Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba
    Green card çıktıktan sonra kız arkadaşımla nikah yaptık ve şuan aynı evde yaşamıyoruz ayrı adres yazmamız sorun olur mu ?


  • @crazycells Isim ve soyisim degil, zaten url yazdim. Youtube hesabimin linkini paylastigimda verilen bir url adresi var. ornegin suna benzer bir sey oluyor: youtube.com/channel/kH88z3vC16oaR88Z3vC16o
    formda sosyal medya adresi girilen form alani bu url'in hepsini girmeye izin vermiyor cunku karakter siniri var.

    Sondaki karakterlerin bazilarini siliyor. Ben de youtube.com kismini silip sadece /channel/kH88z3vC16oaR88Z3vC16o bolumunu girmek zorunda kaldim. Bunu youtube.com url'nin sonuna yapistirdiklarinda zaten dogru yere gidiyor. Hata yine onlarda tabii, oradaki karakter sinirini daha buyuk tutmaliydilar. Bunu kontrol ediyorlarsa zaten onu yotube adresinin sonuna yapistirmayi akil ediyorlardir diye dusunuyorum.

    Asil sorun su: DS-260 form sayfasi girilen tum bilgileri otomatik olarak buyuk harf yapiyor yani auto-capitalization. Iste bunu yaptiginda benim veridigim url, youtube'da gecersiz hale geliyor. cunku oradaki kucuk harfler buyuk harfe donustugunde farkli bir youtube adresi olarak algiliyor. Oyle bir adres olmadigi zaman da username'i CHANNEL olan https://www.youtube.com/CHANNEL adresindeki youtube kanalina otomatikmen yonleniyor.

    Oysa bu CHANNEL isimli youtube kanali bana ait degil. Bu durum sorun cikarir mi? DS-260 formunu actirip youtube hesabini silersem, bu sefer de youtube adresim oldugu halde saklamis durumuna dusmez miyim?

    Bir de formu actirip tekrar gonderdigimde bu sefer benim formu gonderme tarihim degisecegi icin vize mulakat sirasinda geri dusmez miyim?


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba , uzun bir soru olacak ama gördüğüm kadarıyla bir çok kişi DS form doldurduktan sonra pasaport yenileyecek, benim aklıma takılan ve bu durumda olanlar için faydalı bir nokta olabilir. Teşekkür ederim şimdiden cevaplar için.

    Official Frequently Asked Questions kısmında aşağıdaki gibi bir madde var.

    1. What if my passport expires, or I lose it before I apply for a visa?
      If your passport number changes for any reason, you will have to provide evidence of why it has changed to the Department of State’s Kentucky Consular Center (KCC) before they will schedule your DV interview. If you enter a false, inaccurate, or invalid passport number on your DV entry, you will be ineligible for a DV. We suggest you make a legible photocopy of the passport you use for the entry and store it in a secure location with your entry confirmation number (FAQ #27). A photocopy alone is not proof you entered a valid passport number on your entry, but it can help you explain the situation. The final determination is made by theConsular Officer at the time of your DV interview.

    Benim pasaportumun süresi 2023 Şubat ayında doluyor. %99 mülakatım bu tarihten sonra olacağı için pasaportumu her halükarda değiştireceğim. Yukarıda diyor ki kısaca ''KCC ye mülakat tarihiniz belli olmadan kanıt sunun / bildiri yapın ve eski pasaportunuzu da mülakat esnasında yanınıza alın gerisi mülakat yetkilisinin nihai kararına bağlıdır.''

    1. sorum şu; eğer bu sene evrak talebi olursa bu talebe vereceğimiz yanıt mailinde iki pasaportu ve şöyle bir kısa açıklama eklersem kanıt olarak sayılır mı? ''merhaba görüldüğü gibi eski pasaportumun süresinin bitmesine ramak kalmıştı bundan dolayı yeniledim ve yenisi de işte burada '' Ya da evrak talebine ayrı cevap atıp pasaport kanıt mailini ayrı olarak mı KCC ' ye ilet meliyiz?

    2. sorum da şöyle bir case; Evrak talebi esnasında örneğin, mevcut pasaportumun süresi hala geçerli olduğu için yenisini çıkarmayı biraz erteledim ve evrak talebine mevcut pasaportumla cevap verdim diyelim ve sonrasında yenilemeyi ertelediğim pasaportu da yeniledim. Bu durumda KCC'ye mülakat tarihim belli olmadan yine durumu açıklar bir mail atmalı mıyım kanıt olarak? Yoksa hiç mail atmadan direkt iki pasaportu alıp mülakata gidebilir miyim? Ayrıca yukarıdaki açıklamada özellikle mülakat tarihinden önce değil , mülakat tarihin schedule edilmeden önce kanıt sunmalısın diyor. Bu katı bir kural mı ? örneğin bu sene evrak talebi olmazsa ansızın mülakat maili alabiliriz ve bu durumda pasaportu yenilememiş ve KCC ye kanıt sunmamışsak yukarıdaki açıklamaya uymamış olacağız( schedule edilmeden önce kanıt sunmamış olacağız). Son olarak en sağlıklı sıralama sizce hangisi olur pasaport yenilemek için ? Mülakat yetkilisinin son kararına kalmıştır cümlesinin ucu biraz açık ve official bir döküman bu.


  • @crazycells Size Yesilkartforum youtube kanali uzerinden gostereyim.
    Bu kanalin normal url adresi:


    Bu da DS-260 formuna girdigimizde olusan buyuk harfli url adresi: YOUTUBE.COM/C/YESILKARTFORUM

    Goreceginiz uzere buyuk harfli olan url cok farkli bir kanala gidiyor. Yani bu durum aslinda DS-260 formuna girilen tum Youtube url'leri icin gecerli.
    Ya bu adresleri kimse kontrol etmiyor, ya da o kadar onemsemiyorlar. Sorun teskil etseydi ya duzeltirlerdi ya da bir sekilde sorun yasayanlardan anlasilirdi diye dusunuyorum.
    Siz ne dersiniz?


  • Merhaba 3 sorum var cevaplarsan sevinirim @crazycells
    1- ds260 formunda ABD gittikten sonra ne iş yapacaksınız sorusuna ne iş yapacağı kesin olmayan birinin ne seçmesi gerekir? Ben oraya gittiğimde ilk bulduğum işe girip çalışmayı düşünüyorum. Bu herhangi bir yer olabilir. "Not employed" mı seçmeliyim? Ve "not employed" seçmenin bir dezavantajı olur mu konsolosluk görüşmesinde acaba? Valla kafam karıştı bu kısımda.
    2- Önceden çalıştın mı ve şu anki mesleğin kısmına gelirsek ben şuan bir işte çalışmıyorum ve daha öncede çalışmadım. Üniversiteden bu sene mezun oldum. Bu sebeple "no" seçtim ancak birkaç haftaya bir işe girdiğimde o bilgiyi değiştirmem gerekir mi?
    3- Sosyal medya hesaplarını yazmak zorunda mıyız? Yazmazsak ne olur? Instagram hesabımı yazsam hesabım zaten gizli öğrenip ne yapacaklar anlamadım. Hesaba ve mesajlara erişme gibi bir yetkileri olduğunu sanmıyorum. Ayrıca twitter hesabım da var ancak hiç kullanmıyorum. Onu da mı yazmam gerekiyor?
    Cevaplarsan sevinirim. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sevdee abd'deki kısa ya da uzun süreli kalışlarınız için police report almanıza gerek yok.

    ilgili konu için bu başlığı inceleyin lütfen;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/713

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TuRquality evet, eşinizi forma ekleyebilirsiniz "add applicant" seçeneğinden.
    sonrasında kendi formunuzu açtırıp kendi bilgilerinizi de "evli" olarak düzenleyip kendi formunuzda da eşinizi belirtmeniz gerek. tavsiyem bu değişikliği mülakata saklamanız yönünde olur. çünkü geçen yıllarda form açtırma sebebiyle talihliler mülakatları ileri tarihlere ötelendi. dediğim gibi eşinizi form ekleyin ama kendi formunuzu sonrasında güncellersiniz. şimdiden mutluluklar dilerim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @latif-acar ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    hangi ülkede, hangi statüyle ve ne kadar kalmayı planlıyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sevdee şuan resmi olarak evli olduğunuz için aynı adresi girebilirsiniz, sorun olmaz ve eger posta adresiniz su anda yasadiginiz yer ise (yani bir onceki sayfada verdiginiz adres ile ayniysa, o halde “yes” demelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazli2856 ilk olarak dv telihlisiyseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sonrasında bu başlığın ilk iletisini ve sonrasında bu iletiyi dikkatlice okuyun.

    kcc'den size bir mail gelmeden de hiçbir yere evrak göndermeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jordan tavsiyem resmi olarak aynı adres şeklinde bilgilerinizi güncelleyin. forma da aynı adresi yazmanız sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bco2023 merhaba,
    ilk olarak artık DV sürecinde pasaport şartı kaldırıldı ve FAM'da bu kural güncellendi. kural yeniden getirilmediği takdirde talihlilerden başvurudaki pasaportları istenmeyecek.
    Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı (Şubat 2022)

    gelelim sorunuza;

    1- eğer KCC bu yıl evrak talep + onay sürecini işletirse, yapmanız gereken tam da bu. bir word dosyasına "xxxxx nolu pasaportumun süresi bittiği için yerine yyyyy nolu pasaportu aldım. bilginize sunarım" şeklinde bir açıklama yazıp bunu pdf. formatına çevirerek, explanation_passport.pdf şeklinde isimlendirip diğer evraklarınızla birlikte KCC göndermek ve mülakata da eski + yeni pasaportunuz ile birlikte gitmek..

    2- hayır atmanıza gerek yok. yukarıda bahsettiğim durum sadece evrak talebi geldiğinde eğer pasaport süreniz dolduysa yapmanız gereken şeydir. eğer geçerli pasaportunuzu KCC'ye gönderdikten sonra pasaport süreniz dolarsa hiçbir şey yapmanıza gerek yok. yeni + eski pass ile mülakata gitmeniz yeterlidir. bunun için formu açtırmanıza ya da KCC'ye bilgi vermenize gerek yoktur.

    en sağlıklısı, süresi az kalan pasaportları her zaman en erken şekilde 10 yıllık pasaportla yenilemenizdir.


  • @gucarslan ama benim ikametgah şuanki adreslerimden farklı yerde sorun olmaz mı aynı adresi yazmamız ?


  • @jordan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba
    Green card çıktıktan sonra kız arkadaşımla nikah yaptık ve şuan aynı evde yaşamıyoruz ayrı adres yazmamız sorun olur mu ?

    İkimizde öğrenciyiz aynı eve çıkma durumumuz yok maddi açıdan peki ne yapmalıyız ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jordan maddi açıdan kastınız mülakatta göstereceğiniz maddi birikim mi?


  • @gucarslan
    Hayır Türkiye için maddi imkanımız mülakattaki birikim sorun değil onu bir şekilde ayarlıcaz ama Türkiye için aynı evde yaşamak zor bizim için çünkü ikimizde öğrenciyiz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jordan şuan için yapacağınız bi' şey yok eğer aynı evde yaşayamıyorsanız. ama yine de ikametgahınızı aynı eve taşıyabilirsiniz diye düşünüyorum.. sormanızda fayda var.
    DS260 formunda adreslerinizi aynı yazabilirsiniz.


  • @gucarslan ilginize teşekkür ederim.
    İyi forumlar


  • Merhaba,

    Mülakata götürülecek evraklar listesini bulamıyorum daha önce bulmuştum ama yeri mi değişti acaba yardımcı olabilir misiniz?

    Teşekkürler 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum