Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @drserdar teşekkürler 😇

• Pasaport teslim için ev adresi seçmemiz bir sıkıntı yaratır mı, bilgisi olan paylaşabilir mi?

• Merhaba.Foruma yeni katılanlardanım ben de :) Eşim ABD vatandaşı,eylül 2020 de nikah kıydık Türkiye’de ve sonra eşim gitti ABD’ye 28 ekim 2020 de vizeye başvurduk.aylarca ayrı kaldık haber gelmedi bir türlü ve ayrı gayrı da olmuyordu artık biz de 2021 Ağustos ayında düğün yapmaya karar verdik ve vize çıkınca birlikte gidelim dedik. Eşim oradaki işini bırakıp geldi burda işe girdi.5 Mart 2022 de bize nvc den onay maili geldi ve evrakları hazırlamaya başladık 11 inde tüm evrakları gönderdik.ve beklemeye başladık 22 mayısta dosyamıza bakıldığına dair mail geldi eksik evrak varmış ve onları hemen tamamlayıp 23 ünde geri gönderdik ve 1 ayı geçkindir bekliyoruz halen..bi görüşme randevusu verecekler diye beklemekten çok yorulduk artık.. 19 aydır bekliyoruz inşallah en kısa sürede hepimiz sonuç alırız

• @hzlinan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba.Foruma yeni katılanlardanım ben de :) Eşim ABD vatandaşı,eylül 2020 de nikah kıydık Türkiye’de ve sonra eşim gitti ABD’ye 28 ekim 2020 de vizeye başvurduk.aylarca ayrı kaldık haber gelmedi bir türlü ve ayrı gayrı da olmuyordu artık biz de 2021 Ağustos ayında düğün yapmaya karar verdik ve vize çıkınca birlikte gidelim dedik. Eşim oradaki işini bırakıp geldi burda işe girdi.5 Mart 2022 de bize nvc den onay maili geldi ve evrakları hazırlamaya başladık 11 inde tüm evrakları gönderdik.ve beklemeye başladık 22 mayısta dosyamıza bakıldığına dair mail geldi eksik evrak varmış ve onları hemen tamamlayıp 23 ünde geri gönderdik ve 1 ayı geçkindir bekliyoruz halen..bi görüşme randevusu verecekler diye beklemekten çok yorulduk artık.. 19 aydır bekliyoruz inşallah en kısa sürede hepimiz sonuç alırız

Merhaba.
    Biz de 18 Nisan tarihinde eksik evrak yükledik. Maalesef ki eksik evrak yükleyince yükleme tarihi baz alınarak süre tekrar başladı. Bizim kategorimize göre NVC şuan 13 Nisan tarihinden itibarenki dosyaları inceliyor. Şuradan zamanları takip edebilirsiniz:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html

• @MYusuf sizin 2 ayı geçiyor o zaman ve hala bekliyorsunuz..ama haftaya gelir sanırım sizin haber :) o sürecin tekrar başlamayacağını umut etmiştik ama tekrar başlıyor demekki ve bu çok kötü oldu gerçekten. O sayfayı takip ediyoruz zaten her pazartesi bakıyoruz yine de Çok teşekkür ederim. Başka haber alacağımız bir yer yok zaten kimseye ulaşamıyoruz ki . Tüm herşeyi net olarak belirtseler eksik evrak vs çıkmayacak zaten ama en ufak bişeye bile takılıyorlar malesef. Ve bu forumu keşfetmem iyi oldu çünkü aynı şeyi yaşayan insanların da olduğunu bilmek ve konuşmak en azından teselli edici 🙏🏽

• Bu sabah eşimle beraber I-130'u doldurup gönderdik fakat bütün forumda arasam da fotoğrafları nereye yükleyeceğimi bulamadım. Proof of bona fide marriage bölümüne yükledim. Nüfus kayıt örneğini de oraya yükledim. Submit ettikten sonra evrak yükleyebiliyor muyuz? Sosyal medya konuşmalarını ve biletleri de yüklemek istiyorum. Ekstra evrak için ne yapılması gerektiğini ve yanlış bilgi girildiyse nasıl düzeltileceğini bilen birisi yardımcı olabilir mi?

• @Samet-Ünlü
    NVC nin sayfasınsa ek dosya seçeneği sunuluyor bütün dosyalar submit edildikten sonra submitted butonuna tıklarsanız listede required documets in altında optional documents e yükleyebilirsiniz diğer dosyalarınızı. Yanlış yüklenen gerekli dosyaları değiştirebiliyor musunuz bilmiyorum çünkü submit ederken emin misiniz. Bir değişiklik yapamazsınız gibi bir mesaj çıktığını hatırlıyorum. Değişiklik yapmak isterseniz NVC ye ulaşabilirsiniz diyorlar ama NVC ye ulaşmak imkansız şu anda çünkü telefonla iletişimi kapatmışlar yoğunluktan dolayı ve maillere çok yavaş cevap veriyorlar. Ben yüklerken dosyaları OTHER ı seçerek tatil biletlerimi vs. yüklemiştim

• @hzlinan cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi kontrol ettim receive bilgisi gelmiş, dosyamız potomac'teymiş. Ekstra evrak yüklemekte bir sakınca yok sanırım? Uçak biletlerini kendi pasaportumun taranmış halini yüklemek istiyorum bir aksiliğe mahal vermeyelim. Bu arada şu an yapmamız gereken bir şey yok sanıyorum? Potomac bekleme süresini 12 ay gösteriyor 🫠

• @Samet-Ünlü rica ederim😊yardımcı olabildiysem ne güzel. Ekstra bir dosya eklemenizde bir sakınca yok ama destekleyici bulduğunuz bütün dosyaları ekleyebilirsiniz

• @MYusuf haftaya sana mail gelecek daha sonra bana gelecek ayni dertten bekliyoruz o yuzden senin sonucu merak ediyorum mail geldiginde direk paylasirsan sevinirim

• @hzlinan umarım hepimiz için hayırlısı olur ve bir an önce sonuçlanır 😇

• @hzlinan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@MYusuf sizin 2 ayı geçiyor o zaman ve hala bekliyorsunuz..ama haftaya gelir sanırım sizin haber :) o sürecin tekrar başlamayacağını umut etmiştik ama tekrar başlıyor demekki ve bu çok kötü oldu gerçekten. O sayfayı takip ediyoruz zaten her pazartesi bakıyoruz yine de Çok teşekkür ederim. Başka haber alacağımız bir yer yok zaten kimseye ulaşamıyoruz ki . Tüm herşeyi net olarak belirtseler eksik evrak vs çıkmayacak zaten ama en ufak bişeye bile takılıyorlar malesef. Ve bu forumu keşfetmem iyi oldu çünkü aynı şeyi yaşayan insanların da olduğunu bilmek ve konuşmak en azından teselli edici 🙏🏽

Bilmiyoruz. Belki bu cuma veya 5-6 Temmuz gibi haber gelir diye bekliyoruz. İnşAllah bu kez onaylanır.

• @mertdzkr, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@MYusuf haftaya sana mail gelecek daha sonra bana gelecek ayni dertten bekliyoruz o yuzden senin sonucu merak ediyorum mail geldiginde direk paylasirsan sevinirim

Bildirim gelince tabi ki paylaşırız. İnşAllah direkt onaylanır da sevinçli haber olarak paylaşırız :)

• @yonca_2020 CEAC dan kontrol ettiğimde vaka güncelleme tarihi 23 haziran olarak güncellenmiş ama durumda hala refused yazıyor. Yani İdari işlem filan yazmıyor durumda. Bu normal mi?
    Bugün bir de IV Status Check sayfasından kontrol ettim, "eksik belgeler için beklemede" yazıyor ve burda son güncelleme 27 haziran görünüyor.

• @BADE normal daha bakmamislar. Dosyaya bakmaya basladiklarinda processing e donucek. Beklemeniz lazim.

• I 130 formunu dokdurduktan 7 oay sonra Case Is Being Actively Reviewed By USCIS yazısı geldi
    3 hazirandan beri böyle 🥺26 gün olddu. 3-4 gün içinde cevap geldi diyen arkadaşlar olmuştu😢

• @MYusuf inşallah onaylanır hepimiz için hayırlısıyla bir an önce🙏🏽

• Arkadaşlar bu arada vizesi onaylanınca floridada ikamet edecek kimse var mı ☺️

• @crazycells merhaba.Eşim ABD vatandaşı 15 yıldır orada yaşıyordu ve 2020 ekim ayında evlendik ilk başvurumuzu yaptık vize için.birkaç mesaj attım zaten foruma da orda da yazıyor detaylar. Yaklaşık 1 sene önce geldi oradaki işinden ayrılıp ve burda çalışmaya başladı. Bizim dosyamıza 5 mart 2022 de baktılar ve 22 mayısta eksik belge var dediler bunlardan biri de sponsorluk formu.eşim sponsor oldu ve geçen yılın vergi ödemesini neden yapmadığını beyan eden bir dilekçe yazmasını istediler ve biz de yazıp yolladık. Sormak istediğim şey ise hükümet eşimin bu süreçte yanımda olmasını sorun eder mi yani sonuçta ABD vatandaşı ve şuan burda çalışıyor.biraz uzun yazmak durumunda kaldım ama yardımcı olursanız ve yapmamız gereken başka bişey var mı bilgilendirirseniz çokk sevinirim

• Merhabalar.
    ''Notice regarding your Immigrant Visa Case becoming Documentarily Qualified'' maili dün TSİ saat 18.58'de geldi Allah'a şükür.
    Şimdi mülakat tarihi bildirimini beklememizi söylemiş. Türkçe'ye çevirince şöyle yazıyor;
    ''NVC, sizin için bir görüşme randevusu ayarlamak için ANKARA, TRKY'deki ABD Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu ile birlikte çalışacaktır. Mülakat tarihini onayladıktan sonra size, dilekçe sahibinize ve (varsa) avukatınıza bir bildirim göndereceğiz.''

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k