Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gorgias, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    İyi akşamlar. Tavsiyelerinize ihtiyacım olan bir durum var. Bu sene greencard talihlisiyim ve vizemi aldım. Vizemi almadan önce 5 yıllık ilişkim olan kız arkadaşımla çeşitli sebeplerden evlilik gerçekleştiremedik. Bu yüzden onu yanıma almak için uzun süre beklemek de istemiyorum. Yazın evlilik yapabilirim. Öğrenci vizesiyle amerikaya getirmeyi ve ardından evliliği orada gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan var mı veya beklemeden onu oraya alabileceğim başka bir yok var mıdır ? Avukatla işlemleri yürütsem daha mı kolay olur ?

    Eger mustakbel esiniz ABD'ye vize alacaksa once o vizeyle ABD'ye girmeli, daha sonra ABD'de evlilik yapip oradan surece devam edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emine-Koçkaya, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Herkese merhabalar, forumdaki yazıları okurken bir sürü bilgiyle beraber farklı sorular birbirini doğurdu yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben şuan turist vizesiyle Amerikadayım. Kız arkadaşımın GC kartı var ve burda 4 ay sonra evlenmeyi planlıyoruz. Evlendikten hemen sonra benim green card başvurusu için belgeleri yollamayı düşünüyoruz.

    1. sorum kız arkadaşımın benim için sponsor olması zorunlu mu? yada farklı bir green cardlı veya abd vatandaşı sponsor olabilir mi?
    2. sorum bu yıl vergi beyanını yapmasa süreçte sorun yaşar mıyız?
    3. ve son olarak benim bu belgeleri gönderdikten sonraki süreçte belgeleri beklerken 6 aylık kalış sürem dolması durumunda ülkeden çıkış yapmak zorunda mıyım yoksa süreci ülke içinde bekleyebilir miyim?
      yanıtlayabilirseniz çok sevinirim herkese iyi günler dilerim.
    1. Sartlari saglayan baska biri de sponsor olabilir 👍

    2. Tum yillarda vergi bildirimi yapmanizi tavsiye ederim, vergi bildirimi yapmak ile vergi odemek ayni sey degil. Vergi odemeniz gerekmese bile vergi bildirimini yapmanizi tavsiye ederim.

    3. Eger surece ABD'deyken devam etmeye karar verirseniz o durumda AOS surecinizi baslatmalisiniz. F2A kategorisinde su an beklemeden AOS'ye basladiginiz icin, I-485 receipt elinize gectikten sonra (formu gonderdikten sonraki 2-3 hafta icinde oluyor genelde) ABD'de kalabilirsiniz. Turist statunuz bitmeden I-485 alinmissa sorun yasamazsiniz, ama eger statu bitmeden I-485 formunuz islememis olursa o durumda ABD'yi ilk firsatta terk etmeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gönül-Akbaş, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    ABD vatandaşı ile Türkiye de evlendim. Eşim Amerika da , yanına nasıl gidebilirim ?

    Merhaba. Bu forumu yeni keşfettim, ve çok mutlu oldum. Yardımcı olmamızı istediğim bir konu var ; Ben Türk vatandaşıyım, annemle babamın bir süre iş durumundan dolayı İsrail e gitmeleri sonucu İsrail’de doğdum ama 2 yaşından beri Türkiye de yaşıyorum. İsrail vatandaşlığım yok . ( Amerika sana kolay vize çıkartır diyorlardı hep doğduğum yer yüzünden. Bu bilgiyi o yüzden verdim). Eşimle 3 seneye yakın beraberiz. 26 Ağustos tarihinde evlendik. Ocak ayında Amerika ya yerleşmeye karar verdik. Eşim 12 Şubat günü Los angales a gitti, orada bir iş ayarlamıştı ve onlar sorun yapmadan gitmesi gerekiyordu. İş bir ay sürdü. Şimdi başka görüşmeleri var. Daha önce Amerika da hiç yaşamadığı için, babasını görmek için 2 kere gitmişti o kadar. O yüzden ssn numarası yoktu o başvuruları yaptı ve 10 gün içinde ssn numarası gelecek. Ben Türkiye deyim. Dayanırız sandık ama birbirimizi çok özledik. Turist vizem yok yanına gidemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Green Card başvurusu mu yapmalıyım vize mi aile birleşimi mi hiç bilmiyorum. Öncelikle eşimi görmek istiyorum, ve tabi orda çalışma iznimin de olması önemli. Orda hayat kuracağız. Bana yardımcı olur musunuz ? Avukatlık ücretleri şuan için bizi çok zorlar.

    Tebrikler.

    Bu dediginiz sartlarda en yakin zamanda IR-1/CR-1 surecine baslamanizi tavsiye ederim. Isterseniz oncesinde turist vizesi almayi deneyebilirsiniz, ama ABD'den geri doneceginize ikna olmazlarsa vizeyi alamazsiniz maalesef, o nedenle vakit gecirmeden surece baslamaniz en iyisi olur.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fyzkynr, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar. Esim isin Eylul ayinda I-130 basvurusunda bulunduk I-485 ile beraber. Ayni zamanda I-765 ve I-131 de gonderdik. Bugun itibari ile I-765 icin kartin basildigi bilgisi geldi fakat I-131'de hicbir guncelleme gorunmuyor. Acaba calisma izni ve seyahat izni tek bir kartta mi geliyor yoksa seyahat izni icin ayrica beklememiz mi gerekli? Tesekkurler.

    Normalde ayni kart olarak geliyor ama dosyalardaki gecikmelerden dolayi son aylarda I-765 surecini I-131'den ayiriyorlar; o nedenle kartlar ayri ayri gelecektir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Arkadaşlar merhaba, sonunda nişanlımla mayısta Vegasta evlenmeye karar verdik. Clark countye evlilik başvurusu yaptık. Mayısta evlenip geri döneceğim. Ancak dönmeden Türk konsolosluğundan evlilik tescili için randevu oluşturdum. Bu konuda sorularım şu şekildedir;

    1. Evlilik tescili için gereken belgelerde evlilik belgesinin aslı isteniyor bunu apostil yaptırmam gerekiyor mu yoksa İngilizce verildiği gibi götürmeli miyim?
    2. Aile cüzdanı içinde başvuruda bulundum ancak dönünce Türkiye'den almam mümkün müdür?
    3. Nişanlım Latin Amerikalı olduğu için 2 adet soy ismi bulunmakta bu durumda ben kendi soyismimi de tutmak istediğime dair dilekçe vereceğim bu durumda 3 soyadım mı olacak?
    4. Alakasız ama merak ettiğim bir diğer konuda evlendikten sonra kütüğümün bir değişikliğe uğrayıp uğramayacağı? Türkiye'de biriyle evlendikten sonra erkeğin memleketine geçtiği için kütük bu konuyuda ayrıca merak ettim.

    Direkt basvuru yapacaginiz konsoloslugun sitesine bakarsaniz, bu bilgileri madde madde yazmis olmalari lazim...

    1. Hayir, orijinal hali yetmeli.

    2. Saniyorum ki Turkiye'ye gondermiyorlar; ama ABD'den esiniz alabiliyor olmali, bilginize.

    3. Sanirim 3 tane olacak bu durumda, baska bir uygulama var mi diye konsolosluk gorevlisine sorabilirsiniz.

    4. Yurtdisi icin apayri bir kutuk kaydi olabilir, bu sorunun cevabindan da emin degilim maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MUSTAFA-ARAZ-1, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Başka bir ülke vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yaptığımda green kart kazananıysam yabancı eşiminde bundan faydalanması için Türkiye’de evliliği tescil ettirmeme gerek varmı dır Türkiye’de yurtdışında yapmış olduğum evliliği tescil ettirmeden yabancı eşiminde (eşim ABD vatandaşı değil Ukrayna vatandaşı) benimle birlikte green card alabilmesi için bu durum green card sürecinde bir problem teşkil eder mi? Çünkü zaten eşimin kendi ülkesinde evlilik cüzdanı edineceğiz tekrardan Türkiye’de tescil işlemine gerek varmı green card süreci için? (Bazı sebeplerden ötürü evliliğimizin Türkiye’de tescil işlemini gerçekleştirmek istemiyoruz)

    Asıl soru şu; Ukrayna'da yapmış olduğum evliliği Türkiye'de tescil ettirmeden benim ve ukrayna vatandaşı eşimin green card alması mümkün mü? ve Türkiye'de tescil işlemi yapmamış olmamız green card sürecimizi olumsuz etkiler mi?

    Evlendiginiz ulkeden resmi belgeleri almaniz yeterlidir.

    Ama Ukrayna'da evlendiginizde Turkiye'de de evli sayilacaksiniz, o nedenle ilk firsatta Turkiye'deki kayitlarinizi da guncellemenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sefa-Analık, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Kız arkadaşım Kırgız vatandaşı olduğu için mülakttan önce evlenmemi gerekir evlenme süreci nasıl işliyor bu konuda deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?

    Su basligi incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/507/türkiye-de-yabancı-bir-vatandaşla-evlilik

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jordan, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba
    Evlendiğimizde eşim kızlık soyadını kullanmak istiyor bu evrakta bir sorun olur mu ?

    ABD'de boyle bir uygulama oldugu icin problem olmamasi lazim. Hangi ismini kullanmak istiyorsa o ismini forma asil isim olarak yazmali.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TuRquality, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba, DS260 formunu single gönderip sonradan evlenenler için önce ki sayfalarda formun açtırılarak medeni durum güncellemesi yapması tavsiye edilmiş ancak 2023 için bu değişiklik mülakat esnasında olabilir dendi, süreçte farklılık mı oldu aceba ? önce ki mesajları okuyunca kafam karıştı açıkcası 🙂 açtırmalımıyım emin olamadım. Mülakat esnasında bu talepte bulunmuş arkadaşlardan tecrübelerini öğrenmek isterim.

    evet, DV2022 surecinde formun erken gonderilmesi cok onem kazandi. O nedenle bu sekilde tavsiye veriliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goz, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba,
    Evlilik ile ilgili olarak surekli arastirdigimiz ve tam bir yanit bulamadigimiz bir konu var. Ben greencard 2017 loto talihlisiyim, esim turk vatandasi ve turist vizesi var. burada 3, ayi dolduktan sonra mayis sonunda evlendik, simdi ona greencard basvurusu icin surece baslayacagiz. Fakat emin olamadigimiz bir konu var.
    Turist vizesinin bitisine 3 ay var, bu durumda hemen bu hafta basvurulari yapmis olsak ulkeden cikmadan adjustment of status alabilir mi ? Burada onemli olan tarih kisiti nedir ? Anlayamadigimiz su, adjustment of status e basvurdugumuz tarihte onun gecerli bir vizesinin mi olmasi lazim yoksa adjustment of status onayi gelene kadar bu vize statusunu koruabilmesi mi lazim?
    Ornekle aciklayayim.
    Diyelim ki bu hafta evraklar geldi ve 3 hafta sonra da isleme alindigina dair bir bildirim geldi. Bu durumda turist vizesinin bitisine hala 2 ay kalmis oluyor. Overstay olmadigi icin adjustment of status yapilir mi ? Ya da diyelim ki gecerli bir statusu varken basvuru yaptiktan sonra islemler gocmenlik ofisi tarafinda uzadi ve adjustment of status processing e sira 4 ay sonra geldi. Bu durumda turist vizesi icin 6 ay gecmis oluyor, adjustment of status u onaylanmaz mi ?
    Son olarak adjustment of status e gecerli bir statu ile basvurdugumuz anda artik kendisinin turist statusu dusmus olmuyor mu ? yani adjustment gelene kadar status sahibi olmadan amerikada kalabilmis olmuyor mu ?
    Tesekkurler simdiden cevabiniz icin

    Evet, onemli olan I-485 formunuzu USCIS'in alip isleme koydugu tarih... Eger bu tarihte sizin hala resmi bir statunuz varsa AOS surecine devam edebiliyorsunuz, eger bu tarihte resmi statunuz bitmisse AOS basvurunuzu kabul etmiyor.

    Genelde USCIS, formlari siz onlara gonderdikten sonra 2-3 hafta icinde islemis oluyor. O nedenle son haftalara hatta belki son aya birakmadan ilk firsatta I-130 ve I-485 formlarini USCIS'e gondermenizi tavsiye ederim. (su an F2A kategorisi "current" oldugundan beklemeden I-485'i gonderebiliyorsunuz)

    I-485 receipt elinize ulastiktan sonra statunuzu korumak zorunda degilsiniz, statunuz gecse de AOS surecine devam edebilirsiniz.

    Bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Ünlü, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar, Abd vatandaşı eşimle GC başvurusu yapmak istiyoruz fakat aklımda birçok soru var. Elimden geldikçe forumdaki bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum ama benim Türkiye'den göndermem gereken evrakların listesine henüz ulaşamadım. Elinde olan varsa veya I-130 formunda yazıyorsa bilgilendirebilir misiniz? Sanırım öncelikle USCIS sitesinden hesap oluşturup, online olarak I-130 belgesini doldurmak gerekiyor. İstenen belgeleri ( örn. adli sicil kaydı, aile cüzdanı vb.) hem Türkçe hem İngilizce mi yüklemek gerekiyor? I-130 belgesini eşim doldururken, benim de I-130A belgesini Acrobat Reader ile doldurup imzalayıp, tarattırmam mı gerekiyor? Benden istenen belgeleri yeminli tercümanla İngilizce'ye çevirtip, sisteme yüklemem gerekiyor sanırım( I-130'un hangi sayfasında istiyorsa artık)? Biliyorum çok soru sordum ama bunların net cevaplarını bulamadım. Bu aşamalardan geçmiş kişilerin elinde yapılacaklar listesi tarzında bir içeriği varsa ve paylaşırlarsa çok memnun olurum. Herkesin başvurusu olumlu sonuçlanır umarım.

    su basliktaki ilk sayfayi inceleyin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak


  • @gucarslan asıl talihli benim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @masewu tekrar ediyorum, lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sanırım şuan resmi nikahınız oldu, doğru mu?
    eğer olduysa şuan zaten formları yeni bilgilerinizle doldurabilirsiniz.


  • @gucarslan evet resmi nikahımız oldu

    bilgiler değişmesin diye kimliğimi ve pasaportumu değişmedim.
    ds 260 formunu açtığımda eşimi ekleyebildim ama formu tam doldurmadım hala.
    bu haftasonu doldurmayı planlıyordum eski kimliklerimle devam etsem sorun olur mu?
    tavsiyeniz kimliğimi ve pasaportumu değiştirip doldurmam mı? (pasaport değişikliği sorun olmuyor sanırım mülakat zamanı forumdan anladığım kadarıyla)


  • Merhabalar, DV-2022 talihlisiyim ve geçtiğimiz günlerde 01 Ağustos 2022 için mülakat maili aldım. Nişanlımla evlilik tarihimiz Eylül ayında ancak şuan ne yapacağımız konusunda tamamen kararsısız. Mülakat tarihime 1 ay kadar bir süre var, hemen en hızlı şekilde evlilik gerçekleştirsek, ve mülakat tarihine kadar kimlik ve pasaport yenilense;
    1- Nişanlım için de mülakat alma şansımız nedir ve ne şekilde yapılabilir?
    2- Ds-260 formu bu aşamadan sonra açılabilir mi?
    3- Bu durumun benim sürecimi negatif etkileme şansı var mıdır?
    4- Nişanlımın turist vizesi bulunuyor, kendisine de oturum yada GC almak için alternatif yollar nedir?


  • @reportkowalski Merhaba, mulakata kadar evliligi halletmeniz ve kimlik pasaport yenilemeniz mantikli sanirim,hemen ardindan add applicant yaparak esinizi eklemeniz ve Ankaraya mail atarak single olarak gonderdiginiz ds260i guncelletme talebinde bulunup mulakata birlikte gidebiliyor olmalisiniz sn @gucarslan daha net bilgi verebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @reportkowalski merhaba,

    1- resmi evliliğiniz yapmadan eşinize vize alamazsınız. tavsiyem bir an önce resmi evliliğinizi yapın ve mülakata + sağlık randevusuna birlikte katılın.

    2- [email protected] adresine mail atıp formunuzu açtırmak istediğiniz, eşinizi forma eklemek istediğinizi belirtin. unutmayın, hem eşinize form dolduracak hem de kendi formunuzda medeni durumunuzu evli yapacak ve eşinizi kendi formunuzda belirteceksiniz.

    3- hiçbir şekilde negatif etkilemez, evliliğinizin gerçek bir evlilik olduğunu kanıtlarsanız.

    4- eğer şuan vize almazsanız, F2A süreci ortalama min. 3-4 yıl süren bir süreç. bu sırada o vizesi olsa dahi yanınızda olamaz. ancak; evlilik sonrası siz giriş yapmadan abd'ye giriş yaparsa ve orada F2A sürecine başvurursanız sürecinizi orada devam edebilirsiniz.

    tavsiyem kesinlikle vizenizi buradan alın, sürecinizi F2A sürecine bırakmayın.
    en sağlıklısı bu olacaktır.


  • @gucarslan yanıtınız için çok teşekkür ederim. Hemen evlensek bile evlendikten sonra soyadı değişeceği için pasaportun da değişmesi gerekiyor ve şuanki çip krizinden dolayı pasaport işlemleri 1 ayı bulabiliyormuş hatta randevu alınamıyormuş. Pasaport değiştirmeden de mülakata girme ve vizenin basılması işlemleri nasıl olur pek bilmiyorum açıkçası?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @reportkowalski, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @gucarslan yanıtınız için çok teşekkür ederim. Hemen evlensek bile evlendikten sonra soyadı değişeceği için pasaportun da değişmesi gerekiyor ve şuanki çip krizinden dolayı pasaport işlemleri 1 ayı bulabiliyormuş hatta randevu alınamıyormuş. Pasaport değiştirmeden de mülakata girme ve vizenin basılması işlemleri nasıl olur pek bilmiyorum açıkçası?

    Eger esiniz su an icin ABD'ye gelmeyi planlamiyorsa o durumda F2A ile ilerleyebilirsiniz; ama esiniz ABD'ye gelmek istiyorsa en mantiklisi sayin @gucarslan 'in da dedigi gibi hemen evlenip kendisini dosyaniza katmak olur. Eger siz evlendikten sonra 30 eylul gecmeden kendisine vize almaya calisirsaniz, sizin de yeniden vize almaniz gerekir (bilgileriniz evli olarak degisecegi icin). Ayrica son haftalarda bu tur islemleri garanti olarak gormemenizi tavsiye ederim, konsoloslugun size mulakat tarihi vereceginin garantisi yok ne yazik ki.


  • @crazycells Merhaba mülakata girip vizesini aldıktan sonra süreç bitmeden ve Abd'ye girmeden evlenildiğinde yeniden mi vize alınıyor yoksa mevcut vize, pasaport yeniletirken yenilenmiş oluyor mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum