Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.3k 361

• Bu ileti silindi!

• Direkt olarak fransa konsoloslugu sitesinde yayinlanmis: https://istanbul.consulfrance.org/-Turkce-331-

@gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sezcek anladım, zaten ABD vizesi / gc sahipleri için bir istisna yayınlanmış;
    bu yüzden sizi etkileyen bir durum yok.

haber verdiğiniz için teşekkürler.

Son dakika: Türk vatandaşları için havaalanı transit vizesi [fr]

03 Temmuz 2022 tarihi itibariyle, bir başka ülkeye varmak üzere bir Fransız havalimanının uluslararası bölgesini transit geçiş için kullanacak Türk vatandaşları, havaalanı transit vizesine (VTA – “visa de transit aéroportuaire”) tabi tutulacaktır. Aşağıda belirtilen kategoride bulunanlar, bu transit geçiş vizesinden muaf tutulacaktır:

• Bir Schengen bölge ülkesi tarafından verilmiş geçerli bir tek tip vize, uzun süreli bir ulusal seyahat vizesi veya bir oturum belgesi hamisi kişiler;
    • Geri kabul hakkı garantisi veren, bir diğer AB veya Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkesi, Andora, Kanada, Japonya, Monako Prensliği, San-Marino veya Birleşik Devletler (ABD) tarafından verilmiş geçerli bir seyahat belgesi hamisi kişiler;
    • Bir diğer AB veya AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) ülkesi, Kanada, Japonya veya Birleşik Devletler (ABD) için verilmiş geçerli bir vize hamisi veya bu vizeyi kullanım sonrası geri dönen kişiler;
    • Bir AB, AEA ülkesi veya İsviçre vatandaşı kişinin aile mensupları;
    • Türk diplomatik veya hizmet pasaportu hamisi kişiler;
    • Uçuş ekibi mensupları.

• @gucarslan rica ederim, daha net bilgiye de ulasmaya calisiyorum, siz muafiyeti tam olarak hangi satirda anladiniz?

• @sezcek aşağıdaki ifadeler açıkça anlatıyor aslında;

Aşağıda belirtilen kategoride bulunanlar, bu transit geçiş vizesinden muaf tutulacaktır:

• Geri kabul hakkı garantisi veren, bir diğer AB veya Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkesi, Andora, Kanada, Japonya, Monako Prensliği, San-Marino veya Birleşik Devletler (ABD) tarafından verilmiş geçerli bir seyahat belgesi hamisi kişiler

• Bir diğer AB veya AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) ülkesi, Kanada, Japonya veya Birleşik Devletler (ABD) için verilmiş geçerli bir vize hamisi veya bu vizeyi kullanım sonrası geri dönen kişiler

• @gucarslan anlasildi, cok tesekkur ediyorum destek icin :)

• @kamile teşekkürler

• @kamile Siz aktarma yaptınız mı? Almanya’da böyle bir sıkıntı yaşamamız söz konusu olur mu?

• @ogermen rica ederim.

• @ogermen merhaba thy istanbul-houston aktarmasız uçuş yaptım malesef aktarmalı konusunda bir bilgim yok.

• ⭐⭐

@sezcek konsoloslugun teyit etmesi neden yeterli olmuyor?
    Adamlar acik acik yazmis iste.

• Bu ileti silindi!

• Yolculukta içecek ve yiyecek taşıma kuralları nedir? Valizimde herhangi bir içecek veya yiyecek taşımayacağım. Sırt çantamdaki su şişeleri, 2-3 yiyecek sıkıntı yaratır mı? Pasaport kontrolünden önce atmam mi gerekiyor?

• ⭐⭐

@ahmetty, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Yolculukta içecek ve yiyecek taşıma kuralları nedir? Valizimde herhangi bir içecek veya yiyecek taşımayacağım. Sırt çantamdaki su şişeleri, 2-3 yiyecek sıkıntı yaratır mı? Pasaport kontrolünden önce atmam mi gerekiyor?

Yiyecek sorun değil. Suları pasaport kontrolden önce atmanız gerekiyor.

• pasaporttan gectikten sonra ic kisimlarda icecek su musluklari olur,burdan sisenizi doldurabilirsiniz,sirt cantasinda belki sert meyva varsa almiyabilirler.

• @Ryback @sir-altan teşekkürler.

• Meyve de falan sıkıntı yok. Sürülebilir herhangi bir şey olmasın alırlar.

• ......ucak icine kabin kismina gelen yolcularin ellerinde carr-on valizlerinde veya hanimlarin omuz cantalarinda 100 miligrami gecen sulu seyler alinmaz,farfum,kolonya losyon,belki krem gibi seyler.ucak direk gidiyorsa baska hava limaninda aktarma yapmiyacaksa duty-free bolumunden viski votka sarap gibi ickiler alinip ucagin icine alinir,gidilen ulkeye gore getirilen alkolun limiti vardir,australya icin kisi basi 2, litrelik alkol veya benzeri serbesttir.ayrica kucuk caki veya ciletli tras makinesi filan almazlar.

• Abd uçuşlarında kayıtlı valizinizde tek başına 1 litreyi geçmeyecek şekilde toplam 5 litre sıvı götürebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

Türk vatandaşlarına Transit Vize uygulaması

13 Temmuz 2022
    Fransa ve İspanya tarafından yayınlanan açıklamaya göre, Türk vatandaşlarına transit uçuşlarda vize uygulaması başlatacağı duyuruldu. Karar öncesinde Türk vatandaşları transit salonu terk etmedikleri ve bekleme süreleri 24 saati aşmadığı müddetçe Avrupa ülkelerinden aktarmalı olarak başka ülkelere olan seyahatlerini ek vize almadan gerçekleştirebiliyorlardı.

Fransa 3 Temmuz’da yayımladığı kararla birlikte Türk vatandaşlarına transit uçuşlarda vize uygulamaya başladı. Fransız taşıyıcı Air France Havayolları’ndan Fransa’nın vize uygulama değişikliği hakkında yapılan 4 Temmuz tarihli açıklama şu şekilde:

“03 Temmuz 2022 tarihi itibariyle, bir başka ülkeye varmak üzere bir Fransız havalimanının uluslararası bölgesini transit geçiş için kullanacak Türk vatandaşları, havaalanı transit vizesine (VTA – “visa de transit aéroportuaire”) tabi tutulacaktır."

İspanya’dan da vize kısıtlaması

Haber.aero'da yer alan habere göre, İspanya tarafından bugün yayımlanan açıklama göre, İspanya’nın da Türk vatandaşlarına transit uçuşlarda vize uygulaması başlatacağı duyuruldu. Sol’da yer alan habere göre, Türk Hava Yolları’nın bugün yayınladığı bültende, “4 Ağustos 2022 tarihinden itibaren İspanya’nın Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaportlu yolculardan havalimanı transit vizesi (ATV) talep edeceği Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanlığı tarafından, meydan otoritesi aracılığıyla tarafımıza bildirildi” denildi.

Türkiye’den Batı’ya doğru göçün son yıllarda arttığı koşullarda, Fransa’nın başlattığı bu uygulamanın diğer Avrupa ülkelerine de yayılacağını öngörülüyor. Seyahat acenteleri ve havayollarından edinilen bilgilere göre, havalimanında pasaportunu yırtarak sığınma talep eden insan sayısının arttığı belirtiliyor.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    deebeeD
    @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler Merhabalar, Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı? Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k