@AE123 Teşekkürler. İlk olarak 1 Temmuz 2021 de submit ettim joint sponsor belgeleri ile beraber.
31 Ağustos’ta Joint Sponsor ve eşinin Evidence of Income’ını istediler. Sadece joint sponsorun paystubu ve eşinin W2 sunu yükledik. Hata etmişiz. Aslında JS un fazla vakti olmadığından her dökümanı çekinerek istedim maalesef, elimde tüm dökümanlar olsa yükleyecektim ama teker teker alabildim. Kendisi bunlar yeterli her şey bunların içinde dedi ben de ısrar edemedim.
1 Aralık 2021 de yeniden incelendi, JS’un eşinin evidence of income’ını tekrar istediler. NVC yi aradım ondan da paystub istiyorlarmış, halbuki bunlar officerın gerekli gördüğünde istediği dökümanlar. Mecbur tekrar yükledik.
10 Mart 2022 de tekrar incelediler. JS un kendisinin tüm W2/1099 larını yükleyin dediler. JS bunların hepsi zaten tax return un içinde var, boşa uğraştırıyorlar seni demeye başladı ama ayrı bir döküman olarak yüklemeliydik bunun ben farkındaydım. Bu arada kendisi yer yıl vergi beyanını yıl sonuna doğru yaptığından (her yıl extension yapıyor) ve 2021 vergi dönemine girdiğimizden 2021 tax returnunu yükleyemedik. Ben de daha fazla sorun çıkmasın, hem de JS u uğraştırmayayım diye başka bir arkadaşım ve eşinin belgelerini yüklemeye karar verdim.
22 Martta JS yu değiştirmek istediğimize dair bir statement yükleyerek onların belgelerini yüklemeye başladık. 27 Martta tamamladık. Bu sefer W2/1099 2019/2020 tax transcript, 2021 tax return, vs ne varsa yükledik. Sonrasında yeniden uzamasını istemediğim için kafama takıldı, eşim Türkiye’de çalıştığı ve 12 bin dolar altında kazandığı için vergi beyanı yapması gerekmiyor, bu yüzden 1 Haziran’da da eşimin 2021 için de vergi beyanı yapmadığına dair bir statement ve JS un 2021 tax transcriptini de yükledik.
Şu anda beklemedeyim bugün yarın bir gelişme olur diye ümit ediyorum. İnşallah bu sefer her şey tamamlanır, beni çok yıprattı NVC aşamasının bu kadar uzaması.
Inşallah birilerine faydası dokunur.
Bu arada ilk JS’un hane gelirleri yıllık 300k doların üzerindeydi, ona rağmen bu belgeleri istediler. Şaşırtıcı gerçekten.