Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @kalendercelebi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera tekrar teşekkür ederek bir soru daha sormak istiyorum müsadenizle. Başvuru yaptığımda da evliydim, zaten başvuru yaparken Evli seçeneğini işaretlemiştim. Şimdi DS260 formunu doldururken eşim için nasıl dolduracağım ? Yani henüz formu açmadım, bütün bilgileri tamamen topladıktan sonra bir kere açıp doldurup kapatmak istiyorum

    Sistemi istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz. Giriş çıkışlar çok önemli değil.
    Evli iseniz ve evli şekilde başvuru yaptıysanız, ikiniz için de 2 ayrı ds260 formu vardır zaten. İkiniz için de form doldurmalısınız.


  • @EzgiLera
    Başvururken evli değildim ne yapmak gerekiyor

  • ⭐⭐

    @sonermahmut, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells @crazycells @EzgiLera @gucarslan
    Merhabalar ben telegram grubunuza üye oldum. Oradaki bilgileri okurken kendimle alakalı bir durum için sizden bilgi almak istiyorum. Babamın işi dolayısıyla Libya doğumluyum. Ailem orada sadece bir proje için geçici olarak bulunmuş ve ben 2 yaşındayken Türkiye’ye geri dönmüşler. Bütün aile türk vatandaşıyız. Çekilişe başvururken doğum yerimi Libya yazdım ve Türkiye kontenjanından başvurdum. Telegramdaki bilgilerde bu durumda olan bazı arkadaşların 2021-2022 yıllarında red cevabı aldıklarını okudum.
    DV 2023 yönergesinde sıkça sorulanlar bölümünde

    1. Bir ülkenin “yerlisi olmak” ve “başka bir ülkeye göre değerlendirilmek” ne demektir?

    Bir ülkenin yerlisi olmak genelde kişinin şu anda yaşadığı ya da vatandaşı olduğu ülkeye bakılmaksızın, doğmuş olduğu ülke demektir. Ülke yerlisi olmak aynı zamanda A.B.D. Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’nın 202(b) sayılı maddesine göre, kişinin doğmadığı bir ülkeye göre değerlendirilme hakkını da vermektedir.
    Bir ülke ya da coğrafi bölgeden gelen göçmenlere sayı sınırlaması olduğu için her kişi bir ülke kotasından yararlanmalıdır. Değerlendirdiğiniz ülke hangi ülkenin sayı kotasından yararlandığınızı gösterir. Uygunluk ülkeniz normal koşullarda doğduğunuz ülke olacaktır. Ancak, uygunluk ülkenizi eşinizin doğduğu ülke ya da doğduğunuz zaman orada yerleşik olarak ikamet etmedikleri ve orada doğmadıkları takdirde anne babanızın doğduğu ülke olarak seçebilirsiniz. Değerlendirildiğiniz ülke ancak bu üç şekilde belirlenebilir.
    Başvuruda yanlış veya uygun olmadığınız bir ülkeye göre değerendirilmeyi talep etmek (örneğin geçerli bir bağ oluşturamadığınız bir ülkenin kotasından yararlanmayı talep etmeniz) çeşitlilik vizesine (DV) uygun bulunmamanıza yol açacaktır.

    Şeklinde bir açıklama var ve benim durumuma uygun olduğunu düşünüyorum, sizin fikirleriniz nedir acaba? Red cevabı alan arkadaşlarında durumu aynı mıydı, yoksa başka etkenler de var mıydı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Doğduğunuz ülke dışında bir uygunluk ülkesi seçebilmek için, doğduğunuz ülkenin dv çekilişine katılmaya uygun ülkeler arasında olmaması lazım. Bu durum çekilişe uygun ülkeler için de geçerli mi bilmiyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla Libya, çekilişe katılmaya uygun ülkeler arasında.
    Eğer yine eu kotası olsa belki şansınız daha yüksek olurdu ama siz normalde Libya seçseydiniz AF kotasından kuraya katılacaktınız.

    Çok fazla umut bağlamadan, şansımı denerdim sizin yerinizde olsam.

  • ⭐⭐

    @bco2023, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba ,

    İzmir'de üniversite okurken ikametgahım hep Ankara'daydı resmi olarak , hiç İzmir'e almadım. Eğitim bilgilerimde İzmir 'i yazıcam adres olarak da o dönem için İzmir'i mi yazmalıyım yoksa resmi olarak ikâmetgah Ankara olduğu için Ankara mı yaz malıyım ?

    İkinci sorum ise Erasmus ile 10 ay kadar Almanya'da ve Work and Travel ile 3 ay kadar ABD'de yaşadım. Bu süreçler 1 yıldan kısa bunları da eklemeli miyim ?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim, kolay gelsin herkese.

    Gerçekte yaşadığınız tüm adresleri yazın. Resmi kayıtlardan bağımsız.

    Almanya'yı ekleyin. 6 ay üzeri olanları eklemelisiniz. Wat için ekleseniz daha iyi olur. Ama istemiyorsanız eklemeniz şart değil.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    https://bit.ly/3cIMFIw

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   EzgiLera EzgiLera 
  • ⭐⭐

    @Ender-Tanrıkulu, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar, green card talihlisiyim fakat form doldurma konusunda şüphelerim var. Sizce formu kendim mi doldurmalıyım yoksa bir danışmanlıkla mı anlaşmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim

    Kendiniz doldurun. İlgili tüm yönergeler forumda mevcut ve ücretsiz.
    Sizinle ilgili bilgiler soruluyor formda, bunları kimse sizden iyi bilemez.
    İlk sayfadaki PDF belgesini indirin, kılavuz olarak kullanın. Takıldığınız yerde sorabilirsiniz.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    https://bit.ly/3cIMFIw

  • ⭐⭐

    @oner, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera @crazycells DS260 formu doldurulmuş eş ve çocuğun mülakata gelememesi ya da bi ileri tarihe mülakat talebinde bulunulacak olması; KCC’den gelecek olan evrak talep mailine onlara ait olan evrakları da göndermeyi gerektirir mi?
    Sadece kendi evraklarımı taratıp göndersem yeterli olur mu acaba?

    Sadece kendi evraklarınızı gönderirseniz sadece kendiniz onay ve mülakat alırsınız (Asıl talihli iseniz).
    Herkesin mülakat alabilmesi için son tarih 30 Eylül 2023.
    Tavsiyem, mülakata beraberce gidip vizeyi alın.

  • ⭐⭐

    @kalendercelebi, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Ezgi Hanım kusura bakmayın bir soru daha soracağım, bütün bilgileri kenarda hazırladım, formu açtığımda direkt dolduracağım. Eşim için ise benim case numaram ile yeni bir DS 260 formu mu doldurmalıyım ? yoksa -evli- seçeneğini işaretledikten sonra yeni bir başlık mı açılıyor ?

    Forumu okuyorum ama oldukça fazla yazan arkadaş olduğu için gözden kaçırmış olabilirim, affola

    Sisteme girdiğinizde ikiniz için de ayrı formlar olduğunu göreceksiniz zaten. Korkmayın, girin sisteme 🙂

  • ⭐⭐

    @ozanurgun, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Amerika Birleşik Devletleri'nde bu tür bir iş yapmak isteyen ancak henüz Yabancı Lisansüstü Hemşirelik Okulu Komisyonundan veya eşdeğer bir onaylı bağımsız sertifikasyon kuruluşundan sertifika almamış bir sağlık uzmanı mısınız?” bu soruya pdf teki çevirinin yanlış çevrilmesinden dolayı no olarak işaretledik fakat eşim lisans hemşire mezunu pformu açtırım yes olarak düzeltmem gerekir mi problem olur mu

    No olarak işaretlemeniz doğru.
    PDF doğru.
    Soruda sertifikasız, kaçak çalışacak mısınız diye sorulmak isteniyor. Cevabınız yes mi buna?

  • ⭐⭐

    @serkankilinc01, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    arkadaşlar selam green kart çekilişini kazandım fakat formu dolduramadım bi türlü sürekli yazı hatası nokta virgül yanlışı yaptı hatası alıyorum.telegram kullanıcı adım dominicf543 gruba alırmısınız lütfen .yardım bekliyorum 😞

    Klavyenizi İngilizceye çevirip o şekilde doldurun.
    Noktalama işareti kullanmayın.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    https://bit.ly/3cIMFIw

  • ⭐⭐

    @oğuzhan-kanbay, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sıralamam 12 binlerde ne zaman geri dönüş olur takribi?
    Bir de belgeleri bu yılda kcc mail atılmıyor direk görüşmeye belgenin aslı gidiyor değil mi?

    Şu sorduğunuz soruların cevabını keşke bilsek 🙂
    Bekleyin, sabredin. Sabırla bekleyin. Sürecin gidişatına göre bir fikir yürütebiliriz ancak.

  • ⭐⭐

    @ycetın, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba herkese iyi forumlar aklıma takılıp çok kurcalayan bı soruyu sormak ıstıyorum lütfen bilgilendirirseniz sevinirim.
    Aklıma takılan şey şu askerliğim 2022 şubat ayına kadar tecilli CN numarama göre bu vakitten önce mulakat maılı almam mumkun gorunmuyor askerlık tecılım bıttıkten sonra mulakata cagırılacagım 2022 mulakat deneyımlerıne baktıgım zaman askerlık belgesını de özellikle istemişler genelde, bu durumda askere gıtmem gerektıgı evrağını götürsem gene de vize almam mumkun mu yani senın şuan askere gıtmen gerekıyor deyıp vızemı onaylama ıhtımallerı var mı? lütfen bilgilendırırsenız sevınırım tüm hayat planlamamı buna göre yapacagım. Umarım herkes ıstedıgı hayata kavuşur cevaplar ıcın tesekkur eddıyorum şimdiden.

    Yurtdışı çıkış yasağınız olmadığı sürece sorun yok.
    Eğer askerlik yaptıysanız askerlik belgesi götüreceksiniz. Kimse sizden askerlik hizmetini tamamlamış olmanızı beklemiyor.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    https://bit.ly/3cIMFIw

  • ⭐⭐

    @mrozan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Have you ever been in the U.S.?

    Daha önce amerikaya gitmedim ama gemide çalışır iken gemim amerika limanlarında bulundu ve operasyon yaptı. imegration office geldi bir keresinde yüzümün resmini çekti parmak izimi aldı ama yinede amerikanın içerisine girmedim sadece dışarda sahil tarafından yük tahliye ettik bu sorya ne cevap vermem gerekiyor?

    Ben hayır dedim bunu evet diye düzeltmem gerekiyor mu? Eğer gerekiyor ise randevu aldıktan sonra ds 260 formunu açtırıp yaptırmam mı mantıklı olur yoksa şimdi mi?

    Bu işlem için bir Amerikan vizesi almadınız veya pasaportunuza US damgası basılmadıysa no diyebilirsiniz.


  • Merhaba kolay gelsin. Arkadaşımla beraber green card çıktı bu sene, arkadaşım mülakat yeri olarak İstanbulu seçmiş, mülakatların ankarada yapıldığını bilmeden. Bu arkadaşıma bir sorun çıkarır mı yoksa mülakat otomatikmen ankaraya mı çekilir?

  • ⭐⭐

    @svsucr, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    ben 4 yıllık lisans mezunuyum ama öncesinde meslek yüksek okulunu tek dersim varken terk ettim. bunu eğitim kısmında belirtmemiz gerekiyor mu?

    Liseyi bitirmeden mi lisans okudunuz anlamadım 🤔 ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halit-gedik mesela bu iletileri foruma yazmak yerine günlüğünüze yazabilirsiniz..

    unutmayın ki bu forum ve özellikle bu başlık, gönül işlerinize hizmet vermek için kurulmadı. amacı dışında kullanmaya ısrar ederseniz forumdan süresiz olarak uzaklatirilacaksiniz.


  • @EzgiLera daha önce USA vizesi almadım. Pasaportumda USA a dair damgamda yok.

    Biz gemide çalışır iken imegration officer geliyor passaport ve gemi adamı cüzdanlarımızı alıyor ne işlem yapıyor bilmiyorum, online olarak bulunduğuma dair kayıt mı açıyor yoksa ne yapıyor hiç bir alakam yok sonra sistemlerinde kaydım olmadığını öğrendikleri için geliyor ve yüz resmimi çekip parmak izlerimin kaydını alıp sisteme yüklüyor ama soru açık bir şekilde hiç U.S. Olarak bulunduz mu diyor yani baktığımızda amerikaya girmedim ama onların karasularında bulundum ve kaydım var olarak gözükcek bana sorduklarında bunu nasıl açıklıyvağım yani bu hatalı bir adress değil ki düzelteyim kritik bir konu, bunun en doğrusunu nasıl öğrenebilirim?

  • ⭐⭐

    @svsucr, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    üç ayrı şirketi ve bu şirketlere bağlı restoran kafe barlarları olan 10 şubenin kasaları bana bağlı, paraları ben topluyorum, ödemeleri ben yapıyorum, ön muhasebesi bana bağlı ve benim üstümde müdür yok. şirketler asıl patronun üstüne değil. sgk kaydım da garson olarak gözüküyor hiç garsonluk yapmadım. meslek olarak form da nasıl belirtmem gerekiyor. listede yok.

    Yaptığınız iş neyse onu yazın. SGK'daki kodu girmenize gerek yok.
    Eğer eğitim şartını karşılıyorsanız yaptığınız işle ilgili bir belge sunmayacaksınız.

  • ⭐⭐

    @bates7, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, sıra numaran 29binlerde sizce mülakat gelme ihtimali nedir? Tahminen ne zaman için gelir?

    Sayısal veriler açıklanmadan buna tutarlı bir tahmin yapmak mümkün değil. 1 aydan önce hiçbir veri öğrenemeyeceğimiz için bu tarz sorular için biraz erken 🤷🏻♀


  • Bu ileti silindi!

  • @EzgiLera Direkt baslayacaklar 🙈 Tesekkurler cevap icin umarim surecin o bolumune gelebiliriz 🤞


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum