(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@charon ABD'ye bir vize aldığınız zaman o vizenin amacı ile ABD'ye gitmeniz gerekir örneğin turist vizesi ile ABD'ye gidip evlenebilirsiniz ancak evliliğiniz 3 aydan kısa olursa bu otomatik red ve ömür boyu banlanma ile sonuçlanacaktır bu yüzden evlenmek isteyen çiftler 3 ayı geçirdikten sonra "evlilik kararı" alırlar. Siz turist vizesi ile gidip yatırım yapayım diye vize alırsanız bu yasa dışıdır zaten bunu söylerseniz vizeyi amacı dışında kullanmak istediğiniz için vizeniz reddedilir
-
@onurc bunları görüşme esnasında söyleyebilirseniz olumlu etkisi olacaktır bazen size sizi neden onaylayım diye sorabiliyorlar o ara bunları söyleyebilirsiniz veyada fırsat bulursanız siz bunları belirtin
-
@LordBolton yanlış, turist vizesi ayrica iş vizesidir(ondan dolayı b1 ve b2 denilir). İş vizesiyle istenirse abdde şirket bile kurulabilir ve yatırım yapılabilir.
gayrimenkul yatırımı gayet rahat yapılabilir(en basit örnek) ve vizenin amacına uygundur.
yanlış bilgi vermeyin. -
Arkadaslar vize mulakat tarihine kadar pasaport geçerlilik süresi dolduğu taktirde yeni pasaportumuzla birlikte mi gidiyoruz?
-
@charon burada işten kasıt şirket açmak değil her iş insanı iş amacıyla gidiyorum dediği yere şirket açmıyor değil mi? Ayrıca dediğiniz gibi olsaydı E2 ve türevi vize türleri olmazdı . Siz çok yanlış yorumlamışsınız B1 vize türünü..
-
@LordBolton yanlışsınız.
e2 vizesi ve diğer yatırımcı vizeleri abdde yaşamak için verilir. Yani şirket açarsınız/yatırım yaparsınız ve orada YAŞARSINIZ ve açtığınız şirkette çalışma hakkı verir.
b1 b2 ile istediğiniz şekilde yatırım yapabilirsiniz, özellikle pasif ise. Mesela bir şirketin ortağı olabilirsiniz, gayrimenkul alabilirsiniz vs. lakin hiçbir şekilde çalışamazsınız. Mesela şirket satın alabilirsiniz b2 ile lakin o şirkette çalışmanız yasaktır e2 almazsanız.
https://www.avvo.com/legal-answers/can-a-b1-b2-visa-holder-make-a-business-investment-1974537.html -
Bu sabah b2 vizesi mülakatım vardı. RED ALDIM
Önümdeki 7 kişi de red aldı.
-
@batuhancirak asırı üzüldüm nasıl ya herkese red vermeleri :( profiliniz nasılsı biraz bahsedebilir misinz musait olduğunuzda
-
@batuhancirak geçmiş olsun kardeş, vize mülakatı için kaç ay bekledin? Neden herkes red aldı? Gitme nedenin ve sosyal durumun neydi? Bunları paylaşabilir misin hepimiz adına
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@batuhancirak asırı üzüldüm nasıl ya herkese red vermeleri :( profiliniz nasılsı biraz bahsedebilir misinz musait olduğunuzda
Bilemiyorum ağlayanlar çoktu ve aşırı kalabalıktı en son görüşme yapılan bölümde rahat 40 kişi vardı.
İngilizce ve Türkçe bölümleri ayrılmış bu arada
İngilizce bölümüne sadece 1 erkek bakıyor. (Hiç sıra yoktu)
Türkçe bölümünde 2 kişi vardı tiplerini göremedim.
Herkes türkçe girdi bu aradaProfilime gelicek olursak Yurt dışı çıkışım yok
Lise 3.sınıf öğrencisiyim ve sponsor annemdi.Nereye gidiyorsun ne yapıcaksın
Kiminle gidiceksin
Lise kaçıncı sınıftasın
Ailenin mesleği nedir
Tanıdığın var mıBu soruları sordu düzgün cevaplamıştım ama yapıcak birşey yok.
-
@batuhancirak peki ne zaman başvurmuştunuz vize randevusu için
-
@charon yukarda şirket açabilirsiniz dediniz şimdide pasif yatırıma mi dönüştü :) E2 vizesi size çalışma hakkı vermez. Başarılı bir E-2 uygulamasının kilit unsurlarından biri, yatırımcının işlevinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki işi “geliştirmek ve yönlendirmek” olduğunu kanıtlamaktır. Dil engelleri varsa, günlük işlemleri yürütecek bir yöneticinin işe alınması gerekecektir.
-
@batuhancirak red almanız gayet normal. hiç yurtdışı çıkışı olmamış birisi neden ilk önce avrupa/vizesiz ülkeler yerine abdye gider? ABD öyle mükemmel turistik bir destinasyon değil.
tamamen textbook red olmuş. -
@batuhancirak önünüzde ki insanlar neden red aldı? İki sorun var diyebilirim eğer tek gidiyorsanız bu ilginç ve eğer ilk gittiginiz ülke ABD ise daha da ilginç ve verdiğiniz cevaplarda çok önemli net olmasının yanı sıra verdiğiniz cevaplar
-
@LordBolton şirket açabilirsiniz evet.
lakin açtığınız şirkette çalışmanız için e2 almanız gerek.
Örnek vereyim daha rahat anlaşılması için;- Ben b2 sahibiyim ve şirket açıyorum. Şirketin müdürü olarak green cardlı/abd vatandaşı birini getirip, ülkeme geri dönüyorum. Gayet yasal.
- Şirket açıyorum ve o şirkette çalışmaya başlıyorum e2 almadan. Yasal DEĞİL.
E2 vizesi şirketinizde çalışma hakkı verir.
An E-2 treaty investor visa is a non-immigrant visa reserved for foreign entrepreneurs of countries that have a Treaty of Trade and Commerce with the United States. E-2 investor visa allows foreign investors to enter and work inside of the United States based on a substantial investment in a bona fide enterprise.
Hatta abdye gelmeden online olarakta şirket açılabilir.
aradaki farkı anlatabildiğimi umarım. Kaynak okumanız gerekirse kaynakları da gösterebilirim. -
@charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@LordBolton şirket açabilirsiniz evet.
lakin açtığınız şirkette çalışmanız için e2 almanız gerek.
Örnek vereyim daha rahat anlaşılması için;- Ben b2 sahibiyim ve şirket açıyorum. Şirketin müdürü olarak green cardlı/abd vatandaşı birini getirip, ülkeme geri dönüyorum. Gayet yasal.
- Şirket açıyorum ve o şirkette çalışmaya başlıyorum e2 almadan. Yasal DEĞİL.
E2 vizesi şirketinizde çalışma hakkı verir.
An E-2 treaty investor visa is a non-immigrant visa reserved for foreign entrepreneurs of countries that have a Treaty of Trade and Commerce with the United States. E-2 investor visa allows foreign investors to enter and work inside of the United States based on a substantial investment in a bona fide enterprise.
Hatta abdye gelmeden online olarakta şirket açılabilir.
aradaki farkı anlatabildiğimi umarım. Kaynak okumanız gerekirse kaynakları da gösterebilirim.Hocam, sirketle falan ugrasmayin, vakif kurun! Her eyallette gariban Turk ogrencileri icin yurtlar yapacagiz hedefi ile yola cikarsaniz, belki Turkiye'deki yardimsever vakiflardan, kisilerden ve devlet buyuklerinden de milyon $ lik bagislar toplayabilirsiniz. :)
-
@charon kendisi bir şekilde bunu beyan etme fırsatı bulursa olumlu olur ve istediği taktirde belgede talep edebiliyorlar. Bu iki bahsettiği şey de bir bağdır. İş konusu Türkiye'de onay oranı yüzde 85'tir doktor mühendis avukat vs ülkemizde şuanda doktorlar ülkeden kaçmak istiyor ve devlette çalışan doktorların maaşları yanlızca 10.000 TL şunu da belirtmek isterim ev hanımı olup red alan kimse görmedim bunca zaman. 90.000 kişiye vize veriliyor yıllık turist vizesi normal şartlar altında 2020 de bile 30.000 kişi aldı bunların hepsinin saygın meslek saygın şirket vs olduğu düşünülemez. Evli misiniz sorusu bize sorulmuyor o Hindistan da sorulan bir soru yada Nijerya da. Ve ABD'de akraba her zaman olumsuz yansır legal yada illegal göç ile ilgilenilmez sadece göç etme niyeti olmayacak denir. Bu durumda ikisinide kapsar akrabalar yardımcı oluyor kalmaya bu yaşandığı için bir sorun oluyor akrabanın olması. Daha önce gittiğin her ülke olumlu olur ancak Suriye'ye gitmiş olmak red sebebi İran yada Belarusta sıkıntı yaratıyor hatta bahsettiniz gibi biri vardı saygın meslek saygın iş ABD merkezli bir firmanın Türkiye sorumlusu olan daha önce yurtdışı gezisi çok ve red aldı :) sebebi ise Türkiye'de bu pozisyona gelen başka birinin vize alip ABD'ye yerleşmiş olması..
-
@LordBolton katılmıyorum. ABD vize memurları genelde belge talep etmez, talep ederse size güvenmiyordur.
Türkiyedeki onay oranlarının %85 olduguna inanmıyorum(bir ara öyleydi evet, son 5 senede çok düştü ekonomik durumla alakalı)
https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY20.pdf
2020 refusal rate %17.46 ve bu sadece turist vizelerini kapsıyor.
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/nonimmigrant-visa-statistics.html
genel olarak bakılabilir.
Kişinin profiline göre değişir red alıp almama. Bir kişi sadece ev hanımı diye alacağı kesin değildir, ya da doktorluk yapıyor diye. Ben genel geçer kuralları söylüyorum.
Evli misiniz sorusu sorulur, soruldu kaç kere ben sırada beklerken.
ABD'de akraba her zaman olumsuz birşey değildir. Lakin dediğim gibi eğer bu akraba kaçak gidip sonra legal olduysa olumsuzdur ama green card yada yasal gittiyse olumludur.
Suriye, iran vs.ye gidince red almazsınız. Yahu iran vatandaşları vize aliyor, irana giden mi alamayacak?
söylediğiniz red alan kişinin red alma sebebi vardır mutlaka ve o sebep yazdığınız sebep değildir.Bilmem biliyormusunuz ama her ülkedeki abd elçilikleri verdikleri vizelerin düzgün kullanıp kullanılmadığına bakar(hatta vize memurları bakar buna). Yani x ülkesinde 500 tane turist vizesi verildiyse, kaç tanesi gitti, kaçı gidip statü değiştirdi, bunların profilleri neler vs. hepsi düzenli olarak araştırılır ve buna göre database oluşturulur. Eğer ki bir ülkede verilen f1 vizelerinin büyük çoğunluğu ülkeye dönmediyse(f1 alırken ülkeye döneceğinizi taahhüt edersiniz) o ülkenin vatandaşları daha zor f1 alır genel olarak.
-
@charon ABD nasıl mükemmel bir destinasyon değil? Avrupa ülkelerinin tamamından daha mükemmel bir tatil yeri bence. Ayrıca her ülke ABD gibi düşünse pasaportunu alıp neden ilk bana geliyor başka yere gitmiyor dese kimse ülkesinin dışına çıkamaz. İlk yurtdışı seyahati ABD olan binlerce insan var
-
@kingablu degil.
En cok tourist ceken ulkelerin listesine bakin lutfen. Avrupa domine eder.
Bence kisisel bir gorustur,genel gecer degil
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum