Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @yenihayaletadam Neden sordunuz?

    az önce amerika daki arkadaşım ile konuştum giden çok insan kalmış merak ettim bura da da öyle düşünen var mı diye

  • ⭐⭐

    @erdemcc profilinize göre değişir. önceki yurtdışı çıkışınızın olmaması(gürcistan sayılmaz pek) eksi
    bekar olmanız da eksi
    lakin kendi işyerinizin olması artı. fifty fifty şans veririm şahsen.

  • ⭐⭐

    @yenihayaletadam afgan göçmen gibi hiçbir hakkınız olmadan yaşamak istiyorsanız buyrun gidin kaçak


  • @erdemcc, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba dostlar sorum olacaktı sizlere 2023 nisan 27 sine randevum var us de 5 gün kalacağım florida daytona motorsiklet haftasına katılacağım daha önce Gürcistan na hafta sonu ziyaret yaptım tek başıma seyahatlerimi hep tek yaparım us de bu şekilde tek başıma seyahat yapacağım siz amerikaya tek başına 5 günlüğüne motorsiklet haftasını gerekçe göstere vize mülakatın katılan birisine vize verir misiniz hikâye çelişkili durmuyor değilmi:)Ve kendi işyerimin sahibiyim yanımda ne gibi belgeleri götüreyim

    "X günlüğüne Daytona ve Miami'yi ziyaret edeceğim. Küçüklüğümden beri motor sporu ile ilgileniyorum. Daha önce Y şehrinde de motorsiklet fuarına/haftasına katıldım (gerçekten de doğruysa) Z tarihindeki Daytona motorsiklet haftasına gittikten sonra Miami'de tatil yapacağım." şeklinde açıklama iyi bana göre.


  • @charon Teşekkür ederim yurt dışına daha fazla çıkmayı isterim ama işyerini bırakıp çıkamıyorum zaten konsolosluk değil tımarhaneden Yeni çıkmış bir birey gibi davranıyor avrupa ülkelerinin olayı belli parayı göster al vizeyi bunda ne yapacağını bilemiyorsun geçen ay vize alan arkadaşım oldu asgari ücretli newyorkta tatil yapıcam diye almış vizeyi gelmiş banada bekle beni uber diyor :))

  • ⭐⭐

    @erdemcc arkadaşınızın profilinden bahseder misiniz biraz o kaç defa yurtdışına çıktı yada ne kadardır çalışıyordu evli miydi vs


  • @LordBolton 23 yaşında bekar 2 yıldır Mc donaldsa çalışıyor çok bir olayı yok hiç belli olmuyor konsolosluğun işi holding sahibine vermediklerini duydum vizeyi ama bu arkadaşa verdiler ilk defa çıkıyor bide yurtdışına

  • ⭐⭐

    @erdemcc üniversite mezunudur da sanırım, evet holding sahipleri yatırımcılar yoluyla orada çok rahat kalabilirler yada net bir plan ortaya koymamış olabilir vs onay oranı yüzde 85 Türkiye'de çoğunluğu alıyor turist vizesi en rahat verilen vize türüdür aslında

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon ne alakası var ya... Afgan göçmen ile tursit vizesinin... biz de gideceğiz turist vizesi ile ama orada statü değiştireceğiz... bilip bilmeden konuşmayın... ayrıca suçlayıcı ya da aşağılayıcı şekilde hiç konuşmayın... Ben de sizin söylediklerinize sizin üslubunuz ile cevap veririm buradan ama yakışmaz... lütfen bilginiz olmadan fikir yürütmeyin... burası birçok kişinin bilgi edindiği bir mecra...


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @charon ne alakası var ya... Afgan göçmen ile tursit vizesinin... biz de gideceğiz turist vizesi ile ama orada statü değiştireceğiz... bilip bilmeden konuşmayın... ayrıca suçlayıcı ya da aşağılayıcı şekilde hiç konuşmayın... Ben de sizin söylediklerinize sizin üslubunuz ile cevap veririm buradan ama yakışmaz... lütfen bilginiz olmadan fikir yürütmeyin... burası birçok kişinin bilgi edindiği bir mecra...

    Bende gördüm ama cevap verme gereği duymadım. Ben hiç bir yerde kaçak göçek yaşayalım demedim zaten öyle bir fikrim olsa onlarca kişiye açık olduğu bir yerde neden yazayım? Takmayın bence böyle kişilere cevap vermek sadece zaman kaybı.


  • @yenihayaletadam vallahi ben cevabımı veririm çünkü sonra bu tipler başımıza çıkıyorlar biz sustukça.

  • ⭐⭐⭐

    @erdemcc böyle orjinal planları seviyorlar. Ordaki motorsiklet etkinliği ile ilgili her konuyu araştırın hakim olduğunuzu hissederseler bu hobiniz/tutkunuz onlara etkileyici gelebilir bence vize alırsınız, formda yazdıklarınız ve mülakat esnasındaki söylemler eşleşmeli bunu lütfen unutmayın:)

  • ⭐⭐⭐

    @erdemcc bu arada mülakatınıza daha var, o süre içinde avrupadaki bi motor festivali varsa onun için bi schengen denerseniz bal kaymak olur amerika senaryonuzu çok daha desteklemiş olursunuz

  • ⭐⭐⭐

    Ahaha bize afgan diyen sanki beyaz amerikalı, dinime küfreden müslüman olsa..
    yardımlaşacaksınız yardımlaşın yoksa buraları germeyin @charon gemide çalışıyorken yük yüklenene kadar limanda beklemekte amerikayı keşfetmek değil, daha önceki yorumlarınıza istinaden bilmişlik yapmaya gerek yok

  • ⭐⭐

    @LordBolton alakası çok. hemen anlatayım.
    abd vizelerinde intent denilen birşey vardir. Yani niyet.
    turist vizesine başvurduğunuzda vize memuruna ya siz verin, ben oraya gideyim, statü değiştirip kalayım diyemezsiniz. yani dersiniz de boşuna 160 dolar vermiş olursunuz.
    turist vizesinde ülkenize geri döneceğinizi taahhüt ediyorsunuz, orada statü değiştirip kalmayı değil. Hatta b1'i f1'e çevirmek istediğinizde uscis'a mektup yazmanız gerekiyor neden çevirmek istediğinizle alakalı.

    Yazan arkadaş turist vizesiyle gidip kaçak kalmayı ima etmiş gibi geldi bana. Bu durumda evet, afgan multeci gibi hiçbir hakkı olmaz.

    neden böyle bir ima oldu? çünkü niyetten dolayı(yukarda açıkladım).

    Üslubum gayet normal bu arada. Lafı gevelemeden direk konuşurum genelde.

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu o dediğiniz gemiler olmasa aç kalırsınız söyleyeyim. Hani gemicileri aşağılamışsınız ya, ondan söyleyeyim dedim.
    ayrica yük gemisinde çalışmıyorum. ABD'nin en büyük mücevher üreticisi olan şirkette yöneticiyim.

    bunun dışında kime afgan mülteci dediğimi yazarmısınız? Çok merak ediyorum nerede yazmışım bunu.


  • Şu tarihleri öne çekseler bi değişiklik olsun artık bıhhtıh yaa..🥹


  • Randevu tarihini öne almayı başaramiyorum yardımcı olurmusunuz


  • @toprak-karşıyakalı çünkü açık tarih yok hocam :) siz dahil kimse alamıyor öne.


  • Şuan en erken mülakat ne zamana veriliyor.
    Bilgisi olan var mı?


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum