Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

  • ⭐⭐

    @Gürman, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim
    Kızım ABD vatandaşı ve biz Türkiye’de yaşıyoruz Türkiye’den benim için göçmenlik başvurusu yaptı 08-12-2021 de 05 Mart 2022 dosyanızı inceliyoruz şuan için anormal bir durum yok mesajı geldi.
    Benim sorum bundan sonraki süreç nasıl ilerler ve kaç ay sürer sizce .
    Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim

    Vatandaşların sponsor olduğu greencard için kota yok. O yüzden hızlı ilerliyor. Ortalama bir sene sürecektir.


  • Merhaba F4 vizesi için güncel sıranın nerede olduğunu nereden görebiliyoruz? Takip edilen bir site var mı?


  • @ogermen https://egov.uscis.gov/processing-times/. Buradan dosyanız hangi servisteyse seçip bakabilirsiniz

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba. F4 başlığına bir şey mi oldu yoksa ben mi bulamıyorum?

    @crazycells


  • @eeken bende bulamıyorum. Bir sorun var sanırım


  • Merhaba f3 vizesi hakkında bilgisi olan varmı

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • merhaba, bu topicle ilgili herhangi bir whatsapp grubu mevcut mudur?


  • @gulderen_28 F3 vizesi göçmenlik başvurusu başladıktan sonra başvurunun sonuçlanmasını beklerken başvurabileceğiniz bir vize türüdür. Başvuruyu yaptınız ama daha sonuçlanmadı diyelim siz F3 vizesine başvuru yapıp eğer kabul edilirse ABD ye gidip orada başvurunuzun sonuçlanması bekleyebiliyorsunuz.

    Durumunuza uygun vize alarak Amerika’ya gelin: Akrabalık Yoluyla Green Card başvurusu yapacak kişi önce durumuna uygun vize türüne ( F1, F2, F3, IR-1, IR-2, IR-5) başvurarak bir Amerika vizesi alır.Bu vizeyi alıp Amerika’ya gelen kişi göçmenlik başvurusu yapar. Amerika hükümeti akrabalık yoluyla Green Card başvurularında bir kota uygulamaktadır. Bu nedenle green card sonuçlanma süreleri biraz uzun sürebilmektedir. Başvuru sahibi evraklarını hazırladıktan sonra Amerika Dış İşleri Bakanlığı size verebilmek için göçmen vizesi kontenjanında vize numarası olup olmadığını kontrol eder. Göçmen Bürosu onay vermiş olsa bile hemen göçmen vizesi numarası alamayabilirsiniz ve bunun için yıllarca beklemeniz gerekebilir.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Slm Benin sorum Ben ABD vatandaşıyım ır 5 babam için başvurdum süreci bekliyorum annem ve kardeşim için başvurmadım kardeşlik başvurusu geç vize verdikleri için annem ve kardeşim turist vizesi alsa ABD gelse orada başvurusunu yapabilirmiyiz bir sorun teşkil edermi
    Cevaplar için çok teşekkür ederim


  • Slm Benin sorum Ben ABD vatandaşıyım ır 5 babam için başvurdum süreci bekliyorum annem ve kardeşim için başvurmadım kardeşlik başvurusu geç vize verdikleri için annem ve kardeşim turist vizesi alsa ABD gelse orada başvurusunu yapabilirmiyiz bir sorun teşkil edermi
    Cevaplar için çok teşekkür ederim


  • @Mehdican-Büyükplevne bir de f4 var kardes statulu 16 yıl süren


  • @oprmngr Aslına bakarsan bence başvuruyu başlatan kişinin yaşadığı eyalete de bağlı, mesela benim annem ABD vatandaşı, şuan Michigan da yaşıyor. 6 ay içinde vatandaşlık aldı yeminini etti ama arkadaşları varmış mesela New York ta yaşayan 2 senedir bekleyen varmış. Bence Aile sponsorlu başvurular için de böyle bir şey geçerli olabilir diye düşünüyorum yine de emin değilim.


  • Merhaba abim abd vatandaşı . Kardeş kategorisinden basvuru yaparsak sponsor olduğu takdirde ne kadar ücret göstermek zorunda.
    Bugünlerde turist vizesine basvuracağım 2023 sonlarına doğru gün verilecek büyük ihtimalle bu süre zarfında aile dayanıklı göçmen vizesine basvursam turist vizesine etkisi olurmu acaba.. yada bu şartlarda en mantıklı yapmam gereken nedir. Şimdiden teşekkürler


  • @medcezir, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba abim abd vatandaşı . Kardeş kategorisinden basvuru yaparsak sponsor olduğu takdirde ne kadar ücret göstermek zorunda.
    Bugünlerde turist vizesine basvuracağım 2023 sonlarına doğru gün verilecek büyük ihtimalle bu süre zarfında aile dayanıklı göçmen vizesine basvursam turist vizesine etkisi olurmu acaba.. yada bu şartlarda en mantıklı yapmam gereken nedir. Şimdiden teşekkürler

    Kardeş kategorilerinin zaman araligi 7-12 yıl arası değişmekte. Bekleme süresi en uzun olan case türü ne yazık ki. Amaciniz turist vizesi ile gelip işlemlere buradan başlamak ise, yine aynı şekilde kardes kotaları uzun ve yoğun olduğundan herhangi bi hızlanma durumu olmayacak. Nihayetinde aynı şekilde beklemek durumundasınız. Sadece gezme/ ziyaret amaçlı turist vizesi almak istiyorsanız etki edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca su da var. Beklerken out of status olacak. 10 yıl sürecek olan bi case icin tutsak kalmak anlamsız olacaktır usa içinde. Ama yine de tecrübe sahibi arkadaşların cevapları daha bağlayıcı olacaktır bu detay icin.


  • @Tugba Siz hangi başvuru kriteriyle gittiniz? ayrıca ABD de mi yaşıyorsunuz şuan?


  • My daughter and I have green cards, and I’ve applied for my husband to have one too
    after 2 years an approval came from USCIS and now they need payments and supporting papers like tax income payment ..
    We haven’t been living in the US since we got our cards and I’ve never paid income taxes there
    I live in Turkey and pay my taxes here
    They also requested that I provide evidence for income that I can sponsor my husband, but again my earnings are in TRY not in USD and therefore the amount needed per year to be over poverty line in inefficient due to currency spikes over the past years

    My question is: is there an exception for our situation
    Is it ok if I present my income and tax income from where I live.. or would it result in a case denial

    There are some fees to pay can only transfer from bank account, even dont have an account in USA


  • @efooja you should find yourself a sponsor in america


  • Herkese selam öncelikle

    Sizlere sormak istediğim bir soru var öncelikle

    Annemin kardeşi yani benim dayım uzun yıllardır USA vatandaşı kendisi vatandaş olduğu için bana sponsor olup bana green card aldırabilirmiyiz?

    Cevap verenler için şimdiden tsk.


  • Herkese selam öncelikle

    Sizlere sormak istediğim bir soru var öncelikle

    Annemin kardeşi yani benim dayım uzun yıllardır USA vatandaşı kendisi vatandaş olduğu için bana sponsor olup bana green card aldırabilirmiyiz?

    Cevap verenler için şimdiden tsk.


  • @crazycells merhaba bu durum hala gecerli mi ? bir kanun degisikligi oldu mu diye sormak istedim


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    415 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum