Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Selamlar,

Formu doldururken eğitim bölümü için şu anda yüksek lisans yapıyorum ancak mezun değilim. Yüksek lisansı girip formu doldurduğumuz tarihi bitirme tarihi olarak girdiğimiz düşünülürse formu doldurduğum anda yüksek lisans mezunu görüneceğim ancak henüz değilim. Yalan beyanda bulunmamak adına lisans mezunu olarak mı doldurmalıyım formu yoksa yüksek lisans mezunu olarak mı doldurmalıyım?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Tugce-0 lisans mezunu olarak doldurabilirsiniz, yalan beyanda da bulunmuyorsunuz zaten.
    sizden beklenen, formu doldururken ki statünüzü yazmanız.
    bu tür bilgiler yalan beyan vb. olarak algılanmıyor. lise ve üzeri mezuniyetiniz varsa zaten bu tür konular detaydan ibaret.

• @gucarslan Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler. Yani lisans mezunu şeklinde mi doldurayım yüksek lisans mezunu şeklinde mi? Sizin yorumunuzdan farketmez gibi bir sonuç çıkardım ancak çok tedirginim, tekrar sorduğum için kusura bakmayınız lütfen :)

• @mrkmrtn evet olmaz, taşınırsada adresi değiştirmenin farklı yolları var

• @Tugce-0 lisans mezunu olarak doldurabilirsiniz :)

• Merhaba herkese your request cannot be processed at this time hatası alıyorum normal bir şey mi acaba

• @nezihe evet, yoğunluktan alıyorsunuz bu hatayı.
    ayrıca lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• @Emrey34 banka hesabınızda nakit bir miktar bulunması lazım, sadece arabayı göstermeniz yeterli olmaz ki arabayı kabul etmeyebilirlerde. Sponsor bulmanız en garanti yol olur ancak normalde sponsor bulduğunuzda banka hesabınızda para göstermenize gerek olmasada yinede küçük bir miktarda olsa hesapta para göstermenizi tavsiye ederiz, süreçte bol şans

• @gucarslan teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• merhaba önceki okullar kısmında lisede transfer yapıp baska liseye geçiş yapmıştım bunu belirtmeye gerek var mıdır ve şuan öğrenim gördüğüm üniversitenin yanında açık öğretimdede devam etmekteydim kayıt yenilemediğim için pasif duruma geçmiş belirtmeli miyim?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dodi sizden beklenen bütün maddi birikimlerinizi göstermenizdir.
    yine de bunun kararını siz vermelisiniz, sonuçta bu durum tamamen "doğru beyan vermek" üzerine kuruludur.

• @dodi fazlası zarar ortası yarar, 50k çokda yeterli bir miktar

• @Ediede lisede hangi okuldan mezun olduysanız onu yazın.
    açık öğretim okulunuz aktif değilse yazmanıza gerek yok.

• @gucarslan beyan edilen paranin vergisini istemiyorlarsa gosteririm tabi, paranin cogu gelir vergisi olamay bir ulkede cunku

• @gucarslan mezun olduğum liseninde adresi ve ismi değişmiş e devlette görünen okul başka okul. e devleti mi referans almalıyım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dodi abd'de yasal oturum sahibi olmadıktan sonra vergi mükellefi olmuyorsunuz.
    vizenizi alıp yerleştikten sonra bunların vergisini vermek durumundasınız.

• @Ediede evet onu almalısınız.

• @gucarslan Bitcoin borsalarındaki birikimlerimiz, hisse senedi birikimlerimiz de gösterilebiliyor mu maddi durumu ortaya koyarken. Son dönemin popüler yatırım araçları olduğu için özellikle Bitcoin borsalarındaki birikimleri sormak isterim ben de.

• Selamlar,

Bir konu hakkında aklım çok karışık, desteklerinizi rica ederim. Üniversite hayatım boyunca 8 ev 1 ülke ve bir yurt değiştirdim. Mezun olduktan sonra da bir defa ülke 2 defa şehir değiştirdim. Bunların hepsinin adreslerini hatırlamam kesinlikle mümkün değil. E-devlette ise hiçbir zaman ikamet adresimi değiştirmedim. 16 yaşımdan itibaren kalmış olduğum adresleri yazmam istendiğinde, tarihleri mütabık tutarak hatırladığım 2 evimin adresini ve yurtdışında erasmus yaptığım yerde kaldığım evin adresini yazmam yeterli olur mu? Bu durum kontrol edilebiliyor mu? Bizden kira kontratı gibi şeyler istenir mi? Örneğin;

2012-2013 > 6 ay süre ile İzmir'de 1.adres (ev)
    2012-2013 > 2 ay süreyle İzmir'de 2.adres (ev)
    2013-2014 > 4 ay süreyle İzmir'de 3.adres (ev)
    2013-2014 > 5 ay süreyle İzmir'de 4.adres (ev)
    2014-2015 > 1 sene süreyle Almanya'daki yurt adresim, 5.adres (Erasmus)
    2015-2016 > 3 hafta süre ile İzmir'de yurt adresi 6.adres (ev)
    2015-2016 > 6 ay süreyle İzmir'de 7.adres (ev)
    2016-2018 > 2 sene süreyle İzmir'de 8.adres (ev)
    2018-2019 > 1 sene süreyle İzmir'de 9.adres (ev)
    2019-2020 > 3 hafta süre ile Sırbistan'da 10.adres (ev)
    2020-2021 > 6 ay süre ile ikamet adresim 11.adres
    2021-2022 > 6 ay süre ile İstanbul'da 12.adres
    2022-Günümüz > Halen kalmaya devam etmekte olduğum ikamet adresim 13.adres

Ben bu bölümü şu şekilde yapmayı planlıyorum;

2012-2014 > Tek adres yazacak şekilde: 2016-2018 > (yukarıdaki 2 sene süreyle İzmir'de 8.adres (ev))
    2014-2015 > 1 sene süreyle Almanya'daki yurt adresim, 5.adres (Erasmus)
    2015-2018 > 2 sene süreyle İzmir'de 8.adres (ev)
    2018-2019 > 1 sene süreyle İzmir'de 9.adres (ev)
    2019-Günümüz > ikamet adresim

Aklıma farklı bir çözüm gelmiyor. Tarihler arası boşluk bulunması şüphe uyandırabilir. Sonuçta 2012'den itibaren İzmir'de okumuş olduğum, eğitim durumumdaki bilgilerden açıkça bellidir. Bu konuda ne yapmalıyım? Desteklerinizi rica ederim.

Teşekkürler :)

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k