Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

    Amerika'da Adres Degisikligi Yapmak

    ABD vatandasi olana kadar her tasindiginizda USCIS'i durumdan haberdar etmelisiniz, adres degisikligini USCIS'e AR-11 formunu gondererek yapabilirsiniz.

    Green Card sahipleri ve ABD'de vize ile bulunan herkes adres degisikligini yapmali (A ve G vizesi gibi diplomatik vizeler bu kuraldan muaflar).

    AR11 formunu posta ya da online olarak doldurup USCIS'e gondermelisiniz. Online basvuru icin su sayfayi kullanabilirsiniz:

    Adres degisikligi icin kisisel beyan yeterli.

    Ayrica ABD'ye giris yaptiktan sonraki ilk 30 gun USCIS'te adres degisikligi yapmaniz sart degil.

    Not: Eger gocmen vize ile giris yaptiktan sonra adres degisikligi yapacaksaniz bu durumda dosyanizdaki adres guncellenecegi icin Green Card yeni verdiginiz adrese gonderilebilir. Eger Green Card'in bu yeni adrese gelmesini istemiyorsaniz, adresinizi Green Card size ulastiktan sonra degistirin. Eger adres degisikligini yaptiysaniz ve Green Card'inizin bu adrese gonderilmesini istiyorsaniz, USCIS call center'i arayarak dosyadaki adresin zamaninda guncelledigini teyit etmenizi tavsiye ederim.

    ABD'ye gocmen paketi ile giris yapmadan once adres degisikligi yapmak isteyenler sayin @funnelweb 'in su iletisini inceleyebilirler:

    @funnelweb, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

    USCIS Üzerinden Adres Değişikliği Yapmak

    Herkese merhaba,

    Eğer konsoloslukta Green Card teslim adresini değiştiremediyseniz ve ülkeye girmeden adresi güncellemek istiyorsanız USCIS portalını kullanabilirsiniz. USCIS portalı üzerinden adres değiştirmek mümkün. Sanıyorum ABD'de iken de buradan physical address değişikliği yapabiliyoruz.

    1. Öncelikle portala giriş için https://my.uscis.gov adresini takip edip, yukardaki Sign In kısmının üzerine gelip Create Account diyip adımları takip edip hesap oluşturuyoruz.
      Screen Shot 2022-03-28 at 14.13.19.png

    2. Hesap oluşturduktan sonra yukarıdan My Account sekmesinin üzerine gelip aşağıdan Verify Your Identity'i seçiyoruz.
      Screen Shot 2022-03-28 at 13.56.51.png

    3. Daha sonra çıkan ekranda Amerikan Büyükelçiliği'nden verilen Sarı Zarfa zımbalanmış kağıt üzerinde yazan A-Number'ı ve Case Numaramızı girip devam ediyoruz. A-Number'ınız 9 haneden az ise otomatik olarak 9 haneye tamamlanacak başına sıfır eklenerek.
      Screen Shot 2022-03-28 at 13.57.39.png

    4. Bu aşamada bir dizi sorular sorulacak. Bu soruları doğru cevaplayıp geçiyoruz. Örneğin doğum tarihiniz, doğum yeriniz vs gibi bilgileri çoktan seçmeli sorular içinde cevaplamanız beklenecek.

    5. Sorular cevaplandıktan sonra Profiliniz ve Inbox'ınız açılacak. Profilinizden adres bilginizi güncelleyebilirsiniz. Zaten daha önce yazılmış olan adresi de orada göreceksiniz. Inbox'ı da Immigration Officer ile haberleşmek için kullanabileceksiniz. 2. maddedeki görsele bakabilirsiniz Profilinize ve Inbox'ınıza girme yerini görmek için.

    6. Profilinize girdiğinizde adresinizi değiştirebileceğiniz yeri göreceksiniz. ABD'ye giriş yaptıktan sonra da, adres değişiklikleriniz için bu site üzerinden adres güncellemelerinizi yapmanız gerekecek.
      Screen Shot 2022-03-28 at 14.24.22.png

    keywords: adres degisikligi green card greencard adresi ar11

    Merhaba, açıkçası bir çıkmazdayım ve yardımınıza ihtiyacım var. Bizim greencardlar mayıs 2021 tarihinde ilettiğimiz adrese teslim edilmişti. O günden bu yana da uscis tarafına hiç girip bakmadım ancak şimdi bir adres değişikliğimiz mevcut ve açıkçası uscis accountum üzerinde hiçbir şey gözükmüyor. Bir yerlerde access code olayını okudum bana gelen mektupta yoktu açıkçası ve dolayısıyla bir yere giremedim. Şu an uscis hesabına girince de hiçbir doküman gözükmüyor üzerimde adresimi falan da göremiyorum. Verify my account dediğimde de dos case ve alien numberı doğru girdiğimde kabul etmiyor. Biraz önce case status tarafını kontrol ettim receipt numberları girip orada da göyya bizim kartların adreste bulunmadığımızdan ofise geri döndüğü yazıyor halbuki bizim kartlar bir senedir elimizde. Ne yapmam gerekiyor bu konuda, nereden başlamam lazım bilgilerimi doğru bir şekilde görebilmek için? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @diclemre Sistemdeki adresi görebilmenin bir yolu yok. AR-11 formunu kullanarak bildirim yapmak yeterli. Kartı aldıktan sonra case no ile işiniz bitiyor, o nedenle sadece alien number yeterli.
    Sistemdeki bilgi önemli değil. Kart teslim edildikten sonra güncellenmemiştir.


  • @knnrn, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

    @diclemre Sistemdeki adresi görebilmenin bir yolu yok. AR-11 formunu kullanarak bildirim yapmak yeterli. Kartı aldıktan sonra case no ile işiniz bitiyor, o nedenle sadece alien number yeterli.
    Sistemdeki bilgi önemli değil. Kart teslim edildikten sonra güncellenmemiştir.

    Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.


  • Esenlikler. Ben ve esim gecen hafta USCIS uzerinden I-130 formunu doldurduk ve green card islemlerimize basladik. Esim Amerikan vatandasi, benim statum F-1. Daha once esim kendisi uzerinden ebevynine basvuruda bulunmus ve o zamanlar Amerikada yasamadiklari icin USCIS'e bir akrabasinin adresini girmis. Gecen hafta basvuru yaptigimiz I-130 formunun NOTICE'si bu hafta esimin akrabasinin adresine geldi. Biz de bunun uzerine adresimizi degistirmek istedik fakat devam eden islem oldugu icin USCIS uzerinden degistiremedik. Izin vermedi. Ne yapmaliyiz? Yardimci olursaniz mutlu oluruz, tesekkurler.
    NOT: USCIS hesabimi esimin. Benim USCIS hesabim yok.
    USPOSTALSERVICE'den online olarak adres degisikligimizi yaptik.


  • Herkese merhaba, DV 2021 kazananı olarak adresim şu an mülakatta verdiğim ilk adresim, Delaware’de gözüküyor. İlk girişimi de NY’da gir-çık olarak gerçekleştirdim. Bu sene farklı bir eyalette 2 ay kalarak hem çalışıp hem de re entry permit başvurusu yapacağım.
    Sorum ise, İki aylık bir süreç için adresimi değiştirmem gerekir mi?
    Farklı bir eyalette yasal olarak çalışacağım için bir gelirim ve bunun vergisi olacak, gelecek sene vergi bildirim yaparken farklı eyalette çalıştığım (yani yaşadığım) için adres değişikliğini bildirmezsem bir sıkıntı olur mu?
    Son olarak da, adres değişikliğini bildirmezsem gelecek postalarda sıkıntı yaşar mıyım (re entry permit başvurusu yapacağım, herhangi bir notification post gelirse)?
    Herkese şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukankskn Geçici adresleri bildirmenize gerek yok. Kalıcı bir adres edindikten sonra bildirebilirsiniz. Adres değişikliğini bildirmezseniz USCIS yazışmaları en son verdiğiniz adrese gönderecektir. Ancak USCIS normalde size herhangi bir posta yollamaz.


  • @knnrn cevabınız için teşekkür ederim. Re entry permit yapacağım için bildiri postası gidebilir diye düşündüm, acaba sadece USPS’den temporary address change mi yapsam, ne dersiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukankskn Postayla gelen her şeyi USCIS hesabızdan da görebiliyorsunuz. Ara sıra kontrol ettiğiniz sürece sorun olmaz. Sistemde görünen adres sizinle hiç ilgisi olmayan bir adres ise o zaman bildirim yapmakta yarar var.


  • @knnrn Re-entry permit başvurusunda bulunacağım için randevu mektubu vs geliyor diye okudum ilgili başlıkta, eğer o belgelerle gitmem gerekirse randevuya adresimi değiştirsem daha iyi olur gibi. Sadece USPS’den temporary adresimi değiştirip, USCIS adresimden güncellemesem sıkıntı olmaz sanırım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukankskn Devam eden bir başvuru olduğu için USCIS'e güncel adresi vermek daha iyi olur. Ancak vermeseniz de sistemden gelen belgeleri görebiliyorsunuz. Bunları çıktı alıp da götürebilirsiniz. Örnek:

    uscis-notices.JPG


  • @knnrn çok teşekkür ederim, USCIS’den maili yazdırmak da işimi görecektir. 🙏🏼🙏🏼


  • Selamlar tekrardan, sistemdeki adresimi değiştirmeden (yeni eyalette iki ay kalacağım için) farklı bir eyalete giriş yapacağım ve orada Bank of America'dan banka hesabı açmam gerekiyor. Banka kartımı USCIS veya USPS'deki adresime yollamazlar değil mi? Adres kanıtı göstereceğim yere yollarlar diye düşünüyorum, sizden de fikir almak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukankskn, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

    Selamlar tekrardan, sistemdeki adresimi değiştirmeden (yeni eyalette iki ay kalacağım için) farklı bir eyalete giriş yapacağım ve orada Bank of America'dan banka hesabı açmam gerekiyor. Banka kartımı USCIS veya USPS'deki adresime yollamazlar değil mi? Adres kanıtı göstereceğim yere yollarlar diye düşünüyorum, sizden de fikir almak istedim.

    Hayır, öyle bir şey olmaz. Verdiğiniz adrese yollarlar.


  • @knnrn çok teşekkür ediyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @diclemre, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

    Adres degisikligi icin kisisel beyan yeterli.

    merhaba. Bu cümleye dayanarak, asıl talihlinin adres değişikliği yapmış olması tüm aile bireylerini de kapsıyor diye anlıyorum, doğru mudur?
    Formu doldururken hiç bir yerde belirtmiyorsun çünkü eşim/çocuğum için de dolduruyorum gibisinden.


  • Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir nokta var. ABD de arkadaşımın yanında kalıyorum, bu adres aynı zamanda DS-260 da belirttiğim ve Green Card ile SSN in geldiği adres. Ancak USCIS de bu adresi GC gelmeden önce görüntüleyebiliyorken şu an göremiyorum; bu nedenle AR-11 formunu doldurup adres değişikliği yapmama gerek var mı görünmesi için? @knnrn @crazycells @MySea teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rosenrot Hayır, herhangi bir değişiklik yoksa bildirim yapmaya da gerek yok.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba arkadaşlar, USCIS Verify Your Identity üzerinden adres değişikliği yapmak istiyorum fakat, "An unexpected error occurred" bu şekilde bir hata alıyorum ve adres değişikliğini bir türlü yapamadım. Daha önce aynı durumla karşılaşan oldu mu? Sizce nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim? Teşekkürler,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isoceylan99 arama kısmına bu hatayı alırsanız geçmişte verilen cevaplar hep aynı sistem hatası var bir kaç gün sonra tekrar denemelisin

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/702

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/781


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum