[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
@lerador @entelman ın dediği gibi çoğu şey benden de talep edilmedi.
Ama size tavsiyem,
DS260 ın barkodlu sayfasını, CSC belgesini falan götürün. Bunları ayrı bir dosyada tutun. İstemeyeceklerdir ama ne olur ne olmaz yanınızda bulunsun. Kafanız rahat olur.
Ayrıca geçmiş aylarda bir tecrübe yaşanmıştı. Kapıdaki görevli forumdaki bir üyeye randevunuz görünmüyor demişti. O da gmail den bulup göstermişti.
Dolayısıyla bu tür sıkıntıları yaşamayın derim.
Ben Green Card a başvurduğum sayfa, kazandığımı gösteren sayfa,randevu yu gösteren sayfa,
Nüfus kayıt örnekleriinin hemen Nüfustan hemde e-devletten çıktıları,
Diplomaların e-devletten çıktıları dahil fotokopilerini hazır ettim yanımda. ( Bir arkadaştanda diplomanın e-devlet çıktısını istemişlerdi, herhalde biraz eski veya inandırıcı bulmadılar)
hepsini yanıma alıp gittim.
Hiç birini istemediler ama fazladan verdiğim (e-devlet diploma çıktısı, Nüfus müdürlüğü çıktısı) belgeleri de iade etmediler. -
@arnblt abi evlilik cüzdanının hangi sayflarını fotokopi cekelim . 3 sayfadada yazılar var .. 3 sayfayida mi çekelim ?
-
@yekta ben en son dolu olan sayfadan bir sonraki boş sayfanın da fotokopisini çekip ekledim. 3.sayfayıda çek yani. Ayrıca 2 şer tane, hem eşine hem kendine. Unutma
-
merhaba, evlilik cüzdanına çocukları da eklettirmek gerekir mi? yoksa ilk evelndiğimiz hali ile olsa yeterli midir? sorun yaşayan var mı?
-
@yboran Evlilik cüzdanının kendi prosedürlerinde öyle bir şey var. Bu nedenle biz eklettik. Diğer taraftan vukuatlı aile nüfus kaydı örneğinde her şey göründüğünden, bence gerek yok. Evlilik cüzdanına çocuğu eklerken zaten nüfus kaydını baz alıyorlar.
-
@caglaror DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Diğer taraftan vukuatlı aile nüfus kaydı örneğinde
teşekkür ederim, bu işlemi nufüs müdürlüğünden yaptırdınız dimi?
-
Vize görüşmesi için Evlilik cüzdanına çocukları ekletmenize gerek yok.
-
@yboran Evet, çocukları evlilik cüzdanına nüfus müdürlükleri ekliyor.
-
@caglaror Evlilik cüzdanı onlarca ülkenin imzası bulunan bir ortak anlaşmanın ürünüdür ve oldukça fazla sayıda ülkede resmi evrak olarak geçerliliği vardır. Bu nedenle bir gün gerek olabilir :)
-
Herkese merhaba . Adlı sicil kaydını ingilizce tercüme ettirmelimiyiz bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi
-
@turan93
merhaba ,
Türkçe veya ingilizce ise tercümeye gerek yok . -
@turan93 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Herkese merhaba . Adlı sicil kaydını ingilizce tercüme ettirmelimiyiz bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi
E-devletten alınan arşiv kayıtlı adli sicil kaydı'nı alırken kurum türü yabancı ülke (tercümeli) olarak seçip İngilizce yada hangi dilde isterseniz alabilirsiniz
-
Yarın mülakatımız var kıyafet ne önerirsiniz nasıl giyinmeliyiz
-
@smesut adlideden aldım türkçe adli sicil kaydı
-
@06mert içeride klima olduğu için belli bir süre sonra soğuk gelebilir. Hırka , ceket gibi bir üst ile gitmekte yarar var
-
Arkadaşlar merhaba bugun Saat 08:30 da olan randevumuzu gerceklestirdik..Hemen hemen diger arkadaslarin yazdiklari gibiydi mülakat..Nereye gideceksin ne is yapacaksin masraflarinizi kim karsilayacak daha once gittiigim icin eyalet hakkinda biraz konustuk (mali kaynakta 125.000 ve tapu gostermeme ragmen 2 kisi icin neden kim karsilayacak diye bir soru yonelltigini anlamadim) Evraklari tek tek kendileri aldilar toplu istemediler..Green kartin gidecegi adresi orada degisttirttim herhangi bir sorun olmadi..hersey guzel gorunuyor vizeniz onaylandi dedi ancak onaylandigina dair herhangi bir kagit vermedi..az once caec sitesine baktim hala ready yaziyor umarim ap olmaz yada hemen sisteme giriyorlarmi bilmiyorum..660 dolari kredi katindan cektirdim(garanti bonus) 4.588 tl cekilmis yani kuru 6.95 ten hesaplamis bende bankayi aradim %1.5 komisyon ayrica aldiklari icin boyle oldugunu soyledi yani kur normal hesaplanmis ancak ayrica komisyon almislar..bende Bddk'dan tutunda turkiye bankalar birligine kadar bunlari sikayet ettim..iste dilekce filan hakkimizi arayabiliyormusuz somurulmekten baska birsey degil mebla dusuk olsada kim bilir kac kisiye yapiliyor bunlar...aklinizda buda bulunsun diger bankalar icin bilmiyorum tabi..Bu surecte sorularimiza itina ile cevap veren sayin @crazycells ve emegi olan tum arkadaslara tesekkurler olurda ap ye kalmazsak gidebilirsek paylasmaya devam edecegim:) Rahat olun insallah iyi gecer geride kalan tum mulakatlar.
-
@06mert Şort ve hawai gömlekle gelen de vardı. Ama fazladan resmi olmamakla birlikte saygılı (casual herkese farklı şeyi ifade edebilir o yüzden değil) giyinmekte fayda var. Neticede bir ülkeyi temsil eden memurlar ile görüşeceksiniz. Bunlar benim kişisel izlenimlerim ve fikirlerim.
-
@loyd36 Özellikle Akbank inanılmaz komisyon alıyor ve kuru yüksekten bozuyor. En güzeli nakit dolar götürmek. Hesaptaki dolar hesabından dolar olarak da ödemeye çalışabilirsiniz. Ama ana hesabınızın (karta bağlı hesap) bu dolar hesabı olması gerek. Dediğim gibi en temizi nakit dolar ödemek.
-
@loyd36 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
hersey guzel gorunuyor vizeniz onaylandi dedi ancak onaylandigina dair herhangi bir kagit vermedi.
Onaylandığına dair kağıt verilmesi rutin bir uygulama mıdır?
-
@lerador Kağıt broşür niteliğinde bir bilgilendirme kağıdı resmi olarak kullanımı yok. Ellerinde kalmamış bile olabilir :)
Toplam 4 yüzü olan ikiye katlı bir A4 kağıdı. PTT'den belgeleri aldığınızda nelere dikkat etmeniz gerektiği yazıyor. İngilizce ve Türkçe dillerinde.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
52
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum