Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @melikeugur, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @waterman Asıl talihli benim. Ben kendi formumu zaten çok önce göndermiştim imzamda görünüyor. Eşim açık öğretim meslek lisesi mezunu. Burada ne gireceğimizi anlayamadık. Aynı zamanda açık öğretim fakültesinde de lisans eğitimini tamamlıyor. Lise mezunu zaten açık öğretimden. Tarih konusunda tereddüte düşmeseydik sormaya gerek bile kalmayacaktı. Teşekkürler cevabınız için.

    Lise mezunu olduğu için high school seçeceğini seçebilirsiniz o zaman. Sonuç olarak en son mezun olduğu okul o.

  • ⭐⭐⭐

    Birde tarih konusunda günü gününe aynı olmak zorunda değil yılı hatırlaması yeterli @melikeugur


  • @oguzcan-kurt Nişanlinizın doldrurdugu anda bekar olduğu için no olması normal.ve siz evlendikten sonra doldurcaginiz için sizin yes olması normal sonuçta formdaki bilgiler formun doldurulduğu andaki hali anlatıyor bir tutarsızlık yanlışlık yok


  • @waterman üniversite mezunu ve SGK dökümüne göre kısa kısa iş tecrübeleri var. Fakat eğitim aldığı alanda bir çok eğitim ve sertifikası var. Sadece resmi olarak çalıştığı bir kurum yok. Çünkü kendi işini yapıyor self employment yani ve resmi değil. Bu durumda ds260 a da yazamıyoruz sanırım.


  • @bestonway Ben de su an freelance calisiyorum ve resmi bir kayidim olmadigi halde formda kendi isimi yapmakta oldugumu yazdim. Ayrica daha once sigortali olarak calistigim sirketleri de yazdim. Lise veya universite mezunu olanlarin, calisip calismadiginin vize alirken pek bir onemi kalmiyor. Ancak mesleki deneyimi oldugu ve ABD'ye gidince orada kolay is bulabilecegine yonelik olumlu bir izlenim vermek acisindan avantaji olabilir. Siz esinizin mevcut ve gecmisteki tum is deneyimlerini yazin bence. Universite mezunu olanlarin resmi olarak calisip calismadigi ile ilgili bir belge istenmeyecektir zaten. Konsolosluk sitesinden ilgili yeri aynen kopyaliyorum buraya:

    Kurayı kazanan esas başvuru sahibinin son diplomasının aslı ve fotokopisi gereklidir. Eğer kurayı kazanan kişi en az lise mezunu değilse bu kişi son beş yıl içindeki çalışma tecrübesi ile ilgili belgelerini ibraz etmelidir.

    Kaynak: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BeyzaSelim merhaba.
    sitedeki yönergeler oldukça eski bu yüzden oradaki yönergelere takılmayın.
    konsolosluğa hiçbir belge göndermeyeceksiniz, bu durum KCC ile yönetilen bir süreç(ti).
    DV2022 sürecinde bu durum kaldırıldı ve sadece mülakata götürdü talihliler evraklarını.
    DV2023 sürecinde bu sürecin nasıl devam edeceği henüz belli değil, bu yüzden burayı takip edin.

    ( @waterman )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazli2856 sorularınıza cevap alabilmek için tekrar ediyorum, lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @melikeugur "High School" olarak belirtip, kayıt tarihini de 1 eylül olarak yazabilirsiniz.
    çok önemli bilgi değil, asıl talihli siz olduğunuz için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oguzcan-kurt ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    siz evli olarak dolduracaksınız formu, burada bir sorun yok. mülakat aldığınızda da daha önce söylediğimiz gibi nişanlınız kendi formunda bunu güncelleyip sizi de kendi formuna ekleyecek, hepsi bu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bestonway kısa süreli çalışmaları iş tecrübesi olarak forma eklemenize gerek yok. ilgili kısma da "unemployed" yazabilirsiniz.

    ( @waterman )


  • Merhabalar ben dv2023 talihlisiyim 12 Mayıs'ta ds260 formunu doldurdum şuana kadar herhangi bir mail vs. Gelmedi ,gelmemesi normal mi? Dv2023ten ds 260 dolduranlar varsa onlara gelen giden mail var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darkforce ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    DV2022 sürecinde KCC süreci iptal edildi ve evrak talep / onay süreci kaldırıldı.
    DV2023 sürecinde olup olmayacağı henüz belli değil, yani mail almamanız normal.
    forumu takip etmeye devam edin lütfen, gelişmelerden haberdar olacaksınız.


  • @crazycells Peki bir sorum daha olacak. Aşçılık okuluna gidip orada eğitim aldım karşılığında sertifikamı edindim. Bunu yazmam gerekir mi? Pasaportumda öğrenci vizemin başlangıcı bitiş tarihleri iptal edilme tarihleri yazdığı için kafamı kurcalıyor bu durum o yüzden çok sorguluyorum ve yanlış bir şey yapmak istemiyorum kusura bakmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pelinur elbette yazabilirsiniz, bunun bir sakıncası yok.


  • @gucarslan çok teşekkür ediyorum bilgi için.


  • @gucarslan çok teşekkürler


  • @gucarslan bir soru daha soracaktım. Benim pasaport 28 haziran 2023 de bitiyor mülakata gitmeden iki pasaportla mı gideceğim yoksa mulakata gidip orada nasıl yapmam gerektiğini sorup ondan sonra mı pasaportu yenileyim.


  • @oguzcan-kurt Sanirim tam bilgi vermek gerekiyor onemli bir konu, resmi olarak evlendikten sonra soyadi degisikligi varsa yeni pasaport alimina istinaden nisanliniz sizi add applicant secenegi kullanarak ekleyip submit edecek, sonra mulakat maili beklenecek, geldiginde 10/15 gun bekleyip (formunuzun Ankaraya gecis suresi) Ankaraya mail atarak esinizin single olarak doldurdugu ds260in actirilmasini talep edeceksiniz, ardindan single olan kisim married yapilacak ve esinizi ekleyeceksiniz, yanlis bilgi varsa duzeltelim lutfen @gucarslan , tesekkurler.

    Mulakat aldiktan sonra Ankaraya mail atip ds260 actirma konusu bende biraz soru isareti yaratiyor acikcasi, ne zaman donerler, 10/15 gun beklemek gerekirmi, donmezlerse mulakata add applicant olarak eklenmiş olan eşle birlikte ds260 single gitmek sorun olurmu vs bu konularda yasanmis ornek varsa duymak isterim. Cunku mulakat aldiktan sonra KCC artik form acamiyor diye biliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TuRquality bahsettiğiniz 10-15 günlük süreler harici doğru. çünkü mülakatınız sonra maksimum bir hafta içinde dosyanız "Ready" statüsüne gelir.

    mülakat aldıktan sonra max 2-3 gün içinde hatta bazen aynı gün maillerinize cevap alırsınız ankara'dan. hatta konsolosluk binasında bile form dolduranlar oluyor konsolosluk izniyle.

    ayrıca bu konuda kafanızda soru işareti olması cidden gereksiz.
    çünkü mülakat almış dosyalar için konsolosluk oldukça hızlı dönüşler yapar.
    özellikle bu tür konular için kafanız çok rahat olsun.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   sanaldeniz sanaldeniz 

  • @darkforce case nonuz kaç.bilgileri imzaya tasirsaniz daha doğru bilgi alırsınız .mülakata en az 6 ay süresi kalmis paşaport ile gitmeilniz lazım.case nonuza gör tahmini mülakat tarihi düşünülup epaşaport yenilemeniz için veya beklemeniz tavsiye edilebilir.eski pasaportunuz yeni pasaport verilirken iptal edilip delinip size geri verilecek.mulakata ikisi birlikte gideceksiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum