Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• +1 olarak buradayim. 27 Haziranda interview randevumuz var.

• Ben de mevcutta Tampa'dan başvurumun sonuçlanmasını bekliyorum.

• i-979C Notice bugün elime ulaştı ve açıklama olarak ücretin yanlış girildiği ya da provizyon alınamadığı yazıyor. Ödeme alamama olasılıkları yok; ancak AOS dosyasıyla birlikte Advance Parole ve I-765 gibi dosyaları da koyduğum için ücretin 1.225 yerine daha yüksek olması mı gerekiyordu? Burası da dahil okuduğum her yerde AOS yaparken Parole ve I-765 gibi dosyalar için ekstra bir ücret talep edilmeyeceği yazıyor ancak sorunun kaynağını tespit edemedim.

• @tampagv, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

i-979C Notice bugün elime ulaştı ve açıklama olarak ücretin yanlış girildiği ya da provizyon alınamadığı yazıyor. Ödeme alamama olasılıkları yok; ancak AOS dosyasıyla birlikte Advance Parole ve I-765 gibi dosyaları da koyduğum için ücretin 1.225 yerine daha yüksek olması mı gerekiyordu? Burası da dahil okuduğum her yerde AOS yaparken Parole ve I-765 gibi dosyalar için ekstra bir ücret talep edilmeyeceği yazıyor ancak sorunun kaynağını tespit edemedim.

Hayır, toplam ücret doğru. Kart bilgilerinizi yanlış girmiş olabilir misiniz? Belki bu nedenle tahsil yapılamamış olabilir. Provizyon alınamadı ibaresi varsa böyle bir durum söz konusu olabilir.

• @Tugba Emin olmamakla birlikte sanırım sorun eşimin middle name'iyle alakalı. Tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamak adına check'le konuyu halletmeye karar verdik. 3 June'da ulaşan evrakların tamamını taramışlar ve 7'sinde Notice vermişler. Bir hata oluşsa da işlemin bu kadar hızlı gelişmesi sonrası için bir umut yaratmadı değil.

@Tugba Emin olmamakla birlikte sanırım sorun eşimin middle name'iyle alakalı. Tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamak adına check'le konuyu halletmeye karar verdik. 3 June'da ulaşan evrakların tamamını taramışlar ve 7'sinde Notice vermişler. Bir hata oluşsa da işlemin bu kadar hızlı gelişmesi sonrası için bir umut yaratmadı değil.

Billing adress veya zipcode yanlışlığı da olmuş olabilir belki.

• @Tugba Bilemedim. Hatayı da tespit edemediğimiz için direkt check yazarak halletmek daha akılcı ve mantıklı geldi. Yarın tekrar göndereceğiz evrakları.

• @ireber, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba, Boston buyukelciligi bana vukuatli nufus kayit yerine sadece nufus kayit ornegi ve cevirisini verdiklerini soylediler. Bu USCIS tarafindan kabul ediliyor mu? Ayrica annemle babam bosandiklari icin annemin soyadi farkli olmasina ragmen benim nufus kayit ornegimde hala babamin soyadini tasiyormus gibi gorunuyor. Bunu duzeltecek makam neresi veya duzeltilmezse bir sorun olur mu?

Ayni bilgiler orada da oldugu icin kabul edilebilir diye dusunuyorum, ama kabul edilmeyebilir de. Eger kabul etmezlerse zaten bildirim yaparlar, yenisini yuklersiniz.

Soyismi farkliligi problem degil, bu sekilde kalabilir.

i-979C Notice bugün elime ulaştı ve açıklama olarak ücretin yanlış girildiği ya da provizyon alınamadığı yazıyor. Ödeme alamama olasılıkları yok; ancak AOS dosyasıyla birlikte Advance Parole ve I-765 gibi dosyaları da koyduğum için ücretin 1.225 yerine daha yüksek olması mı gerekiyordu? Burası da dahil okuduğum her yerde AOS yaparken Parole ve I-765 gibi dosyalar için ekstra bir ücret talep edilmeyeceği yazıyor ancak sorunun kaynağını tespit edemedim.

Hangi yolla odemeyi gonderdiniz?

I-485 belgesini gonderirken, dediginiz gibi I-131 veya I-765 gibi basvurular icin ayri bir ucret odemenize gerek yok.

• @crazycells Benim henüz hesabım olmadığı için eşimin debit card'ı ile ödemeyi gönderdik order olarak ama böyle bir sonuç alınca şimdi check'le deneyeceğiz. Bugün FedEx'le tekrar dosyaları USCIS'e ileteceğim. Bir gelişme olursa buradan da yazarım zaten.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

@crazycells Benim henüz hesabım olmadığı için eşimin debit card'ı ile ödemeyi gönderdik order olarak ama böyle bir sonuç alınca şimdi check'le deneyeceğiz. Bugün FedEx'le tekrar dosyaları USCIS'e ileteceğim. Bir gelişme olursa buradan da yazarım zaten.

bankanin kayitlarindaki adresi yanlis yazmis olabilirsiniz veya bir numarayi... Dediginiz gibi yaparsaniz sorun cikmamasi lazim, bol sanslar.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• AOS ile Dosya numarası IOE091471.... den yeni olup , çalışma veya seyahat izni gelen varmı? (Kabul tarihi 3 ocak 2022)
    Belirsiz sureyi beklemek sinir bozucu. 5.5 ay da gelmeyen EAD (ve seyahat izni) için yorum yaparmısnız arkadaşlar. Normal mi geç mi çok mu geç???

• @Platon59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

AOS ile Dosya numarası IOE091471.... den yeni olup , çalışma veya seyahat izni gelen varmı? (Kabul tarihi 3 ocak 2022)
    Belirsiz sureyi beklemek sinir bozucu. 5.5 ay da gelmeyen EAD (ve seyahat izni) için yorum yaparmısnız arkadaşlar. Normal mi geç mi çok mu geç???

Bizim 91463. Februaryden beri case bakan yok. Az önce visajourney üzerinde bizimle aynı received date sahip bi yazı okudum. Aralık 22 received date. Case gönderdikten 32 gün sonra ead approved oluyor. Ve Mayıs ortasında full case approved oluyor. Anlayamıyorum! Deliriyorum!

• Cok sinir bozucu bir durum. Avukatımız da var ama sürekli ileri bir tarihi hedef koyarak bekleyelim diyor. Tabi onlar için sadece bir cümle...

• @Platon59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

AOS ile Dosya numarası IOE091471.... den yeni olup , çalışma veya seyahat izni gelen varmı? (Kabul tarihi 3 ocak 2022)

Saniyorum ki hala gec degil, beklemeniz gerekiyor maalesef. Suradan I-765 suresini kontrol edin isterseniz:

https://egov.uscis.gov/processing-times/

Bol sabirlar dilerim.

• @crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Platon59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Saniyorum ki hala gec degil, beklemeniz gerekiyor maalesef. Suradan I-765 suresini kontrol edin isterseniz:

Bol sabirlar dilerim.

Sevgili Ali, buradan baktığımızda evet geç degil gibi. Ancak daha önce 3-5 ay arası görüntülenebilirken, uscis yeni sisteme geçtikten sonra en az 8 ay gösteriyor. Ve belli bir tarihten önce ( en az 2023 Mart) ne soru sorabiliyoruz ne de inqury yapabiliyoruz. Yani, resmen insanların önünü keserek bir şekilde engelleme yoluna gidilmiş. Zaten adaletsizlik insanı deli ediyor. Fakat Uscis olunca bu, adalet aramak gereksiz kalıyor ne yazık ki…

• @Tugba, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Platon59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Bol sabirlar dilerim.

Sevgili Ali, buradan baktığımızda evet geç degil gibi. Ancak daha önce 3-5 ay arası görüntülenebilirken, uscis yeni sisteme geçtikten sonra en az 8 ay gösteriyor. Ve belli bir tarihten önce ( en az 2023 Mart) ne soru sorabiliyoruz ne de inqury yapabiliyoruz. Yani, resmen insanların önünü keserek bir şekilde engelleme yoluna gidilmiş. Zaten adaletsizlik insanı deli ediyor. Fakat Uscis olunca bu, adalet aramak gereksiz kalıyor ne yazık ki…

Evet, maalesef oyle. Sorgu hakki dogmasin diye bekleme surelerini uzun tutuyorlar maalesef. Ama bu cok da kotu bir sey degil sanki, cunku herkesin surekli yeni sorgu olusturmasi sadece burokratik yuku arttirir.

USCIS, Trump doneminde butce ve calisan sayisi sikintisi cekiyordu zaten, ama Biden'in maalesef henuz bu konularda bir cozum urettigini gormedik, duymadik. USCIS calisan sayisi arttirilmadikca bu islemlerin hizlanmasini beklemek gercekci olmaz.

Trump oncesi surecler cok uzun surse de, en gec 90 gunde calisma iznini gonderiyorlardi. Su an USCIS bu performanstan cok uzak.

• Merhabalar,

Ben J1, esim de j2 statüde amerikada bulunuyoruz. Esim DV cekilisi kazanani. AoS ile green card başvurusunu yollayacağız. Çok net bilgi bulamadigim bir konuyu danışmak istedim.

AoS belgeleri arasında belirtilmemiş ama bizim Amerikadaki turk konsolosluğundan adli sicil kaydı almamız gerekiyor mu? Ikimizin de sicilinde herhangi birsey yok.

Tesekkurler

• B1 vizeyle giriş yapmış biri greencard kazanırsa işlemlere ABD de devam edebilir mi bu şekilde işlemleri halletmiş olan var mı?

• +1 burada

Herkese merhaba,

Ben de 23 Aralik 2021'de giriş yaptım ve hala bekliyorum. 2 gun once 6 Ayi tamamladigim icin ehliyetimin suresi doldu. 60 gun uzatma almak icin DMV'ye gittim. Bana 60 günlük interim drivers licence verdiler ayrıca SSN henüz gelmediği icin AB 60 driver’s license vereceklerin söylediler

(AB 60 driver licences (DL) are for individuals who are unable to provide proof of legal presence in the United States (U.S.), but who meet California DMV requirements and are able to provide proof of identity and California residency.)

Bu durumda Amerika icinde bile seyahat edebileceğimden emin degilim.
    Beklemek gercekten sinir bozucu, umarım en kısa zamanda hepimizin sureci ilerler.

sevgiler!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k