Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

• @deeper Merhaba, bende sizin yaşadığınız sorunu şimdi yaşıyorum. Acaba bu sorunu hallettiniz mi? Eğer ki bu belgeyi alabildiyseniz yol gösterebilir misiniz? Eğer ki bu belgeyi Çin'den alamadıysanız, elçilikte bu konuyla ilgili sıkıntı çıkarttılar mı? Eğer ki cevaplayabilirseniz çok minnettar olurum. Teşekkürler.

• @ibrahim06 hocam selam şu an Özbekistandayım belgeyi buradan alsam kaç sene geçerliliği var? diyelim 2-3 sene sonra bu belge işe yarar mı? yada Türkiye' den almak şart mı?

• Arkadaşlar Merhaba, Azerbaycan'dan alınacak sabıka kaydı için, Azerbaycan konsolosluğunu arayıp sabıka kaydı (Məhkumluq barədə arayış) istediğimi söyledim. Benden önce mail atmamı istediler. Aşağıdaki gibi maili gönderdikten sonra, bana bir dilekçe gönderip bunu doldur imzala ve bize tekrar gönder dediler. Sonrasında bir mail daha geldi ve bu sefer pasaport, kimlik varsa ehliyet istediler. İşlemlerin 4 ila 6 hafta süreceğini ve sonrasında konsolosluktan sabıka kaydımı gidip alabileceğimi bildirdiler. Dilekçe örneğini Sayfanın en altına bırakıyorum.

Azerbaycan konsolosluğunun iletişim bilgileri.
    https://istanbul.mfa.gov.az/az/content/6/elaqe

Gönderdiğim mail içeriği
    To: [email protected]
    Subject: Məhkumluq arayışı

Salam,
    Ben Türk vatandaşı olarak Azerbaycan'da 6 aydan fazla yaşadığım için Amerikan konsolosluğu benden Məhkumluq arayışı talep etmiştir. Sizden ricam bana Məhkumluq arayışı gönderebilir misiniz.
    Saygılar,

“Məhkumluq barədə arayışların verilməsi üçün müraciətin və sənədlərin qəbulu üzrə ninzibati reqlament”ə

1 nömrəli əlavə

Daxili İşlər Nazirliyinin Baş Əməliyyat və Statistik İnformasiya İdarəsinin rəisinə

Soyadı _______________________________

Adı__________________________________

Atasının adı___________________________

Doğulduğu gün, ay və il__________________

Doğulduğu yer_________________________

Yaşadığı ünvan _____________________________________________________________________

Şəxsiyyət vəsiqəsinin seriyası___________№-si____________________________

Verilmə tarixi__________________________

Əlaqə vasitələri:

Telefon və ya faks nömrələri_____________________________

Elektron poçt ünvanı___________________________________

ƏRİZƏ

Azərbaycan Respublikası ərazisində məhkumluğumun olması (olmaması) barədə arayışın verilməsini xahiş edirəm.

Tarix_________________ İmza________________

• Merhaba, bu başlıktakileri okudum fakat şu konuda tereddütte kaldım. Eşim 10 yaşında Bulgaristan'dan göç ediyor ve şuan çifte vatandaşlığı var. Kazanan benim. 16 yaşından sonraki süre dediği için Bulgaristan'dan sabıka kaydı ihtiyacı var mı yok mu tam olarak anlayamadım. Türkiye'ye geldikten sonra 1 yıldan uzun kesinlikle Bulgaristan'da da kalmadı. Kusura bakmayın, yardımlarınız için teşekkür ederim. Tüm üyelere sağlıklı günler dilerim.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• @eRa Azerbaycan için 1 seneyi geçerse sabıka kaydı isteniyor 6 ay için istenmiyor neden bu tür bir işleme girdiniz???

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• @Barsamagic 6 Aydan fazla kaldığınız her ülke için isteniyor bilgisi verildi. Ayrıca ben 1 seneden uzun süre yaşadım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@eRa 6 ay / 1 yıl durumu ülkeden ülkeye farklılık gösterir. ( @Barsamagic )
    mesela ingiltere için bu kural 6 aydır ama; nereydese bütün avrupa ülkeleri için 1 yıldır.
    bu başlığın ilk iletisini dikkatlice okumanızı rica ederim.

• Selam,

Vize gorusmesinde gecmişte Amerika'da yasamıslar için adli sicil kaydı gerekmiyordur değil mi? :) Sonucta kendileri bakabilirler diye dunuyorum.

• @Houstonwehaveproblem abd'de yaşadığınız dönemler için polis kaydı almanıza gerek yok.

• daha once misirdan sabika kaydi alan var mi?

konsolosluk ustunden 4 ayda gelir ancak belge gecerlilik suresi 3 ay dendi, yani belge elimize gecmeden gecersiz olacak.

umarim deneyimi olan biri cikar....

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dodi siz geçerlilik süresine takılmayın, şimdiden temin edin belgeyi.
    eğer sonrasında o ülkeye tekrardan giriş yapmadıysanız zaten sorun olmaz, bu belgeyi mülakatta beyan edebilirsiniz.

• @AYSY33 Merhaba.

Nerden aldiniz acaba? Bir adres buldum Bonn diye, oraya dilekce mi yazmak gerekiyor?

Edit: Sağolsun bana dilekçeyi gönderdi.

• @ahmet_ merhaba.Almanya için adli sicil belgesi

https://www.bundesjustizamt.de/EN/Topics/citizen_services/BZR/Resident_abroad/Resident_abroad_node.html;jsessionid=DDAD24EA62B2627BA95370E3D35FA5A1.2_cid501

Buradan indirecekleri belgeyi(aşağıya indirdim zaten) doldurup muhtara onaylatıp,gerekli ücreti yatırıp posta yolu ile belgedeki adrese(Bonn) posta ile göndermeleri gerekiyor. Belgede ne yapilacagi yaziyor zaten.

antrag_en (1).pdf

• Arkadaşlar merhabalar,

Japonya Ankara Büyükelçiliğinden Police Certificate(Polis Belgesi) alacaklar için,
    1 - Travel State sitesindeki Supporting Documents kısmını iyi incelemelerini,
    2 - Elçilikten Randevu alarak gitmelerini,
    3 - Belgeye ihtiyaç duyulacak tarihten en az 3 ay önce başvurmalarını ( bizim başvuru sonucumuz, belge tam olarak 2,5 ayda geldi.)
    4 - Aldıkları kapalı zarf içerisindeki belgeye hiçbir şekilde dokunmamalarını, yırtmamalarını, açmamalarını ( KCC evrak talebi yapsa bile kapalı zarfın resmini çekip göndermelerini) "Bu kısım 01.08.2022 tarihi itibariyle travel.state sitesindeki talimatlara göredir, bu tarihten sonraki yapılacaklar için sitedeki talimatları kontrol etmenizi öneriyorum."

tavsiye ederim. Umarım Birleşik Devletler'de Görüşürüz  👍🌎

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@smk teşekkürler.
    rica etsem orada hangi kurumla, nasıl ve ne şekilde iletişime geçtiğinizi de anlatır mısınız?

• @gucarslan
    Tabi ki;

Adres bilgileri ;

https://www.tr.emb-japan.go.jp/

Adres: Japonya Büyükelçiliği, Reşit Galip Caddesi, No.: 81, G.O.P., 06680, Çankaya, Ankara, Türkiye

Telefon: +90-(0)-312-446 05 00

Faks: +90-(0)-312-437 18 12

Konsolosluk İşleri için E-Posta Adresi: [email protected]
    (Vize, Evlilik ve Konsolosluk İşleri)
    Telefon Dâhili No.: 10

Konsolosluk işlemleri mail adresine ( [email protected] ) tercihen Japonca veya İngilizce olarak;

Amerika Birleşik Devletleri Göçmen Vizesi için Polis Belgesine (Japonyadaki ingilizce ismi : The Certificate of Criminal Record ) ihtiyaç duyduğunuzu anlatan bir mail atıp, konu ile ilgili randevu talep ediyorsunuz.

Karşılıklı mailleşmedeki talimatları takip ederek, ihtiyaç duyulan belgelerle birlikte , belge başvurusu için gerekli olan parmak izini vermek üzere fiziksel olarak Elçiliğe gidiyorsunuz. Parmak izi ile birlikte başvurunuz alınıyor ve size tahmini belgenin geleceği zamanı söylüyorlar.

Belge hazır olunca, size mail yolu ile ulaşıyorlar ve yine sizi tanıtan bir belge ile tekrar elçiliğe gitmeniz gerekiyor.

İstanbul için Japonya Konsolosluğu alternatif olabilir. Diğer şehirler için malesef alternatif bilmiyorum, 2 kere fiziksel olarak gitmek biraz zahmetli olur gibi duruyor.

• Eşim için F2A vizesine başvurdum , DS260 formunda adres bilgilerini girip doldurduktan sonra yurtdışı polis sertifikası istendi.
    2008-2010 yıllarında Kırgızistan da öğrenciydi, 2012 yılında da 6 ay Polonya da Erasmus yaptı. Şimdi bu 2 ülkeden sertıfıkaları ıstemek uzamış olan sürecimizi daha da uzatıcak,
    @crazycells ne tavsiye edersin, Esimin o tarihlerde ogrenci oldugunu belirtsek polis sertifikasi almadan NVC onaylar mi?

• datanistD datanist bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar sn. @crazycells USA bağlantısından kontrol ettim ancak Çek Cumhuriyetinden adli sicil belgesini nasıl alacağımızla ilgili ilgili detaylı bilgi yok malesef. Daha önce Çek Cumhuriyetinden Adli Sicil Kaydı alan ya da konuyla ilgili bilgisi olan deneyimini paylaşabilir mi acaba forumda çok aradım ama bulamadım sanırım daha önce böyle bir paylaşım olmamış.

• ⭐⭐

@oner Çek cumhuriyetinde yabancılar şube müdürlüğünü arayıp bilgi almayı deneyebilirsin onlar bilgi verecektir mutlaka. Akabinde yA kendin gidip alacaksın ya onlar online gönderecekler yada bir arkadaşınıza yada avukata vekalet verip aldırabileceğinizi düşünüyorum tabi bu her ülke için farklı olacaktır siz oranın yetkili mercilerini arıyıp bilgi alsanız en sağlıklı yolu bu olacaktır

• @oner DV2022'de Prag'da mülakata giren bir talihli vardı. Excel listesinde görebilirsiniz. Ona ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k