Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Girmeden yaklaşık 1 ay önce 7 Nisan’da yaptım ödemeyi. @melcem


  • @caner-memiş Hayırlı olsun . Hoş geldiniz. İlk günlerin keyfini çıkarın. Zaten yakında yoğun döneme gireceksiniz.


  • Arkadaslar merhaba,

    Bende giris hikayemizden ve burda neler yaptiklarimizdan bahsetmek isterim. 26.05.2022 gunu istanbuldan dallasa thy ile aktarmasiz uctuk. Istanbulda bavul tesliminde kg. Konusuna dikkat ettiler 23 kg. Olmasina ozen gosterin 24 kg kabul etti fakat 25 kg kabul etmedi. Icinden bir kac esya cikarmak zorunda kaldik ve onlarida yanimiza aldik.

    Bavul tesliminden sonra harc ucreti odemedik oradaki gorevli polise permanent residence ibaresini ve bunun gocmen vize turu oldugundan bahsettik teyit almak icin yan gisedeki polise sordu ve o da onay verdi odemeden gectik.

    Ucusumuz sorunsuz bir sekilde gerceklesti. Indigimizde sari zarflari teslim ettik. Yaklasik 2,3 dk. bir odada bekletildik herhangi bir soru sorulkmadan pasaportlari bize teslim ettiler ve bavul almaya gectik. Bavullarimizi aldik. Ve artik hikaye basliyor.

    Turo dan araba kiraladigimiz kisi ile havaalaninda yazistik. Yolcu alma alaninda bulustuk ve ordan rezervasyon yaptirdigimiz otele gectik. 🙂 yollar cok karanlikti ve en onemlisi turk telekomdan aldigimiz yurt disi internet paketi calismadi ve internet cekmedi.Sygic diye bir navigasyon programinin offline mapini indirmistik. O da oteli bulamadi sagolsun. Gelmeden once gideceginiz bolgenin haritasini google maps den offline indirin bizim gibi sikinti cekmeyin.

    Gelelim yollara, oldukca bozuk ve karanlikti.Insanlar hizli araba kullaniyordu. Sokaklarda yuruyen insan zaten o gec saatte yoktu. Yollar beton bloglar seklinde bu kisim hosumuza gitmedi.
    Iki saat aramayla oteli bulabildik. Odaya Vardigimiz gibi uyuduk. Yaklasik 5 gun Turkiye saatine gore uykumuz geldi.

    Sim Kart :
    Tmobile dan aylik 80 dolara 2 kisi hersey sinirsiz prepaid hat aldik.

    Cepteteb :
    Plano dallas civarinda Bank of Amerika atmlerinden gunluk 1400 dolar ben ve esim toplam 2800 dolar sikintisiz cekebildik. Parayi ikiye bolup bu sekilde cekebilirsiniz. Hatta ben gunluk limitimi 24000 tl(max) yapmamisim. Mobil uygulamadan musteri temsilcisi ile yazisarak 24000 tl yaptim ve arabadan inip atm ye gidip 1400 dolar cekebildim.

    Ev kiralama :
    Civardaki apartment lari gezdik. Bir tanesi icin basvurada bulunduk. Turk banka hesap dokumlerimizi gosterdik.
    Apartman kompleksinin leasing offine gittik. Kisi basi 75 dolar karsiliginda oradaki calisanin bize basvuru formunu doldurmadaki yardimi ile basvurumuzu yaptik.
    Ardindan hemen onaylandigini gorduk.200 dolar administration fee yide turk kredi kartlarimizdan cekti.(Buraya gelmeden once mumkun oldugunca yuksek limitli kartlarla gelin. Ilk gunler cok gerekli oluyor.)1+1 daire havuz fitness vs. Plano tarafinda $1530 kira, copler hasere ilaclama su vs $61 yine buradaki personelin yardimi ile elektrik, internet(300 meg 60$, 500meg $70) kiraci sigortasi(aylik $5) ek islemleri yaptik.
    Not : kredi skoru olmadigi icin : Bir kira deposit, 100 dolar internet icin deposit, 160 dolar elektrik icin deposit odemek zorunda kaldik.

    Araba alma :
    Cargurus dan baktigimiz bir arabayi dealer dan satin aldik. Dealirin puanina ve yorumlarina baktik. 2017 nissan sentra 93bin mile da vergi dahil $14600. Ben ve esimin sigortasi toplam aylik $172(general insurance). Sigortayi dealer ile online olarak yaptik.Bizden bir adres telefon no pasaport ve turk ehliyetini(tam hatirlamiyorum) sordu. Cash aldik.

    Banka Hesabi :
    Kira kontrati pasaport ve turk ehliyeti ile Bank of Amerikadan hesap actik.

    SSN icin :
    SSA ofise randevusuz gittik. Cuma ogleden sonra gittik. Sansimiza sakindi ve direk adresimizi ve pasaportumuzu vererek kartlarin gelmesi icin basvurduk.(WAT yapanlar ds260 da verdikleri numarayi kullanacaklar. Sadece kart yeniden yetki kisiti yazisi olmadan gelecek. Numara ayni kalacak. Ben bu numarayi bankada, evde ve arabada kart gelmeden kullandim.)

    Simdilik bu asamadayiz. Ilk gunler gercekten zor ve yogun geciyor. Ancak gittikce alisiyorsunuz.

    Tavsiyeler :
    Olabildiğince fazla para ile gelmeye calisin. Kiralar ve araba fiyatlari tahminimizin uzerinde cikti.
    Mutfak esyalari getirebildik. Bicak catal kasik. Sorun olmadi.
    Matkap getirecektik. Ancak bataryalarini ucaga almamislar. Dallasa gelince bavuldaki tutanagi okuyunca anladik. O yuzden ikeadan aldigimiz esyalari tornavida ile 2 3 saatte kurabildik.

  • ⭐⭐

    @asag Tebrik ederim zor olanı atlatmışsınız bundan sonrası sizin için umarım daha güzel ve sıkıntısız geçer. Yeni hayatınızda başarılar dilerim, şans sizinle olsun 🙂


  • @asag Hosgeldiniz! Home Depot veya Lowe's gibi storelara giderseniz, matkaplar ve benzeri aletler, guclerine ve islevlerine gore, $15'den baslayarak yukari dogru gidiyor. Hatta $80-100 gozden cikartirsaniz, takim halinde 3-4 parca aleti de alabilirsiniz.


  • @asag hoş geldiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Biz de Planodayiz. Evi hangi apartmandan kiraladiniz?


  • @Ravana Hosbulduk.Tesekkur ediyorum. Legacy North. Siz ne taraflardasiniz ?


  • @MySea Bilgi icin cok tesekkurler


  • @sytahmt Cok tesekkurler. Sans hepimizden yana olsun...


  • @asag Legacy Village komşu sayılırız)) Esimin is arkadaşları da o sitede kaliyor... Zamaniniz olursa buluşma ayarlarız. Sık-sık geziyoruz oralarda


  • green card ile bizde agustos gibi gitmek istiyoruz . ancak kazanan ben oldugum ıcın onden gidip ev turma vb işlemleri yapıp eşim ve cocuklar benden kısa bir sure sonra ben ordayken gelmeleri uygunmu.

  • ⭐⭐⭐

    @yasinelmasli Asıl talihli giriş yaptıktan sonra diğer aile üyeleri daha sonradan giriş yapabilirler. Ama sağlık raporunun 6 ay geçerli olduğunu ve ilk vizenin de 1 yıl süreli olduğunu unutmayın.


  • @yasinelmasli siz ilk girin ; aileniz de Ungan'lardan aldigi saglik raporunun 6 ayi icerisinde mutlaka girsin.


  • @asag Öncelikle hoş geldiniz. Arabanızın sigortasını General Insurance'ye yaptırdığınızı yazmışınız ki biz de öyle yaptık. Daha doğrusu yapmak zorunda kaldık. Çünkü TR ehliyetini çoğu sşgorta şirketi kabul etmiyor. Neyse size tavsiyem eşinizle beraber Amerika ehliyeti alınız ve aynı anda ehliyetlerinizin güncelemesini değiştiriniz. Kişi başı tahminim 20 dolar civarında indirim alacaksınız ancak cover da yaptığınız her değişiklik için 80 dolar civarında ekstra ödeme alıyorlar. Bu yüzden adres değişikliği, ehliyet bildirimi gibi güncellemeleri tek seferde yapmaya çalışın. Bir an önce de ehliyetinizi almaya çalışın. Hayırlı olsun tekrardan.


  • Merhaba arkadaşlar, Houston’dan ilk girişimizi yaptık ve 10 gün içinde yapılması gereken işlerin bir tanesi hariç hepsini tamamladık. Tamamlayamadığımız da benim hatam aslında. Şans yanınızda olursa işler kolayca ilerliyor. Tecrübemizi aşağıda paylaşıyorum.

    Çarşamba - 22 Haziran

    • THY ile İstanbul havalimanından direk Houston’a gittik. Uçağımız sabah 08:25’teydi. Jet lag olmayalım diye uçuş günü hiç uyumadık. (Uçakta bol bol uyuduk ve Houston’da da yorgun olsak da erken yatmayıp akşam 10’da falan uyuduk. Sıkıntı yaşamadık)
    • Valiz teslimi aşamasında Gözen’e bağlı ekipler security check yaptılar. Sari zarflar yaninizda mi diye sordular. Kontuar check-in’de aşı kartına bakıldı. Pasaport kontrolde harç pulu ya da oturum soruldu, oturum iznimiz var diyince telefonla birine sorup OK verdiler pul almadan gectik (Bu kısımda sırada beklerken memurları gözledim 🙂 Bir memur işlemleri daha yavaş hallediyordu, tedirgindi vs. Tecrübesiz diye varsaydım ve onu seçtim. Yan kabinlerinde de yardım alabileceği kimse yoktu. Gerçekten de amirine telefon açıp onay aldı)
    • Uçağa binerkenki kontrolde Gözen security tekrar sari zarfları ve 2 doz covid asimiz olup olmadığını sordu. Boarding beklemeye gecmeden kabin valizimiz, sırt cantalarimiz tek tek arandi, üst araması yapıldı.
    • Uçakta hizmet de yemekler de güzeldi.
    • Indikten sonra pasaport kontrolüne visa/greencard kısmından girdik, vatandas bolmesinden degil. Sira bize geldiğinde islemimizin ayri yerde yapilacagini soyleyip valizinizde kisitlamaya giren yiyecek var mi diye sordular, tekrar valiz acilmadi. Ayri bir kisma ikinci kontrol icin gectik, oturup bekleyin seslenecegiz dediler. 45dk kadar bekledikten sonra ismimiz soylendi. Adres teyidi yapildi, sari zarflar açıldı ve greencard yerine gecen damgalarimiz basildi. Welcome to Usa falan demedi ama artik bu damgayla vizesiz seyahat edebilir, calisabilir, okula gidebilirsiniz dedi. İçimizden “bize mi anlatıyorsun hocam” dedik 😃
    • Bir arkadaşımız bizi havaalanından aldı ve Sugarland’e geçtik.
      Perşembe - 23 Haziran
    • Turo.com’dan araba kiralamıştık. Onu teslim almaya gittik. Arabayı aldıktan sonra bankaya doğru yola çıktık. (Trafik kuralları ile ilgili youtube’ta bir iki video izlemenizi öneririm. Kuralların bazıları bize göre oldukça farklı. Ama çok da değil. Yine de bilmezseniz sıkıntı yaşabilirsiniz. Genel olarak İstanbul’da araba sürüyorsanız orası oyun parkı gibi gelir size 🙂 )
    • Önceliği bankaya vermiştik çünkü gitmeden kredi kartlarını çıkartıp kredi skoru oluşturmaya başlamak istiyorduk. Bank of America’ya gittik. İki farklı kimlik gerektiğini söylediler. Pasaport ve TC ehliyetlerimiz kabul edildi. Eşimle ortak hesap açtık. Görevli, kredi kartı için 4-5 bin dolar koyup iki iş günü geçtikten sonra kredi kartına başvuralım dedi. O zaman onaylanır diye düşünüyorum dedi(Bu arada başka bir banka görevlisi hesaptaki paranın çok önemli olmadığını söyledi bize ilerleyen günlerde ama hangisi doğru bilemiyoruz tabi)
    • Hemen bankamatikten TEB kartlarımızı kullanarak 650’şer dolar çektik ve 1300 dolar yatırdık. Normalde günlük 15.000 TL’ye karşılık olarak 840 dolar çekebilmemiz gerekiyordu ama limitiniz yetersiz diyerek sadece 650 dolara izin verdi. Nedeni nedir bilmiyoruz.
    • Ek bilgi olarak kredi kartını acil teslim diye seçerseniz 1-3 iş gününde geliyor dedi görevli. Bunu karta başvurduğunuz yerde mutlaka isteyin dedi.
    • Türkiye’de saat 00:00’ı geçince, yani Houston’da 16:00’dan sonra toplam 1.300 dolar daha çekip bankaya yatırdık. Normalde BOA’ların çoğu 16’da kapanıyor ama bazı şubeler 17’ye kadar açık. Maps’ten bulunabiliyor.
    • Unutmadan telefon numarası da şart. Türkiye numarasına sms'leri geliyor mu bilmiyorum ama ben Skype üzerinden aldığım USA numarası ile işlemleri hallettim.
      Cuma - 24 Haziran
    • Benim bir iş görüşmem vardı. Öğleden önce onu hallettik. Sonrasında yaşanabilecek yerler olarak belirlediğimiz bölgelerden Katy’yi keşfe çıktık.
    • 16:00’dan sonra yine bir Bank of America daha bularak 1.300 dolar daha çektik. 100 dolar da yanımızdaki nakitten ekleyerek toplam 4.000 dolar para yatırmış olduk hesaba. Pazartesi günü için de bankadaki görevliden yardım alarak kredi kartı randevusu oluşturduk.
      Cumartesi - 25 Haziran
    • Sugarland civarında arkadaşlarımızla sabah yürüyüşüne çıktık. Timsahlar, yılanlar vs. değişik bir deneyimdi 🙂
    • Öğleden sonra da downtown’a indik. Bir kaç mekan’da takıldık. Akşam da onur yürüyüşü varmış. Onu izledik. Özellikle politikacıların ve polislerin konvoya aktif olarak katılması bizim ülkeyi düşününce gözlerimi yaşarttı.
      Pazar - 26 Haziran
    • Sugarland’i keşfettik. Bir arkadaşımız da bize sağolsun Texas barbeküsü yaptı. Bir Adanalı olarak Houston’ı seveceğimi düşünüyorum 🙂
      Pazartesi - 27 Haziran
    • SSA ofise gittik. Saat 09:00’da, yani tam açılış saatinde kapısındaydık ama oldukça sıra vardı. Rahat 50 kişi önümüzdeydi. Güneşin altında 1,5 saat kadar eşimle dönüşümlü bekledik. Bu konuda hiç yardımcı olmadıklarını söylemem lazım. Ama onun dışında her sorununuz ile ilgileniyorlar.
    • Sırada beklerken bir görevli gelip sizin durumunuzu öğreniyor ve ona göre bir sıra numarası veriyor. Burada önemli olan size ne derlerse desinler bir numara almak için ısrarcı olun. Örneğin bana ilk gelen görevli 21 gün beklemeden bir işlem yapılamayacağını söyledi. Forumdan öğrendiklerimden dolayı ben adıma başvuru yapılıp yapılmadığını merak ediyorum dedim. O zaman bekleyin dedi. Sonra görev değişimi oldu herhalde. Başka bir görevli geldi. Ona da derdimi anlattım. Havaalanındaki başvuruyu boşverin, hemen şu formu doldurun ya da online başvurun dedi. Online yaptım. 5 dk kadar sürüyor (Bu esnada da hala güneşin altındayız). Eşimin önceden SSN numarası olduğu için ama hatırlamadığı için onun adına da başvuru yapmamızı istedi aynı görevli ama biz onu kağıttan yapalım ki hali hazırda numara varsa işi karıştırmayalım diye düşündük. İyiki de öyle yapmışız.
    • İçeri girince bir 15 dakika kadar daha bekledik. Sonra eşimin numarası yandı. Eşimin evlenmeden önceki soyadı ile numarasını buldu görevli. Ancak yeni kimlik belgeleri ile uyuşmadığı için numarayı vermedi. Evlilik cüzdanı görmek istedi. Aslında bizim listemizde vardı. Forumda okumuştum ama yanımıza almayı unuttum. İlk gölümüzü böyle yedik. Aslında UCSIS’ten eski soyadı ile ilgili bir döküman alabileceğimizi vs anlattı ama eşim başta çalışmayacağı için çok da önemli değil dedik. Üstüne gitmedik. Posta kutusuna kart gelirse oradan da öğreneceğiz zaten. Neyse, arkasından benim numaram yandı. Görevlinin yanına gittim. Online başvuru numaramı sordu. Biraz bir şeylere baktıktan sonra 24 Haziran’da sizin adınıza başvuru olmuş dedi ve adresimi teyit etti. Sonra da SSN’imi bir kağıda yazıp bana verdi. Bu defteri de kapamış olduk.
    • Öğlen 12’ye kredi kartı randevusu almıştık. Hemen oraya geçtik. Biraz uzun süren işlemlerden sonra her ikimize de 1000 dolar limitli birer kredi kartı onaylandı. Acil posta ile adrese teslim istedik. Ben SSN’imi de banka hesabına tanımlattım.
    • Günün geri kalanında da market keşfi yaptık. Costco, HEB, Walmart vs.
      Salı - 28 Haziran
    • Kredi kartları tam 24 saatte adrese geldi. Onlar ile ufak tefek harcamalar yapmaya başladık.
    • Cypress bölgesini keşfettik.
      Çarşamba - 29 Haziran
    • Civardaki parkları gezdik.
      Perşembe - 30 Haziran
    • Banka kartlarımız geldi. Onları teslim aldık.
    • Woodlands ve Jersey Village bölgelerini keşfettik.
      Cuma - 1 Temmuz
    • Sabah bir kere daha posta kutularını kontrol ettik. Ancak SSN’lerin yetişmeyeceğini kabul edip vazgeçtik.
    • Arabayı teslim edip havaalanına lyft ile geçtik. Pasaport kontrolde ve uçuşta bir sıkıntı yaşamadık.

    Biraz uzun oldu ama olabildiğince detaya girmeye çalıştım. Umarım faydalı olur. Sorunuz olursa da memnuniyetle yanıtlarım. Sevgiler


  • @USAdana Elinize sağlık.Cok faydalı oldu.

  • ⭐⭐

    @USAdana, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhaba arkadaşlar, Houston’dan ilk girişimizi yaptık ve 10 gün içinde yapılması gereken işlerin bir tanesi hariç hepsini tamamladık. Tamamlayamadığımız da benim hatam aslında. Şans yanınızda olursa işler kolayca ilerliyor. Tecrübemizi aşağıda paylaşıyorum.

    Çarşamba - 22 Haziran

    • THY ile İstanbul havalimanından direk Houston’a gittik. Uçağımız sabah 08:25’teydi. Jet lag olmayalım diye uçuş günü hiç uyumadık. (Uçakta bol bol uyuduk ve Houston’da da yorgun olsak da erken yatmayıp akşam 10’da falan uyuduk. Sıkıntı yaşamadık)
    • Valiz teslimi aşamasında Gözen’e bağlı ekipler security check yaptılar. Sari zarflar yaninizda mi diye sordular. Kontuar check-in’de aşı kartına bakıldı. Pasaport kontrolde harç pulu ya da oturum soruldu, oturum iznimiz var diyince telefonla birine sorup OK verdiler pul almadan gectik (Bu kısımda sırada beklerken memurları gözledim 🙂 Bir memur işlemleri daha yavaş hallediyordu, tedirgindi vs. Tecrübesiz diye varsaydım ve onu seçtim. Yan kabinlerinde de yardım alabileceği kimse yoktu. Gerçekten de amirine telefon açıp onay aldı)
    • Uçağa binerkenki kontrolde Gözen security tekrar sari zarfları ve 2 doz covid asimiz olup olmadığını sordu. Boarding beklemeye gecmeden kabin valizimiz, sırt cantalarimiz tek tek arandi, üst araması yapıldı.
    • Uçakta hizmet de yemekler de güzeldi.
    • Indikten sonra pasaport kontrolüne visa/greencard kısmından girdik, vatandas bolmesinden degil. Sira bize geldiğinde islemimizin ayri yerde yapilacagini soyleyip valizinizde kisitlamaya giren yiyecek var mi diye sordular, tekrar valiz acilmadi. Ayri bir kisma ikinci kontrol icin gectik, oturup bekleyin seslenecegiz dediler. 45dk kadar bekledikten sonra ismimiz soylendi. Adres teyidi yapildi, sari zarflar açıldı ve greencard yerine gecen damgalarimiz basildi. Welcome to Usa falan demedi ama artik bu damgayla vizesiz seyahat edebilir, calisabilir, okula gidebilirsiniz dedi. İçimizden “bize mi anlatıyorsun hocam” dedik 😃
    • Bir arkadaşımız bizi havaalanından aldı ve Sugarland’e geçtik.
      Perşembe - 23 Haziran
    • Turo.com’dan araba kiralamıştık. Onu teslim almaya gittik. Arabayı aldıktan sonra bankaya doğru yola çıktık. (Trafik kuralları ile ilgili youtube’ta bir iki video izlemenizi öneririm. Kuralların bazıları bize göre oldukça farklı. Ama çok da değil. Yine de bilmezseniz sıkıntı yaşabilirsiniz. Genel olarak İstanbul’da araba sürüyorsanız orası oyun parkı gibi gelir size 🙂 )
    • Önceliği bankaya vermiştik çünkü gitmeden kredi kartlarını çıkartıp kredi skoru oluşturmaya başlamak istiyorduk. Bank of America’ya gittik. İki farklı kimlik gerektiğini söylediler. Pasaport ve TC ehliyetlerimiz kabul edildi. Eşimle ortak hesap açtık. Görevli, kredi kartı için 4-5 bin dolar koyup iki iş günü geçtikten sonra kredi kartına başvuralım dedi. O zaman onaylanır diye düşünüyorum dedi(Bu arada başka bir banka görevlisi hesaptaki paranın çok önemli olmadığını söyledi bize ilerleyen günlerde ama hangisi doğru bilemiyoruz tabi)
    • Hemen bankamatikten TEB kartlarımızı kullanarak 650’şer dolar çektik ve 1300 dolar yatırdık. Normalde günlük 15.000 TL’ye karşılık olarak 840 dolar çekebilmemiz gerekiyordu ama limitiniz yetersiz diyerek sadece 650 dolara izin verdi. Nedeni nedir bilmiyoruz.
    • Ek bilgi olarak kredi kartını acil teslim diye seçerseniz 1-3 iş gününde geliyor dedi görevli. Bunu karta başvurduğunuz yerde mutlaka isteyin dedi.
    • Türkiye’de saat 00:00’ı geçince, yani Houston’da 16:00’dan sonra toplam 1.300 dolar daha çekip bankaya yatırdık. Normalde BOA’ların çoğu 16’da kapanıyor ama bazı şubeler 17’ye kadar açık. Maps’ten bulunabiliyor.
    • Unutmadan telefon numarası da şart. Türkiye numarasına sms'leri geliyor mu bilmiyorum ama ben Skype üzerinden aldığım USA numarası ile işlemleri hallettim.
      Cuma - 24 Haziran
    • Benim bir iş görüşmem vardı. Öğleden önce onu hallettik. Sonrasında yaşanabilecek yerler olarak belirlediğimiz bölgelerden Katy’yi keşfe çıktık.
    • 16:00’dan sonra yine bir Bank of America daha bularak 1.300 dolar daha çektik. 100 dolar da yanımızdaki nakitten ekleyerek toplam 4.000 dolar para yatırmış olduk hesaba. Pazartesi günü için de bankadaki görevliden yardım alarak kredi kartı randevusu oluşturduk.
      Cumartesi - 25 Haziran
    • Sugarland civarında arkadaşlarımızla sabah yürüyüşüne çıktık. Timsahlar, yılanlar vs. değişik bir deneyimdi 🙂
    • Öğleden sonra da downtown’a indik. Bir kaç mekan’da takıldık. Akşam da onur yürüyüşü varmış. Onu izledik. Özellikle politikacıların ve polislerin konvoya aktif olarak katılması bizim ülkeyi düşününce gözlerimi yaşarttı.
      Pazar - 26 Haziran
    • Sugarland’i keşfettik. Bir arkadaşımız da bize sağolsun Texas barbeküsü yaptı. Bir Adanalı olarak Houston’ı seveceğimi düşünüyorum 🙂
      Pazartesi - 27 Haziran
    • SSA ofise gittik. Saat 09:00’da, yani tam açılış saatinde kapısındaydık ama oldukça sıra vardı. Rahat 50 kişi önümüzdeydi. Güneşin altında 1,5 saat kadar eşimle dönüşümlü bekledik. Bu konuda hiç yardımcı olmadıklarını söylemem lazım. Ama onun dışında her sorununuz ile ilgileniyorlar.
    • Sırada beklerken bir görevli gelip sizin durumunuzu öğreniyor ve ona göre bir sıra numarası veriyor. Burada önemli olan size ne derlerse desinler bir numara almak için ısrarcı olun. Örneğin bana ilk gelen görevli 21 gün beklemeden bir işlem yapılamayacağını söyledi. Forumdan öğrendiklerimden dolayı ben adıma başvuru yapılıp yapılmadığını merak ediyorum dedim. O zaman bekleyin dedi. Sonra görev değişimi oldu herhalde. Başka bir görevli geldi. Ona da derdimi anlattım. Havaalanındaki başvuruyu boşverin, hemen şu formu doldurun ya da online başvurun dedi. Online yaptım. 5 dk kadar sürüyor (Bu esnada da hala güneşin altındayız). Eşimin önceden SSN numarası olduğu için ama hatırlamadığı için onun adına da başvuru yapmamızı istedi aynı görevli ama biz onu kağıttan yapalım ki hali hazırda numara varsa işi karıştırmayalım diye düşündük. İyiki de öyle yapmışız.
    • İçeri girince bir 15 dakika kadar daha bekledik. Sonra eşimin numarası yandı. Eşimin evlenmeden önceki soyadı ile numarasını buldu görevli. Ancak yeni kimlik belgeleri ile uyuşmadığı için numarayı vermedi. Evlilik cüzdanı görmek istedi. Aslında bizim listemizde vardı. Forumda okumuştum ama yanımıza almayı unuttum. İlk gölümüzü böyle yedik. Aslında UCSIS’ten eski soyadı ile ilgili bir döküman alabileceğimizi vs anlattı ama eşim başta çalışmayacağı için çok da önemli değil dedik. Üstüne gitmedik. Posta kutusuna kart gelirse oradan da öğreneceğiz zaten. Neyse, arkasından benim numaram yandı. Görevlinin yanına gittim. Online başvuru numaramı sordu. Biraz bir şeylere baktıktan sonra 24 Haziran’da sizin adınıza başvuru olmuş dedi ve adresimi teyit etti. Sonra da SSN’imi bir kağıda yazıp bana verdi. Bu defteri de kapamış olduk.
    • Öğlen 12’ye kredi kartı randevusu almıştık. Hemen oraya geçtik. Biraz uzun süren işlemlerden sonra her ikimize de 1000 dolar limitli birer kredi kartı onaylandı. Acil posta ile adrese teslim istedik. Ben SSN’imi de banka hesabına tanımlattım.
    • Günün geri kalanında da market keşfi yaptık. Costco, HEB, Walmart vs.
      Salı - 28 Haziran
    • Kredi kartları tam 24 saatte adrese geldi. Onlar ile ufak tefek harcamalar yapmaya başladık.
    • Cypress bölgesini keşfettik.
      Çarşamba - 29 Haziran
    • Civardaki parkları gezdik.
      Perşembe - 30 Haziran
    • Banka kartlarımız geldi. Onları teslim aldık.
    • Woodlands ve Jersey Village bölgelerini keşfettik.
      Cuma - 1 Temmuz
    • Sabah bir kere daha posta kutularını kontrol ettik. Ancak SSN’lerin yetişmeyeceğini kabul edip vazgeçtik.
    • Arabayı teslim edip havaalanına lyft ile geçtik. Pasaport kontrolde ve uçuşta bir sıkıntı yaşamadık.

    Biraz uzun oldu ama olabildiğince detaya girmeye çalıştım. Umarım faydalı olur. Sorunuz olursa da memnuniyetle yanıtlarım. Sevgiler

    Allah yolunuzu açık etsin hemşerim. çok güzel yaziydi tecrubelerinizi bizimle devamli paylasirsaniz çok mutlu oluruz 🙏 Bol Şans


  • @USAdana Amerikadaki kuracağınız yeni yaşamınızda her şey gönlünüze göre olsun.
    SSN belgeleri siz geri döndükten sonra belirttiğiniz adrese geldiğinde onları teslim alacak birileri varmıydı?
    Ayrıca ev için gezdiğiniz bölgelerde kafanıza yatan yerler oldumu? olduysa nesi sizi cezbetti?


  • @kartalveat
    Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım siz de bu anları yaşarsınız.
    SSN belgeleri için arkadaşımızın adresini ve ismini vermiştik. Dolayısı ile onlar teslim alacak. Zaten belirtlilen kişinin adı posta kutusunda yazmıyorsa, önemli evrak olduğundan USPS zarfı bırakmıyor.
    Ev için de en çok woodlands'i beğendik ama çok pahalı olduğunu söylüyorlar. Şehre de çok uzak. Oralarda iş olmazsa pek mantıklı değil. Onun dışında Sugarland, Jersey Village, Katy ve Cypress hepsi de hoşumuza gitti. İş yerine yakınlığına göre karar vereceğiz. Hayat pek Türkiye'deki gibi değil orada. Belirli bir mahalle etrafında geçiriyorsunuz hayatınızı. İyi semtlerde de tüm ihtiyaçlar oluyor. Çok farklı değil birbirinden yani. Biz suç oranına bakarak eleme yapmıştık ilk aşamada.

  • ⭐⭐⭐

    @USAdana Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.
    Darısı bize diyerek bir soru sormak istiyorum.

    Unutmadan telefon numarası da şart. Türkiye numarasına sms'leri geliyor mu bilmiyorum ama ben Skype üzerinden aldığım USA numarası ile işlemleri hallettim.

    Bu satırdaki bahsettiğiniz skype üzerinden alınan numaraya sms geliyor mu?
    Çağrı geldiğini biliyorum, işlemleri nasıl yaptığınız merak ettim. Ön hazırlık olması açısından bende sormak istedim.

    Yeni hayatınızda bol şans ve başarılar dilerim.

    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum