Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

  • ⭐⭐⭐

    @Umutcum facebook linki varmı kim bunu demiş şuan ben yıkıldım eğer bu haber doğruysa


  • Merhabalar arkadaşlar. 1 haziran Çarşamba günü turist vizesi randevum vardı. Mülkatım iyi geçti ve siyahi çalışanın yanındaki gözlüklü genç kadın çalışan vize onay kağıdını verdi. Bugün pasaport elime ulaştı ancak vize basılmamış ve pasaportun arasına vizeniz idari işleme kalmıştır yazısını koymuşlar. Normalde idari işleme kaldıysa bunu mülakatta söylüyorlar , mülkata göturdüğünüz belgeleri alıyorlar ve o sarı idari işlem yazısını veriyorlar diye biliyorum. Bana niye önce onaylandı deyip sonra idari işleme bıraktılar anlamadım. Bu yönde tecrübesi olan arkadaşlar var mı ? Benim mail adresime doldurup göndermemi istedikleri bir forum göndermişler. Seyahat detayları ile birlikte seyahat ettiğim ülkeleri, kardeşlerimin isimlerini , eş bilgilerini ( 34 yaşında bekarım ) son 15 yıldaki ikamet ettiğim bütün adresleri , son 5 yıldaki kullandığım telefon numaralarını ve zaten ds - 160 formunda belirttiğim bazı bilgileri istemişler. Son satırda da açıklama yapacağım bir alan bırakmışlar. Ben seyahat sebebi olarak Sosyal Güvenlik Kurumunda Denetmen olarak çalıştığımı, yurt dışında yaşayan Türklere Turkiyedeki sosyal güvenlik , emeklilik hakları ile ilgili danışmanlık verdiğimi, Amerikaya da aynı şekilde new jerseyde yaşayan Türklere danışmanlık faaliyetimle ilgili tanıtım yapmak için gitmek istediğimi aynı zamanda turistik gezi yapacağımı söylemiştim. Dediğim gibi mulakatim iyi geçmişti seyahat sebebim ve daha önce gittiğim ülkeler dışında soru sorulmadı. Niye sonradan fikir değiştirdiler anlamadım. Ben bu formu word dosyası üzerinden doldurup mu göndereyim yoksa çıktısını alıp el ile doldurduktan sonra taratıp mi göndereyim sizce ? Son olarak ben mülkattan 3 gün önce yeni bir ds-160 formu doldurdum ve veznelere gitmeden önceki formu gösterdiğimiz ilk görevliye bu durumu belirttim. Kendisi de formu güncellediğini söyledi. İdari işlem konusunda bilgisi olan veya herhangi bir fikri olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum .


  • Arkadaşlar Temmuz 2023 için bazı günler açılmış tekrar ileri tarihe alan varsa geri çekebilir.


  • @ahsenaydgdu gelir mi bu aralar one çekilme gelir sanki 2022 içi olanlara olur mu bilemem anlamadimda neye göre çekiyorlar sistem başlı başına sacmalik turist vize ya turist bu kadar zaman aralığı çok fazla

  • ⭐⭐

    @Umutcum, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Günaydın selamlar, Vize tarihi 2023 den yakın zaman çekilen var mı acaba? Facebookta biri 2023 nisandan 2022 hazirana çektiklerini yazmıştı. Benim mülakat tarihimde 20223 mart ama hala ses yok.

    Birde acil vize talebine elim çok gitmeye başladı Eylülde işim ile ilgili amerikalı resmi bir kuruluşun semineri var. Bu kurum ile aramızdaki mailleşmeyi ve resmi web sitesindeki seminer tarihini ve içeriğini konsoloslukla paylaşsam öne çekme ihtimalleri sizce varmıdır?

    b1lerin acil talebi genelde onaylanmaz ama denemekten de zarar gelmez


  • Merhaba,

    Ekim ayında ABD Vize randevum var. Mâlumunuz olduğu üzere Türkiye'ye geri döneceğimize dair sebepler sunmak zorundayız. Benim aklımda şu iki sebep var, sizce bunlar benim için avantaj olur mu?

    • Bedelli askerlik ödemesi dekontu (Sonuçta 56 bin TL yatırmış olacağım, paramın yanmaması için Türkiye'ye geri dönmem gerekiyor, bu avantaj olur mu?
    • Premium sağlık sigortası (Yüksek fiyatlı bir sağlık sigortası yaptıracak olmam, hayatımı Türkiye'de yaşamak üzere planladığımı ifade etmek için avantajıma olur mu?)

    ABD'ye kısmet olursa 7-8 günlüğüne bir konferansa katılmak için gitmek istiyorum. Bu süreçte elçiliğe güvenilir birisi olduğumu kanıtlamak istiyorum.

    Bu belirttiğim konular hakkında ne düşünüyorsunuz, avantajlı olur mu?


  • @Umutcum ben kongrede bildiri sunumu yapcağım için acil randevu talebi istedim ama reddedildi maalesef, sanırım sadece sağlık sorunu gibi çok elzem durumlar için öne çekiyorlar

  • ⭐⭐

    @onurc, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba,

    Ekim ayında ABD Vize randevum var. Mâlumunuz olduğu üzere Türkiye'ye geri döneceğimize dair sebepler sunmak zorundayız. Benim aklımda şu iki sebep var, sizce bunlar benim için avantaj olur mu?

    • Bedelli askerlik ödemesi dekontu (Sonuçta 56 bin TL yatırmış olacağım, paramın yanmaması için Türkiye'ye geri dönmem gerekiyor, bu avantaj olur mu?
    • Premium sağlık sigortası (Yüksek fiyatlı bir sağlık sigortası yaptıracak olmam, hayatımı Türkiye'de yaşamak üzere planladığımı ifade etmek için avantajıma olur mu?)

    ABD'ye kısmet olursa 7-8 günlüğüne bir konferansa katılmak için gitmek istiyorum. Bu süreçte elçiliğe güvenilir birisi olduğumu kanıtlamak istiyorum.

    Bu belirttiğim konular hakkında ne düşünüyorsunuz, avantajlı olur mu?

    1)hayir(dekontu sunamazsiniz,vize memuru belgelerle ilgilenmez)
    2)hayir,hatta alakasi bile yok.

    Sizi turkiyeye baglayan sebepleri sunmaniz gerekir. Ornek sorular(cevabini vermenize gerek yok)
    -isiniz ne?(mesela avukat,doktor vs. gibi saygin bir is sahibi misiniz?)
    -maasiniz ne?
    -sirketteki pozisyonunuz ne?
    -sirketiniz taniniyor mu?(ulkede ve dunyada. Zannedilenin aksine vize memurlari yasadiklari ulkeyi cok iyi bilirler)
    -evli misiniz? Cocugunuz var mi?(bekar Ve belli Yas ustu kadin-erkeklerin Geri doneceklerini kanitlamasi zordur)
    -abdde akrabaniz var mi?
    -ailenizden(sulale diyelim) abdye kacak goc edenler oldu mu?(yasal olarak gocenler pozitiftir,kacaklar negatif)
    -daha once yurtdisina ciktiniz mi? Nerelere gittiniz?(abd veri paylasimi yapar kanada,avustralya,yeni zelanda Ve Ingiltere ile,vizeler database'de cikar)

    Vize memurlari onlari ikna etmediginiz surece bu kisi abdye gocmek istiyor diye dusunurler.


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @mexido onu tam bilmiyorum sormam lazım ama yeniden vize al demişler yani sen bi konsolosluğa git tekrar demişler sadece bu kadarını biliyorum

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @charon ABD'ye bir vize aldığınız zaman o vizenin amacı ile ABD'ye gitmeniz gerekir örneğin turist vizesi ile ABD'ye gidip evlenebilirsiniz ancak evliliğiniz 3 aydan kısa olursa bu otomatik red ve ömür boyu banlanma ile sonuçlanacaktır bu yüzden evlenmek isteyen çiftler 3 ayı geçirdikten sonra "evlilik kararı" alırlar. Siz turist vizesi ile gidip yatırım yapayım diye vize alırsanız bu yasa dışıdır zaten bunu söylerseniz vizeyi amacı dışında kullanmak istediğiniz için vizeniz reddedilir

  • ⭐⭐

    @onurc bunları görüşme esnasında söyleyebilirseniz olumlu etkisi olacaktır bazen size sizi neden onaylayım diye sorabiliyorlar o ara bunları söyleyebilirsiniz veyada fırsat bulursanız siz bunları belirtin

  • ⭐⭐

    @LordBolton yanlış, turist vizesi ayrica iş vizesidir(ondan dolayı b1 ve b2 denilir). İş vizesiyle istenirse abdde şirket bile kurulabilir ve yatırım yapılabilir.
    gayrimenkul yatırımı gayet rahat yapılabilir(en basit örnek) ve vizenin amacına uygundur.
    yanlış bilgi vermeyin.


  • Arkadaslar vize mulakat tarihine kadar pasaport geçerlilik süresi dolduğu taktirde yeni pasaportumuzla birlikte mi gidiyoruz?

  • ⭐⭐

    @charon burada işten kasıt şirket açmak değil her iş insanı iş amacıyla gidiyorum dediği yere şirket açmıyor değil mi? Ayrıca dediğiniz gibi olsaydı E2 ve türevi vize türleri olmazdı . Siz çok yanlış yorumlamışsınız B1 vize türünü..

  • ⭐⭐

    @LordBolton yanlışsınız.
    e2 vizesi ve diğer yatırımcı vizeleri abdde yaşamak için verilir. Yani şirket açarsınız/yatırım yaparsınız ve orada YAŞARSINIZ ve açtığınız şirkette çalışma hakkı verir.
    b1 b2 ile istediğiniz şekilde yatırım yapabilirsiniz, özellikle pasif ise. Mesela bir şirketin ortağı olabilirsiniz, gayrimenkul alabilirsiniz vs. lakin hiçbir şekilde çalışamazsınız. Mesela şirket satın alabilirsiniz b2 ile lakin o şirkette çalışmanız yasaktır e2 almazsanız.
    https://www.avvo.com/legal-answers/can-a-b1-b2-visa-holder-make-a-business-investment-1974537.html


  • Bu sabah b2 vizesi mülakatım vardı. RED ALDIM

    Önümdeki 7 kişi de red aldı.


  • @batuhancirak asırı üzüldüm nasıl ya herkese red vermeleri :( profiliniz nasılsı biraz bahsedebilir misinz musait olduğunuzda


  • @batuhancirak geçmiş olsun kardeş, vize mülakatı için kaç ay bekledin? Neden herkes red aldı? Gitme nedenin ve sosyal durumun neydi? Bunları paylaşabilir misin hepimiz adına


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @batuhancirak asırı üzüldüm nasıl ya herkese red vermeleri :( profiliniz nasılsı biraz bahsedebilir misinz musait olduğunuzda

    Bilemiyorum ağlayanlar çoktu ve aşırı kalabalıktı en son görüşme yapılan bölümde rahat 40 kişi vardı.

    İngilizce ve Türkçe bölümleri ayrılmış bu arada
    İngilizce bölümüne sadece 1 erkek bakıyor. (Hiç sıra yoktu)
    Türkçe bölümünde 2 kişi vardı tiplerini göremedim.
    Herkes türkçe girdi bu arada

    Profilime gelicek olursak Yurt dışı çıkışım yok
    Lise 3.sınıf öğrencisiyim ve sponsor annemdi.

    Nereye gidiyorsun ne yapıcaksın
    Kiminle gidiceksin
    Lise kaçıncı sınıftasın
    Ailenin mesleği nedir
    Tanıdığın var mı

    Bu soruları sordu düzgün cevaplamıştım ama yapıcak birşey yok.


  • @batuhancirak peki ne zaman başvurmuştunuz vize randevusu için


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum