Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin

    Nasilsiniz Senay Hanim. Cok tesekkur ederim, sizlere de en iyi dileklerim ile.

    Evet, eger son dakika bir aksilik cikmaz ise ki cikmasin; artik kesinlesti. Rotamiz Los Angeles civari


  • @FreeWoRLD hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @TMG Tesekkur ederim sayin @TMG


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: North Carolina

    @Senay-Sirin

    Nasilsiniz Senay Hanim. Cok tesekkur ederim, sizlere de en iyi dileklerim ile.

    Evet, eger son dakika bir aksilik cikmaz ise ki cikmasin; artik kesinlesti. Rotamiz Los Angeles civari

    Cok sevindim. Bizim de uzun donem planlarimizda West Coast var. Tekrar hayirli olsun.


  • Merhabalar arkadaşlar. 30 yaşında bekar bir bireyim, şirketim çalışma vizesini hallederse inşallah Amerika'ya taşınmayı düşünüyorum. Şirketimin birden çok ofisi var, fakat en olası olanlar şu anda Austin ya da North Carolina-Durham ofisi. Özellikle NC'de yaşamış insanlara danışmak istediğim, siz olsanız hangisini seçerdiniz? Bekar olduğumu belirtme sebebim NC, aileler için ideal bir yer diye biliyorum ama fazla sıkıcı diyen de olmuş, kesinlikle yaşanılası diyen de olmuş. İş-ev-spor-doğal hayat ekseninde olacağım ve çok gece hayatı vs düşkün olmadığım için inanılmaz bir eğlence aramıyorum. Fakat elbette ara ara sosyal aktivitelere, publara takılmak isterim. Bir görüşünüz var mı bu konuda uzmanlığınızdan faydalanabileceğim? 🙂 Aynı konuyu Texas konusu altında da soracağım, cevapları filtreleyeceğim 🙂

    Sanırım en önemli belirtmem gereken konular : Köpeğim var onun yaşam alanı olabildiğince çok olsun, uzun yürüyüşler yapabilelim istiyorum. Hayattaki en büyük fobim roach- böcek olduğu için NC'de durum nedir vs bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙂 Sıcaktan hiç haz etmiyorum Austin bu yüzden çok düşündürüyor.


  • @heroinchains Gaziantep mi Manisa mi diyorsunuz yani. (Bu arada Manisaya hic gitmedim, Gaziantep'e de 30 sene once gitmistim, biraz atmaca oldu yani).

    4 senedir NC'da yasayan biri olarak, bence Durham, NC. Hem iklimi iliman hem East costta heryere yakin. Texas biraz taaaa uzaklarda kendi basina bir ulke izlenimi birakiyor nedense.


  • @Senay-Sirin Peki sizce böcek konusu nasıl? Yaz mevsiminde evde vs çok gördünüz mü 😕 Biraz saçma bi soru ama gerçekten çok büyük bi fobi.


  • @heroinchains Turkiye ile karsilastirirsak amerikanin hemen her yerinde daha cok bocek oldugu kesin. Arizona da hamambocegi ve tarantula, Boston'da silverbug, Seattle'da orumcek, NC da karinca problemi yasadik. Dogayla icice olmasi, cok eski binalar sebeplerden bazilari. Duzenli olarak sitelerde disari ilaclamasi yapiyorlar, hatta NC da kiraya ilave olarak, miktarini tam hatirlayamadim sanki aylik $12 idi, ilaclama parasi aliyorlardi. Eski apartmanlarda silver bug oluyor. Iyi bir yer kiralarsaniz evin icinde gorme olasiligiz dusuk bence. Gorurseniz de, evcil hayvanlara zarari olmayan hasere ilaclariyla evi senede 2 kere ilaclatirsaniz yeterli olur herhalde.

    Facebook da su reklami gordum, denemedim ama, linki paylasayim: https://pestie.com/


  • @Senay-Sirin Çok sağolun tüm bilgiler için 🙂


  • @FreeWoRLD şu yazdıklarınıza imzamı atarım. Hatta şöyle bir genelleme yapacağım ki hiç doğru değil, ama yaşayanlar hak verecek, Maryland den aşağısı -Florida hariç- yaşanmaz. Bir yerde confederate bayrağı varsa, orayı terket..siyahi/hispanik olmaman seni kurtarmaz, aksanın olduğu anlaşıldığı an damgayı yiyorsun. İş bulmada falan çok zorlanırsın ve kendi niteliğinin altında işlere razı olursun..


  • @somebody Birkac yorumunuzda daha irkciliktan bahsetmissiniz. Biraz detaylandirabilir misiniz , orňegin hatirladiginiz somut ornekler varsa paylasabilir misiniz?


  • @Eren-0 yasadiklarimi birebir detaylandiramam, ama ABD de uzun sure yasayan cevreden de duyduklarimi birlestirdigimde, ve kendi olumsuz deneyimi de eklersek, east-cost eyaletlerde hatta taa Vermont a kadar bir irkcilik sorunu var, hadi diyelim ayrimcilik. Bir kere iyi pozisyon islere vatandas degilsen giremiyorsun, hadi diyelim GC holder olarak pozisyon budun, bu sefer -aksanin var- cumlesiyle karsilasirsin, bu cumle direk su demek, ingilizceyi amerikan aksaniyla konusmuyorsun!..istersen ingilizceyi cok iyi konus, ulkende ust duzey yonetici ol, farketmez, bu cok basit kriterle eleyebiliyorlar Burada iyi bir Universitede sosyal bilimler alaninda doktora yapmis bir arkadasa aksanin var dediler (!). Eger yasadiginiz eyaletde bir Trumpism vs durum varsa, buna dikkat edin. Kalifornia'da bu tur konularin olmadigini duydum. Bu durumda CA yabancilar icin, belki Texas'da uygun yerler olabilir, yasamak icin. (Youtube da en racist eyaletler top ten de Maryland 10. )


  • Onceki yoruma ek olarak, her olumsuz davranisi irkcilik ile aciklamak dogru degil, ancak DC gibi baskente yakin yerlede (VA ve MD) oldugunuzda orada ordu mensuplari vs agirlikli oluyor, Belki onun da etkisi olabilir, ABD bir gocmen ulkesi ve cesitlilik onemli ama ilk 3 sene topluma entegrasyon cok kolay olmayabiliyor, belki baska arkadaslar farkli deneyimler yasamistir.


  • Herkese merhaba, ben 25 yaşında, Türkiye'den ABD'ye taşınıp orada bir hayat kurmak isteyen bir ABD vatandaşıyım. Destinasyon olarak kendime Raleigh, NC belirledim ve bir süredir farklı sitelerden (facebook grupları, zillow, apartments vb.) en azından ilk ayımı geçirebileceğim bir kiralık oda/ev aramaktayım fakat pek başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim. Raleigh bölgesinde yaşamakta olan sizlere de hem danışmak hem de yardım isteğimi ulaştırmak istedim. Etrafınızda ülke dışından gelecek olan birine oda/ev kiralayabilecek bir tanıdığınız var mı acaba? Ya da kalacak yer ayarlamak konusunda bana önerebileceğiniz farklı yaklaşımlar var mı? 22 Ekim tarihinde RDU havaalanına iniş yapıyor olacağım ve o tarihe kadar bir yer ayarlayamamam durumunda, pahalı olsa da ilk ayı airbnb ile geçirmeyi düşündüm. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi günler.



  • Merhabalar, konuyu uzun bir süre sonra canlandırmak istedim, çekiliş sonuçlarına sayılı günler kala eyalet konusunda ilk sıralarımda North Carolina gelmekte, ancak yorumlar hep eski aktif olarak oradaya yaşayan kişiler varmı, birkaç sorum olacak.
    İngilizcem mükemmel olmasda iyi, turizm, satış, can kurtaranlık, organizasyon ve son olarak devlet memuru olarak çalışıyorum yaşım 30 iş bulma konusunda sıkıntı yaşarmıyım.
    Bootcamplar tarzı iş eğitimi veren kuruluşlar varmı ?
    Eşim ile birlikte geleceğiz ev bulma sürecimiz zorlu geçer mi ?
    Dikkat etmemiz ve uzak durmamız gereken bölgeler varmı (Charlotte) düşünüyoruz? Gelirsek
    İklimin ılıman olduğunu söylüyor herkes ben Antalya'da yaşıyorum kar görmedim hayatımda hep sıcak iklimde yaşadım iklim olarak nasıldır internette bu bilgilerin birçoğu mevcut biliyorum ancak ben bizzat orada olan birisinin deneyimlerini dinlemek istedim.
    Suç oranları, ırkçılık mevzuları yoğun mu yorumlarınızı merakla bekliyorum.


  • Merhaba, North Carolina'ya taşınmayı planlayan 9 yaşında oğlu olan bir aile olarak benim de sizlere bir sorum olacaktı. İlk geldiğimizde genel geçer işlerle bir süre ayakta kalmaya çalışacağız çoğu kişi gibi. Bu süre zarfında Medicare, Obamacare gibi imkanlardan yararlanma noktasında NC özelinde bir sorun yaşayan var mıdır? Eyaletler arası farklar olabileceğini, zaman zaman sıkıntılı süreçler yaşanabileceğini de söyleyenler oluyor.

    Örneğin Northeast'in sağlık imkanları konusunda çok daha iyi olduğu söylenip, Texas için aksinin söylendiği gibi.

  • ⭐⭐⭐

    Buralara gelecek olanlar icin, 5-6 senelik alisveris deneyimlerimize gore en hasapli marketin, "Food Lion" oldugunu rahatca soyleyebilirim. Toplu alisverisler icin "Sam's Club" tercihimiz, fakat gunluk alisveris icin "Food Lion" oldukca hesapli ve urunleri kaliteli. Aklinizda bulunsun.


  • Dv 2023 talihlisi olarak bir ay sonra north carolina da olacağım ve gerek bu konu başlığı gerekse yaptığım araştırmalar sonucunda gayet hoş bir eyalet olduğunu düşünüyorum. Orada yaşadıktan sonra bu yorumumu güncelleyeceğim ancak şuan için beklentilerimi karşılayan bir yer diyebilirim. Edindiğim bilgileri bu siteden okudum, faydalanmak isteyen olursa şimdiden iyi okumalar.

    https://amerikarehberi.com/kuzey-karolina-katran-okcelilerin-eyaleti/#:~:text=Büyüklük bakımından 50 eyalet arasında,nin en güzel eyaletlerinden biridir.


  • @FreeWoRLD merhaba. diger eyaletlere kiyasla pahalilik durumu nasil nort carolina'nin? green card mulakatim onaylanirsa gitmeyi planliyorum tek kisiyim. tesekkurler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum