Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar arkadaşlar, öncelikle birazcık foruma baktım hatta arama kısmını kullandım fakat tam karşılığını bulamadım. Bildiğiniz gibi ben 2020 mağduruyum. Umudu kestim ve normal vizeye başvurdum. şirketim kapsamında B1-B2 vizesine başvurdum ve bu süreci şirketim ve aracı kurum yönetiyor.
    Benim sorum şu; ablam daha önce us turist vizesi almıştı ve vizesi 2020'de doldu. 48 ay geçmeden yenileme için başvurmak istiyoruz. Ds 160 formunu eksiksiz doldurduk tamamladık ve confirmation mailini aldık. Fakat bundan sonraki adımlar için net bir yönerge bulamadık. Mülakata gerek olup olmadığını konsolosluk mu bildirecek? Yoksa biz yine de randevu vs mi oluşturacağız? Şu anda izlememiz gereken adım nedir acaba? Bilgisi olan, vize yenilemiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi rica etsem? Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heroinchains, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Merhabalar arkadaşlar, öncelikle birazcık foruma baktım hatta arama kısmını kullandım fakat tam karşılığını bulamadım. Bildiğiniz gibi ben 2020 mağduruyum. Umudu kestim ve normal vizeye başvurdum. şirketim kapsamında B1-B2 vizesine başvurdum ve bu süreci şirketim ve aracı kurum yönetiyor.
    Benim sorum şu; ablam daha önce us turist vizesi almıştı ve vizesi 2020'de doldu. 48 ay geçmeden yenileme için başvurmak istiyoruz. Ds 160 formunu eksiksiz doldurduk tamamladık ve confirmation mailini aldık. Fakat bundan sonraki adımlar için net bir yönerge bulamadık. Mülakata gerek olup olmadığını konsolosluk mu bildirecek? Yoksa biz yine de randevu vs mi oluşturacağız? Şu anda izlememiz gereken adım nedir acaba? Bilgisi olan, vize yenilemiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi rica etsem? Şimdiden teşekkürler.

    AIS sistemi guncellendiginden asagida sayin @gucarslan 'in dedigi sekilde ilerleyin.

    Eger AIS sisteminde sorun cikarsa ya da beklenmeyen baska bir durum olursa asagida dedigim sekilde ilerleyebilirsiniz.



    DS-160 formunu doldurup, ucreti odeyip once bir mulakat tarihi almaniz gerekiyor.

    Mulakat tarihi aldiktan sonra konsolosluga ulasip bilgilerinizi vereceksiniz ve yenileme talep edeceksiniz, kendileri de size mulakatsiz vizeye uygun olup olmadiginizi soyleyecekler ve eger uygunsaniz pasaportunuzu konsolosluga gondermenizi isteyecekler.

    Tum bu yenileme islemleri bastan sona bu aralar ~1 ay suruyor, bilginize.

    Hangi konsoloslukta mulakata gireceksiniz?


  • Teşekkürler sayın crazycells. Şimdi register olup payment sayfasındaydım. Dediğim gibi bahsi geçen şahıs ablam. İstanbul'da mülakata girecek - eğer mülakat gerekli görülürse tabii. - Süreç aslında konsolosluğa ulaşıp bilgileri iletip yenileme talep edene kadar tipik bir süreçten farksız işliyor, anladım, not aldım. Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heroinchains merhaba, ben B1 vizesini bu şekilde yeniledim.
    deneyimimi buradan okuyabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/244896


  • @gucarslan çoook teşekkür ederim yardımınız ve paylaşımınız için! Hemen ilgiyle okuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    aslında bu iletiyi B1/B2 başlığında yazmıştım ancak; ayrı bir başlık oluşturulduğu için tekrardan burada yayınlamak istiyorum;



    posta yoluyla mülakatsız B1/B2 vizesi yenilemek


    1,5 yıl önce biten ve DV süreci devam ederken yenilemediğim B1/B2 vizem için 5 kasım'de sistem üzerinden DS160 formunu doldurdum. burada önemli konu, daha önce göçmenlik başvurusu yapıp yapmadığınız sorusu. ben "evet" cevabı verip gerekli açıklama kısmına ingilizce olarak "mali yıl bittiği için sürecimi tamamlayamadım" şeklinde açıklama yaptım.

    sonrasında AIS sisteminden gerekli bilgileri doldurdum.

    ⚠

    çıkan ekranda 48 ay içinde biten vizemi yenilemek istiyorum seçeneğini seçtim.
    AIS kaydının son sayfasında size 10 soruluk bir anket çıkıyor. bu sorularda en son ne zaman vize aldığınız, vizenizin ne zaman bittiği vb. sorular soruluyor. bunlara verdiğiniz cevaplara bianen sistem size zaten ilgili gereksinimleri sağlıyorsanız gerekli evrakları posta yoluyla göndermenizi istiyor.

    📤 5 kasım cuma günü;

    • DS160 - Confirmation Page
    • eski vizenizin olduğu ve vizenizin basılacağı pasaport
    • 1 adet fotoğraf
    • evli iseniz evlilik cüzdanınız ilk üç sayfası ve varsa eşinizin abd vizesinin taranmış çıktısı
    • ais kaydı sırasında verilen bir sayfalık geri gönderi evrağını
    • PTT ofisinden istanbul konsolosluğu'na gönderdim.

    📥 9 kasım salı günü;

    CEAC sisteminden vizemin basıldığı bilgisini görüntüledim.
    aynı gün PTT'den mesaj aldım, 1 gün sonra da vize basılı pasaportumu şubeden teslim aldım.

    işlem bu kadar basit.
    deneyimin ilgilenen kişiler için faydalı olması dileğiyle.


  • Sevgili @gucarslan , AIS kaydında belirttiğiniz sorular, X kişi Türkiye'de yer alıyor. X kişi is applying for the same visa type as the previous visa. gibi tick'lenen sayfayı kast ettiğiniz kısım değil mi? Emin olmak için sormak istedim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heroinchains evet evet o sorular.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan bilgilendirme icin tesekkurler, iletiyi guncelledim. AIS sisteminin otomatik olarak bunu sormasi iyi olmus. 👍


  • Sevgili @gucarslan , DS 160 formunu doldurup AIS'e üye olduktan sonra sanıyorum belli bir saat / gün içerisinde işlemi tamamlamazsak siliniyordu ve process tekrar başlıyordu. Bu sürenin kaç gün olduğunu hatırlıyor musunuz acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heroinchains açıkçası emin değilim ama çok kısa olmaması lazım bu sürenin.
    ben şahsen DS160 sonrası hemen AIS üzerinden işlem yapmıştım.


  • Merhaba,
    benim F1 vizem vardı 48 aylık süre dolmadan vizeyi yenilemek istiyorum. Bu durumda eşime de F-2 vizesini posta yoluyla alabiliyor muyum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @danzel F2 vizesini posta yoluyla yenileyebileceğinizi gösteren bir ibara yok web sitesinde, tekrar kontrol edin isterseniz.


  • Yenilemek isteyenler için bilgi vereyim, her zaman postayla yenileyemiyorsunuz.
    Nisan sonunda c1d ve b1 b2 yenilemesini yaptım, lakin reddedildi. b1 b2 2inciydi, c1d 3. vize idi. Önceki c1dyi karadağdan almıştım.
    lakin böyle bir durumda expedite randevu veriyorlar istanbul başkonsolosluğunda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @charon reddedilden kastınız tam olarak nedir? mülakat almanız mı istendi?
    bir de B1 vizenizi daha önceden istanbul'dan mı almıştınız?
    ve bitiş tarihi üzerinden 48 ay geçmiş miydi?


  • b1 değil c1dyi yeniledim ben(hoş 2sine de aynı anda başvurulabiliyor).
    postayla yenileme başvurusu reddedildi, vize reddedilmedi. 2sini de aldım mayıs sonunda. Önceki c1dyi karadağdan aldım


  • Mulakatsiz turist vizesi alabilir miyim daha once F1 vizem oldugu icin?

    F1 vizem yeni bitti. Daha once turist vizesi almadim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mqkerqkermwer mülakatsız vize yenilemeleri, her zaman eski vize türü üzerinden yapılabilir, farklı vize türünden değil.


  • Sevgili @gucarslan CEAC'a baktığımda AP durumunda olduğunu görüyorum. Standart vize sürecinde AP biraz da olsa sıkıntılı bi süreç oluyor, mülakatsız yenilemede normal bi süreç midir? Sizler de yaşadınız mı?

    Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.
    For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul.


  • @heroinchains Birkaç güne değişir o.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum