Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
-
-
Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım.
ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar:
Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı
Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı
Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığıEğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de:
Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir
USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir
Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilirBu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir.
Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır.
Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır.
-
-
Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler
-a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb.
Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır.
Yeterlik (Yeterlilik) Fiili:
“-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir.
Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme)
Gidebilir miyiz? (İzin isteme)
Gidebilirsiniz, (izin verme)
Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık)Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir:
gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim
görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsinBu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir:
Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık)
Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık)https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
-
Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
-
@OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım.
Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
-
....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
-
Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler:
1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek.
2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek.
3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa.
4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak.
5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak.
6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek.
7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek.
8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak.
9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak.
10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak.
11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek.
12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda.
13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak.
14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak.
15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc)
16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari)
17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek.
18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak.
19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak.
20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek.
21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek. -
-
-
@Ayşenur-Zaza 2006 da Türkiye Antalya da izlemiştim. Bu gün Montreal de açık bir havada izledik ve gerçekten etkileyiciydi. Güneş in ve aydınlığın çok kıymetli olduğunu hissettim. Ve nedense geçmiş çağlarda tutulmalara yüklenen anlamlar (anlık kararma ve ortamın ısı ve ışık değişikliği ) kimbilir bilmeyenler için çok ürkütücü gelmiştir diye düşündüm🫣
-
@MySea, içinde söyledi: USA-TURK.com ve Forumuna Ne Oldu?
Eskiden birde Mezun Forum vardi. Ona ne oldu bilgisi olan var mi?
Benim green card başvurumu onlar yapmışlardı 10 dolar ücret alarak.
-
@crazycells Mükemmel bir arşiv. Fotoğraflara bakarken merak edip başka bilgilere de ulaştım. Çok teşekkürler...
-
-
Geçen sene aralık ayında yayınlandıktan "Generative AI" alanında bir çağ başlattı resmen. Sadece içerik üretiyor, içeriği özetliyor vs. için küçük çaplı öneriler veriyor diye düşünmeyin. Yazdığım kodu input olarak verdiğim zaman gözümden kaçan hataları vs. tespit edip bunları düzeltip bir çıktı sağlıyor. Eksikleri var mı? Tabi ki. Bazı durumlarda sonucu değiştirmeye çalışırsanız "halüsinasyon görmek" dediğimiz duruma geçip kafasına göre cevaplar üretebiliyor. Bu haliyle bile inanılmaz bir araç. Yayınlandıktan sonra eski yöneticim şöyle demişti: "Arkasında çalışan tüm teknolojileri biliyoruz, ancak halen nasıl çalıştığını anlayamıyorum"
Yapay zeka geliştirilmelerinin durdurulmasını desteklemiyorum. Çünkü bence sorun bu geliştirmelerin geldiği/geleceği nokta değil, insanlığın buna ne kadar hazır olduğu. Yanlış hatırlamıyorsam ChatGPT'nin yayınlanmasından birkaç hafta sonra OpenAI bir yazı yayınlamıştı, "Elimizde GPT-4'ten de çok karmaşık ve yüksek parametreli modeller var, ancak insanlık buna etik açıdan hazır olmadığı için yayınlamaktan çok uzaktayız" diye. Maalesef linkini şu an bulamadım.
-
-
@Amedh Eski sayfalar arasında bulup merak ettiğim bu kahve halen aynı kalitede ise bulup denemek isterim. Önerdiğiniz bir site var mı öğrenmek isterim 🙂
-
Evet bu spor gerçeten maliyetli bir spordur. Çok büyük hacimlere çıkacaksanız.
Sağlığımız için iyidir ve sizin fiziksel yorgunluğunuzu aldığı kesindir. Çok yoğun bir iş gününden sonra kendinizin spor salonuna girerken ki bitkinliğinizi ve o spordan çıktığınızdaki enerjinizi hissedince çok şaşıracaksınız. Oysaki mantıken içeride muazzam performans ile kendinizi daha çok yoracak olacakken işler hiç de böyle olmuyor. Kendinizi daha maskülen ve stresten arınmış olarak bulacağınıza garanti veririm. Amacınızı doğru belirlemeniz şarttır. Yarışmalara katılmayacaksanız günlük öğünlerinizin bir tık üstüne çıkarak ideal görünümü yakalayacaksınızdır. Tabi bunda en büyük etkenlerden biri de fiziki yatlınlığınız.
Spor candır ve mutlaka herkes yapmalıdır.
Dipnot: Lütfen spor günlerinzin birinde mutlaka 15 -30 dk arası kardiyo ile kalp sağlığınızı da destekleyin. Bu kas gelişiminizi de doğrudan etkilecektir. -
Dolar Çıldırdı
-
Delaware'de Covid oncesinde $1000-1300 araliginda olan kiralik 2+2 daireler simdilerde $1500-2000 araligindalar. Yine Covid oncesinde $1500 civarlarinde olan kiralik 3+2 evler ise $2000'dan basliyor.
-
amerika'da yaşamıyorum mutlaka yaşayan daha iyi yorum yapar ama şu an halihazırda %150 enflasyon ile bu ülkede nefes alıp, ayakta kalabiliyorsanız. amerikan enflasyonu size sinek ısırığı gibi gelir. sizler "survivor türkiye ekonomisi" ile her türlü ekonomik zorluğa göğüs gerebilecek eğitimi alıyorsunuz, alıyoruz.
-
....dolarin cildirdiginin bende farkindayim,turk lirasiyla servetim hergun daha cok artiyor ne yazikki turkiyeye gidemem,bizdede petrol fiatlari yukseldi en dusuk kaliteli benzin 180-190 cent civarlarinda.....pek araba kullanmaya ihtiyacim olmadigi icin bazen ayda bir bazen iki ayda bir depo dolduruyorum,her gun arabalariyla ise gidenler icin petrol fiatlarinin artisi iyi degil....
..dunyanin her ulkesinde zamlarin oldugunu dusunuyorum,almanyada yasiyanlarda zamlardan bahsediyorlar,ekonomisi duzgun ulkelerde zamlarin ahaliya aksi buyuk olay olmuyor diye dusunuyorum.. -
avustralyada misin @sir-altan abi...?
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
1$=16.07₺
İnşallah hızlıca yükselişe devam etmez. Green card çıkan arkadaşlara Allah yardımcısı olsun durum büyük sıkıntı seneye daha da kötü olacak maalesef:(
Demin 5 yıllık bir grafiğe baktım 1 Haziran 2017 de 1$=3.50₺ 5 yılda nasıl değer kaybetmiş yazık çok yazık. Üzülüyorum ülkem için bir şey elimden gelmiyor inşallah artık birileri artık farkına varır.Ve üstünden sadece 14 gün geçti
1$ = 16.94TLBiraz daha gider sonra yine balyoz hareketi gelir yine halkın eline verirler dikkatli olun dostlar. Yazacak çok şey varda maalesef artık gittikçe umudumu kaybediyorum ülkeye karşı yazık içinden geçtiler ülkenin kötü günler geride kaldı sırada daha kötü günler var ....
-
Arkadaşlar varsa dolarınız acil satın 1.5 TL'ye inme durumu var.
-
@celica, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
evet australya nin sydney sehrinde yasiyorum galiba 48 yili burda bitirdik.
-
@uzaysan yok daha neler
Dolar 1.5 TL ye düşsün etek giyer dans ederim 
Dolar şuan 17.08₺
Söylenecek çok şey var da, özet geçeyim: Bittik!
-
Gerçekten içler acısı haldeyiz, hükümetten ne istifa var ne bir açıklama.. Yönetemediklerini kabul etmiyorlar, insanları açlığa, sefalete sürüklüyorlar...
Bu kurlarla artık Türk lirası gerçekten pul değerinde, insanların satın alım gücü yok ve gerçekten sadece mutfağa çalışacağız...Tatil yapmak yok, tiyatro/sinema yok, konsere gitmek yok, sosyalleşmek artık lüks hale geliyor...
Bittik!
-
@vartorian, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Gerçekten içler acısı haldeyiz, hükümetten ne istifa var ne bir açıklama..
Açıklama nasıl yok. "Teknik anlamda enflasyon yok, suç fakirlerin" dedi ya.
-
@uzaysan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@vartorian, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Gerçekten içler acısı haldeyiz, hükümetten ne istifa var ne bir açıklama..
Açıklama nasıl yok. "Teknik anlamda enflasyon yok, suç fakirlerin" dedi ya.
Gülelim mi ağlayalım mı bilemedik vallahi...
-
@NightShadow, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@uzaysan yok daha neler
Dolar 1.5 TL ye düşsün etek giyer dans ederim 
Dolar şuan 17.08₺
Söylenecek çok şey var da, özet geçeyim: Bittik!
Dolar 1 saatte 7 kuruş daha artmış 17.15 olmuş.
-
Cumhuriyet tarihine baktığımızda ortalama her 20 yılda 1 bu tür kriz yaşadığımızı görebilirsiniz. 1 gram ilerleme yok. Aynı tas aynı hamam. Bu güzel ülkeye yazık oluyor...
-
Cumhuriyet tarihine baktığımızda ortalama her 20 yılda 1 bu tür kriz yaşadığımızı görebilirsiniz. 1 gram ilerleme yok. Aynı tas aynı hamam. Bu güzel ülkeye yazık oluyor...
bu kriz değil ki. bu planlı programlı şekilde ülke insanini fakirlestirip, cumhuriyet değerlerini satıp, halkı kin ve düşmanlığa sevkederek bölüp, ekonomik olduğu kadar sosyolojik bozukluklar yaratmak suretiyle bile isteye yaratılmış bir ekonomik buhran. biz 90'larda hem çocuk ve sonlarına doğru da ergendik. 2001 krizini de bizzat gorduk. tek işçi maaşı ile babamın neler yaptığını buraya yazsam sasirirsiniz. hangi esnaf tanıdığıma hangi büyüğümle konuşsam hiçbiri böyle bir şey yaşamadığını söylüyor. bunu diğer krizlerle kıyaslamak yanlış. yaşadığımız durum çok daha ağır bedeller odeyecegimiz bir süreç.
-
@nicky Doğru söze diyecek bir sözüm yok. Her millet layık olduğu şekilde yönetilir.
-
@nicky, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
bu kriz değil ki. bu planlı programlı şekilde ülke insanini fakirlestirip, cumhuriyet değerlerini satıp, halkı kin ve düşmanlığa sevkederek bölüp, ekonomik olduğu kadar sosyolojik bozukluklar yaratmak suretiyle bile isteye yaratılmış bir ekonomik buhran. biz 90'larda hem çocuk ve sonlarına doğru da ergendik. 2001 krizini de bizzat gorduk. tek işçi maaşı ile babamın neler yaptığını buraya yazsam sasirirsiniz. hangi esnaf tanıdığıma hangi büyüğümle konuşsam hiçbiri böyle bir şey yaşamadığını söylüyor. bunu diğer krizlerle kıyaslamak yanlış. yaşadığımız durum çok daha ağır bedeller odeyecegimiz bir süreç.
her şeyi ile haklısınız kötü günler geride kaldı sırada daha kötü günler var maalesef
-
@sir-altan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@celica, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
evet australya nin sydney sehrinde yasiyorum galiba 48 yili burda bitirdik.
Sydney'e gitmiştim çok hoşuma gitmişti
-
$1 = 17.23 TL
$ kuruna endeksli faizli hesaplardan sonra GES de ise yaramayacak gibi gorunuyor..
-
@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
$1 = 17.23 TL
$ kuruna endeksli faizli hesaplardan sonra GES de ise yaramayacak gibi gorunuyor..
Tabi ki işe yaramayacak dolar şuan reel değerde olması gereken yer burası biraz daha yukarı vururlar sonra yine aşağı çakarla gibi hissediyorum. Mantığa bakar mısınız faiz haramdır diyip %14 de tutuyorlar haramsa çek 0 a çekemiyorsun. Bir inat ve ihracat kalemini güçlendirmek için diğer tüm kalemleri yok saydılar. Üzülüyorum çok üzülüyorum ama elden bir şey gelmiyor. Bu hafta iki tane arkadaşım ABD ye uçtu kardeşim umman a gitti hepsi maks 25 yaşlarında çok üzücü bir şey . Neyse daha akşama kadar yazarım ben de bir şey değişmeyecek. Dolar da benim beklentim yıl sonu 22-25 bulur yine olan fakire olacak zengin daha çok zengin olacak.
-
Bunların derdi şöyle sanırım. "Zaten seçimi kaybedeceğiz, öyle bir batıralım ki yeni hükümet 10 sene uğraşsa da toparlayamasın. Biz de 10 sene sonra geri alırız". Mantık bu bence.
Benzer Başlıklar
108
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k