Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

Sabitlendi Taşındı Greencard Loto Başvurusu Soruları
1.1k 302 151.5k 237

• https://www.idphoto4you.com da editlediğimde resimi bizimkinde değil ama kızımın saçı üstten bağlandığı için edit sonunda foto karesinde saçının üstü bağlandığı yerden kare dışına çıkıyor. Eşimin ve benimkinde sorun yok kızımınkinde bayaa zorlandım. İşin kötü yanı editlenen fotoları bizimkiler dahil dvloterynin resmi photo editoruna yüklediğimde yine standart dışına çıkıyor. Anlamadım açıkcası benmi çok pimpirikliyim.

• @Takip seni çok iyi anlıyorum,bende 2,5 yaşımdaki oğlumun fotoğraf sürecinde benzer duygular hissettim,son hali objektife direkt bakmamış,çok hafif gözler yana kaymış ve ağzıda hafif açık:) Kaç deneme sonrası bu kareyi yakaladık hatırlamıyorum bile!! Neyse konuyu uzatmadan sevgili @crazycells daha önce belirttiği gibi topuz vb çok önemli değil,alnı ve çenesi o sınırlar dahilinde olsun ve gözü yüzü net olsun yeterli olur diye düşünüyorum. Bu yaşananlar hepimizi sarstı bir de bu foto işi ile daha fazla kafayı meşgul etmemek lazım derim ben :) sevgiler,selamlar... ps: asıl başvuru sahiplerinin fotoğrafları standartlara uysun çocuk fotoğraflarına çok fazla takılmıyorlar! referans: @crazycells

• merhaba...ben gozluk kullaniyorum optik...resimde takmamam mi gerekiyor ?

• @karib aynen oyle, artik fotograflarda gozluk istenmiyor.

• Arkadaşlar resmi sitedeki kabul edilebilir ve edilemez durumdaki örneklere baktım (https://travel.state.gov/content/vis...hoto-page.html) Kabul edilebilir olarak işaretlenmiş hiç bir fotoğrafta Photoshop emaresi göremedim. Hatta bir tanesinde (Acceptable—Image has not been digitally altered or cropped) "Resim dijital olarak değiştirilmemiş ve kırpılmamış" yazıyor. Bugün ailecek fotoğrafçıda biyometrik fotoğraf çektirdik. Arkaplanı beyaz yapmak için doğal olarak photoshop kullandılar.(Yüz kısmında photoshop uygulanmadı) Resmi siteye ve dökümantasyona epeyce bakmama rağmen arkaplanda photoshop kullanımı ile ilgili bir kısıtlama ya da izin göremedim. Sorum şu; aramızda fotoğrafçıda resim çektirip-arkaplanı photoshop ile beyaz yapılan vesikalık ile başvurup kazanan var mı? Bu sorunun cevabı sanırım konu için doğru bir ayraç olacaktır.

• @heisenberg ben vesikalık cektirdim arka yüzey beyaz photoshopluydu fotoyuda üstten telefonumla çektim . paintten kestim biçtim boyutunu küçülttüm ve yükledim. case numaram 24 bin :) abi foto olayina bukadar takılmayin bence

• @heisenberg arkaplanda photoshop ayari yapmak bir soruna neden olmaz :) merak edilecek bir durum yok.

• Aklımı karıştıran dv lottery ile ilgili yabancı kaynaklı bir sitedeki (The applicant's appearance and the background of the picture must not be altered) cümlesi oldu. Bir de heyecanlı ve eftikliyiz ya... lottery başvuru sisteminin arka planında bir sistemin fotoğrafları inceleyip red verebileceği gibi bir korku duygusu da var içten içe...Malum bu kadar senedir başvuru yapıp hüsrana uğradıkça kimbilir belki de başvuru konusunda panik atak hale gelmişizdir. Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. İçimi rahatlattınız.

• PHOTO TOOL fotoğrafları kabul etmiyor neden acaba ve ne yapmalıyım??Şimdiden tşk.ler cvplarınız için..

• @heisenberg merak etmeyin :) cekilis sistemi tarafindan secilen ve konsolosluk tarafindan kabul edilen fotograflari gorseydiniz telaslanacak bir durum olmadigini siz de anlardiniz :) Tabii bu demek degildir ki herhangi bir fotografla cekilise katilin :) genel olarak fotograflarin kalitesi dusmesin diye bu konuda daha fazla yorum yapmayayim :) Size tek diyebilecegim, sizin goruntunuzu degistirmedigi surece arka tarafta yaptiginiz oynamalar sorun cikarmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mrc su siteyi kullanabilirsiniz: idphoto4you.com

web browser'larinda flash desteginden dolayi resmi photo tool sorun cikariyor bazen. Su video'nun 17. dakikasindan sonra, siteyi nasil kullanabileceginiz anlatiliyor:

https://youtu.be/vuTO1-gX_ss?t=17m

• Tşk.ederim ztn bu videoya göre ayarladım fotoları fakat photo tool da kabul ediyor mu diye tekrardan resmi siteden kontrol edemiyor muyuz yani??

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mrc internet explorer'da calisiyordu. Eger bilgisayarinizda IE varsa oradan photo tool'u deneyebilirsiniz.

• Arkadaşlar resmi yapmaya çalıştım da acaba bilgisi olan bir arkadaşa göndersem kontrol edebilse olur mu ? Dvlottery den kontrol edemiyorum pc yok

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@redur47 merak etmeyin o kaliplari tutturduysaniz bir sorun olmaz :) Eger yine de emin degilseniz bana gonderebilirsiniz.

• Merhabalar ben fotoğrafçı da cektirmistim ve üzerimde boğazli kazak vardı. Net bi açıklama da bulamadım eleme yada kabul görmeme ihtimali olurmu

• @puhudali Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir? içinde söyledi:

Merhabalar ben fotoğrafçı da cektirmistim ve üzerimde boğazli kazak vardı. Net bi açıklama da bulamadım eleme yada kabul görmeme ihtimali olurmu

sorun olmaz.

• Arkadaşlar merhabalar birkac sorum olacak yardımcı olabilirmisiniz acaba bir.az uzun yazabilirim kusuruma bakmayin cevaplarsaniz çok sevinirim

1. Eşim kapalı birisi vede green kart icin basvuru yapilmasi gerek fakat fotograf kisminda sorun yaşıyoruz bazi yerlerde alın vede kulaklar gözükecek vede basta birsey olmayacak deniliyor bazi yerlerdede alin acik olsun deniliyor vede dini aksesuarlar başörtü şal olabilir deniliyor.
      Esim nasil fotoğraf çektirmeli acikmi yoksa kapalimi ne yapmali
    2. Sorum ise benimde azda olsa sakalim var sakali kesmeli miyim kesmemelimiyim.
      #############*#
      Daha net olmak gerekirse eşim kapali fotograf icin ne yapmamizi onerirsiniz esi kapali olan arkadaslar ne yapti
      Vede sakalli olanlar sakalini kestimi.

• @ksmcmldg Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir? içinde söyledi:

Arkadaşlar merhabalar birkac sorum olacak yardımcı olabilirmisiniz acaba bir.az uzun yazabilirim kusuruma bakmayin cevaplarsaniz çok sevinirim

1. Eşim kapalı birisi vede green kart icin basvuru yapilmasi gerek fakat fotograf kisminda sorun yaşıyoruz bazi yerlerde alın vede kulaklar gözükecek vede basta birsey olmayacak deniliyor bazi yerlerdede alin acik olsun deniliyor vede dini aksesuarlar başörtü şal olabilir deniliyor.
      Esim nasil fotoğraf çektirmeli acikmi yoksa kapalimi ne yapmali
    2. Sorum ise benimde azda olsa sakalim var sakali kesmeli miyim kesmemelimiyim.
      #############*#
      Daha net olmak gerekirse eşim kapali fotograf icin ne yapmamizi onerirsiniz esi kapali olan arkadaslar ne yapti
      Vede sakalli olanlar sakalini kestimi.
    1. Evet, ankara konsoloslugunun resmi sitesinde de kulaklar gorunecek sekilde diyor ama disisleri bakanliginin sitesinde kapali fotograf ornekleri de var, dolayisiyla kapali sekilde cekseniz de ankara'daki abd konsoloslugunun sorun cikaracagini sanmiyorum.

2. sakal sorun yaratmaz.

• öncelikle yeni dönemde gönülden isteyen herkese bol şans.. başvurudan önce şöyle bir sorum olacak, kimlik ve ehliyet yenilemek için biyometrik olarak çekilmiş olan fotoğrafımı kullanmak istiyorum ancak idphoto4you.com sitesinde düzenleme yaparken üst taraftan saçların bir kısmı fotoğraf dışında kalıyor.. fotoğraf zaten biyometrik olduğu için doğrudan başvuruma yüklemeli miyim yoksa her ihtimale karşı yeni bir tane çekip onu mu düzenlemeliyim?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k