Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    NC civarinda yasayanlar!

    Eger diger ortadogu restoranlarinda satilan doner bozmasi "shawarma" adli ne oldugu belirsiz eti yiyerek, oldukca rezil olan bu deneyimden biktiysaniz;
    Gercek, gunluk takilmis doner icin bugun ziyaret ettigimiz Reyhan hanimin yerini siddetle tavsiye ediyorum, ki bizim buralarda bir isletmenin doneri kendi hazirlayip satmasi oldukca zor ve hatta imkansiz. Bildigimiz yaprak doneri kendi bastan hazirliyor ve restoraninda servis ediyor (Hazir alinmis degil!). Yeri cok alakasiz bir bolgede fakat tam bir cevher.

    Paterson, NJ dahil bir cok yerde doner kebap denedim ama hic biri burada yedigimiz donerin yanindan gecemez bence. Hatta Turkiye'de yedigimiz bir cok yerden bile daha iyiydi! İhtiyaci olan icin buraya yazmis bulunayim.

    EDIT: Ne yazik ki isletmesini kalici olarak kapatti 😞

    https://goo.gl/maps/kqFRk4n7QShy8ayRA


  • @Mrs-Cakal selamlar, Raleigh tarafi icin konusacak olursak bir cok guzel semt var. fiyatlar biraz artti son donemde pandemiden ve goc almasindan dolayi. cary, morisville, apex, holly springs aile icin guzel oturulacak semtler. hepsinin durham ve raleigh'e ortalama uzakliklari en fazla yarim saat suruyor.


  • @murattoirimazu cevabiniz icin tesekkur ederim. Sanirim Charlotte bizim daha cok ilgimizi cekiyor oraya yogunlasmaya kadar verdik 🙂


  • Charlotte'da yasayan forum uyeleri bize hangi semtleri onerirsiniz acaba? Sehrin cok icinde olmasina gerek yok.


  • @panjan inşallah birkaç ay sonra orada olacağım.Türkiye’den geliyorum ailemle birlikte Charlotte hakkında genelde olumlu şeyler duyuyorum içim rahatladı.


  • @luna Bende inşalah birkaç ay içinde ailemle birlikte Charlotte a taşınıcam.Türkiyeden geliyoruz hem market hem ingilizce dil kursu konusunda bilgiler cok faydalı oldu en azından fikir sahibi oldum.6 aylık bir oğlum var şu hastane aşı işlerinide halledersem sessiz sakin ve sağlıklı bir hayatımız olur inşallah.He birde kedim var oda bizimle gelecek.Charlotte a yaşayıp bilgi veren insanların enerjisi çok güzel geldi bana şehir hakkında biraz daha güncel bilgi verebilirmisiniz?


  • @Mrs-Cakal Concord, Gastonia bakılabilir, fiyatlar daha makul ve Charlotte metro yani merkez olarak geçiyor. Bir de S. Carolina’yı es geçmeyin, Fort Mill ve Rock Hill. Buralar çok gelişmeye başladı, Charlotte’a 10-15 dk yerler, buralarda oturup, işe git gel yapan çok var. Charlotte’un şehir merkezi içinde bütçe sorunu yoksa, South Park, Dilworth, uptown en güzel yerler. Biraz daha fiyat düşsün, genç nüfusun olduğu yerler olsun derseniz Noda ve Commonwealth


  • @Ozzyavuz selamlar. öncelikle hayırlı olsun aileniz ve sizin icin güzellikler dilerim. Charlotte metro yakin zamanda diğer eyaletlerden yogun bir göç aldı ve merkezde kiralarda buna göre arttı. apartments.com dan ortalama ihtiyaçlarınıza göre apartmanları incelemenizi tavsiye edebilirim. @caglarcan önerdiği gibi south carolina fiyatlar çok daha uygun.
    Sehir eskiye göre daha hareketli, Southend, Noda ve Uptown da güzel etkinlikler ve mekanlar var. Marketler içinde yazın farmers marketlerden ihtiyaçlarımızı karşıladık. (üreticiler kendi mahsullerini satıyor bir nevi organik pazar)
    Diğer eyaletleri de gezme fırsatımız oldu. havasını, şehir sakinliğini karşılaştırdığımızda çoğu zaman Charlotte bizim için ön plana çıkıyor. Umarım sizin içinde güzel anılarınıza ev sahipliği yapar.


  • @Senay-Sirin Merhaba Charlotte un havası nasıl? Yada gördüğünüz diğer olumsuz yanları. Ben çok nemli olduğunu duydum. Biz istanbulda yaşadak. Bir kıyas yapmanız mümkün mü?


  • @Serkan-Ertan-0 biz de istanbulda yasadik bir kac sene. 3+ senedir buradayim, rahatsiz olacak derece bir nemi yok. Bence Istanbulla benzer bulursunuz burayi o acidan.
    Charlotte'in en olumsuz yonu artan siddet olaylari. Is imkanlari cok, hizla buyuyor, dinamik bir sehir, fiyatlar hala cok yuksek degil... Chicago ve NYC kadar olmasa da gazete de siddet olaylarini beni rahatsiz derecede sIklIkla gouyorum. Google da Charlotte, NC diye arama yapip, ustteki seceneklerden "news" i secerseniz, ve bunu her bir kac bi gunde tekrarlarsaniz bir fikir verir ne tur olaylar oldugu konusunda.

    Okula giden cocugunuz yoksa, ortalama bir yerlerde ev tutulur ama ozellikle ortaokul-lise caginda cocugunuz varsa, ev tutmadan once iyi arastirin. Okullarimiz cok iyi degil maalesef. Ozellikle liselerde hemen her hafta silah bulunuyor, kavgalar oluyor Charlotte ceteleri arasinda. Pandemiden sonra durum boyle.


  • @Senay-Sirin Ailecek gideceğiz vize alabilirsek. 11 yaşında bir oğlum var Ve iyi bir eğitim almasını düşünüyoruz. Charlotte a baktık bir süre bir kaç arkadaşın yorumlarını okumuştuk çok nemli olduğu yönün de ve rotamızı San Diego ya çevirdik tamamen iklim odaklı fakat çok pahalı olduğunu biliyoruz 7 üzeri okul puanlarına göre arıyorum kiralar 2500-3000 arası 2 yatak odalı. Neredeyse kira ve faturalara çalışacağız. Ama Yeni bir başlangıç yapma şansı varken iyi bir yerden yapalım diye araştırıyoruz. Bu bahsettiğiniz olaylar Charlotte ye özel mi yoksa amerika genelinde karşılaşılabilecek şeyler mi? İlginiz için de ayrıca teşekkürler.


  • @Serkan-Ertan-0 NC için Raleigh'e bakabildiniz mi acaba? Daha sakin, daha güvenli, Charlote'a göre görece biraz daha küçük bir yer. NC'den giriş yaparsak ABD'ye (Florida'da var aklımızda o sebeple), tercihimiz Raleigh olacak.


  • @Ghost, içinde söyledi: North Carolina

    Raleigh

    Teşekkürler hayır bakmadık. Onu da araştırırız.


  • @Serkan-Ertan-0
    Sahsi gorusum, Charlotte'a ozel oldugunu zannetmiyorum, hizla buyuyen bir sehir olmasinin da etkisi var. Ballantyne bolgesi nezih bir yer ozellikle cocuklu aileler icin.

    Her sehrin iyi ve kotu mahalleleri, iyi ve kotu okullari var. Bence amerikada nereye tasinacaginiz kararini is imkanlarina gore verin. Para maalesef ilk 3-5 sene belirleyici olacak.

    Calistiginiz ya da calismayi dusundugunuz isleri Linkedin jobs da arastirin. Profilinizi, ideal isinize gore duzenleyin. Title olarak, ne olarak calismak istiyorsaniz onu yazin. Arastirirken de, alaninizda olabildigince fazla kisi networkunuze ekleyin. Sirket sayfalarini, sektorunuzdeki gruplari linkedin de takip edin. "Linkedin algorithms" aramasi yaparsaniz google'da guzel bilgiler var. 500+ uzerinde connection ve haftada en az bir iki yorum yapin mesela. Son yillarda, Linkedin is bulmanin en iyi yontemi. Google Grow' u arastirin.

    Ben, Charlotte 'i tavsiye ederim. Sadece bilerek gelin.


  • @Senay-Sirin Çok teşekkürler.


  • North Carolina'ya tasinmak isteyenler icin, meslegi ile ilgili olanlar icin bir haber; Toyota 1.2 milyar dolarlik bir yatirim ile, Greensboro'da elektrikli araclar icin batarya fabrikasi kuruyor. 2025 yilinda uretime gecmesi hedefleniyormus. https://www.nytimes.com/2021/12/06/business/toyota-greensboro-nc-battery-plant.html 1750 kisiye is imkani yaratacak ve maaslar ortalama 62 bin dolar ve ustu olacakmis.

    Basin aciklamasinda, nicin Greensboro, NC secildigine dair 7 madde siralamislar: https://pressroom.toyota.com/toyota-selects-north-carolina-greensboro-randolph-site-for-new-u-s-automotive-battery-plant/

    1- Kara lojistigi icin kapsamli ve bakimli otoyol sistemi
    2- Dort adet uluslararasi havaalani ve iki adet limana yakin olmasi
    3- Demiryolu ulasimi
    4- Farkli cesitlilikte is gucu
    5- Yenilenebilir enerji kullanilabilirligi
    6- Dunyaca taninan egitim sistemi
    7- Eyalet ve yerel duzeyde hukumet ile isbirligi kolayligi

    alt metni

  • ⭐⭐⭐

    NC eyaleti için vergi iadeleri bu sene gecikmeli olacak.

    (Bütçenin yaklaşık 5 ay gecikmesi ve bütçede vergiler ile ilgili değişikliklerin varolması nedeni ile)

    Vergi bildirimlerinin kabul edilmesi için başlangıç tarihi Şubat 28, geri ödemelerin tarihi ise Nisan başı gibi olacağı bildiriliyor.

    Bilgilerinize..


  • Arkadaşlar ilk girişi NC'dan yaparak 20 gün kadar kalmayı planlıyorum. Raleigh ve çevresinde uygun odası olup kiralamayı düşünenler varsa, bana yazabilirlerse çok sevinirim. Aynı zamanda bölgedeki geçici iş ve konaklama konusundaki diğer önerileriniz de baş tacıdır. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    Hey gidi North Carolina…

    Neredeyse 5 yilimizi doldurduk ve yaklaşık 1.5 ay sonra elveda ediyor olacagiz bu sevimli eyalete.


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: North Carolina

    Hey gidi North Carolina…

    Neredeyse 5 yilimizi doldurduk ve yaklaşık 1.5 ay sonra elveda ediyor olacagiz

    Kesinlesti gitme durumunuz herhalde. Hayirli olsun. Nereye karar verdiniz? Bol sanslar size ve ailenize.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum