirmezsem bir sıkıntı olur mu?
    Son olarak da, adres değişikliğini bildirmezsem gelecek postalarda sıkıntı yaşar mıyım (re entry permit başvurusu yapacağım, herhangi bir notification post gelirse)?
    Herkese şimdiden teşekkürler.

• @dogukankskn Geçici adresleri bildirmenize gerek yok. Kalıcı bir adres edindikten sonra bildirebilirsiniz. Adres değişikliğini bildirmezseniz USCIS yazışmaları en son verdiğiniz adrese gönderecektir. Ancak USCIS normalde size herhangi bir posta yollamaz.

• @knnrn cevabınız için teşekkür ederim. Re entry permit yapacağım için bildiri postası gidebilir diye düşündüm, acaba sadece USPS’den temporary address change mi yapsam, ne dersiniz?

• @dogukankskn Postayla gelen her şeyi USCIS hesabızdan da görebiliyorsunuz. Ara sıra kontrol ettiğiniz sürece sorun olmaz. Sistemde görünen adres sizinle hiç ilgisi olmayan bir adres ise o zaman bildirim yapmakta yarar var.

• @knnrn Re-entry permit başvurusunda bulunacağım için randevu mektubu vs geliyor diye okudum ilgili başlıkta, eğer o belgelerle gitmem gerekirse randevuya adresimi değiştirsem daha iyi olur gibi. Sadece USPS’den temporary adresimi değiştirip, USCIS adresimden güncellemesem sıkıntı olmaz sanırım?

• @dogukankskn Devam eden bir başvuru olduğu için USCIS'e güncel adresi vermek daha iyi olur. Ancak vermeseniz de sistemden gelen belgeleri görebiliyorsunuz. Bunları çıktı alıp da götürebilirsiniz. Örnek:

uscis-notices.JPG

• @knnrn çok teşekkür ederim, USCIS’den maili yazdırmak da işimi görecektir. 🙏🏼🙏🏼

• Selamlar tekrardan, sistemdeki adresimi değiştirmeden (yeni eyalette iki ay kalacağım için) farklı bir eyalete giriş yapacağım ve orada Bank of America'dan banka hesabı açmam gerekiyor. Banka kartımı USCIS veya USPS'deki adresime yollamazlar değil mi? Adres kanıtı göstereceğim yere yollarlar diye düşünüyorum, sizden de fikir almak istedim.

• @dogukankskn, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

Selamlar tekrardan, sistemdeki adresimi değiştirmeden (yeni eyalette iki ay kalacağım için) farklı bir eyalete giriş yapacağım ve orada Bank of America'dan banka hesabı açmam gerekiyor. Banka kartımı USCIS veya USPS'deki adresime yollamazlar değil mi? Adres kanıtı göstereceğim yere yollarlar diye düşünüyorum, sizden de fikir almak istedim.

Hayır, öyle bir şey olmaz. Verdiğiniz adrese yollarlar.

• @knnrn çok teşekkür ediyorum.

• Bu ileti silindi!

• @diclemre, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

Adres degisikligi icin kisisel beyan yeterli.

merhaba. Bu cümleye dayanarak, asıl talihlinin adres değişikliği yapmış olması tüm aile bireylerini de kapsıyor diye anlıyorum, doğru mudur?
    Formu doldururken hiç bir yerde belirtmiyorsun çünkü eşim/çocuğum için de dolduruyorum gibisinden.

• Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir nokta var. ABD de arkadaşımın yanında kalıyorum, bu adres aynı zamanda DS-260 da belirttiğim ve Green Card ile SSN in geldiği adres. Ancak USCIS de bu adresi GC gelmeden önce görüntüleyebiliyorken şu an göremiyorum; bu nedenle AR-11 formunu doldurup adres değişikliği yapmama gerek var mı görünmesi için? @knnrn @crazycells @MySea teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Rosenrot Hayır, herhangi bir değişiklik yoksa bildirim yapmaya da gerek yok.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaşlar, USCIS Verify Your Identity üzerinden adres değişikliği yapmak istiyorum fakat, "An unexpected error occurred" bu şekilde bir hata alıyorum ve adres değişikliğini bir türlü yapamadım. Daha önce aynı durumla karşılaşan oldu mu? Sizce nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim? Teşekkürler,

• @isoceylan99 arama kısmına bu hatayı alırsanız geçmişte verilen cevaplar hep aynı sistem hatası var bir kaç gün sonra tekrar denemelisin

https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/702

https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/781

• @ayvalik10 Teşekkürler cevap için, ancak 2 haftadır deniyorum ve sürekli aynı hatayı alıyorum; bir çözüm bulamadım.

• Merhaba İyi forumlar herkese
    Sormak istediğim ABD ye gelmeden önce bildirdiğim adreste oturmaktayım. Greencard ve Ssn de bu adresime geldi . Ancak greencard gelmeden önce uscisten kontrol ettiğimde adres görüntülüyebiliyordum . mailing adres kısmında verdiğim adres yeralıyordu ancak fiziksel adres kısmı boştu şimdi fiziksel adres kısmında aynı adresi yazmak istedim sorun olmasın diye ama şuan adres kısmı hiç gözükmüyor . Ne yapmam lazım yada herhangi bir değişiklik yapmam gerekir mi ?

• Merhaba herkese, yaklasik 6 yildir Florida'da yasiyorum ve artik vatandaslik islemlerini baslatmak istiyorum. Ama bir takim korkularim var tam bir net cevap alamadim kimseden. Ilk basta Texas'a geldim 1 ay kaldim ve sonrasinda Tampa'ya tasindim. Green cardim arkadasim tarafindan bana posta ile gonderildi ama ssn numarami burada Tampa'da aldim. yaklasik 6 yildir hicbir adres degisikligi yapmadim dogrusu yapmam gerektigini bilmiyordum. Ama her adres degistirdigimde driver licencemi degistirdim. Adres degisikligi yapmak zorunda oldugumu ogrendim ve ayrica vatandasliga basvurmak icin o eyalette geriye donuk 3 ay olmaniz gerekiyormus. Simdi ben adres degisikligi yaparsam 3 ay beklemek zorunda kalacak miyim ? Yoksa burada 6 yildir yasadigim icin adres degisikliginden sonra basvurabilir miyim ? Basligin ilk sayfasinda verdiginiz link`e tikladim. ama malasef online file sekmesi altinda AR-11 gormedim ama biraz kurcaliktan sonra Change of Address sekmesi altinda adres degisikligi yapabildigimi gordum. Bana yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. Tesekkurler

• @Can-AKOGLU, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

Merhaba herkese, yaklasik 6 yildir Florida'da yasiyorum ve artik vatandaslik islemlerini baslatmak istiyorum. Ama bir takim korkularim var tam bir net cevap alamadim kimseden. Ilk basta Texas'a geldim 1 ay kaldim ve sonrasinda Tampa'ya tasindim. Green cardim arkadasim tarafindan bana posta ile gonderildi ama ssn numarami burada Tampa'da aldim. yaklasik 6 yildir hicbir adres degisikligi yapmadim dogrusu yapmam gerektigini bilmiyordum. Ama her adres degistirdigimde driver licencemi degistirdim. Adres degisikligi yapmak zorunda oldugumu ogrendim ve ayrica vatandasliga basvurmak icin o eyalette geriye donuk 3 ay olmaniz gerekiyormus. Simdi ben adres degisikligi yaparsam 3 ay beklemek zorunda kalacak miyim ? Yoksa burada 6 yildir yasadigim icin adres degisikliginden sonra basvurabilir miyim ? Basligin ilk sayfasinda verdiginiz link`e tikladim. ama malasef online file sekmesi altinda AR-11 gormedim ama biraz kurcaliktan sonra Change of Address sekmesi altinda adres degisikligi yapabildigimi gordum. Bana yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. Tesekkurler

Bence şu anda yaşadığınız adresi AR-11 ile bildirin, çünkü USCIS bildirdiğiniz adrese yazışmaları gönderiyor. 3 aylık bekleme süresinin bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Başvurunuzu yapabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k