Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@Nilena, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

merhabalar,

bizim de 13 Ağustos 10:15 de mülakatımız vardı. Süreç forumda diğer yazılanlar ile aynı şekilde ilerledi. Covid formu doldurma, evrak teslim para yatırma ve mülakat şeklinde.

İlave olarak belirteceğim yanımda 3,5 yaşında ABD vatandaşı kızım vardı, acaba girişte sıkıntı olur mu diye düşünmüştüm konsolosluğa mail bile yazmıştım boşuna tasalanmışım. Sadece girişte pasaporta barkod yapıştırırken kızım için US vatandaşımı diye sordular evet pasaportu da yanımda dedim o kadar.

Bir diğer konu da ilk başvuru esnasında doğum tarihimi yanlış yazmışım. Başvuru yaparken sistem çok hata vermişti, gün doğru ancak yıl olarak otomatik doldurma da sanırım eşimin d. tarihi kalmıştı. Kcc ye durum anlatan birkaç mail yazmıştım ama buna ancak görüşmede karar verileceğini belirtmişlerdi. araştırmalarıma göre de bu önemli bir veri hatası değildi ama yine de hep aklımın bir tarafında bu şüphe ile bekliyordum.

Mülakatı ingilizce olarak yaptık siyahi bir bey ile. Sanırım heyecandan sorularını anlamakta zorlandım arada eşim destek oldu.
    sorular nerede yaşıyorsunuz(istanbul), ne mezunusun ne iş yapıyorsun(işletme,muhasebe md.) nereye gideceksin (nashville) tanıdığın varmı (ablam ve arkadaşlarım) şeklindeydi. son olarak iş teklifi var mı diye sordu. Hayır yok ama çalıştığım firmanın Amerika da da kardeş firmasının olduğunu tüm işlemler bittikten sonra firma ile görüşüp oraya transfer olabileceğimi söyledim.

Daha sonra vizemizin onaylandığını 3-4 günde pasaportun elimizde olacağını söyledi çok güzel bir andı Allahım bu anı bekleyen herkese nasip etsin en içten diliyorum.
    büyük kızımın turist vizesi eski pasaportundaydı oradaki vizeyi iptal edip, pasaportu bize verdi.

Ancak daha sonra check visa status e baktığımda administrative processing yazıyordu. Tabiki bu durum çok endişelendirdi neden neden neden deli sorular.

Bu iletiyi yazarken benzer durumda olan var mı diye soracaktım son bir kontrol yaparken issued olduğunu gördüm:))
    Forumda emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ederim bu kadar faydalı ve doğru bilginin yer aldığı platformda katkısı olan herkesten başta @gucarslan ve @crazycells den Allah razı olsun.
    Şuanda umutla bekleyen herkesin bir an önce hayallerine kavuşmasını dilerim.

• ⭐⭐⭐

@Ali-Ceren, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhaba,
    Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
    19 Ağustos 11.30 randevum için 11.00 de 2 nolu kapının önündeydim.
    (Sıra beklerken Taner abiyi gördüm. Eğer okuyorlarsa kendisine ve ailesine selamlar.)
    Mülakattan bir gün önce gönderilen formun farklı bir formatını doldurduktan sonra içeriye girdim.
    Direk vize görüşmesine geçmek istiyorum. Görüşmemi siyahi beyfendi ile gerçekleştirdim. Sırayla şunları sordu:
    -Nerede yaşıyorsun?
    -Ne iş yapıyorsun?
    ( üniversite 3. sınıf öğrencisi olduğumu söyledim. Üniversiteme devam edip etmeyeceğim ile ilgili soru sormadı.)
    -Nereye gitmeyi planlıyorsun?
    -Neden oraya gideceksin?
    -Ne iş yapacaksın? (İlk yıllarda bulabileceğim her türlü işte çalışabileceğimi söyledim. Güzel şeklinde bi hareket yaptı ve işle ilgili başka soru sormadı)
    -Orada tanıdığın/ailen var mı?
    Başka soru sormadı ve vizemin onaylandığını söyledi.
    Fahiş hata yapmadığım sürece vizeyi verecekleri önceden belirlenmiş gibiydi. Sorduğu soruya belirli çerçeve dışına çıkmadan cevaplamaya çalıştım örneğin ne iş yapacağımı sorduğunda birkaç yıl sonraki planlarımı anlatmadım çünkü vereceğim her ayrıntı yeni sorulara belki sorunlara yol açabilirdi. Merak ettiği bir konu varsa zaten soracaktır diye düşündüm. (Ytd.)

Bu deneyimimin henüz mülakat alamış arkadaşlara çoook yakın tarihte ufak ta olsa yardımcı olması dileğiyle..

• ⭐⭐⭐

@mhmmdkvnci, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar arkadaşlar mülakat deneyimimi anlatmak istiyorum sizlere, 26 sı sabah 8:40 gibi kapının önündeydim sonra 2 arkadaş daha geldi ve baya sohbet etmeye başladık, 9:15 de sırayla üçümüzü içeri aldılar, ilk girişte bi kağıt verip pasaportuma bişi yapıştırıp sıra numarası verdiler, sıra numarası ilk yandı vezneye 330 dolar ödedim vezne türktü, 2.defa yandığında evrak teslimine gittim eveakları teslim ederken kadın böyle anlık lise diplomama takıldı sonra bana bunu kcc ye gönderdin mi dedi evet dedim tamam dedi, sonra geri geçip 3.defa yandıgında mülakata gittim ama gitmeden önce benimle beraber giren kız arkadaşımız benden önce mülakata girmişti ve arkamda asyalı kadınla mülakat yaptı o kadar uzun sürdü ki mülakatı aha dedim bu bana gelirse sıkıntı diye düşündüm ve o arkadaşımız gitti benimki yandı neyse hello diyerek ve yemin ederek muhabbete girdik mülakatı ingilizce yaptık, ne iş yapıyorsun dedi öğrenciyim dedim hangi bölüm dedi işletme dedim 4 yıllık dimi dedi evet dedim sonrasında durdu lise diplomama baktı ve transkriptimin olup olmadığını sordu yok dedim sonra lise diplomamı kabul edemeyeceğini söyledi “ayriyetten e devletten aldığım mezuniyet belgemde vardı” lise diplomamı kabul etmemesinin sebebi zamanında lise diplomamı kaybetmiştim sonrasında liseden aldığımda bana a4 kağıdında vermişlerdi o belgeyi kaymakamlıktan apostil bile yaptırdım herneyse kabul etmedi ben ikna etmeye çalıştım o belge orjinal vs gibisinden sonra bana transkripti ne zaman alabilirsin dedi bi kaç güne alır hemen gönderirim dedim pasaportun burda mı kalsın veriyim dedi “içimden ulan kalsın belki yanlışlıkla vizeyi basalsrda gönderirler hemen” diye düşünerek kalsın kalsın dedim tamam dedi bu arada transkript muhabbeti dönerken greencardı kazandımı öğrendikten sonra okula gitmeyi bıraktım kaydımı yenilemedim ama okulda şuan öğrenci olduğumu belirttim kendisine neyse sonrasında klasik sorularına döndü amerikada bulundun mu, hayır, amerikada nereye gideceksin, nj, neden orası, 2 tane arkadaşım var, amerikaya gittiğinde ne yapacaksın, başlangıçta her işi yapacağım çünkü ingilizcemi geliştirmem gerekiyor dedim ama ne iş yapacaksın dedi bende ya kurye olur uber vs felan olur dedim, nerede yaşıyorsun, ordu, ailen ne iş yapıyor, baba emlakçı ve ayriyetten çiftçi, anne, ev hanımı, hesabında ne kadarın var, 17700$ Tamam dedi sonrasında tekrardan transkript muhabbetine döndü bende yine güzel tatlı bi dille yine o belgenin orjinal oldugunu, hatta e devletten almış olduğum mezuniyet belgeminde orada olduğunu anlatöaya çalıştım ama illa bana transkript dedi dedim kabul ederseniz hemen e devletten alıp geleyim dedim hayır o olmaz ıslak imzalı olacak dedi tamam dedim alır hemen gönderirim dedim sonra tekrar pasaport dursun mu dedi dursun dedim sonra bi sn dedi yan bankodaki (sanırım siyahi abimizdi) ona birşeyler sordu sonrasında sana pasaportunu geri veriyorum dedi ap kağıdını çıkardı oradan diploma orjinal i işaretledi arkaya transkript istiyorum tarzında bişi yazdı ingilizce o kağıdıda bana verip transkriptini aldıktan sonra pasaportla beraber gönder dedi okey dedim sinirli bi şekilde çıktım içerden, kısaca ap ye kaldım ama eksik evraktan dolayı kaldım belgeleride tamamladım yarın sabahtan kargolucam umarım yakın zamanda amerikada görüşmek dileğiyle!

• ⭐⭐⭐

@asyacceren, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

19 Ağustos Mülakat Deneyimi

Arkadaşlar hepinize merhaba,
    Bizim mülakatımız 13:30’daydı. Bu uzun sancılı sürecin artık konsolosluğun kapılarına açılması içimizdeki heyecanı daha umut dolu bir hale getirdi. Umarım herkes bu süreçten vizelerine kavuşarak verilen emeklerin karşılığını alarak çıkarlar. Saat 13:00'da konsolosluk önündeydik ve 13:15 te kapıdaki enerjik ve güleryüzlü güvenlikteki hanımefendi bizi çağırıp covid ile ilgili formu doldurmamızı istedi. Doldurduktan 5-6 dakika sonra içeri alındık. Klasik kısım güvenlikten geçtikten sonra içeri girdik ve hemen girişteki beyefendiden sıra numarası aldık ve beklemeye koyulduk. 10 dakika bekledikten sonra evrak teslimi için bankoya gittik. Türkçesi biraz bozuk bir beyefendi sırayla evraklarımızı istedi ilk benden başlayarak ama ikimizin pasaportunu aynı anda aldı. Eşimin pasaportu ile bayağı bir uğraştı aslında. Ekrandada bir şeyler arıyor gibiydi. Daha sonra eşime sizin mesleğiniz nedir diye sordu ve ardından eşimin ds-260 confirmation page olan sayfayı istedi. genelde gruptaki deneyimlerde istenmiyor diye konuşuluyordu ama biz ne olur ne olmaz yanımıza almıştık ve verdik. Sanırım bankoda 15-20 dakika kadar uzun bir süre bekledik. Ardından bize Amerikada uzun süre bulunup bulunmadığımızı sordu. Bizde sadece 2019 da work and travel için bulunduğumuzu söyledik. Eski pasaportlarımızı da teslim ettikten sonra eşimden SSN’ ni istedi. Benim SSN kaydımın gözüktüğünü fakat eşimin gözükmediğini söyledi. (DS-260 formunda ikimizde belirtmiştik gerçi.) SSN'ni verdi eşim. İçeriden başka bir memur gelip bazı evraklar verdi ve bankodaki görevli özür dileyip bu evrakları halletmesi gerektiğini ve hemen bize döneceğini söyledi. Biz tabi tekrar bekliyoruz. En son bütün belgelerimizi sırayla teslim ettikten sonra elimdeki albümleri gördü ve ilişki kanıtlarınızı görüyorum birazdan bunları sizden memur isteyecektir yanınızda tutun dedi. Teşekkür ettikten sonra bekleme yerine geçip ödemeyi yapmayı bekledik. ( 13:25 den 15:00 e kadar içerideydik) ödememizi yaptık toplamda 660 dolar. Son adım olan mülakatı heyecanla bekledik. (Zaman içeride sanki akmıyor heyecanla birleşince daha fena yapıyor insanı :upside-down_face: ) Öbür bankolarda kimler vardı inceleyemedim ama bizim mülakatımızın asyalı genç bir bayana denk geleceğini anladık. Genellikle o yapıyordu mülakatları o sırada. Nihayet numaramız yandı ve geçtik. İlk yeminlerimizi ettik daha sonra parmak izlerimiz alındı ve ardından maskelerimizi indirmemizi rica etti ve yüzümüze baktıktan hemen sonra;

• İsimlerimizi
    • İlişkimizin ne zaman başladığını
    • Nasıl tanıştığımızı
    • Work and travelda nerede bulunduğumuzu
    • Work and travelda ne kadar süre bulunduğumuzu
    • Ne zaman evlendiğimizi
    • Çocuğumuzun olup olmadığı
    • Daha önce başka evliliklerin olup olmadığını
    • Amerika da ne iş yapacağımızı
    • Orada nereye gideceğimiz ve nerede kalacağımızı
    • Lisans derecemizi yani 4 yıllık olup olmadığını
    • Ne iş yaptığımızı
    • Uzun bir süre başka bir ülkede yaşayıp yaşamadığımızı
    • Banka hesabımızda ne kadar para olduğunu
    • Paranın nereden geldiğini
    • Anne ve babamızın mesleklerini
    • Yaşadığımız evin bize mi ait olduğunu yoksa kirada mı yaşadığımızı
    • Nerede yaşadığımızı sordu ve mikrofonu kapatıp içeri gidip geldi bir kağıtla beraber ve işaretleme yaptıktan sonra bir mailin geleceğini onu doldurup beklememiz gerektiğini verdiği kağıtta nasıl bir yol izlememiz gerektiğinin yazdığını söyledi. Pasaportlarımızı, diplomamın orijinalini ve evlilik cüzdanımızı geri verdi. Ben kağıdı görür görmez AP olduğunu anladım ama büyük bir şok geçirdik kısa bir süre. Bakakalınca başka bir sorumuzun olup olmadığını sordu ve Türk bir görevliyi yönlendirdi bize açıklama yapması için. Nedenini sordum isim soruşturması gibi bir şey mi dedim. Nedenini bizde bilmiyoruz dedi. Konsolosluktan mail beklememizi ve gelen formu doldurmamız gerektiğini söylediler. Teşekkür ettik ve oradan şaşırmış ve üzgün bir şekilde ayrıldık. Yine belirsizliğin içine girdiğimiz için. Bizim mülakat deneyimimiz bu şekildeydi arkadaşlar. Mülakatımız direkt ingilizce olarak başladı. Asyalı bayan çok soru sordu ama sorduğu bütün sorulara eksiksiz cevaplar verdik. AP kağıdını görmeden önce çok güzel geçtiğini düşünüyorduk 😅 AP sürecine girmiş bütün arkadaşlarımıza bol sabır ve şans diliyoruz umarım hepimiz vizelerimize ve hayallerimize bir an önce kavuşuruz.:folded_hands_medium_skin_tone: ( mülakat deneyimimizi foruma bu kadar geç aktarmak istemezdim ama stresten ve mutsuzluktan kafamızı pek toparlayamadık. :crying_cat_face: )
  • ⭐⭐⭐

@ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Arkadaslar merhaba herkese. Sabah mulakata 8.15te girdim ve vizem onaylandi. Oncelikle bu surecte burada sorulari cevaplayan, deneyimlerini paylasan herkese tesekkur ediyorum. Umarim butun talihliler en kisa surede vizelerine kavusur. Arkadaslar cok daha guzellerini yazdigi icin tekrara dusmemek adina kisa kisa yazmak istiyorum.

• Oncelikle KCC'ye gonderilen evraklari istiyorlar. Bu gelen mailde yazmiyor direkt ve unutmasi kolay bir sey bence. Dolayisiyla herkese hatirlatmak isterim tekrardan.
    • Maille gonderilen COVID anketini kimse sormadi. Giriste zaten kendileri tekrar verip doldurtuyor. Tabi her ihtimale karsi doldurup goturmek mantikli olur sanirim.
    • Asil mulakati yapan konsolosa kadar konustugum herkes Turktu: guvenlikler, sira numarasi veren kisi, odemeyi alan kisi, ve evraklari alan kisi. Ben hangi dil konusacagimdan emin olamayinca biraz geriliyorum, belki bu benzer durumdaki arkadaslara yardimci olur.
    • Onceki deneyimleri okuyunca sanki butun bu sira numarasi, odeme, evrak teslimi ayni vezneden yapiliyormus gibi canlanmisti gozumde. Hepsi farkli yerlerde yapiliyormus, gorunce sasirdim biraz.
    • Iceriye poset de almiyorlar, ben belki kontrol etmesi kolay oldugu icin alirlar diye dusunmustum.
    • Mulakatta az soru soruldu bana: Amerika'da nereye gideceksin, ne okuyorsun, ABD ve Turkiye haricinde baska bir yerde yasadin mi, orada akrabalarin mi var.(Almanya dedikten sonra)
  • ⭐⭐⭐

@eminn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese Merhaba, sonunda vakit buldum ve mülakat deneyimimi paylaşabileceğim. 26 Ağustos günü saat 11.30'da mülakat için konsolosluktan içeri en son giren kişiydim. Burada deneyimlerini paylaşan herkesin yazılarını okuyup, araştırıp, ona göre hazırlığımı yapıp geldiğim için, onay alacağımı düşünüyordum. Nitekim öyle de oldu.

İçeriye giriş yaptım, ödemeyi gerçekleştirdim, evraklarımı vermek için uğraşırken, görevli çok yoğundu. Tek tek bütün evrakları 2-3 kez sorarak teslim ettim ve sıramı bekledim. Sıra numaram geldi ve mülakat başladı.

İngilizce konuşmam için ısrar etti, az da olsa biliyorsundur, konuşalım, eğer olmazsa birini çağırırım dedi. İngilizce ile çok anlaşamayınca arkadan bir arkadaşını çağırdı ve sorular geldi... "Kısa ve öz cevap ver, 1 maksimum 2 cümle . detayı bile kısa kes, detay istemediği sürece anlatma," bu söz hep aklımdaydı.

-Hangi okuldan mezunsunuz? Bölümünüz ne? Kaç yıllık bir bölüm? diplomanızı nerede?
    -Nerede yaşıyorsunuz?
    -Nereye gideceksiniz?
    -Neden oraya gideceksiniz? -Amerika'da tanıdığınız var mı?
    -Tanıdığınız kişi oranın vatandaşı mı? Ne iş yapıyor.
    -Mesleğiniz nedir?
    Orada ne iş yapacaksınız, iş teklifi var mı?
    -hesabınızdaki para ne kadar?
    -Bu para hesabınıza nereden geldi, kaynağı ne?
    -Babanız ne iş yapıyordu?
    -Anneniz ne iş yapıyor?
    -daha önce evlendin mi?
    -Çocuğun var mı?
    -boşandın mı?

'Vizeniz şuan için onaylandı, Ama evraklarınızın ve söyledikleriniz doğruluğunu inceleyeceğiz 'Dediler pasaport ve belgeler onlarda kaldı. Aynı gün saat 22.00-23.00 arasında ceac'dan kontrol ettim ve ISSUED.

Araya haftasonu girince pasaport geç geldi ama olsun. Biletimi aldım ve şuan Amerika'dayım. Umarım sizlerde istediğiniz güzel sonuçlara kavuşursunuz. iyi Şanslar herkese.

Forumda iletim olmadığı halde, takıldığım her noktayı sorduğum, ve kısa zamanda geri dönüş aldığım, bana çok faydası dokunan @gucarslan 'a ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@Kanaryam, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Biraz geç oldu ama mülakat deneyimimi paylaşmak istedim. 26 Ağustos 09:45 randevumuz için saat 09:00 da eşimle birlikte konsolosluk önündeydik. Saat 09:45 de içeri alındık. İlk olarak pasaportlarımızı gösterip sıra numaramızı aldık. Sıra numaramız geldiğinde ilk olarak 660 dolar ödeme yaptık. İkinci kez sıra numaramız geldiğinde evrak teslimi yaptık. Evrak tesliminde adres değişikliği icin küçük bir kağıda yeni adresi yazıp ilettik. Görevli, güncellemeyi yaptı. Teslim sonrası daha sonra mülakatımız için heyecanla son kez sıramızın gelmesini bekledik.
    Nihayet sıramız geldi ve mülakatımızın gerçekleşeceği sıraya gittik. Gişedeki hanımefendi "Biraz İngilizce biliyor musunuz?" diye sordu. Biz de "Evet" dedik ve İngilizce olarak mülakata başladık. İlk olarak sağ elimizi kaldırdık ve yemin ettik. Daha sonra bize aşağıdaki soruları yöneltti ve cevapladık.
    Kaç yıldır evlisiniz?
    Çocuğunuz var mı?
    ABD de nereye gitmek istiyorsunuz? Neden?
    En yüksek mezuniyet dereceniz?
    Yurtdışında bulundunuz mu? Ne kadar süre bulundunuz?
    Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
    Daha sonra notlarını aldı. Evlilik cüzdanı ve diplomanın aslını geri verdi. Ve beklenen o an geldi :) "Vizeniz onaylandı" dedi.
    Vize bekleyen herkesin bu anı yaşaması dileğiyle.

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-Emin-0, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar vizem onaylandı, öncelikle @gucarslan ,@muhtaradana ve değerli gurup yöneticirine,mertçe bilgilerini paylaşan gurup üyelerine desteklerinden ve çabalarından dolayı teşekür ederim.
    Sağlık muayenesi ve mülakat deneyiyim şöyledir.
    Sağlık Muayenesi
    Mulakat tarini belirten emaili aldıktan sonra hemen Doha Kliniki arayıp randevu aldım.
    2 fotograf, Katar otorum kimliği,pasaport,randevu mail çıktısı ve ds 260 onay sayfasımı verdikten sonra
    Tansiyon ,boy ve kilo ölçümü alındı.
    Kan ve idrar tahlilleri yapıldıktan sonra göğüs filmleri çekildi.
    Doktor ile sorlu cevapli konuşma:
    Daha önce ameliyat oldunuz mu? Kullandığınız bir ilaç var mı? Sigara içiyor musunuz?
    Sonrasında 3 aşı yapıldı
    500 Dolar kadar ödeme yaptım ve bir hafta sonra sonuçları aldım.
    Konsolosluk görüşmesi
    Mülakat tarihi 07.08.2021
    İstedikleri belgeler:
    Ilk bana verilen numara yandıktan sonra memur hanıma asagıdaki belgeleri sırasıyla verdim
    Pasaport,Katar oturum kimliği,iki adet fotograf,Lise diploması(Türkiye),Lisans ve Yüksek lisans diplomaları (Yurtdışı)adli sicil kayıtları,banka hesap dökümü belgelerini verdim
    İkinci kez numaram yandıgında Parmak izi alınıp 330 dolar ödeme yaptım ve bana SUPPLEMENTAL QUESTIONS FOR VISA APPLICANTS formunu doldurmamı istediler.Bu forumda özetle gittiğiniz ülkeler, kaldığınız adresler ,kullandığınız telefon ve sosyal medya hesaplarınız ve aile üyelerinin doğum tarihleri var.
    Şimdi başladım kardeşlerimin doğum tarihlerini yazmaya fakat 7 kardeş olduğumuz için doğum tarihlerini tam hatırlayamadım. Bende oradaki memur hanıma biz yedi kardeşiz ve gerçekten doğum günlerini bilmiyorum dedim.Forma da dont remember yazdım 😊. Kadın baya güldükten sonra tamam tamam sen hatırladıklarını yaz dedi ve formu teslim ettim.
    üçüncü kez numaram yandığında mükat başladı.
    Memur hanım: Merhaba,Nasılsınız?
    Ben: merhaba iyiyim siz nasılsınız
    Memur hanım : sol elinizin parmaklarını parmak okutucudan okutun ve sağ elimi yemin etmem için kaldırmamı istedi.Bu işlemden sonra sorulan sorular aşağıdaki gibidir.
    Soru 1 : Kaç yıldır Katarda yaşıyorsunuz
    Cevap :4 yıldır
    Soru:2 Ne iş yapıyorsunuz ve nerde çalışıyorsunuz
    Cevap: Mimarım ve çalıştığım firmayı söyledim
    Soru 3: bu fotografı ne zaman cektirdiniz (verdiğim vesikalıt fotoğraf)
    Cevap: bu ay çektirdim
    Soru 4:Liseyi Türkiyede ve lisans ve yükseklisansı yurt dışında mı tamamladınız
    Cevap : Evet
    Tamam şimdi oturun biz sizi çağıracağız
    15 dakika sonra tekrar cagirdi. orjinal diplomalarinizi veriyorum. sizi administration processe aliyoruz.buyrun bu pasaportunuzu verceginiz adres ve buda talimat kagidi (221 g). bir hafta icerisinde sizi ariyacagiz ve pasaportunuzu bu adrese vermenizi isteyecegiz. Bende teşekür edip ayrıldım.
    19.08.2021
    Tarihinde pasaportumu istediler ve 3 iş günü sonrasında kapalı bir dosya pasaportumu vize basılmış sekilde görderdiler.

Sürecim bu şekilde ilerledi umarım bütün arkadaşlar sorunsuz bir şekilde vizelerine kavuşurlar

• ⭐⭐⭐

@Ilker-Aydınlı, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Sağlık Muayenesi

Randevuma 15-20dk erken gittim. Pasaportumu, kazandı kağıdımı ve aşı ile ilgili belgeleri istedi, verdim. Burası önemli ! Sağlık ocağından aşı karnesi istedim, bana verdiği belgedeki aşılar internet sisteminde gözükmediği için tekrar aşı oldum. Belgeleri verdikten sonra kan ve idrar tahlili ardından ise Akciğer Röntgeni için alt kata gönderdiler. Hepsini tamamladıktan sonra üst katta elime verilmiş olan kağıda tüm testleri verdiğime dair imza attım. Tekrar üst kata döndüm ve elimdeki belgeleri teslim ettim. Bana öğleden sonra muayene için tekrar randevu verdiler. Verdikleri saatten yine 15-20 dk önce gittim ve biraz bekledikten sonra içeri çağırdılar. İç çamaşırıma kadar soyunup verilen önlüğe benzer kıyafeti giydim. Dr. Mehmet Bey geldi ve tansiyonumu ölçtü, ciğerlerimi dinledi, eksik gördüğü aşıları yaptı ve ardından dışarıda bekleyebilirsin dedi. Üstümü giyinip dışarı çıktım. Dışarıdaki hanımefendi "Yarın saat 12:00'a kadar ararsak tahlillerde sıkıntı var demektir, hemen buraya gelin, eğer aramazsak saat 16:00 ile 18:00 arasında sonuçları almaya gelebilirsiniz" dedi. Saat 12:00'a kadar aramadılar bende 15:50 gibi sonuçlarımı aldım.

Testler için alt kata ₺ 1.001,00
    Muayene için üst kata ₺ 2.134,00 ödedim .

Mülakat

Saat 11:15'te olan randevuma saat 10:45 gibi Amerikan Büyük Elçiliğin önünde beklemeye başladım. Saat 11:20 gibi teker teker içeri almaya başladılar. Girişte Covid-19 formu doldurduk. Üst taramasından geçip pasaportum ile sıra aldıktan sonra ödeme için sıra bekledim yaklaşık 3dk sonra sıram yandı ve ₺ 2.937,00 ödeme yaptım. Tekrar yerime geçip numaramın yanmasını bekledim ve yine çok beklemeden sıram yandı, bu sefer Üniversite diplomamı, Adli sicil kaydını, Nüfus kayıt örneğini, banka hesap dökümünü ve pasaportlarımı verdim. Gişedeki görevli Nüfus kayıt örneğinin KCC'ye gönderdiğim kopyasını istedi ama o yanımda yoktu ve elimde olan ile bilgileri aynı olduğu için kontrol edip kabul etti. Ardından tekrar bekleme yerine geçip konsolos mülakatı için bekledim ve yaklaşık 5dk sonra sıram tekrar yandı. Bana Asyalı Hanımefendi geldi. Hello dedikten sonra sorduğu ilk soru " İngilizce biliyor musun ? " oldu. Biliyorum fakat biraz gerginim dedim. Deneyelim olmazsa arkadaşımı çağırırım dedi. Bende karşı çıkmadım. Sırasıyla ; Nerelisin ? Nerde yaşıyorsun ? Amerika'ya daha önce gittin mi ? Amerika'da nereye gideceksin ? Neden Florida'ya gideceksin ? Mesleğin ne ? Amerika'da Ne iş yapacaksın ? Üniversite mezunu musun ? Üniversitedeki bölümünün adı ne ? Bankadaki parayı nerden buldun ? gibi sorular sordu genellikle kısa cevaplar verdim. Zaten Offer Letter'ım da vardı. Ardından arkasını dönüp kırmızı kalemle bir şeyler karaladıktan sonra " Congratulations, we approved your visa" dedi ve bütün korkularım bitti. Kadın hiç beni zorlayacak sorular sormadı ve ingilizce konuşurken o kadar tane tane ve anlaşılır konuştu ki bende kendimi rahat hissettim. Sonra ardıma bakmadan binadan çıktım. Allah isteyen herkese nasip eder inşallah.

• ⭐⭐⭐

@Uğur-Bozdoğan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba. Mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum bende.
    27.08.2021 - 08:15 randevu saatine 10-15 kala Türk güvenlik görevlileri tarafından içeri alındık. Burada sıra ile sizi içeri alıyorlar. Girişte üzerinizdeki metal eşya, kemer ve ceplerinizdekileri boşaltmanız isteniyor.

1- Girişte yine sırayla sizi çağırıyorlar, Türk görevli pasaportumu aldı ve üzerine numara yapıştırıp salondaki sandalyelere yönlendirdi. Kısa bir müddet bekledikten sonra karşı duvarın orta en üst kısmındaki led'li panoda numaram ve yönlenmem gereken banko numarası yandı.

2- Bankoda Türk görevli 330 $ ücreti tahsil etti. Sonra tekrar oturup sıra numarası bekledim.

3- Numara yanınca ilgili bankoda evraklarım istendi . KCC'ye e-posta ile gönderdiğim evraklar ile güncel olarak götürülecek evrakları sırasıyla istedi. Sonra yine salona yönlendirdi beni.

4- Numaram yandığında bu sefer konsolosluk görevlisi (siyahi abimiz) ile görüştük. İngilizce başladı mülakata. Bir yere kadar tamam ancak bir yerden sonra anlayamadım konuşulanları ve çevirmen istedim (İngilizcem yok). Konsolosluk görevlisi Türkçe olarak devam etti sorulara. Bu seferde ben cevapları ingilizce vermeye başladım. Bir şekilde anlaştık işte :)

Sorular (hatırladığım kadarıyla):
    1- Ne iş yapıyorsunuz ? Mesleğiniz nedir ?
    2- Nereye gideceksiniz ?
    3-Orada nasıl geçineceksiniz? (Bu noktada iş teklifimi gösterdim., "Ne kadar maaş alacaksınız" diye sordu, iş teklifinde yazan meblağı gösterdim. "Hmm tamam, peki bu işte deneyiminiz var mı?" diye sordu haklı olarak çünkü mesleğimle hiç alakası olmayan bir iş, ben "Evet" dedim tamam dedi.
    4-Banka hesabınızda ne kadar var (8.350$ gösterdim. Bir kaç gün önce parayı birinden elden aldım. Bankaya yatırıp dekontu alıp sonra tekrar parayı o kişiye iade ettim.)? Bu parayı oraya nasıl aktaracaksınız ? diye sordu. Western Union ile dedim.

Hatırlayamadığım bir iki soru daha vardır belki ama genel anlamda rahat geçen bir mülakat deneyimi olduğunu söyleyebilirim.

Vizeniz onaylandı, 3 ila 5 iş günü içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz dedi ve teşekkür edip istemsiz sırıtarak oradan ayrıldım.

Toplam 10-15 dakika sürdü bütün işlemler.

İsteyen herkesin vize onayını alması dileğiyle.

• ⭐⭐⭐

@Kasım, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

MÜLAKAT DENEYİMİ
    27 Ağustos 2021 tarihinde saat 9.45 teki randevum için 9.30 da ABD Ankara Büyükelçiliği kapısına gittim ve covid ile ilgili form imzalattılar. Güvenlik kontrolünden geçtim. Binaya giriş yaptıktan sonra pasaportum kontrol edildi ve sıra numarası verildi. Daha sonra bekleme alanına yöneldim.

1.kez numaram yandığında 330$ göçmenlik ücretini ödedim. Tekrar beklemeye geçtim.

2.kez numaram yandığında evraklarım istendi. Sırasıyla: sağlık raporu, lise diplomam ve fotokopisi (öğrenci olduğumu belirttim, kapalı zarfta öğrenci belgem ve transkriptim var dedim, gerek yok diploma yeterli dedi) nüfus kayıt örneği(vukuatlı), adli sicil belgesi(arşiv kayıtlı), KCC ye gönderilen belgeler, Ais kaydı, Hesap dökümleri.
    Tekrar bekleme salonuna geçtim.

3.kez numaram yandı ve siyahi beyefendi ile ingilizce olarak mülakata başladım:
    +Merhaba günaydın, nasılsın?
    -Merhaba günaydın iyiyim siz nasılsınız?
    +Teşekkürler
    +Yemin için sağ elini kaldırır mısın? Bilgileri doğru söylediğine ve söyleyeceğine yemin eder misin?
    -Evet
    Sağ ve sol parmaklarımın izleri alındı.
    +En son mezun olduğun derece nedir?
    -Şuan öğrenciyim. İsterseniz öğrenci belgemi ve transkriptimi verebilirim.
    +Sadece camın arkasından gösterir misin?
    -Kapalı zarfta isterseniz size vereyim?
    +Yok tamam o zaman kalsın.
    +Hangi üniversite?
    -Sakarya üniversitesi
    +Hangi bölüm?
    -Mekatronik mühendisliği
    +Kaçıncı sınıftasın?
    -4. Sınıftayım bu yıl mezun olacağım.
    +Liseyi nerde okudun?
    -Bursa
    +Burada yazan AOS meslek lisesinde mi?
    -Evet
    +Lisede hangi bölümdü?
    -Mekatronik yani aynı bölümdü.
    +Evli misin?
    -Hayır
    +Hiç çocuğun var mı?
    -Hayır
    +Amerikada tanıdığın var mı?
    -Evet arkadaşım var
    +Nerede kalacaksın onun yanında mı?
    -Evet arkadaşımın yanında kalacağım.
    +Arkadaşın ne iş yapıyor?
    -Kendi restoranı var orada çalışıyor?
    +Sen nerede çalışacaksın?
    -Restorantta çalışacağım
    +Arkadaşının yanında mı?
    -Evet
    +Restorandaki pozisyonun ne olacak?
    -Garsonluk
    +Amerikada nereye gideceksin?
    -Chicagoya gideceğim.
    +Neden Chicago?
    -Çünkü orada tanıdığım var ve rahat bir şehir
    +Daha önce Chicagoda bulundun mu?
    -Evet
    +Ne için Chicagoda bulundun?
    -İngilizce eğitimi için?
    +Ne Kadar süre kaldın Chicagoda?
    -1.5 ay kaldım.
    +Daha önce başka ülkede yaşadın mı?
    -Küçükken Almanyaya gittim.
    +Altı aydan fazla kaldın mı? Ne kadar süre kaldın Almanyada?
    -1-2 hafta kaldım
    (Hesap dökümlerimi inceledi)
    +Amerikaya ne kadar para götüreceksin?
    -Toplam 19,750$
    +Your visa has been approved
    -Thank you
    +Congratulations. F1 vizeni iptal ediyorum
    -Okey, Thank you. Birşey sorabilir miyim lütfen
    +Tabii ki
    -Pasaportuma basılacak vize 1 kerelik mi?
    +6 ay kullanabilirsin. Yani şubata kadar.
    -Teşekkür ederim

Öncelikle @gucarslan @covacik @Muhtaradana @local1907 olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben inanıyorum ki basılan vizeler hepimizin desteklediği twitterda, haberlerde, imzalarda, web sayfalarında, davalarda, sosyal medyalarda yapılan baskılar sayesinde oluyor. Arka planda olan gizli kahramanlara da teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@farukcavdar_, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Bana yıllar gibi gelen ayların ardından hep hayalini kurduğum mülakat deneyimini nihayet yazıyorum. Deneyimimi sağlık muayenesi ve mülakat olarak ikiye ayıracağım, okumak istediğiniz yerden başlayabilirsiniz. Kendime dair bir özet verecek olursam tek kişiyim, 19 yaşındayım ve haliyle lise mezunuyum. Türkiye'den gitme istediğim ekonominin kötüye gitmesiyle başlamadı çocukluğumdan beri bir Amerika hayalim vardı o yüzden greencard benim için aklınıza gelebilecek her şeyi ifade ediyordu. Açık konuşayım, son yıllarda milletimize karşı saygımı yitirdim, her gün karşılaştığım kaba, ahlaksız insan türleri yüzünden ülkeden soğudum ama talihli olduktan sonra bu forumda başlayan maceramda, bu ülkenin belki de en iyi insanlarını tanıdım. Öncelikle DV2022 telegram grubu yöneticilerinden İsmail abi başta olmak üzere tüm yöneticilere teşekkürlerimi iletiyorum. Tek kuruş harcamadan, tek hata yapmadan bugün vizemizi aldıysak, bu aile sayesinde. Gerçekten bir aile gibi oldu burası benim için çünkü en umutsuz hissettiğim anda bile grupta insanlara, bana nasıl umut olduklarını gördüm. Şimdiye kadar düzenledikleri kampanyalar ve sarf ettikleri tüm efor için adminlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

-SAĞLIK MUAYENESİ-
    14 Aralık'taki mülakatım için 1 hafta öncesine, 8 Aralık'a aldığım sağlık muayenesi için İstanbul'dan Ankara'ya gittim. Unganlar'a 10 dk yürüme mesafesinde Notte Hotel diye bir yerde 2 gece boyunca konakladım ve şunu söyleyebilirim ki kesinlikle önermem. Gece koridordaki seslerden dolayı sürekli uykum bölündü, çalışanlar ilgisizdi. 8 Aralık 11:45'teki randevum için 11:30'da binaya giriş yaptım ve 4. kata çıktım. Orada Unganların front-desk'inden pasaportum, covid-19 aşı kartım ve DS-260 onay sayfasını (barkotlu) teslim ettim ve beklemeye geçtim. Sonrasında beni çağırıp fotoğrafımı çektiler ve bir alt kattaki düzen laboratuvarına gönderdiler. Orada kan tahlili, göğüs röntgeni ve idrar tahlili (25 yaş üstüne bu yapılmıyormuş. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 60 dolar) yapıldı. Bu 3 işlem için 117.5 Dolar ödedim. Sonrasında tekrar unganlara çıktım ve bana saat 2:45'te tekrar gelmemi söylediler. Çıkıp yemek yiyip biraz oyalandıktan sonra tekrar unganlara gittim yoğunluktan dolayı biraz beklemem gerekti sonrasında Handan Hanım beni muayene etmek için içeriye çağırdı. Boy ve kilo ölçümü yapıldıktan sonra sadece iç çamaşırım kalacak şekilde soyundum ve nasıl giyildiğini anlamamın biraz uzun sürdüğü bir yelek giydim :) Sonra Handan Hanım muayene için geldi ve muayeneye direkt 19 yaşında bir kazanan ne kadar şanslısın diyerek başladı :) Sonrasında kalp ciğer ve hatırlamadığım birçok bölgeyle ilgili bir rahatsızlık yaşadın mı diye sorarken bir yandan göğüs ve sırtımda dinlemeler yaptı. Ardından Türkiye'de ne yaptığımı, okuduğum okula dair detayları sordu. Amerika'da nereye gitmek istediğimi, okula devam edip etmeyeceğimi sordu ben de ilk etapta sadece çalışmayı düşündüğümü söyledim. Sonrasında uyuşturucu, alkol, sigara kullanıp kullandın mı, psikolojik sorun yaşadın mı depresyona girdin mi intihar denedin mi tarzı klasik soruları sordu. Bu soruları sorarken 3 aşımı tamamladı. (Aşı kartı götürmediğim için tüm aşıları oldum) Dövme piercing var mı dedi yok dedim ve tamam giyinebilirsin diyerek muayeneyi sonlandırdı. Giyinip perdenin arkasından çıktıktan sonra tebrik ederim mülakatta bol şans dedi ve tekrar beni danışmaya yönlendirdi. Danışmada da tam 250 Dolar ödeme yaptım. (3 aşı yaptırdığım için maximum ücreti ödedim aslında) ve yarın 3-6 arası raporunu alabilirsin bir sıkıntı olursa biz seni arayacağız, aramazsak her şey yolundadır dendi. Ertesi gün saat 3'te gittim ve raporumu aldım. Gri bir zarf ve bunu asla açmamanız gerekiyor. Kapalı şekilde konsolosluğa götürün.

-MÜLAKAT GÜNÜ-

Veee gelelim o kutsal güne.. Şimdiye kadarki hayatımın en güzel günüydü diyebilirim. 14 Aralık Salı günü olan mülakatım için pazartesi Ankara'daydım. Konsolosluğa 5dk yürüme mesafesinde Class Otelde konakladım ve herkese gönül rahatlığıyla önerebilirim. Tek eksiği kahvaltı zayıftı onun dışında her şey güzeldi. Yine forum yöneticilerimizin tavsiyesiyle Pazartesi akşamı Onur Bey ile buluşup ( yan odamda konaklıyordu, okuyarsa selam olsun 😊) belgelerimiz için son bir çapraz kontrol sağladık. O gece yine İsmail abi sağ olsun zamanını ayırdı ve beni bayağı bir rahatlattı. Hakkını nasıl öderim bilmiyorum tekrar tekrar teşekkürler 😊 Gece biraz zor geçti uyuyamadım heyecandan ama bir şekilde sabah ettik. Sabah 8:45’te olan randevumuz için 7 buçuk gibi konsolosluğun önündeydik. Hemen karşıdaki kaktüs kafede bugün mülakatı olan 4 kişi toplandık ve mülakat öncesi sohbet ettik. Ardından 8:15de mülakatı olan 2 kişi girdi sonra çok geçmeden biz gittik ve boş olduğu için sanırım saat daha 8:30 olmadan güvenlik bizi içeri aldı. Girişte Covid ile ilgili bir form doldurduk ve içeri girdik. Hiçbir metal, teknolojik alet sokulmuyor içeriye. Pasaportumu verdim ve sıra numarası alıp beklemeye koyuldum. Sıra numaram ilk yandığında belgelerimi vermeye gittim. Buradaki hanımefendi İngilizce konuşabiliyor musunuz dedi ben de evet dedim. Pasaport, 2 adet fotoğraf, Adli sicil kaydı ve Nüfus kayıt örneği ( KCC’ye gönderdiklerim ve yenileri) Diploma aslı ve fotokopisi, sağlık raporu, banka dokümanlarım, öğrenci belgem ve greencardımın gönderilmesini istediğim adresi verdim. Sonrasında tekrar beklemeye koyuldum ve numaram 2. sefer yandığında 330 Dolar vize ücretini ödemek için kasaya gittim. Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra tekrar bir bekleyiş ve numaram son kez yandı. Mülakatım için çağırıldığım vezneye gittim ve dünyalar tatlısı bir hanımefendi merhaba hosgeldiniz diyerek aşırı yüksek bir enerjiyle beni karşıladı. Ben de aynı şekilde merhaba dedim sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi ve yemin ettim. Sonra parmak izimi alırken İngilizce bilmeme biraz şaşırdı ve nerede öğrendin dedi ben de okulda dedim. Aksanın çok iyi dedi ben de Amerikan kültürüne başından beri ilgili olduğumu dile kendimi yıllardır maruz bıraktığımı söyledim. Sonrasında mülakat başladı;
    -Nerede yaşıyorsun?
    +İstanbul
    -Çalışıyor musun öğrenci misin?
    +Öğrenciydim ancak ara verdim (kayıt dondurdum)
    -Hangi bölüm?
    +Alman Dili ve Edebiyatı
    -Wow, German (boş bölüm halbuki 😊)
    Sonra banka hesabıma baktı. Burada vermem gereken detaylar; 14.700 Dolar gösterdim hesapta ve parayı Ağustosta hesaba yatırdım.
    -Sana para gönderildiğini görüyorum, kim bu?
    +Babam.
    -Peki bu para senin mi artık yoksa geri mi vereceksin?
    +Babamın desteği, bende kalacak.
    -Baban ne iş yapıyor? O da İstanbu’da mı?
    +Tekstil, evet İstanbul.
    Her şey süper görünüyor dedi yine mükemmel bir enerjiyle gülerek, ben bir rahatladım anlatamam..
    -Amerika’da nereye gideceksin?
    +Florida
    -Neden Florida?
    +İklimi güzel, ucuz yaşam maliyetleri ve turizm bölgesi olmasından dolayı iş fırsatlarının çokluğu.
    -Mantıklı, peki ne iş yapacaksın.
    +Doğrusunu isterseniz bulduğum her işi yapacağım ilk etapta, orada kendime bir hayat kurmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Hizmet sektörü olur.
    -Tebrikler, vizeniz onaylandı 4 iş günü içerisinde pasaportunuzu göndereceğiz.
    +Çok teşekkür ederim, have a great day dedim ve o an içimde fırtınalar koparken kendimi dışarı attım. Ama nasıl attım ne siz sorun ne ben cevaplayayım. Bu muhteşem hissi isteyen, çabalayan herkes inşallah yaşar. Şunu da anladım ki stres yapmaya hiç gerek yokmuş her ne kadar elimizde olmasa da. Görevli olan herkes yardımcı olmaya çalışan güler yüzlü insanlardı. Özellikle mülakat alanındaki hanımefendi işinde çok profesyoneldi anlaşılan. İçimdeki tüm heyecanı çok güzel yönetmemi sağladı. Bu güzel deneyimin herkese nasip olması dileğiyle… BEKLE BENİ ORLANDO 😊

• ⭐⭐⭐

@Yekta-Olgun, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, tebrik eden ve destek olan herkese çok teşekkür ederim. Bu süreçte beni hiç yalnız hissettirmediniz. Özellikle grup yöneticilerinin hakkını ödeyemem. Olumlu sonuçlanan mülakatım en başından itibaren onların sayesindedir. Ne zaman bir konuda tıkansam, ikilemde kalsam önce forumun ve telegramın arama kısmandan daha önce yazılan bilgilerden arama yaptım cevap bulamamam durumunda gruptan sordum ve hiç bir zaman cevapsız bırakılmadım. Umarım herkes bu yolu izliyordur gruptan soru sorarken. Bildiğiniz gibi dün akşam da mülakat teyit belgesi çıktısı almayı unuttuğumu yazmıştım. Saat 07:30 da konsolosluğun yakınlarında Er-sel kırtasiyeden bu çıktıyı aldım. Biraz oyalanıp 08:45’te olan randevum için 08:30’da konsolosluğun önündeydim. Güvenlik pasaportumu isteyip elindeki listeden ismimi kontrol etti ve mailini aldığım corona formunun aynısını orada da doldurmamı istedi. Yanıma cüzdan, telefon, saat , kemer vs. hiç birşey almadım arabanın anahtarıyla beraber arkadaşıma bıraktım. Direk x-ray cihazına belgelerimi ve ceketimi bırakıp geçtim . Üzerimi aradı ve güvenlikten çıktım. İçeri girdiğimde kapının önündeki masada bir hanımefendi pasaportumu istedi, üzerine bir kaç bilgim bulunan bi etiket yapıştırdı ve sıra numaramı verdi. İçeride 6-7 kişi kadar vardı bekleyen. 5 dakika olmadan numaram yandı ve arkadaki gişelerde evraklarımı teslim ettim. 1. Ilk olarak pasaportumu istedi ve başvurumu güncel olan verdiğim pasaportumla mı yaptığımı sordu. Evet ama eski tarihi geçen amerikan vizesi olan pasaportumunda yanımda olduğunu söyledim. Mülakatta istenebileceğini söyledi. 2. Nüfus kayıt belgesi ve adli sicil kaydı istedi. İsim değişilikliği yaptığımı, mahkeme kayıtlarının ve tercümesinin yanıma olduğunu söyledim. Nüfus kayıt belgesinde isim değişikliğinin yazdığının ve bunun yeterli olduğunu söyledi 3. Maddi durumumu nasıl kanıtlayacağımı sordu, 2 banka çalışanı tarafından imzalı hesap dökümü , çalışanların imza sirkülerini ve sponsorluk belgelerini verdim. (Hesabımda 10K $ bulunuyor) 4.Lise veya Üniversite diploması ve fotokopisi . 5. Sağlık belgesi 6. 2 adet fotoğrafımı istedi. Hepsini verdim ve ds260 formundaki greencardın gideceği adresi değiştirmek istediğimi söyledim ve adresi önceden yazdığım bir kağıtta verdim. Mülakatı İngilizce yapailir misin diye sordu, yapabileceğimi söyledim. Tekrar bekleme alanına gönderdi ve 5 dakika kadar sonra ödeme için çağrıldım. 330$ ödeme için 400$ ödeyip para üstünü aldım. Tekrar numaramın yanmasını beklemeye başladım. 6-7 dakika bekledikten sonra mülakat için tekrar numaram yandı. Meşhur hanımefendi önce merhabalaştık sonra yemin ettirdi ve parmak izimi aldı. Soruları sormaya başladı 1. Nereye gitmeyi planlıyorsun? - New Jersey cevabını verdim, 2. Neden NJ? - yakınlarımın orada olduğunu onlarla kalacağımı ve çalışacağımı söyledim. 3. Daha önce tr dışında bir ülkede bulundun mu? - 4-5 ay kadar Amerikada bulundum 5. US vizenin iptal olduğunun belirtmişsin ds260’da nedeni nedir? – Amerikada kayıtlı olduğum okulu bıraktığım için eğitim vizemin iptal olduğunu söyledim, US vizesi basılı olan eski pasaportumu istedi. İsim değişikiliği yaptığımı belirttim. Nüfüs kayıt belgesini gösterip Türkçe bilmediğini, isim değişikiliğinin nerede yazdığını sordu, hangi satır olduğunu gösterdim. Bir süre bilgisayarda birşeyler yazdı. Arkaya gidip geldi, belgerimi bir araya toplayı üzerindeki bi sayfaya kısa bişeyler yazıp bana hızlıca congratulations! Pasaportun 1 ila 2 hafta arasında eline ulaşır dedi. Teşekkür ettim. Talihli gruplarında ve forumlarda herkesin süreçlerinin ne zaman tam olarak başlayacağını ve ne hızda devam edeceğini merak ettiğini, herkesin benden bunun cevabını beklediğini söyledi. Biraz tersler bir tavırlar bu bilgiyi sana veremem dedi direk mikrafonu ve sesi kapattı.

• ⭐⭐⭐

@salih25, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Mülâkat Deneyimi

Merhaba
    02.03.2022 (bugün) saat 10.45'te olan mülakatım için sabah erken saatlerde uyanıp kopyalarıyla birlikte yaklaşık 50 sayfaları bulan dosyalarımı son kez gözden geçirdim. Evrakları hazırlarken kendime göre (konsolosun istemesini beklediğim öncelikli sayfalar, kopyalar, almasını beklemediğim ama yanımda bulunsun dediğim sayfalar) olarak hazırladım.

10.30'a kadar büyükelçiliğin karşısındaki Kaktüs cafede bekledim. Eşyalarımı emanete bıraktım ve büyükelçiliğin kapısına doğru gidip güvenliğe mülakatım olduğunu söyledim. 2-3 dakika kadar beklettikten sonra form doldurtup içeri aldılar. Telefon, bozuk para, kemer veya herhangi bir metal üzerinizde bulunmamalı. Güvenlikten geçtikten sonra ilerde kapıdan geçer geçmez pasaportu alıp sıra numarası ile geri verdiler. Yaklaşık 20 dk bekledikten sonra numaram yandı. Vezneye geçip pasaportumu verdim ve 330 dolar ödeme yaptım. Aynı numarayı unutmadan tekrar bekleyip yanınca tekrar vezneye geçmemi söylediler. 2.bekleyiş yaklaşık 10 dk sürdü. Evraklarımı istediler. Başvuru pasaportum, nüfus kayıt, adlı sicil, diploma, diploma fotokopisi, tecilli olan askerlik belgemi, DS260ta yazmadığım adresim ve iş mektubu ( iş mektubuna gerek olmadığını ancak isterseniz dosyanıza koyabilirim dedi. Ben dosyada bulunmasını istedim ve onu da aldı). Daha sonra yeniden beklemeye geçtim. Evraklarda bir sorun çıkmaması rahatlatmıştı. Saat 12ye doğru gelirken içerde çok az kişi kalmıştı. Benden önceki ve sonraki numaralar yanınca yeniden endişelenmeye başladım:) sonra benimki de yandı ve son kez mülakat icin türkçe bilen, güleryüzlü konsolosun karşısındaydım. Sağ elimi kaldırarak yemin ettirdi. Ne iş yapacağımı sordu? Neden Georgia diye sordu? Neden bu iş diye sorduğu soruya açıklama yaparken tabiki tabiki eee doğal olarak böyle olacak anlamına gelen kafa sallayışı sonrası diplomamı uzattı ve yüksek ses tonuyla gülerek tebrikler dedi. Toplam 3 dakika sürdü.

Mülakat sonrası depar atarak çıkacaktım ancak kapılar vardı ve dar bir alanda koşamazdım :)
    Umarım bekleyen herkes bu heyecanı en kısa sürede yaşar. Benim için unutulmaz bir gündü.

• ⭐⭐⭐

@funnelweb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba,

Ben de sonunda "Congratulations!" sözünü duydum. Deneyimimi aktarıyorum:

10:45'teki randevuma biraz erken gittiğim için etrafta yürüyerek stresimi azalmaya çalıştım. Telefonumu Kaktüs Kafe'ye emanet ederek 10:30'da içeri girdim. Girerken güvenlik ile muhabbet ettik. Türk vatandaşlarının içeri girişi çok hızlı oluyor. İranlıların girişleri 20-25 dakika sürebiliyormuş. Klasik covid formunu doldurup imzalattılar. İlk kapıyı açınca X-Ray'den geçip bekleme salonuna geçtim. Girer girmez pasaport kontrolü yapıldı ve fotoğrafım olup olmadığı soruldu. Sonrasında verilen numarayı takip et dediler.

2 dakika içinde veznede numaram yandı. 330 USD'yi kredi kartıyla ödeyebileceğimi söyleyip hangi kurdan çevirdiklerini sordum. 17 dediler (Güncel kur 14.30 an itibarıyla). Öyle olunca nakit 350 USD verdim, 20 USD üstünü verdiler.

Sonra dokümanlar için tekrar numaram yandı. İstedikleri dokümanlar:

• Pasaport
    • Sağlık raporu
    • 2 adet fotoğraf
    • Nüfus kayıt örneği (E-devlet çıktısı tek kopya)
    • Adli sicil kaydı (E-devlet çıktısı tek kopya)
    • Diploma aslı ve fotokopisi
    • Banka dökümü ve imza sirküleri (Banka çıktısı tek kopya)
    • Askerlik durum belgesi (özellikle istediler)
    • Ek olarak Amerika'daki adresi değiştirme kısmını da adresi yazdığım kağıdı vererek hallettim.

Sonrasında uzun bir süre bekledim, 30-40 dk olabilir. Sonra numaram yandı ve görüşmeye gittim, sarışın kadın ileydi mülakatım. İngilizce yaptım mülakatı.

Çok sıcak başladım, K: Konsolos, B: Ben.

K: Hi (Merhaba)
    B: Hi, how are you today? (Merhaba, bugün nasılsınız?)
    K: Good, how are you? (İyiyim, siz?)
    B: I'm excited. (Heyecanlıyım)
    K: Yeah you won the lottery, yay! (Tabi çekilişi kazandınız, oley!)
    B: Yes thank you. (Evet teşekkürler)
    K: Where do you wanna go? (Nereye gitmek istiyorsunuz)
    B: I'm thinking of Austin TX. (Austin TX'ı düşünüyorum)
    K: Why? (Neden?)
    B: Big tech companies are moving their headquarters to there. So lots of job opportunities. (Büyük teknoloji şirketleri merkezlerini oraya taşıyorlar, çok iş fırsatı mevcut)
    K: Do you know anyone in Austin? (Austin'de tanıdığın var mı?)
    B: I met some people online, they're previous years' winners. (Online olarak birileriyle tanıştım, geçmiş yılların kazananları.)
    K: Do you have any savings? (Birikimin var mı?)
    B: Yeah I have 20k USD. (Evet 20 bin dolar.)
    K: You have not been working? (Çalışmıyormuşsun?)
    B: Yeah, I resigned in March last year. My initial plan was to rest a couple of months and apply for new jobs during the summer but once I learned that I am a selectee in May, I decided not to work. (Evet geçen sene Mart'ta istifa ettim, birkaç ay dinlenip yazın yeni işlere başvurmayı düşünüyordum. Sonra Mayıs ayında kazandığımı öğrenince çalışmamaya karar verdim.)
    K: How long were you working with your company? (Şirketinde ne kadar süredir çalışıyordun?)
    B: 6,5 years (6,5 yıl)
    K: Congratulations your visa is approved. (Tebrikler vizeniz onaylandı)
    B: Thank you! (Teşekkürler!)

Benim geçerli bir vizem de vardı ama konusu geçmedi. Görüşmeden sonra bekleyip tekrar cama gittim ve sordum. Sorun değil geçerli olanı iptal edip yenisini basacağım dedi. Teşekkür edip çıktım. Görüşme sonunda diplomamın aslı bana geri verildi. Diğer her şey içerde kaldı. Ek olarak AIS belgesini ve DS260 çıktısını istemediler.

Genel izlenimlerim, görevlilerin hepsi cana yakın, güler yüzlü. Hatta girişte X-Ray'de halka küpelerime takıldılar, ötmüyor mu bunlar dediler, ben de yok metal değil heralde dedim (:

Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. Unuttuğum bir şey varsa sonradan eklerim.

• ⭐⭐⭐

@fiahmadova, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Teşekkür ederim :) @smartcells
    Bu çılgın sürece Türkiyede turist vizesiyle ikamet eden bir Azerbaycanlı olarak katıldım daha doğrusu ben değil eniştem hem kendisi ve ablam adına hem de benim adıma ne kadar bana çıkmaz uğraşma desem bile başvuru yapmıştı geçen sene ilk defa. 26 yaşında Uludağ mezunu müzisyen aynı zamanda estesiyen bekar şu anda işsiz olan biri olarak yazıyorum. Başvurunun üzerine ben İstanbuldan taşındım hatta bir dönem İsveç'e abimin yanına gittim ama zaten yıllardır ailem istese de orda yaşamak istemediğim için tekrar geri döndüm istanbula ve yine bir dönem buralarda çalışıp işi bırakıp mobing uygulayan patronlardan sıkılmış vaziyette ne yapacağımı düşünüyordum anlayacağınız gc'ı tamamen unutmuştum çıkacağını düşünmediğim için de ne zaman açıklanacağını bile bilmiyordum ilgisizdim tamamen ve eniştemin arayıp "sonuçlar açıklanmış hazırlan gidiyorsun, gidiyorsun değil mi? Sakın burda kalıcam deme" demesinin ardından küçük çaplı şok geçirdikten sonra tabii ki gideceğim diyebilmiştim.
    Bunu söyledikten sonra düşünmeye başladığımı itiraf etmeliyim o güne kadar bu konuyu 1sn bile düşünmeyen benim için bir sürü yeni soru belirmişti bir anda. Çoğunuz biliyorsunuz aslında o ilk anı ve ee şimdi ne yapmalıyım hissini aslında. Aynı gece karar verdim gitmeye çünkü zaten türkiyeyle ilgili bütün ümitlerim bitmişti isveçe orayı bir türlü sevemediğim için dönmek istemiyordum ve orada iş izni alma süreci vs vs benim için çok daha zor olacaktı zaten. Anlayacağınız Amerika her açıdan çok daha iyi bir seçenekti benim adıma. Benim Cn 5xx'di ve ertesi günden itibaren her şeyi araştırmaya başladığım için bunun avantaj olduğunu yine de ds260 formunu erken göndermenin de ekstra avantaj sağlayacağını öğrenmiştim. Zaman kaybetmemeye çalışarak 2-3 gün içinde ds-260 formunu gönderdim ve iyi ki de öyle yapmışım diyorum çünkü mülakata erken katılabilme nedenlerimden biri sanırım hızlı davranmaktı. Benim için asıl bekleme ve sabırsızlık süreci formu gönderdikten sonra başladı. Ağustosta tatile çıktım istanbulda değildim ve tatilin ortasında evrak talebi aldım bunu da hızlı bir şekilde göndermek için bir an önce evrakları halletmeye koyuldum ordayken çeviri vs (azerbaycana bağlı evrakları için) gereken evraklarımı ordaki noterde halledip bir iki gün sonra da Azerbaycana gittim çünkü 16-17 yaş aralığımda orada yaşadığım için oranın da sicil kaydını almam gerekiyordu burdan halledebilirdin diyebilirsiniz ama bekletmek süreci uzatmamak adına kendim gidip almayı seçtim gidip alıp dönmem de 4günümü aldı ve 1 haftanın bitiminde evrakları KCC'ye göndermiş oldum. Tekrar bekleme süreci ve tam noldu neden mail gelmiyor derken evrak onayı ondan 3-4 hafta sonra da mülakat maili aldım. Bütün evrakları topladım sağlık muayenesi için mülakattan 5 gün önce Ankaradaydım bir aksilik çıkmaması adına 1-2 gün de erken gittim açıkçası.Seven Deep Hotel diye Tunalıda Düzen muayenehanesiyle ABD elçiliğinin ortasında bir otelde kaldım (personel iyiydi temizlik de öyle kahvaltı sıradandı ben plastik çatal bıçağa takıldım yoksa idare eder).
    Muayene randevumu 11.05'e almıştım ama biraz erken gittim önce evraklarımı 4.kattaki mehmet ungan sekreteryaya verdim. Pasaportum ve bir kağıt verip 3.kata inmem söylendi. Aşağıda kan alımı ve röntgenden sonra verilen evrakla birlikte 4.kata unganlara çıktım. 1 saat bekleyip tekrar gelmemi istediler o arada unuttukları covid kayıt formunu doldurmamı söylediler aşağıda bi kafede onu doldurdum bekledim 12:30 gibi tekrar unganlara çıktım yukarıda meşhur siyah deri koltukta biraz bekledikten sonra içeri çağırdılar kilomu boyumu ölçüp not aldıktan sonra verdikleri giysiyi giyip biraz bekleyin dediler 5dk sonra Handan hanım geldi green card talihlisi misiniz mülakat bu hafta mı erken talihlilerdensiniz korona dönemi yaramış gibi şeyler söylerken bir yandan muayene ediyordu sonra klasik soruları sordu hastalıklarla ilgili 2 sağdan 1 soldan aşı vurdu o ara sohbet ediyorduk aşıları sormadım ama sonra verdikleri evrakta her şey yazıyordu (size de ayrıca bir kağıt veriliyor) geçmiş olsun dedi çıktı. Giyinip bekleme salonuna geçtim yarın saat 12-1 arası gelip sonucu alabileceğimi ciğerlerimde bir problem görünmediğini ama kan tahlilimin daha çıkmadığını onda da sorun olmayacağını bulaşıcı hastalıklara önem veriliyor gibi bir şey söyleyip çıkarsa da numaranız bu biz size dönüş yaparız dediler.Ertesi gün gidip direkt sağlık raporu zarfımı amerikada lazım olabilir denen aşı kağıdımı ve ciğer röntgenimin cdsini aldım mail olarak da göndermişlerdi aşı kaydımı bu arada.
    Mülakat günü randevum 8:45di 8 gibi ordaydım telefonumu karşıdaki emanet alınır yazan kafeye bıraktıktan sonra önümde 10-15 kişinin olduğı sıraya girdim türkçe bilen 2-3 kişi vardı etrafımda çoğunluk arapça konuşuyordu ABD vatandaşları içeriye önce alınıyordu 8 randevusunu 8:15 gibi ancak içeri aldılar (ankara ayazı ve kar yağıyordu bir miktar dondum 1 saat bekleyince :)) ben içeri girdiğimde arkamda çok fazla insan vardı ve saat 9u geçiyordu artık. İçeri girdikten sonra numara verildi oturup bekledim 15dk kadar numaram yandı evraklarımı teslim ettim istenen her şeyi tek tek verdim tekrar bekledim 5 dk sonra tekrar yandı ödemeyi yapıp yine bekledim bu bekleme yarım saat sürdü tekrar numaram yandı ve mülakattaydım kadın memur önce sağ elimi kaldırıp yemin edeceğimi söyledi sağ elimi kaldırdım çok hızlı ve aksanlı bir şekilde türkçe bir şeyler söyledi sonra yemin ediyor musunuz demesine evet dedim biraz trajikomikti orası neyse sonra parmak izi aldı ve hangi üniversitede okuyacaksın dedi ben de ben okumak için gitmiyorum dediğimde öğrenci kartımı (orjinal belge ve diplomalarımın üstündeydi) gösterip bu neden o zaman dedi ben de onu sadece öğrenci olduğumu kanıtlar nitelikte gösterge olarak koydum dedim aa anladım tamam deyip bilgisayara döndü sonra nereye gidiyorsun dedi Florida dedim aile mi arkadaşlar mı dedi arkadaşlarımın yanına dedim tekrar bilgisayara döndü ve tamam 4-5 gün içinde vizeniz gönderilecek dedi ben de nasıl yani bitti mi dedim evet her şey yolunda gözüküyor her şey gayet iyi dedi ben de şaşırdım tabi gülümsedim o da gülümsedi iyi günler diledi ben de iyi günler dileyip o mutluluktan oluşan sersem gülümsemeyle elçilikten ayrıldım mülakatın 5dk süreceğini hiç düşünmemiştim otele nasıl döndüğümü ve yolda kaç kişiyi aradığımı hatırlamıyorum bile :) ...
    Benim sürecim bu şekildeydi aklımda tutabildiğim her detayı sizlerle paylaşmak istedim.Bunu okuyan gc sahibi olmak isteyen arkadaşım umarım en kısa zamanda o kapılar tek tek hızlı bir şekilde açılır ve bu tatlı sevinci yaşamış olursun. Görüşmek üzere :)

• ⭐⭐⭐

@MAHMUT-MARTIN, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba Arkadaşlar; benim açımdan çok heyacanlı bir süreç olan mülakat deneyimlerimi yazmaya başlamak bile ne kadar mutluluk verici anlatamam. İlk önce muayene deneyimimden bahsetmek istiyorum;
    Ailemle birlikte(4 kişi) 15 Ocak' ta(Cumartesi) sabah 09:00' da ilk muayene randevusunu aldık ve Unganların oraya vardığımızda sekiz buçuktu. Kapı saat dokuzda açıldı ve içeriye alındık, geçmişten beri elimizde olan aşı belgelerimizi, pasaportlarımızı, covid 19 aşı kartlarımızı personele verdikten sonra tek tek fotoğraflarımız çekilerek bir form oluşturuldu ve eşimle ben bir kat aşağıdaki Güven Labaratuarına yönlendirildik. Orada ciğer filmlerimiz ve tes için kanlarımız alındı(Not: Çocuklarımız 15 yaşından küçük oldukları için Düzen lab.' na yönlendirilmediler). Daha sonra tekrar Unganlara çıktık ve 3 ssat sonra gelmemiz söylendi. ^saat sonra gittiğimizde ise hemen içeri teker teker alındık genel kontrol muayenesinden sonra aşılarımız yapıldı. Doktor muayene sırasında pek konuşmadı, sadece daha önce ABD' de bulundunuz mu diye sordu. Daha önceki aşı kayıtlarımızın olası dolayısı ile biraz uygun olarak 4 kişi için toplamda Düzen Lab' da dahil olmak üzere 1130 dolar ödedik ve pazartesi gelip zarflarımızı+aşı belgelerimizi almamız söylendi. Sonuçta pazartesi öğleden sonra giderek zarflarımızı, aşı kayıtlarımızı ve göğüs filmlerinin olduğu cd' lerimizi aldık.

Şimdi gelelim büyük güne; 19 Ocak Çarşamba; gece heyecandan pek uyuyamadım. Ankara' da yaşayan ve bölgeyi iyi bilen biri olmama rağmen sabah erkenden yola çıkarak ailemle 08:45' te olan randevumuz için elçiliğin önünde 08:20 gibi hazırdık. Tam zamanında içeri alındık, içeri girerken üst baş araması yapıldı ve pasaportlarımzı görüldü. Sonrasında içeride ilk bankoda sıra numarası verilerek kişi başı 330 dolar ödememiz için ödeme bankosuna yönlendirildik. Burada pasaportlarımızı alan görevli ücretleri de larak bir fişi pasaportların içine yerleştirdi(ne olduğuna bakmadım). Daha sonra beklememiz söylendi. 5 dakika sonra numaramız yandı ve bir bankoya yönlendirildik, orada Türkçe konuşan bir görevli, asıl talihli için polis belgesini, nüfus kaydını, diplomanın aslını ve bir fotokopisini, evlilik cüzdanının aslını ve bir fotokopisini, askerlik belgesini, mali geçim belgelerini(banka dökümleri, tapu kayıtları, işe kabul mektubu vs.) ve varsa mesleğiniz ile ilgili belge ve sertifikalrınızı pasaportun arasına koymamı ve alttan uzatmamı istedi. Daha sonra eşimin pasaportuna, polis belgesi, nufus kaydını ve evlilik cüzdan fotokopisini, çocuklarınkine ise nufus kayıtlarını koymamı ve alttan uzatmamı söyledi. Sonrasında beklememiz için bizi bekleme salonuna tekrardan yönlendirdi. Biz beklerken evrakları bizden alıp dosyalayan memurun dosyalarımızı malum iyi niyetli siyahi konsolosa verdiğini gördüğümde içimi garip bir sevinç sardı. 20-30 dakikalık bir bekleyişte diğer konsolosların insanları kastırdığını ve siyahi konsolosun gayet güler yüzle insanlara nazik davranışını gördükçe şansımın yaver gittiğinin farkına varıyordum. En son baktığı kişiden sonra bizim evraklarımız yaklaşık 20 dakika tek tek inceledikten sonra nihayet düğmeye bastı ve evet numaramız yanmıştı:))) Bana ingilizce biliyormusunuz sorusunu sorup evet yanıtını aldıktan sonra ailenizin hepsi burada mı diye sordu. Sonrasında benim ve eşimin parmak izlerini aldı ve Türkiye de nerede yaşadığımı ve ne iş yaptığımı sordu. Eşimin ne iş yaptığını sordu. Çocuklarıma yaşlarını sordu ve çocuklar ingilizce olarak karşılık verince mutlu oldu. Nereye gideceğimi ve ne iş yapacağımı sordu. Bende işe kabul formumda da yazdığı gibi İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışacağımı belirttim. ABD' de arkadaşım olup olmadığını sordu. Bende Dallas' ta, Washington' da ve New Jersey' de arkadaşlarımın olduğunu söyleyince kendisinin de New Jersey' li olduğunu söyledi ve kocaman bir gülümseme ile tebrikler dedi. Nasıl yani bitmişmiydi!!! İnanamadım ve bitti mi diye sordum. evet beş gün içinde PTT' den pasaportlarınızı alabilirsiniz diyerek evlilik cüzdanını, eski pasaportlarımı ve diplomamın aslın alttan uzattı. Ses düğmesini kapattı. Ve bitmişti! Ailemle birlikte dışarı çıktığımızda hala inanamıyordum. aylardır hazırlandığım, heyecandan ve stresten uykularımı kaçıran mülakat toplamda 5 dakika bile sürmemişti.

İnanın bu heyecanı hepinizin yaşamasını isterim. O tebrikler ifadesiye uğurlanmanın mutluluğunu ne kadar cümle kurarak anlatsam bile yetmez. İnşallah en kısa sürede Türkiye' deki işlerimi hallettikten sonra Teksas' ta beni bekleyen işime başlayabileceğim.

Herkese başarılar, umarım bu stre dolu bekleyiş tüm talihliler için en kısa ürede son bulur ve hepiniz mülakat tarihlerini alabilirsiniz.

Saygılarımla, selamlar.

• ⭐⭐⭐

@tolgahansayan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese tekrardan selamlar,

16 Şubat çarşamba günü konsolosluk randevu deneyimim;

8.45 randevum için saat 8.15 de konsolosluğun kapısındaydım. Konsolosluk girişinin hemen karşısındaki kaktüs kafeye eşyalarımı emanet bıraktıktan sonra sıraya girdim. 8.30 gibi kapıdaki görevli randevu saatimi sordu ve beni içeri aldı. İlk girişte pasaportumu kontrol etti ve covid-19 formunu doldurmamı istedi. Sonrasında x-ray'den geçtim ve içeri alındım. İçerisi banka gibi geniş bir alan, ortada oturma yerleri var, kenarda ise sizi çağırdıkları vezneler(banko) var. Girişte soldaki görevli pasaportumu istedi ve üzerine etiket yapıştırıp sıra numarası ile birlikte bana geri verdi ve salonda beklememi sıra numaram yandığında vezneye geçmemi söyledi. Biraz bekledikten sonra sıra numaram yandı. Veznedeki görevli pasaportum ile sıra numaramı istedi (Pasaport ile sıra numaram görevlide kaldı). Ardından 330 doları nakit olarak ödedikten sonra tekrar beklememi ve sıra numaram bir daha yandığında evraklarımı teslim etmemi söyledi. Sıra numaram 2. kez yandı ve vezneye geçtim.

Görevli sırasıyla;

• Üniversite diplomamı ve fotokopisi,
    • Arşivli adli sicil belgesini,
    • Nüfus kayıt belgesini,
    • Sağlık raporunu,
    • Hesap dökümlerini,
    • 2x fotoğrafı,

istedi, ben diğer belgelerimin de yanımda olduğu söyledim fakat onları istemedi bunlar yeterli dedi. Mülakatı ingilizce'mi türkçe'mi yapmak istediğimi sordu. Türkçe yapmak istediğimi söyledim, tamam bekleyebilirsiniz dedi. (Normalde ingilizce yapmak istediğimi söyleyecektim ama biraz heyecanlı ve gergin olduğum için türkçe istedim.)

Tekrar salona geçtim, oturup beklemeye başladım. 10 dakika kadar bekledikten sonra numaram 3. ve son kez 7 numaralı veznede yandı. Veznede sarışın kadın görevli vardı. Vezneye geldiğimde bana direk ingilizce günaydın, hoşgeldin dedi bende ingilizce olarak karşılık verdim ve mülakat ingilizce başlamış oldu. Önce sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi ardından parmak izlerimi aldı. Ve sorulara başladı;

• Evli misin? (Hayır)
    • Çocuğun var mı? (Hayır)
    • Öğrenci misin? (Evet)
    • Hangi Bölüm? (Enerji Mühendisliği)
    • Master mı yapıyorsun? (Aynı zamanda açıköğretimden mezun olduğum için diplomamı göstererek master mı yaptığımı sordu bende hayır lisans okuyorum dedim.)
    • Nereye gideceksin? (Florida)
    • Neden oraya gideceksin? (İklim koşullarının iyi olduğunu soğuk havayı pek sevmediğimi söyledim, ayrıca yaşam maaliyetleri uygun olduğunu ve turizm bölgesi olduğu için iş bulma konusunda sorun yaşamayacağımı düşündüğümü söyledim.)
    • Amerika'ya ilk gittiğinde ne iş yapmayı planlıyorsun? (İlk etapta yaşam masraflarımı karşılamak için bulabileceğim her türlü vasıfsız işte çalışabileceğimi söyledim. İş seçme lüksüm yok dedim.)

Ardından her şey güzel dedi ve önünde duran diplomamı uzatarak tebrikler vizeniz onaylandı, 5 iş günü içerisinde pasaportunuz gönderilecek dedi. Çok teşekkür ederim, iyi günler dedim ve ayrıldım.

(Not: Bankada 11.000 dolar ve 4.500 euro gösterdim. Doları eylülde, euroyu şubat başında hesaba yatırmıştım. Hesap dökümlerim ve para hakkında bir şey sormadı.)

Umarım isteyen ve çabalayan herkes sorunsuz bir şekilde vizelerine kavuşurlar.
    Sıkıntısız süreçleriniz olması dileğiyle. Herkese bol şanslar.

• ⭐⭐⭐

@Sevde-KILIÇ, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

MÜLAKAT DENEYİMİM

Tekrardan merhabalar. 8:45’teki mülakatıma 8:10 civarı gidip büyükelçiliğin önünde sıraya girdim. Sıra ilerledi ve bina girişinin önündeki görevli ismimi bir kağıttan işaretledi. Sonra da pasaportumu kontrol etti. Kürsü gibi bir şeyin üstünde e-posta olarak da gönderdikleri sorular vardı, doldurdum ve görevli onu bana verip içeriden isteyeceklerini söyledi.

İlk kapıdan içeri girince tepsiye belgelerimi, atkımı ve kabanımı koydum. (Bu sırada dışarıda doldurduğum soru kağıdını aldılar.) X-Ray’den geçip tepsideki eşyalarımı aldım. Üstümde elektronik alet, mücevher, kemer, hatta cüzdan bile yoktu. Bir sorun çıkmadı.

İki kapı daha geçip pasaportumu danışmadaki hanımefendiye verdim. Yakında çekilmiş fotoğrafım olup olmadığını sordu. Ben fotoğrafları çıkarmaya çalışınca da sadece olup olmadığını söyleyin, sonra istenecek dedi. Var dedim. Pasaportuma bir etiket yapıştırıp onu ve sıra numaramı verdi.

Sıram gelene kadar bekledim ve 7. vezneye gittim. Pasaportumu ve sıra numaramı istedi görevli, daha sonra da 330$ istedi. (Türkçe konuştuk.) Nakit 350$ ödeyip 20$ (10$+10$) para üstü aldım. Beklememi ve sıra numaramı aklımda tutmamı söyledi. Biraz daha bekledim.

Numaram yanınca bekleme alanının sonundaki koridordan ilerleyip oradaki veznelerden birine gittim. (Numarasını hatırlayamıyorum.) Buradaki görevli belgelerimi istedi: nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, diploma aslı ve kopyası, banka hesap dökümü ve hareketleri, sağlık muayenesi zarfı, iki adet fotoğraf. Sağlık muayenesi zarfını yırttı, içindekileri ve diğer belgelerimi bir dosyaya koydu. Daha önce evlenip evlenmediğimi sordu, hayır dedim. Şu an evli misin dedi, hayır dedim. İngilizce biliyor musun dedi, evet dedim. Bekleyin, çağıracaklar dedi. (Yine Türkçe konuştuk.) Ve biraz daha bekledim.

Tekrar numaram yanınca 2 numaralı vezneye geçtim. Merhabalaştık konsolos hanımla. (İngilizce konuştuk.) Sağ elimi kaldırıp yemin ettim. Daha sonra önce sol dört, sonra sağ dört ve en son iki başparmağımı izlerini alması için makineye bastırdım. Bana sorulan soruları yazayım (Sırası karışık olabilir):

+Ne iş yapıyorsun?
    -Çalışmıyorum. Tıp öğrencisiyim.
    +Genel hekim mi olmak istiyorsun, uzmanlık mı yapmak istiyorsun?
    -Nörolog olmak istiyorum.
    +Amerika’da nereye gideceksin?
    -Ann Arbor, Michigan.
    +Amerika’da ailen var mı?
    -Yok.
    +Orada planın ne, çalışacak mısın?
    -Evet. Çalışmaya başlayacağım ve finansal olarak sağlam olduğumda Community College’a yazılacağım.
    +Ne iş yapacaksın orada?
    -Barista ya da kasiyer olmayı düşünüyorum.
    +Eğitimini kim ödeyecek?
    -Ben ödeyeceğim, ailem de yardım edecek.
    +Ailen ne iş yapıyor?
    -Sadece annem var. O çalışmıyor ama maaş alıyor.
    (Bundan sonra belgelerimin içinden banka hesap dökümüne baktı. Ben de paniklemeye başladım. Eğitim hakkında çok soru sorduğundan bakiyeyi yetersiz görmesinden korktum.)

Ben bir panik transı içindeyken vizeniz onaylandı dedi sanırım ama o kadar idrak edemedim ki hala ne duyduğumdan emin değilim. Ama sonrasında size e-posta atacağız, pasaportunuzu göndereceğiz gibi bir şeyler söyledi. Dediğim gibi algım fazlasıyla kapalıydı. “Pasaportunu da geri vermediğine göre aldın vizeyi!” diye kendimi, kendime getirtmeye çalıştım. Sonrasında konsolos gitmemi bekler gibi olunca bir şey diyebilir miyim deyip PTT kayıt belgemi istemediniz dedim. O da kayıt yaptıysanız bir sorun olmaz dedi. Teşekkür edip iyi günler diledim ve sırıta sırıta hızlıca çıktım oradan.

Başta bu güzel forumun adminleri olmak üzere bir çıkarı olmamasına rağmen hayaldaşlarına yardım eden herkese teşekkür ederim. Hepimizin hayallerimize kavuşmamız dileğiyle…

• ⭐⭐⭐

@BurakKuloglu, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar 4 Mart 2022 mülakat deneyimimizi aktaracağım. Ama öncesinde, bu forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
    Başta her an forumda ve telegramda ulaşılabilir olan, sorulan her soruyu tecrübeleri ile cevaplayan, bizim için bu uzun
    süreçte izlememiz gereken yolu hazırlayan ve aydınlatan adminlerimize teşekkür ederim. Sonrasında forum ve telegramdan
    soru soran, cevap veren ve deneyimlerini paylaşan her bir arkadaşa teşekkür ederim. Gerçekten burada yazılan her iletiden
    bir şeyler öğreniyor insan. Ben Greencard talihlisi olduğumu öğrendikten sonra gerçekten ne yapacağımı bilmiyordum. Bir
    sonraki adım nedir, kaç adım vardır, neler yapmak gerekir, ne zaman ne yapılır vs. Kazanma heyecanını üzerimden attıktan
    sonra tam anlamıyla uzay boşluğundaydım ve o boşlukta Yeşilkarforum ile tanıştım. 32 yaşındayım ve bu zamana kadar gördüğüm
    ve tecrübe ettiğim en yararlı forumdur, topluluktur. Oyüzden benim de burada paylaşacağım deneyimlerden en ufak bir fayda
    sağlayan olursa ne mutlu bana.

Mülakat deneyimi

Ben asıl talihliyim ve eşim ile bu sürece dahil olduk. 4 Mart Cuma günü olan randevumuz için eğitim, iş ve mali olarak
    bizi destekleyebilecek her evrağı fotokopileri ile birlikte hazırlayıp bir gece öncesinden Ankaraya gittik. Yatmadan önce
    bütün evrakların kontrollerini sağladıktan sonra kendi aramızda Türkçe olarak ufak bir mülakat deneyimi gerçekleştirdik.
    Çünkü ben çift diploma (uolp-suny) programı ile öğrenci vizesi alıp Amerikaya gitmiştim ve daha sonrasında bir kaç okul
    ve eyalet değiştirdiğim için o senelerin çok irdeleneceğini ve belki problem yaratabileceğini düşünüyordum. Yaptığım bütün
    işlemler yasal sınır içerisindeydi ama yine de tedirgindim ve neler sorulabilir, ne cevaplar verebilirim diye sürekli stres
    yapıyordum. En nihayetinde bir kaç soru cevap yapıp yattık ama heyecan ve stresten uyumak ne mümkün.
    Sabah saat 10.45 de olan mülakatımız için saat 10.15 de konsolosluğun 2 numaralı kapısının önündeydik. Güvenlik randevu
    saatimizden 15 dk önce çağrılacağımızı söyledi ve öyle de oldu. Önce ikimiz için tek bir covid-19 formunu hızlıca doldurup
    imzaladık. Zaten 5 soru var ve hepsine 'NO' yazıyoruz. Daha sonra güvenlik ve üst aramasını tamalayıp mülakatın yapılacağı
    yere geçtik. Bu arada güvenlikte kemer ve ayakkabılardaki metaller problem olmuyor.
    İçeride önce numara almak için Türk görevlinin olduğu bankoya gittik ve pasaportlarımızı verdik. Pasaportlarımızın üzerine
    bilgilerimizi yapıştırdıktan sonra sıra numaramızı verip takip etmemizi söyledi. 2 şer adet fotoğrafımız olup olmadığını
    sordu. Var dedik oda tamam sizden istendiğinde verirsiniz dedi. Beklemeye başladık.
    Aylardır içinde bulunduğumuz bilinmezliğin çözüleceği yerdeydik ve her şey kısa bir süre sonra belli olacaktı. Ben heyecan
    ve stresten sadece etrafı izleyebildim. İçerisi çok kalabalıktı. Bir yanda bankolarda mülakat görüşmesi yapanlar, bir yanda
    etrafta koşturup oyun oynayan çocuklar, bir yanda evrakları ile uğraşanlar bir yanda da muhabbete tutuşmuş olanlar.
    İçeri girdikten 15 dk sonra sıra numaramız 7 numaralı bankoda yandı ve 2 kişi için 660 usd ödememizi gerçekleştirdik. Sonra
    sıra numarasını aldı ve numaranızı aklınızda tutun yanınca evraklarınızı vereceksiniz dedi. Daha sonra sıra numaramız 10
    numaralı bankoda yandı ve evrak teslimleri için oraya gittik. Orada sırası ile asıl talihli için,

-2 adet fotoğraf
    -Sağlık raporu (Orada hemen yırtıp açıyor)
    -Diploma aslı ve fotokopisi
    -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (e devlet)
    -Nüfus kayıt örneği (e devlet olur dedi fakat biz nüfus müd. den ıslak imzalı almıştık onu verdik)
    -Evlilik cüzdanı ve 2 fotokopisi (bir fotokopisini eşim için aldı)
    -Askerlik durum belgesi (Islak imzalı terhis kağıdı ve fotokopisi var dedim ama e devlet yeterli dedi)
    -Mali veriler (Önce tapu ve fotokopisini verdim belki hesap dökümlerinden sonra almaz diye. Daha sonra banka hesap dökümlerini
    dolar, vadeli tl ve vadesiz tl olarak hepsini 6 aylık verdim imza sirküleri ile birlikte)
    Sahibi olduğum şirketin bilgileri, sahibi olduğum resorantın beilgileri ve ortağı olduğum şirketin bilgilerini yanımda
    getirdiğimi söyledim ama gerek yok bunlar yeterlidir dedi. Biz oradayken hesap bilgilerini kontrol ettiğini gördük sanırım
    öyüzden yeterli dedi.

Eşim için,
    -2 adet fotoğraf
    -Sağlık raporu
    -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    -Nüfüs kayıt örneği
    -Evlilik cüzdanının fotokopisini almıştı zaten

Bu evrakları verirken görevli bir kaç soru sordu bize. Hatırladığım kadarı ile
    -Ne zaman evlendiniz diye sordu cevapladık.
    -Daha önce Amerikada bulundunuz mu diye sordu evet dedim. Eşim hayır dedi.
    -Amerika vizesi basılmış pasaportunuz var mı dedi var ama tarihi geçti dedim istemedi.
    -Sorduğumda KCC ye gönderilen evrakları istemedi.
    -DS-260 ı eski pasaport ile doldurmuştum onu da ister misiniz diye sordum gerek olmadığını söyledi.
    -Türkiyeden başka bir ülkede yaşadınız mı dedi hayır dedik ayrıldık.
    Ayrıldıktan sonra eşim ama sen Amerikada yaşadın dedi onu tam belirtmedin diye tedirgin olunca geri gittim. Ben Amerikada
    bulunduğumu söylemiştim ama orada okuyordum bir süre yaşadım dedim. Tamam zaten dogru cevapladınız dedi ve güldü teşekkür
    edip ayrıldım. Tekrar eşimin yanına geldiğimde aklıma 'Amerikada greencardın gonderileceği adresin başına C/O eklemediğim ve
    burada ekletildiği' geldi. Ben tekrardan aynı hanımefendinin yanına gittim. Sesi kapatmıştı beni görünce tekrar açtı bankonun
    önüne geldi. C/O eklemeyi unuttum adresin önüne ekler misiniz dedim oda gerek yok zaten bizim sistemimizde adresin önüne
    otomatik C/O ekleniyor dedi. Hatta monitörü bana doğru çevirdi bakın burada dedi tekrar güldü bende teşekkür edip ayrıldım.
    Buarada dökümanları alan hanımefendi İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Bende biliyorum ama çok heyecanlıyım oyüzden Türkçe
    yapmak isterim dedim oda tamam dedi ben buraya İngilizce yazayım zaten konsoloslarımız Türkçe biliyorlar zorlanırsanız yardımcı
    olurlar dedi bende bir şey diyemedim tamam dedim. Ama eşime tembihlediğim için önceden o araya girdi biz Türkçe yapmak istiyoruz
    dedi tamam ozaman deyip üzerini çizip Türkçe yazdı. Hatta ayrıldıktan sonra eşimle konuşurken iyi ki söyledin değiştirdi
    biz hep Türkçe olacak diye hazırlanmıştık diye konuştuk.
    Tahmini 20dk bekledikten sonra siyahi beyefendide numaramız yandı. Baktım yanında kimse yok :)
    Hi dedi
    Merhaba dedim
    Hi dedi :)
    Bundan sonrasını tamamen İngilizce devam ettik!
    Merhaba dedim ve ekledim, ben İngilizce biliyorum ama çok heyecanlı olduğum için mülakatı Türkçe yapmak istemiştim dedim.
    Heyecan yapacak hiç bir şey yok rahat olun dedi. Sağolsun orada güler yüzü ve konuşmaları ile bizi rahatlattı.
    Sıra ile parmak izlerimizi önce sol el dört parmak, sağ el dört parmak ve baş parnaklarımız olarak verdik. Mülakatımız başladı.
    Ne zaman evlendiniz dedi
    2018 dedim. Baktım uzun uzun yazmaya başladı o sırada tam tarihi söyledim ekrandan dönüp önce bana sonra eşime bakıp
    'tam tarihi biliyor' gibi başını sallayıp onaylayıp güldü çok güzel dedi
    Ne okuduğumu sordu bende en son bitirdiğim ve diplomasını verdiğim bölümü söyledim.
    Ne iş yatığımı sordu. Kendi gıda şirketim ve restorantımı işlettiğimi söyledim.
    Nereye gideceğimizi sordu. Houston, Texas dedim. İlk olarak orada abimin yanına gideceğimizi söyledim.
    Abimin ne iş yaptığını sordu. Onu cevapladım. Her cevap sonrası olduğu gibi güzel dedi bize baktı gülümsedi.
    Benim orada ne iş yapacağımı sordu. Yine buradaki gibi restorant veya ticaret üzerine bir şeyler yapmak istediğimi söyledim.
    Eşimin bölümünü, ne iş yaptığını ve orada ne iş yapmak istediğini sordu. Oda kendi mesleğini yapacağını söyledi.
    Konsolos her cavabımızdan sonra uzun uzun bilgisayarına bir şeyler yazıyordu. O sırada onu izlerken insan tedirgin olabiliyor
    ne oldu acaba sorun mu var uzun uzun yazıyor diye. Bir ara gözüm tam önünde duran pasaportlarımıza takıldı ve kendi içimde
    ekstra stres oldum acaba bunlar neden burada geri mi verecek vs diye. Bir soru daha cevapladıktan sonra pasaportların yanında
    duran sarı zarfları ve üzerinde numaramız ile bilgilerimizin yazılı olduğunu görüncede kendi kendime bir rahatlama geldi
    sanırım onaylanacak diye. Tabi onaylanan ve onaylanmayan her görüşmede onlar masada mı oluyor bilemiyorum.
    Son olarak tebrik etti ve vizemizin onaylandığını söyledi. Ben o sırada 'Really?' diye şaşırmışım oda evet vizeniz 5 iş günü
    içinde seçtiğiniz ptt şubesine gönderilecek dedi. Teşekkür edip iyi günler dileyip ayrıldık. Eşimle birbirimize sarılıp kendimizi
    dışarı attık. Tabi mülakat bitiminde heyecandan evraklarınızın asıllarını unutmayınız. Diploma, tapu, evlilik cüzdanı vs.
    Aylardır üzerimizde hissettiğimiz stresin kalkması ile birlikte gözlerimiz yaşardı veya çok mutlu olmuştuk ondan olabilir.
    Tam olarak tarif edilebilecek duygular değil sanırım çok karmaşık duygular ile çıktığımızda havaya uçuyorduk.
    Gerçekten bundan önceki okuduğum bütün deneyimler gibi gerçekten stres yapacak bir şey yokmuş. Tabi bunda siyahi konsolos
    beyin de önemi fazlaydı. Hep gülümsüyordu ve konuşmaları ile bizi rahatlattı.
    Eşim bana sürekli 'really?' bakışı atıyor :)
    Umarım buradaki her bir arkadaşımız, özellikle geçen senelerden vize bekleyen herkes vizesine sorunsuz bir şekilde en kısa
    zamanda kavuşur. İnşallah bu uzun, stresli bekleyişler yerini mutluluk ve rahatlama gözyaşlarına bırakır.
    İyi ki Yeşilkartforumu tanıma fırsatım oldu.
    Sevgilerle

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 42 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    EzgiLeraE
    @MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi :) https://www.cnn.com/2024/06/20/politics/trump-green-cards-gradutate-college/index.html Seçim vaadi :) Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb. Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek… Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde :)
  • 52 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k