Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @drserdar merhaba tekrar....şimdi denedim capital one'dan hesap açmayı, teyit edebilecekleri US adres olmadığı için açmadılar hesabı...Rica etsem, hesap açma konusunda detay paylaşabilir misiniz?


  • Merhaba, mülakat günüm yaklaşırken ankaradan email geldi. Emailde belirtilen belgeleri (bunlar daha önce ceac'a yüklenen belgeler) tekrar sisteme yüklememiz istendi. Bilgisi olan var mı bu konuda, yüklememiz gerekli mi çünkü zaten var sistemde ve giderken yanımızda olacak olan belgeler.


  • @fyztrl additional kısmına tüm belgeleri tekrar yüklemelisiniz bu mülakat tarihi öncesi herkese gelen bir mail, güncel olanları ayrıca mülakata yanınızda götürün sistemde olanlar ve güncel olanlar yanınızda olsun.NVC den dosya konsolosluga transfer olunca konsolusluk son belgelere ulaşıyor.


  • @Handan Biz oradaki bir yakınımızın adresini vermiştik ve orada yaşadığımızı söylemiştik. Tüm posta vs oraya gidiyor tabiki bu durumda. Güvenilir bir adresiniz varsa orada oturuyorum diyip açtırabilirsiniz. Şüphelenirlerse ek sorular sorulabilir fatura vs yüklemeniz istenebilir ama rahat ve sakince orada yaşadığınızı anlatırsınız. Şu anda yurt dışında normalde orada yaşıyorum vs derseniz yine açmazlar. Biz de yaşadık benzer durumları.


  • @Handan Ne demek her zaman buradan veya özelden sorabilirsiniz her gün foruma giremeyebiliyorum ama girdiğimde elimden geldiğince yardımcı olurum


  • @drserdar Ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok yardımcı oldunuz. Bugün tekrar deneyeceğim, size de bilgi veririm.


  • @Handan Estağfurullah. İnşallah halledersiniz :)


  • merhaba arkadaşlar çok acil cevap lazım, görüşmem öbür gün , 1040-w2 tax belgeleri hazır ama I-864 formu yok bu nedir gerekli mi lütfen acil cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler


  • @bologna çok teşekkür ederim.


  • @mustafawashington ben de tam olarak bilmiyorum ama büyükelçiliğin sitesindeki yönergede şöyle bir madde var belki yardımcı olur size incelerseniz.
    MALİ YARDIM KANITLARI: Tüm başvuru sahipleri kendilerine istek yapan şahıs tarafından doldurulmuş I-
    864 Yeminli Geçim Beyannamesi formunun aslını ve ek evraklarını ibraz etmelidirler. I-864 formunun ekinde
    istek yapan şahsın son vergi dönemine ait 1040 vergi beyannameleri, W2 formları, banka ve diğer mali evrakları
    olmalıdır. Eğer istek yapan kişinin kefil olmaya yetecek geliri yoksa, kendisinin I-864 formuna ek olarak bir yan
    destekçiden I-864 formu ve ek belgeleri ve yan destekçinin ABD pasaportunun veya yeşil kartının bir
    fotokopisini ibraz edilmelidir. Eğer istek yapan kişinin vergi evrakları yoksa son vergilendirme döneminde ABD
    devletine neden vergi ödemediğini belirten yazılı bir açıklama yapması gerekmektedir.


  • @BADE siz CEAC a bakmicaksiniz artik. NVC olayi bitti orda ne yazdigi hic onemli degil. Immigrant Visa Status e bakicaksiniz.


  • @fyztrl sizden istemediler mi bu formu mülakatta?


  • @mustafawashington henüz mülakata girmedim 21 Temmuz'da.


  • @bologna bir de şöyle bir detay vardı İngilizce ve Türkçe haricindeki belgeleri yükleyin diye acaba yine de yüklememiz gerekiyor mu çünkü mail başlangıcı mülakatı Türkçe veya İngilizce yapamayacaksak yapmamız gerekenle ilgiliydi.


  • @fyztrl bence siz additional kısmına evrakları yükleyin zaten kopya ve asıllarını da dosya yapıp mülakata görürursunuz ne olur ne olmaz genelde herkes yüklüyor güvenli kısımda kalın sonra uzamasına sebep olmasın.


  • Yakın zamanda interview date alan var mı? DQ olalı 1 ay olmak üzere her şey belirsiz hala 😀 Tüm yaz planımızı ona göre yapacağız. Öyle çaresizce bekliyorum valla.


  • @yonca_2020 Teşekkür ederim. Bu forumda yazılanları takip ediyorum, bugüne kadar sizlerden gelen cevaplar hep umut oldu. Çok yardımcı oldunuz her konuda sağolun. Ama işte süre uzadıkça herşey aklıma takılıyor. CEAC a da evrak yüklemiş olunca acaba o yüzden mi uzadı diye korktum. İnşallah en kısa zamanda benim ve herkes için olumlu sonuçlanır işlemler.


  • @drserdar bizim tam 2,5 ay surmustu DQ aldiktan sonra interview tarihi almak. Plan yapmamak en iyisi :)


  • 2 haftalık bekleyişten sonra bugün Vise status check sayfasında durumum "idari işlemi"olarak değişmiş ve altındaki açıklama şu şekilde:
    Vize durumunuz şu anda gerekli idari işlemden geçiyor. Bu işlem birkaç hafta sürebilir. Lütfen görüşmeniz sırasında Konsolosluk Memuru tarafından verilen talimatları izleyin. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulursa, sizinle iletişime geçilecektir. Vize başvurunuz onaylanırsa, iki iş günü içinde işleme alınır ve postalanır/elverişli olur. ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası uyarınca, "Çeşitlilik Vizeleri" için Göçmen Vizeleri, Çeşitlilik Vizesine başvurmak üzere seçtiğiniz yılın 30 Eylül'ünden sonra verilemez. Örneğin, 2011 Sonbaharında Çeşitlilik Vize Programına girenler, 2012 Çeşitlilik Vize Programı için seçilmiştir ve seçilenler, 30 Eylül 2012 tarihinden önce başvuruda bulunmalı ve Vizelerini almalıdırlar, aksi takdirde Çeşitlilik Göçmen Vizesi almaya hak kazanamazlar. ek idari işlemlerden bağımsız olarak. Ayrıca, o kategori için yıllık sayısal sınıra ulaşıldığında bazı göçmen vizelerinin verilemeyebileceğini lütfen unutmayın.
    Ben aile dayanıklı (IR1- eş durumundan) göçmen vize başvurusu yaptım, bende de sınırlama var mı anlamadım neden böyle yazıyor açıklamada?


  • @mertdzkr, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf mulakat tarihinide paylasirsan sevinirim eger onaylanirsa benimkiicinde yakin bi tahmin yapabilirim

    Evet paylaşırız inşAllah.
    Belki @drserdar ile yakın zamanda mülakat tarihleri sıralanır diye düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum