[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@bisi7 -e kadar değil, o cn'deki kişiye gelmiştir.
halen 3 ~ 4'de mülakat bekleyen var. -
@gucarslan Aşı durumunda yapılabilecek bir durum yok anlaşılan.. tamam o zaman işi akışına bırakmak en doğrusu olacak sanırım.. Haliyle yapılmış olan aşıların 2. kez yapılması oldukça tedirgin edici.. Ama itiraz etsek bile sonuç değişmeyeceği için.. sakin olmak yerinde olacak.. Deneyim ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok sağolun..
-
Merhaba, öncelikle ds260 formunda 4-5 ayrı değişiklik yapmam gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, amerikada greencardin gideceği adres ve universite ve lise bolumunde degree diploma kısmını boş bırakmışım ve gene okul kısmında course of study kısmına high school yazmışım. Ayrica, üniversite lise ve çalıştığım yer isimlerini Türkçe yazmışım (…….. üniversitesi ……. Firmasi şeklinde) Formun başlamadan önce onayladığımız kısımda, sizin için geçerli olan bir soruya cevap vermemek, başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir şeklinde bir açıklama var . Sizce formu açtırmalı mıyım? Formda yetkili kişiler cevap verebilirse çok sevinirim.
-
@KALYENTE11 bunların hiçbiri için formu açtırmanıza gerek yok.
dilerseniz hepsini mülakatta düzeltebilirsiniz. -
@gucarslan Yeşilkart forumda üyelerin greencard ı kazanıp süreçleri yazdıkları takip ettiğimde kafam karışıyor.. şimdi doldurduğumuz DS 260 formu sonrasında; mülakat tarihlerinin gelmesi bir seneyi buluyor mu? Çünkü burada mülakatın sonucundaki vizeyi almak yada alamamak.. Nihayi bir durum.. Süre aşamalarınıza baktığımda 2021 tarihli olanların hala mülakatı yapılmamış görünüyor.. Yanlış yorumlamıyorsam.. Sorum şu; şimdi formu dolduran kişiler mülakat için yaklaşık ne kadar bekliyor?
-
@erennlk merhaba,
1- bu durum da henüz belli değil, belki DV2022 gibi evrak talep / onay süreci olmayabilir.
olacaksa eğer önümüzdeki günlerde düşük cn'ler için talepler göreceğiz diye düşünüyorum.2- bunu en erken 1 ekim'den sonra öğrenebiliriz.
-
@gucarslan Şu mülakat tarihleri açıklansada hepbirlikte bir nefes alsak :)
-
@gucarslan
Teşekkürler cevabınız için Hocam .
Ancak son soruma tam cevap alamadım sanırım ben düzgün sormadım.
Şu anda 2022 için current haklısınız 27000 binde, ancak 32000 de Kişiler varsa onlar çağırılmayacağı anlamına mı geliyor ? -
@erkan-serpinli "current" / "cut-off" tabirlerini tam olarak anlamadığınızı düşünüyorum.
lütfen önce bu iletiyi okuyun.DV2022 bülteni şuan current, yani bütün caseler mülakat alabilir demek.
dediğim gibi verdiğim linkteki iletiyi okuyun. -
@gucarslan
Tmm hocam teşekkürler -
@gucarslan hocam merhabalar. Apartmanın kısaltmasını apart şeklinde yazmışdım(Türkiyedeki adresimi), daireyi de home olarak yazıp onaylamışım. Apartment sözcüğünü translate ile de çevirdiğimde anlamı apartman demek. Sıkıntı çıkarır mı?
-
Merhaba, mülakatta soracakları banka hesabı için hangi bankadan hesap açmak avantajlı olur. Yani Amerika'da da şubesi olan bir bankayı tercih etmek daha iyi olabilir mi?
-
@aslanamca çıkarmaz
-
@huseyincan hangi banka oldugunun hicbir onemi onemi yok, abd menseili banka olmasi da bir avantaj saglamayacaktir.
-
@crazycells Anadolu üniversitesi AÖF giriş yılımı 2002 eklemişim. ama normalde Öğrenci affı ile geri döndüm. Öğrenci belgesinde girişim 2018 görünüyor.
Sorun olurmu.. Düzelmeye gerek var mı? -
@Cancan Gerek yok buna. Mülakatta düzeltirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar DS260 formumda Amerika'da kartın geleceği bir adres girmem gerekiyor fakat hiç tanıdığım yok. Amerika'da posta adresi kiralanabiliyormuş sanırım oraya kartımız gelince bize gönderiyorlarmış. Bilen deneyen var mı acaba? Varsa hangi siteyi önerirsiniz? Teşekkürler
-
Arkadaşlar Merhaba, ds260 formunu doldururken 1) Daha önce çalışıyormuydunuz sorusuna staj yaptığım yeri ve stajer olduğumu belirttim. Staj yaparkenki görevimi yazdım. Böyle yapmamalıydım? 2) Katıldığı Eğitim Kurumu Sayısı sorusuna üniversite dahil 2 tane yazdım daha önce lisedeyken 1 okul değiştirmiştim bunu sonradan hatırladım. 3 yazmam gerekirmiydi? doğal olarak 2.liseme giriş tarihinide yanlış yazmış oldum 3) Universiteden mezun olmadığım için formu doldurduğumun 2 gün öncesini yazdım ama diplamayı almadığımı belirttim. Bunlar mülakatta sıkıntı olurmu? tekrar formu açtırmalımıyım? 5 gündür aklımı kurcalıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@crazycells Merhaba, suanda ABD'de oturuyorum ve yasiyorum, o yuzden DS-260 forumda "AOS"u sectim. Fakat, biraz daha arastirma yapinca CP'nin daha garanti olacagi kararina vardim. Basvurumu CP'a degistirmem mumkun olur mu?
DS-260 forumda AOS'u secmeme ragmen KKC'den bana da CP icin yollanmasi gereken dokumanlarin oldugu bir email yollanacak midir? Ya da basvurumu CP'e degistirmek icin yapabilecegim birsey var midir? Cok tesekkur ederim.
-
Merhabalar, dv2023 talihlilerindenim. Sormak istediğim bir şey var.
Şöyle ki ilk başvuru formunda Azerbaycan doğumlu olduğumu belirttim, fakat bir alt soru olan doğduğunuz ülkeden mi başvuruyorsunuz yoksa farklı bir ülke mi sorusunu sanırım doğduğum ülkeden olarak işaretledim. Fakat azerbaycan ile hiçbir alakam yok, Ds260 ise tamamen Türkiye'den bilgiler ile doldurdum. Bu sorun olur mu ilerleyen süreçte ve mülakatta?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum