North Carolina
-
-
@Serkan-Ertan-0
Sahsi gorusum, Charlotte'a ozel oldugunu zannetmiyorum, hizla buyuyen bir sehir olmasinin da etkisi var. Ballantyne bolgesi nezih bir yer ozellikle cocuklu aileler icin.Her sehrin iyi ve kotu mahalleleri, iyi ve kotu okullari var. Bence amerikada nereye tasinacaginiz kararini is imkanlarina gore verin. Para maalesef ilk 3-5 sene belirleyici olacak.
Calistiginiz ya da calismayi dusundugunuz isleri Linkedin jobs da arastirin. Profilinizi, ideal isinize gore duzenleyin. Title olarak, ne olarak calismak istiyorsaniz onu yazin. Arastirirken de, alaninizda olabildigince fazla kisi networkunuze ekleyin. Sirket sayfalarini, sektorunuzdeki gruplari linkedin de takip edin. "Linkedin algorithms" aramasi yaparsaniz google'da guzel bilgiler var. 500+ uzerinde connection ve haftada en az bir iki yorum yapin mesela. Son yillarda, Linkedin is bulmanin en iyi yontemi. Google Grow' u arastirin.
Ben, Charlotte 'i tavsiye ederim. Sadece bilerek gelin.
-
@Senay-Sirin Çok teşekkürler.
-
North Carolina'ya tasinmak isteyenler icin, meslegi ile ilgili olanlar icin bir haber; Toyota 1.2 milyar dolarlik bir yatirim ile, Greensboro'da elektrikli araclar icin batarya fabrikasi kuruyor. 2025 yilinda uretime gecmesi hedefleniyormus. https://www.nytimes.com/2021/12/06/business/toyota-greensboro-nc-battery-plant.html 1750 kisiye is imkani yaratacak ve maaslar ortalama 62 bin dolar ve ustu olacakmis.
Basin aciklamasinda, nicin Greensboro, NC secildigine dair 7 madde siralamislar: https://pressroom.toyota.com/toyota-selects-north-carolina-greensboro-randolph-site-for-new-u-s-automotive-battery-plant/
1- Kara lojistigi icin kapsamli ve bakimli otoyol sistemi
2- Dort adet uluslararasi havaalani ve iki adet limana yakin olmasi
3- Demiryolu ulasimi
4- Farkli cesitlilikte is gucu
5- Yenilenebilir enerji kullanilabilirligi
6- Dunyaca taninan egitim sistemi
7- Eyalet ve yerel duzeyde hukumet ile isbirligi kolayligi
-
NC eyaleti için vergi iadeleri bu sene gecikmeli olacak.
(Bütçenin yaklaşık 5 ay gecikmesi ve bütçede vergiler ile ilgili değişikliklerin varolması nedeni ile)
Vergi bildirimlerinin kabul edilmesi için başlangıç tarihi Şubat 28, geri ödemelerin tarihi ise Nisan başı gibi olacağı bildiriliyor.
Bilgilerinize..
-
Arkadaşlar ilk girişi NC'dan yaparak 20 gün kadar kalmayı planlıyorum. Raleigh ve çevresinde uygun odası olup kiralamayı düşünenler varsa, bana yazabilirlerse çok sevinirim. Aynı zamanda bölgedeki geçici iş ve konaklama konusundaki diğer önerileriniz de baş tacıdır. Teşekkürler.
-
Hey gidi North Carolina…
Neredeyse 5 yilimizi doldurduk ve yaklaşık 1.5 ay sonra elveda ediyor olacagiz bu sevimli eyalete.
-
@FreeWoRLD, içinde söyledi: North Carolina
Hey gidi North Carolina…
Neredeyse 5 yilimizi doldurduk ve yaklaşık 1.5 ay sonra elveda ediyor olacagiz
Kesinlesti gitme durumunuz herhalde. Hayirli olsun. Nereye karar verdiniz? Bol sanslar size ve ailenize.
-
Nasilsiniz Senay Hanim. Cok tesekkur ederim, sizlere de en iyi dileklerim ile.
Evet, eger son dakika bir aksilik cikmaz ise ki cikmasin; artik kesinlesti. Rotamiz Los Angeles civari
-
@FreeWoRLD hayırlı olsun.
-
-
@FreeWoRLD, içinde söyledi: North Carolina
Nasilsiniz Senay Hanim. Cok tesekkur ederim, sizlere de en iyi dileklerim ile.
Evet, eger son dakika bir aksilik cikmaz ise ki cikmasin; artik kesinlesti. Rotamiz Los Angeles civari
Cok sevindim. Bizim de uzun donem planlarimizda West Coast var. Tekrar hayirli olsun.
-
Merhabalar arkadaşlar. 30 yaşında bekar bir bireyim, şirketim çalışma vizesini hallederse inşallah Amerika'ya taşınmayı düşünüyorum. Şirketimin birden çok ofisi var, fakat en olası olanlar şu anda Austin ya da North Carolina-Durham ofisi. Özellikle NC'de yaşamış insanlara danışmak istediğim, siz olsanız hangisini seçerdiniz? Bekar olduğumu belirtme sebebim NC, aileler için ideal bir yer diye biliyorum ama fazla sıkıcı diyen de olmuş, kesinlikle yaşanılası diyen de olmuş. İş-ev-spor-doğal hayat ekseninde olacağım ve çok gece hayatı vs düşkün olmadığım için inanılmaz bir eğlence aramıyorum. Fakat elbette ara ara sosyal aktivitelere, publara takılmak isterim. Bir görüşünüz var mı bu konuda uzmanlığınızdan faydalanabileceğim? :) Aynı konuyu Texas konusu altında da soracağım, cevapları filtreleyeceğim :)
Sanırım en önemli belirtmem gereken konular : Köpeğim var onun yaşam alanı olabildiğince çok olsun, uzun yürüyüşler yapabilelim istiyorum. Hayattaki en büyük fobim roach- böcek olduğu için NC'de durum nedir vs bilgilendirirseniz çok sevinirim :) Sıcaktan hiç haz etmiyorum Austin bu yüzden çok düşündürüyor.
-
@heroinchains Gaziantep mi Manisa mi diyorsunuz yani. (Bu arada Manisaya hic gitmedim, Gaziantep'e de 30 sene once gitmistim, biraz atmaca oldu yani).
4 senedir NC'da yasayan biri olarak, bence Durham, NC. Hem iklimi iliman hem East costta heryere yakin. Texas biraz taaaa uzaklarda kendi basina bir ulke izlenimi birakiyor nedense.
-
@Senay-Sirin Peki sizce böcek konusu nasıl? Yaz mevsiminde evde vs çok gördünüz mü :/ Biraz saçma bi soru ama gerçekten çok büyük bi fobi.
-
@heroinchains Turkiye ile karsilastirirsak amerikanin hemen her yerinde daha cok bocek oldugu kesin. Arizona da hamambocegi ve tarantula, Boston'da silverbug, Seattle'da orumcek, NC da karinca problemi yasadik. Dogayla icice olmasi, cok eski binalar sebeplerden bazilari. Duzenli olarak sitelerde disari ilaclamasi yapiyorlar, hatta NC da kiraya ilave olarak, miktarini tam hatirlayamadim sanki aylik $12 idi, ilaclama parasi aliyorlardi. Eski apartmanlarda silver bug oluyor. Iyi bir yer kiralarsaniz evin icinde gorme olasiligiz dusuk bence. Gorurseniz de, evcil hayvanlara zarari olmayan hasere ilaclariyla evi senede 2 kere ilaclatirsaniz yeterli olur herhalde.
Facebook da su reklami gordum, denemedim ama, linki paylasayim: https://pestie.com/
-
@Senay-Sirin Çok sağolun tüm bilgiler için :)
-
@FreeWoRLD şu yazdıklarınıza imzamı atarım. Hatta şöyle bir genelleme yapacağım ki hiç doğru değil, ama yaşayanlar hak verecek, Maryland den aşağısı -Florida hariç- yaşanmaz. Bir yerde confederate bayrağı varsa, orayı terket..siyahi/hispanik olmaman seni kurtarmaz, aksanın olduğu anlaşıldığı an damgayı yiyorsun. İş bulmada falan çok zorlanırsın ve kendi niteliğinin altında işlere razı olursun..
-
@somebody Birkac yorumunuzda daha irkciliktan bahsetmissiniz. Biraz detaylandirabilir misiniz , orňegin hatirladiginiz somut ornekler varsa paylasabilir misiniz?
-
@Eren-0 yasadiklarimi birebir detaylandiramam, ama ABD de uzun sure yasayan cevreden de duyduklarimi birlestirdigimde, ve kendi olumsuz deneyimi de eklersek, east-cost eyaletlerde hatta taa Vermont a kadar bir irkcilik sorunu var, hadi diyelim ayrimcilik. Bir kere iyi pozisyon islere vatandas degilsen giremiyorsun, hadi diyelim GC holder olarak pozisyon budun, bu sefer -aksanin var- cumlesiyle karsilasirsin, bu cumle direk su demek, ingilizceyi amerikan aksaniyla konusmuyorsun!..istersen ingilizceyi cok iyi konus, ulkende ust duzey yonetici ol, farketmez, bu cok basit kriterle eleyebiliyorlar Burada iyi bir Universitede sosyal bilimler alaninda doktora yapmis bir arkadasa aksanin var dediler (!). Eger yasadiginiz eyaletde bir Trumpism vs durum varsa, buna dikkat edin. Kalifornia'da bu tur konularin olmadigini duydum. Bu durumda CA yabancilar icin, belki Texas'da uygun yerler olabilir, yasamak icin. (Youtube da en racist eyaletler top ten de Maryland 10. )
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum