@FlyingChuck, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
1- GC Yılda bir kez başvurup bir kez de çıktımı dye kontrol etmenin dışında, fazla bel bağlanıp buna göre hayat planlanacak bir şey değil.
2- Yapacaklarınızı, yapmayacaklarınızı, işinizi ve isteklerinizi çıkmasına ve ya çıkmamasına göre ertelenecek bir şey değil.
3- Bu konuda daha fazla aratırmış, süreci öğrenmiş, kendini hazırlamış olmak, kazanmayı daha fazla hak etmek demek değil.
4- Bu konuda bilgisi az olup rastgele başvurup kazanmış kişilere kızmak sağlıklı bir tepki değil.
5- Forum müdavimi olmak yada olmamak kazanmış olma hakkının değerinden bir şey kaybettirmez. Bu kişilere karşı da kızgın olmak sağlıklı bir düşünce şekli değil.
6- Sizin hayalleriniz, çevrenizdekilerin hayalleriyle örtüşmüyor olabilir. Herkese GC kazanıp amerikaya gitme hayalinizi paylaşmanız doğru değil. İnsanların size, naapıcan yaa amerikada demelerine savunma yapmanıza da gerek yok.
7- Yakın arkadaş, kuzen, kardeş gibi kişileri de sizinle aynı hayalleri paylaşmaya zorlamak doğru değil.
8- Evlilik, iş bulma, iş kurma, kariyer yapma gibi ciddi şeyleri GC ye göre planlamak doğru değil.
9- GC sonuçlarına hayal kırıklığı ile yaklaşmak, dünyanın kararması, hayata küsmek, olumsuz düşüncelere düşmek doğru değil.
10- Aile içinde de özellikle küçük çocukları bu konuda şartlandırıp bu fikre fazlasıyla saplanmalarını sağlamak, GC çıkmaması durumunda o çocukların etkilenmesine sebep olacağından doğru değil.
GC konusuna kafanızı fazlaca takıp hayattan geri kalmayın.
'Hayat' mı var ki geri kalalım veya ilerleyelim 
Ayrıca;
1-D
2-D
3-D
4-Y
5-Y
6-D
7-D
8-Y
9-Y
10-D
Şimdi sıraladığın tabi senin doğru ve yanlışların. Ben de kendiminkini sıraladım. Ben bunların böyle olduğunu kabullenene kadar, tüm zararı kendim çektim. Sen de Y dediğin maddelerin zararını kendin çekersin, kendini üzersin, kimseye zararı olmaz.
Hayat var mı ki... demişsin... Yaşıyorsun işte, yaşadığın yeri zamanı mekanı beğenmesen de öpe öpe yaşıyorsun. Kaybettiğin, o her geçen gün senin ömründen eksiliyor. Biraz da buna gayret ediyorlar zaten. Sana yaşamaya değer bir hayat yokmuş gibi lanse edip, ömrünün en sağlıklı yıllarını hayal kurarak harcamana sebep olarak gençliğini çalıyorlar elinden. Bir an önce, bu günü kaybettiğini ve yarınını yitirmemek için bir şeyler yapman gerektiğini anlayıp, mevcut, yaşadığın hayatı iyileştirmeye çalış. Aksi, kendine, elde edemediklerine acıyarak geçen bir ömür olacak. Biz böyle yoksunluklarımıza hayıflanırken elin oğlu bir eli yağda bir eli balda, eğlencesinde zenginliğinde keyfinde geçip gidecek...