Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@gucarslan bilgilendirme icin tesekkurler, iletiyi guncelledim. AIS sisteminin otomatik olarak bunu sormasi iyi olmus. :thumbs_up:
-
Sevgili @gucarslan , DS 160 formunu doldurup AIS'e üye olduktan sonra sanıyorum belli bir saat / gün içerisinde işlemi tamamlamazsak siliniyordu ve process tekrar başlıyordu. Bu sürenin kaç gün olduğunu hatırlıyor musunuz acaba?
-
@heroinchains açıkçası emin değilim ama çok kısa olmaması lazım bu sürenin.
ben şahsen DS160 sonrası hemen AIS üzerinden işlem yapmıştım. -
Merhaba,
benim F1 vizem vardı 48 aylık süre dolmadan vizeyi yenilemek istiyorum. Bu durumda eşime de F-2 vizesini posta yoluyla alabiliyor muyum? -
@danzel F2 vizesini posta yoluyla yenileyebileceğinizi gösteren bir ibara yok web sitesinde, tekrar kontrol edin isterseniz.
-
Yenilemek isteyenler için bilgi vereyim, her zaman postayla yenileyemiyorsunuz.
Nisan sonunda c1d ve b1 b2 yenilemesini yaptım, lakin reddedildi. b1 b2 2inciydi, c1d 3. vize idi. Önceki c1dyi karadağdan almıştım.
lakin böyle bir durumda expedite randevu veriyorlar istanbul başkonsolosluğunda. -
@charon reddedilden kastınız tam olarak nedir? mülakat almanız mı istendi?
bir de B1 vizenizi daha önceden istanbul'dan mı almıştınız?
ve bitiş tarihi üzerinden 48 ay geçmiş miydi? -
b1 değil c1dyi yeniledim ben(hoş 2sine de aynı anda başvurulabiliyor).
postayla yenileme başvurusu reddedildi, vize reddedilmedi. 2sini de aldım mayıs sonunda. Önceki c1dyi karadağdan aldım -
Mulakatsiz turist vizesi alabilir miyim daha once F1 vizem oldugu icin?
F1 vizem yeni bitti. Daha once turist vizesi almadim.
-
@mqkerqkermwer mülakatsız vize yenilemeleri, her zaman eski vize türü üzerinden yapılabilir, farklı vize türünden değil.
-
Sevgili @gucarslan CEAC'a baktığımda AP durumunda olduğunu görüyorum. Standart vize sürecinde AP biraz da olsa sıkıntılı bi süreç oluyor, mülakatsız yenilemede normal bi süreç midir? Sizler de yaşadınız mı?
Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.
For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul. -
@heroinchains Birkaç güne değişir o.
-
@heroinchains aslında evet normal bir süreçtir.
bu başlıkta CEAC güncelleme sırasını detaylıca anlatmıştım.
peki bununla ilgili mailinize bir döküman geldi mi konsolosluk tarafından?
içinde DS5535 formunun olduğu? -
@gucarslan Bu çok güzel kıymetli bir guide olmuş. Teşekkür ederim .Bugün baktığımda
Issued
Your visa is in final processing. If you have not received it in more than 10 working days, please see the webpage for contact information of the embassy or consulate where you submitted your application.
ibaresini gördüm. Sanıyorum aileden en azından birinin vizesi olacak :)
-
@heroinchains gözünüz aydın, tebrikler :)
-
Teşekkürler sevgili @gucarslan en azından aileden birinin (ablamın) geçerli bi US vizesi var artık, darısı başıma :)) Çok kıskandım böyle şak diye alabilmesini valla, ben de bi ucundan tutarsam hiç bırakmıcam vizeyi :) Destekleriniz için çok teşekkürler.
-
Merhaba,
Dün eşim ve kendim için B1 vizelerimizi yenilemek için ptt yolu ile pasaportlarımızı gönderdim. Sanırım 1 hafta içerisinde geri gönderiliyormuş. 8 yaşındaki oğlumun halen devam eden vizesi var fakat 4 yaşındaki kızım için de başvuru yapacağım. Aslında bizim başvurularımıza onu da eklemek istemiştim ama onun için randevu almamız gerektiği için şimdilik iptal ettim. Bizim vizelerimiz elimize ulaştığında onun için yine randevusuz başvuru yapabileceğim sanırım değil mi?
-
@alini muhtemelen evet.
evebeynlerin vizeleri olduğunda çocuklar için de mülakatsız vize basımı yapılabiliyor.
yine de konsolosluğa mail atıp bunu sormanızda fayda var. -
@gucarslan Teşekkürler. Vizelerimiz elimize ulaştığında mail atıp sorayım o zaman. Umarım parmak izi vs için çağırmazlar 🤔
-
çocukların parmak izi alınmıyor diye biliyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum