Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Arkadaşlar b2 için ds160 formu dolduracağım
    Daha önce almanya ya gitmiştim ve oradan arabayla amsterdam a da gidip tekrar almanya dan türkiye ye dönmüştüm
    Daha önce gidilen ülkelere sadece almanya mı yazayim yoksa hollandayı da eklersem daha iyi olur mu?

• Ben maaş kısmını boş bıraktım, kimsede bana kaç paran var diye sormadı. Çünkü adamların değerlendirme kriterinde para yok. Onun yerine Schengen alıp 2-3 ülkeye giriş çıkış yapmak daha yüksek puanlar kazandır size.

• Schengen vizesinde giriş çıkış ülkesi Macaristan. Macaristan'a girdikten sonra 3 ülkeye gidildi ve Macaristan'dan çıkış yapıldı 3 ülkenin giriş çıkışı ile ilgili pasaportta damga yok diğer 3 ülkeyi ds 160 formunda yazarsam problem olur mu?

• ⭐⭐⭐

Bir şey bilmeyen para verdiğim danışmanım gökçe taşkıran namı değer amerika uzmanı, emekli, eski ankara konsolosluk çalışanı, ben ondan aldığım bilgileri paylaşıyorum. Hesaba 15 günlük seyahat için 4-5 bin dolar at yeterli olur dedi. Onun dışındaki her bilgi benim için kişisel görüştür sadece saygı duyarım.

• @mehmet1, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Schengen vizesinde giriş çıkış ülkesi Macaristan. Macaristan'a girdikten sonra 3 ülkeye gidildi ve Macaristan'dan çıkış yapıldı 3 ülkenin giriş çıkışı ile ilgili pasaportta damga yok diğer 3 ülkeyi ds 160 formunda yazarsam problem olur mu?

Biz Schengen ile sırasıyla Avusturya - Çekya - Almanya'ya gittik. Vizemiz Çekya'dan alınmıştı. DS-160'a 3 ülkeyi de yazdık. Giriş Avusturya çıkış Almanya idi.

• @Zamir-Dağın
    Merhaba

Ailemle 1 yıllığına Georgiaya gideceğiz. 4 yaşında kızım için de vize başvuru ücreti ödemem gerekiyor mu? veya siz çocuklar için ödediniz mi?

• @TUNCAHM, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Zamir-Dağın
    Merhaba

Ailemle 1 yıllığına Georgiaya gideceğiz. 4 yaşında kızım için de vize başvuru ücreti ödemem gerekiyor mu? veya siz çocuklar için ödediniz mi?

Hangi vize türüne başvuru yapacaksınız?

• @Ramazan-Yasin, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Amerikaya uçuşlarda valizde taşınması yasak şeyler arasında tıraş makinesi, şampuan, çamaşır makinesi deterjanı vs var mı?

Ve kendimizle laptop götürürsek el bagajına koyabiliyor muyuz?
    El bagajında çikolata, sandviç, büskivi yada su, meyve suyu, soda filan taşıyabiliyor muyuz?

Uçağa vereceğiniz yani check in esnasında verdiğiniz valize koyabilirsiniz sıvı ve bıçakları ama uçağa girişte yani yanınıza aldığınız valize yani el bagajına koyamazsınız. Laptop gibi elektronik aletleri el bagajına alabilirsiniz. El bagajında yiyecek alabilirsiniz, içeceği de sadece kapıdan girdikten sonra yani güvenlik kontrolünden geçtikten sonra havaalanında alabilir uçakta içebilirsiniz. Bu arada son seyahatimde öğrendiğim bir şeyi söylemek istiyorum. Uçağa verilen bagajlarda powerbank olmuyormuş ama yanınıza yani el bagajına alabiliyorsunuz bilginiz olsun.

• ⭐⭐

@ahsenaydgdu abd büyükelçiliği hesaptaki parayi göremez özellikle hesap kesim belgesi istemedikçe.
    gökçe hanımın onu söylemesinin sebebi ufak ihtimal de olsa isteyebilirler, yanında bulunsun, hesapta da para olsundur.
    genel geçer kural, abd büyükelçiliği belgeye bakmaz.

• @break Merhaba, F1 ve F2 için.

• Arkadaşlar merhaba eşimle LA gitmeyi düşünüyoruz balayı için fakat aklımıza bir şey takıldı. Dönüş için kesin bir tarih olmadığından tek yön bilet almayı düşünüyoruz pasaport kontrolünde bu bir sıkıntı yaratır mı?

• @break evet herkes için ayrı ayrı ds160 doldurup, 160 doları ödemeniz gerekiyor, yetişkin çocuk farketmiyor. sadece 14 yaşından küçük çocukların vize görüşmesine girmesine gerek yok.

• Şuan sisteme girebilen varmı
    Yoksa sadece mi bizde kapalı acaba

• ⭐⭐⭐

@almene çok sık girip çıktıysanız kitlenmiştir 3-4 saat içinde yeniden açılır 🙏🏼

• @ahsenaydgdu yok kitlenme değilde ilk defa
    Resimli bir sayfa “doing maintenance” yazınca heyecanlandık, acaba önemi alınıyor diye ama maalesef değişiklik yok

• merhaba. 2.5 ay önce vize başvurusunda bulundum. mart 2023 randevu tarıhım. o tarıhten berı hiç erken randevuya denk gelmedim. acaba öne cekerler mi randevuları ? eski üyeler bilir, ne sıklıkta öne alıyorlar randevuları? öngörüsü olan var mı acaba ?

• tekrar merhaba.. amerika vizesi erişkinlere 10 yıllık veriliyor bildiğim kadar ile, peki 18 yaş altı çocuklara kaç yıllık veriliyor?

• benim pasaportum 2023 kasım da bitiyor vize başvurusu yapacağım yenilememe gerek var mı daha sonra pasaport alıp vizeyi ona yapabilirr miyiz yoksa sürece sıfırdan başlayıp yeni vize mi basılması lazım

• @yenihayaletadam hocam vize vakti en az 6 ay geçerli pasaport lazım. Bu bilgiye göre siz olsanız ne yaparsınız :) yerinizde olsam bir an önce yenilerdim.

• @meli Merhaba 5 yıllık veriliyor

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    56k Bakış
    N
    Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k