Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba, DS-260 formu ile ilgili bir konu aklima takildi. Arastirdigim halde bununla ilgili daha once yazilmis bir sey bulamadim.
    Bildiginiz uzere DS2-260 formunda bizden sosyal medya hesaplarimizin bilgileri isteniyor. Ben de tum hesaplarimin url adreslerini yazdim. Yine bildiginiz gibi formda yazilan harfler otomatik olarak buyuk harfe ceviriliyor. Formu gonderdikten sonra kontrol edince farkettim ki diger platformlarda (Facebook, Instagram, Linkedin) buyuk harfle yazilmasina ragmen bir sorun olmadan dogru adreslere giderken, Youtube'da buyuk-kucuk harf hassasiyeti oldugu icin benim verdigim adres (url) yerine baska bir adrese yonlendiriyor.
    Bir de karakter siniri oldugu icin youtube.com kismini silmek zorunda kaldim.

Yani yasanan durum su;
    Ornegin youtube hesabimin adresi soyleyken: youtube.com/channel/oRNekAdRes123
    Karakter sinirlamasindan dolayi sonu kirpildigindan soyle yazmak zorunda kaldim: /channel/oRNekAdRes123
    DS-260 formu otomatik olarak buyuk harfli yaptigindan soyle gonderilmis oldu: /CHANNEL/ORNEKADRES123
    Buyuk harfli olarak kaydedilen adresi Youtube'da girdigimde su kanala yonlendiriyor: https://www.youtube.com/CHANNEL/

Yonlendirilen youtube kanali da bir hacker videosu paylasmis, yok yere siber suclu olarak damgalanmayalim sonra? :)
    Bu durum icinde /channel/ tum youtube adresleri icin gecerli. Bu sosyal medya hesaplarini kontrol ediyorlarsa, bunu fark etmislerdir diye dusunuyorum.
    Ama ya fark edilmemisse ve yanlis anlasilmalara sebep olursa? Aslinda hata onlarda cunku benim girdigim bilgiyi buyuk harfli yapip degistirmis oluyorlar. Sizce bu bir sorun yaratir mi? KCC'ye mail atip durumu anlatmali miyim?

• Merhaba, bugün eşimin benim ve 2 oğlumun formlarını doldurup gönderdim. Confirmation maili gelince baktım ki oğlumun ismi yerine eşimin ismi yazılmış asla böyle bir yanlış yapmam kontrol da ettim hepsini, sanırım klavye hatası vs. Bir şey oldu, sonra eşimin telefonunu alıp mail attım [email protected] adresine, doğru adres mi bilmiyorum, buraya mail attım, ve eşimin maili de dosyaya eklemedigim bir mailmis bana söylemeyi unutmuş. Şimdi çok ama çok üzgünüm ne yapmam gerekiyor, hem eşimin hem oğlumun dosyalarını açtırıp düzeltmem gerekiyor, bu yanlışlıklar kazanmamı da etkileyebilir degil mi? Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

• @leviathan sizin sosyal medya araştırılmanız yapılmaz çünkü bu kişisel verilerin korunmasına aykırı sadece sizden en doğru bilgiler vermeniz beklenir yani bunun için form açmayınız zaman kaybından başka birşey olmaz.

• @cemalkt Dediginiz gibidir umarim. Cunku benim verdigim kucuk harf iceren adres ile formun donusturdugu buyuk harfli adres iki farkli bir youtube hesabi. Sonra "bize yanlis bilgi verildi" diyerek beni suclayip, vize surecini engellemezler umarim. Formu actirip youtube adresini silsem bu sefer de "bilgi sakladi" durumuna dusecegim o da baska bir sorun.

• @leviathan bununla ilgili daha önce kimse sorun yaşamadı ayrıca ret sebebi değildir önemli sağlık probleminiz yoksa, sabıka temiz ve maddi gelir belgeniz tamamsa pek fazla sorun çıkmıyor kendinizi olumsuzluğa düşürmeyin.

• @Mert-Ündar endise etmenize gerek yok, mulakatiniz Ankara'ya atanacaktir.

• @eipeksen çocuğunuz için other travel document işaretleyin .sonra çocugunuza ilerde pasaport cikartirsinuz evrak talebi olursa onu da iletirsiniz olmazsa direk mülakata onu da götürürsunuz.bizde de durum aynı hep böyle tavsiye edildi

• Tekrar merhabalar, DS-260 formundaki; ''Katıldığınız eğitim kurumlarının sayısı'' sorusuna (lisede 3 lise değiştirdim sonra da 1 tane üni. bitirdim. Yani 3 lise, 1 üni) sadece 2 mi demem gerek! yoksa 4 mü demeliyim. Cevap alabilirsem sevinirim. Teşekkürler.

• Arkadaşlar çinde ve
    Katarda transfer sebebi ile 7-8saat durdum. Bunu ds 260 formunda gostermelimiyim?

• .Arkadaşlar DS-260 formu şu an bakımda mı?

• @yesilturk dostum sen 19k sın 2022 hala mülakat alamadın sanırım bende 2023 17k yım baya endişeleniyorum bakalım bu sene nasıl Bi sürec olacak

• Günaydın herkese merhaba ben evrak talebini DS 260 formunu submit ettikten ne kadar sonra yapıyorlar ortalama, onu merak etmiştim. Teşekkürler

• @sararkaya sadece mezun olduğunuz okulları yazın.

• @sararkaya sayfanızı yenileyin gerekirse gizli sekmede açın.

• @Şeyda sorunuzu anlamadım ? dönüş ne zaman mı yapıyorlar diye soruyorsunuz.

• @cemalkt evet. DS 260 formları sonrası KCC nin Evrak talebi ortalama ne kadar bir sürede oluyor?

• @Şeyda şuan bunu kimse bilemez fakat ekim gibi mülakatların başlaması bekleniyor.

• @Şeyda evrak talebi 2022 sürecinde kaldırıldı. 2023 de ne olur bilinmez. 2022 de doğrudan konsolosluğa mülakat aşamasında evrak götürüyorsunuz

• ⭐⭐⭐⭐

Merhaba benim sormak istediğim bir soru var, DS260 formunda SSN numarası istiyor musunuz sorusu mevcut.Bildiğim kadarıyla evet dersek Greencard ile birlikte bize SSN kartıda gönderiliyor fakat greencardın teslim süresi 1 ayı bulabiliyor bu 1aylık süreçte SSN numarasını elimizde olmayacağından hesap açma, işe girme konusunda gecikme yaşayabileceğimizi düşünüyorum.Kart teslim olmasa bile bize SSN numara olarak bu süreç içerisinde iletiliyor mu?Eğer iletilmiyorsa DS formunda bu soruya hayır diyip amerikaya girdiğimizde SSN başvurusunu yapmak bana daha mantıklı geldi 1hafta, 10gün içerisinde SSN kartını teslim alabiliyorduk.

• On Saturday May 21, 2022 from 6:00 PM EDT until Saturday May 21, 2022 11:00 PM EDT, CEAC is scheduled for maintenance. During this time, payment processing will not be available, so please do not submit payments. Maintenance is expected to be completed on Saturday May 21, 2022 11:00 PM EDT, but may be extended beyond this time. Thank you for your understanding and support.

This site no longer supports the playback for Adobe Flash Videos. For instructions on scanning documents in the IV process, please visit travel.state.gov site.

Arkadaşlar neden bu uyarı var DS-260 sayfasının girişinde?

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k