ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@nejlakerim, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhaba benim bir sorum olacak. Evlilik dolayısı ile greencarda başvurduk ve biyometrik randevusu için cevap geldi. Giderken yanımızda eşimiz de gelmeli mi? Aynı zamanda dil konusu için çevirmene gerek var mı? Yoksa eşim kendileri ile benim aramda çevirmen olarak yardımcı olabiliyor mu? Deneyimi olup paylaşabilecek varsa cok memnun olurum
Biometric sizin adınıza ve sadece siz gidiyorsunuz. Dil konusunda problem yaşayacak bir durum yok. En fazla 15 dk süren bir işlem. Eşinizi almazlar. Ben de gitmiştim belki lazım olurum falan diye, giremezsiniz dediler ☺️ Tecrübeyle sabit yani.
-
@Tugba çok teşekkür ederim ama orada dediklerini anlamama durumu olması açısından demişrtim ben.o zaman ne yapacagız😢 Sadece resim ve parmak izi alıp işlem tamamlanıyor mu? Birde yanınızda evrak vs götürdünüz mü?
-
@nejlakerim Yanınıza size gelen randevu kağıdını götürüyorsunuz onunla içeri alıyorlar. İngilizce konusunda hiç korkmayın kısa bir işlem ve yardımcı oluyorlar. Kimlik olarak da ben pasaportumu götürmüştüm.
-
Bir de şunu ekleyeyim eğer soyadınız evlilikten sonra değiştiyse ve eski pasaportunuz varsa pasaportunuzla birlikte evlilik sertifikanızı da yanınıza alın.
-
@strangek merhaba. Ben de benzer durumdayım. Nişanlımla ABD’de evlilik yaptık. Türk konsolosluğuna tescil ettirirsek pasaport vs soyadım değişeceğinden ve bunun süreci uzatacağını düşündüğümüzden konsolosluğa bildirmedik Green carda başvuru sürecimiz uzamasın diye. Hamilelik durumum olduğu için bebek doğduğunda Türk konsolosluğuna bildirmek zorunda olduğumuzdan konsolosluğu aradım ve eğer evlilik tescil edilmeden bebek doğarsa, evlilik dışı sayılacağını ve
Sorun yaşayacağımızı belirttiler biz de mecbur evlilik tescili yaptırdık konsolosluğa. Yani GC başvurum kızlık soyadımla oldu, Türk kimliğimde eşimin soyadı oldu. Türk pasaportumu henüz değiştirmedim, ABD içindeyken bi önemi yok ama trye gideceğin zaman değiştirmelisin yoksa gümrükte sorun yaşarsın dedi görevli. Sonuç olarak GC de kızlık soyadım, pasaportumda eşimin soyadı olacak. Greencard başvuru süreci Türk pasaportundan ve evlilik tescilinden bağımsız. Ama tabi ki Türk pasaportum ve GC daki soyadı farklılığı giriş çıkışta sorun olacak mı bilmiyorum ben de . -
@nejlakerim, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@Tugba çok teşekkür ederim ama orada dediklerini anlamama durumu olması açısından demişrtim ben.o zaman ne yapacagız😢 Sadece resim ve parmak izi alıp işlem tamamlanıyor mu? Birde yanınızda evrak vs götürdünüz mü?
Hiç panik yapmaya gerek yok. Randevu kağıdınızla gidip sıraya gireceksiniz. Genelde herkese aynı saat verirler ve orada sıraya girersiniz. Kapıdan içeriye girene kadarki noktada esiniz yanınızda bekleyebilir. Kağıdınız kontrol edilir ve içeri girersiniz, oturursunuz. Onlar isim söylediğinde o kişiye yöneleceksiniz. Parmak izi ve foto olayı var, 10 dk toplasanız. Detay veya İngilizce gerektiren başka hiç bir şey yok. Panik yapmayın. ❤️
-
@tugb-ylmz cevabınız için çok teşekkür ederim. GC başvurusunda sizden istenilen belgelerde sanırım Türkiye’de evli gözüküp gözükmemenizin önemi olmadı. Ben belgeleri incelediğimde nüfus kayıt örneği (birth certicate)istenildiğini gördüm. Ancak ben süreci Türkiye’de yürüteceğim bu yüzden ABD konsolosluğu bana sıkıntı çıkarır mı? Siz ABD’de süreci yürütürken sizden bu nüfus kayıt örneği istendi mi?
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells cok tesekkur ederim. var olan bir kac aylik tax i belgeleyip simdiki maasi ve yeni maasini mektubu da koyacagiz. tam dediginiz gibi. son olarak bir de araba almistik. tam hatirlayamiyorum lease miydi yoksa taksitle satin alma miydi. eger satin alinmissa onu da ekleyelim mi bir faydasi olur mu ? i864 baslikli formda tr den basvuru icin ev tapusu kabul edilmis sizin onerinizle. ayni sey burada da araba icin gecerli olur mu ?
evet, eger size aitse yani kiralanmamissa eklemenizi tavsiye ederim. zarari olmaz, olursa yarari olur.
-
@chrissmith-07, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar arkadaşlar, belgeleri göndermemizin üzerinden 2 ay geçti ve ben az önce kontrol edince şu update i gördüm, ancak üzerinden 11 gün geçmesine rağmen hala kağıt gelmedi bu kadar uzun sürmesi normal mı?
Var mı daha önce tecrübesi olan, şimdiden teşekkürler
görsel url)
documentskismina tiklarsaniz mektubun kopyasini gorebilmeniz lazim. -
@mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@mazk2104 bende evrakları gönderdim 29 kasımda received oldu hala biométric randevu gelmedi 1 aydan uzun sürüyorum bu kadar geç gelmesi
2-3 aya kadar surebilir, herhangi bir sorun oldugunu sanmiyorum.
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells tekrar merhaba, her cevap bulamadigimda sizi etiketliyorum ozur dilerim. bugun uscisi arayip benim i865 formuma ne zaman cevap vereceklerini ve esimin isinin guncellendigini soyledim fakat call centerdaki kiz da bu konuda ne yapmam gerektigini bilmedigini soyledi. 18 ocakta uscisten kanitin okay olup olmadigina dair bir cevap alacagim fakat kanit istedikleri tarih 22 oct esim baska bir is yerindeydi. simdi baska bir is yerinde. onceki sorumu sorarken esim ise baslayacak demistim. cevap her an gelebilir diye esim
bu sirkette bu maasla su tarihte ise basliyorum bu yeni maasim bu da simdiki is yerim ve maasimseklinde bi mektup ve prooflari ile eklemisti. simdi 8 adet kanit oldu. ama esim dun yeni isine de basladi. basladigi icin daha resmi olan salary belgelerini ve yeni is yeni form yeni maas doldurup siteye eklemiz gerekir mi yoksa bu onlarda kafa karisikligi mi yaratir ? nasil ilerleyelim ?ilk pay check'leri mulakata goturmeniz yeterli olacaktir. RFE almadiginiz surece oncesinde gondermenize gerek yok diye dusunuyorum.
-
@flower, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
merhaba, benim interview icin evraklarim Agustos 10 2021de onaylanmisti Acikcasi bu kadar erken gorusme beklememe ragmen, 25 Ocak 2022ye interview ayarlanmis. Bunu da bana 20 gun oncesinden yani dun bildirdiler. Saglik raporu almak icin bugun hemen doktordan randevumu olusturabildim neyse ki. Tabiki kliniktekiler, 25ine evragin yetismeyebilecegini belirttiler. Umarim yetisir. Yetismezse, gorusmeyi ertelemeye calisicam. Bu sirada, gorusmeye gidenlerin, tecrubelerini okurken bir sey dikkatimi cekti. Herkes, toplayip yolladigi belgeleri yedeklemis ve yaninda goturmus. Ben doldurdugum belgelerin hicbirini yedeklemedim. Simdi anliyorum ki yedeklemeliydim. Ancak, vergi evraklari, dogum sertifikalari gibi tum evraklarin fotokopileri var. Ne yapmaliyim? Bu belgelerin ciktisini alip tekrar doldurmali miyim? Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler.
USCIS'e belgelerin fotokopilerini gondermis olmalisiniz. Fotokopisini gonderdiginiz tum belgelerin orijinallerini goturun. Eger orijinalini gonderdiyseniz mulakatta bunu belirtin ve mumkunse yaninizda kopyalari olsun.
Eger I-693 mulakata yetismezse en kotu durumda durumu aciklayip sonrasinda da tamamlayabilirsiniz.
-
@mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Texas ta çalışma izni ve travel ne kadar zamanda geliyor bilen varmı çevresinde erken gelen vs varmı teşekkürler
suradan kontrol edebilirsiniz:
-
@orcunorcun1881, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar 100 gündür amerikadayım
Dün kız arkadaşımla evlendik
Kız arkadaşım Türkiye’ye dönmemi istemiyor
Türkiye’deki işimden izin alıp buraya gelmiştim
Sorularım:1)AOS ile sürece devam edersem
Toplam avukatlık ücreti, hastane ücreti vs ne kadar oluyor tahmini ?
Yani benim cebimden çıkacak toplam para ortalama ne kadar olur?Bunları yazabılır mısınız4 aydır maaş alamıyorum, bir an önce çalışma izni almam gerekiyor burda kalacaksam.Türkiyede kardeşimin paraya ihtiyacı oluyor ben ise burdayım ona para bırakmıştım.
AOS ile burda kalırsam çalışma izni ortalama kaç ayda gelir?(Kesini kimse bilmez ben ortalamayı soruyorum)3)Bir de İngilizcem orta seviye.Mülakatlar sırasında Türkçe destek alabiliyor muyuz?
Bunları avukatlar mı sağlıyor, yoksa ofis mi, yahut kendimiz mi tercüman bulmamız gerekiyor?Süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlar destek verirse müteşekkir olurum
hayirli olsun.
sureci basvuracaginiz yere gore su sayfadan takip edebilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
bu basligin ilk iletisini ve su basligin ilk iletisini incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
Eger avukatla calisacaksaniz kendisi saglayabilir, ama tek basiniza devam edecekseniz ( forumdaki bilgilerle tum sureci kendiniz de halledebilirsiniz) bir tercuman da getirebilirsiniz yaninizda.
-
@chrissmith-07, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@btxtr, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@chrissmith-07 Ben 6 aydır ne EAD ne travel permit aldım. Gördüğüm kadarıyla şu anda çoğunlukla Priority Date'i June olan case'leri onaylıyorlar. Arada tek tük Eylül, Ağustos, Temmuz onayladıkları da oluyor ama Haziran ayından da onaylanmayanlar var. Referans olması açısından...
Ya bari çalışma vs gönderseler yazın TR ye gitme gibi bir planım vardı umarım o zamana kadar gelir ya tüm aksilikler bizi buluyor
şimdi ben daha yeni sağlık belgelerini aldım doktordan, bunları mülakatta mı götürmek mantıklı olur yoksa şimdiden posta ile yollasam mı?
sen ne tavsiye edersin hocam acaba ekstra birşeyler yapılabilir mi hızlandırma için @crazycells
mulakata goturebilirsiniz.
Maalesef hizlandirma konusunda USCIS'in cok toleransli oldugunu sanmiyorum, eger gercekten ciddi bir nedeniniz varsa ve USCIS'i ikna edebileceginizi dusunuyorsaniz deneyebilirsiniz; ama cok umitli olmayin.
-
@epsilon05, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar benim kız kardeşim ile ilgili bir sorum var.Amerikalı sevgilisi ile evlilik düşünüyorlar.Türkiye de evliydi ve boşanma işlemleri avukata vekaletname vererek bir hafta önce bitti.Eski eşi de burada olduğundan ikisi de Türkiye’ye vekalet göndererek boşanma gerçekleşti.Boşanma sırasında iki tarafında Amerika da olması bir sorun yaşatır mı?Bir de boşanma yeni gerçekleştiği için ne kadar sürede Yeni evliliğini yapması daha doğru olur?Hemen yaparsa görüşmede bir problem olur yaratır mu bu durum?Kardeşim 3,5 aydır burada turist vizesiyle giriş yaptı bu arada.
Mahkemenin sonuclanmis olmasi yeterli, bu belgeyi bosandigina kanit olarak kullanabilir.
Eger yerel kanunlar izin veriyorsa hemen evlenebilir. Bu tur kurallar eger ABD vatandasi olan kisi bosanmissa isliyor.
90 gunu gecmis olmasi iyi, evlendikten sonra direkt AOS islemlerine baslayabilir...
-
@ysfhd, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Herkese merhaba, ben bir abd vatandaşı ile evlenmek istiyorum. Kendisi ile 6 aydın sosyal medyadan konuşuyoruz. İkimizde 28 yaşındayız. Ben Türkiye’de yaşıyorum ve evlenmek istiyoruz. Konu ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyiz? Birçok sey okudum fakat uygun süreci anlatan bir konu var mi forumda? Teşekkürler.
Ayri ulkelerde evlenmeniz mumkun degil maalesef. Ya siz ABD'ye gideceksiniz, ya da kendisi Turkiye'de gidecek ve evleneceksiniz.
Turkiye'de evlilik icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/507/türkiye-de-yabancı-bir-vatandaşla-evlilik/
-
@flower, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
tekrardan herkese merhaba, kendi dosyam hala devam ederken ve sona yaklasırken, suan arkadasıma belgeleri doldurmasında yardımcı oluyorum ve sanki ben aynı soruları hiç doldurmamısım gibi bazılarında cevapne yazmalıyız bılemedım. I 485 formunda 9. sayfada race soruluyor. ben sanırım Asia ve White işaretlemiştim.. :) sız ne işaretlediniz? netıcede bir Turk secenegi yok. :) bir de aynı formda part 8 var. sayfa 14te 72a, 72b. ve 73a soruları. Arkadasım 1 bucuk yıl once 6 aylık turıst vızesıyle geldı, suresını asmadan evlılık yaptı ancak belgelerını daha yenı doldurmaya basladı ve bu surede amerıkayı hıc terk etmedı. bu durumda sanırım 73 a sorusuna YES dıyoruz ve 72a ve 72 b sorularına da NO dıyoruz, ulkeden hıc cıkmadıgı ıcın. Yıne aynı belge de Have you ever violated the terms or conditions of your non immigrant status? sorusu var buna arkadasımın durumunda ne cevap vermelıyız? simdiden yardımcı olucak arkadaslara cok cok tesekkur edıyorum. Kucuk detaylar bizi oldukca zorladı.
race sorusuna
whiteolarak cevap vermeniz yeterli.ABD'den hic ayrilmadigi icin 72a, 72b ve 73a sorularinin cevaplari
noolmali...73a'ya da no demelisiniz, cunku arkadasiniz daha sonra giris yapmaya calismadi...
-
@el-nino-9, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Bugun 2 yillik green cardim geldi ve cok uzun suren bir surecin sonuna geldik. Ben k1 vizesiyle mart ayinda giris yapmistim. Gecen hafta mulakatim vardi, guleryuzlu hos sohbet bir bayana denk geldik ve rahat gecti. Darisi bekleyen herkesin basina
tebrikler, hayirli olsun. bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@tugb-ylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhaba, ben k1 ile geldim abd de nikahımız yapıldıktan sonra greencard için başvurduk. Bana parmak izi randevusu verilmişti. Ancak burada covid oldum ve randevuyu kaçırdım. Ne yapmam gerekiyor ve bu durum süreci çok uzatır mı?
En yakin zamanda USCIS'e ulasip yeniden bir randevu talep etmelisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum