Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: Tampa ve Tampa Bay Area

    @mojitomango merhaba, evet @ayvalik10 un da dediği gibi Austin'e geldim. Burada kalmayı düşünüyorum.

    Merak edenler için kısa bir refreshment 🙂 10 gün Orlando'da kaldıktan sonra kalbimin sesini dinledim ve Austin'e geldim. Zaten Haziran başına kadar kalacağım yeri ayarlamıştım. Şimdi iş bakıyorum. Çok sevimli arkadaşlar edinmeye başladım. Biraz psikolojik olarak sarsıldım, ama iyileşiyorum 🙂 Her şey daha iyi olacak.

    Çok mutlu oldum, Orlandoyu da görmedim demezsiniz, sizin içinde bir tecrübe oldu, umarım hep iyi insanlarla karşılaşırsınız daima mutlu olun hoşçakalın.


  • @mulus sizin adınıza çok sevindim. Umarım her şey gönlünüzce olur 😇

    Tampa, Orlando ve Austin'i görüğünüz kadarıyla, yüzeysel de olsa, havası suyu vs. olarak karşılaştırma yapma imkanınız var mıdır rica etsem? Teşekkürler 😊


  • @Ghost tabii 🙂 Ama biraz yüzeysel ve benim görüşlerime bağlı olabilir.

    Karşılaştırma yapmak için Orlando ve Tampa'yı ele almakta fayda var. Austin bu iki şehirden çok çok çok farklı bir kulvarda. En başta onu belirtmeliyim.

    Tampa ve Orlando gerçekten arabasız hayatın imkansız olduğu iki şehir. Austin bu açıdan öne çıkıyor, tabii oturduğun lokasyona da bağlı ama otobüs kullanarak bir süre idare edebilirsin. Tampa ve Orlando'da ise böyle bir durum maalesef söz konusu değil. Tampa'da hiç otobüs görmedim, Orlando'da olduğu iddia ediliyor ama gören duyan olmamış 🙂 Ayrıca, bir yerden bir yere gitmek epey mesafeli, yani illa araba gerekiyor. Dahası, iklim koşulları. Ne zaman yağmur indirecek ne zaman kavururcasına sıcak olacak, o belli değil. O nedenle buraya gelenler muhakkak araba olayını bilerek gelmeli.

    Tampa takdir edersiniz ki güzel anılar bırakmadı bende. Objektif yorum yapmam çok zor orası ile ilgili. Ama gene de güzel insanlar, güzel Türk insanlar illaki vardır. En başta buraya da yazan Yeşilkart Forum ailemizin üyeleri mesela.

    İş konusunda zannediyorum ki Orlando bi tık öne çıkıyor sanki, çünkü turistik merkezleri sayesinde daha fazla öne çıkmış bir şehir. Özellikle hizmet sektöründe çalışabilecek kişilere iş imkanı çok. Ayrıca, mermer tedarikçiliği işi de gördüm burada. Araştırabilirsiniz.

    Türk community'si açısından, gene objektif bir yorum olmayacak ama, Orlando'da tanıştığım herkes bana çok iyi davrandı. Ellerinden gelen bütün desteği sergilediler gerçekten. Gerçi Tampa'da bir kişiyle tanışabildim, abi diyorum kendisine, en zor zamanımda manevi desteğini eksik etmedi o da. Ama Tampa konusu bende kapanmıştır kimse üzerine alınmasın 🙂

    Orlando ve Tampa'yı çok gezip görme imkanım olmadı yani anlayacağınız. Bu açılardan karşılaştırma yapamıyorum.


  • @mulus yanıtınız için teşekkür ederiz 🙂 Peki havası ve nemi ile ilgili konuyu biraz daha açacak olsak ne söylersiniz?

    Anladığım kadarıyla ne zaman yağmur yağacak ne zaman kavurucu sıcak olacak bilinmezlikleri Orlando ve Tampa için söylediniz. Austin nasıl bu konuda? Nemi havası vs?
    Kusura bakmayın böyle soruyorum çünkü DV kazandığımızdan beri Raleigh, Austin ve Tampa arasında gidip geliyorduk. Austin ve Tampa'yı hazır ikisini birden görmüş birisini bulmak çok zor o sebeple 😇 Teşekkürler 🙏


  • @Ghost hava koşulları konusunda Austin daha karasal, Tampa daha tropikal iklime sahip. Tampa'nın yaz mevsimini yaşamadım ama Mart ayında o kadar boğucuysa, yazın nasıl olur acaba sorusu akla geliyor. Ayrıca, Mart ayında tropikal yağışlar da yaşanıyormuş Tampa'da. Tabii arabanız olmadan Tampa'da yaşayamayacağınız için bu yağmurlar veya sıcak hava sizi çok da etkilemeyebilir 🙂

    2019'da Ekim ayında Austin'e ilk geldiğimde kışı daha sıcak geçiririm diye düşünüyordum ama öyle olmadı. Hatta geldiğim dönem buranın en yağışlı zamanıymış. O kadar ki, geldiğim hafta dolu yağmasına bile şahit oldum 🙂 ama İstanbul'a göre nispeten ılık bir kış geçirdik diyebilirim. Şort terlik giyip dışarı çıktığım zamanlar da oldu, mont giyip ayağımda botlarla çıktığım zamanlar da. Ben Aralık sonu dönmüştüm, takip eden Ocak ayında çok uzun zaman sonraki ilk kar yağışını yaşadı Austin (ayağımı sürüdüm yani).

    Peki Mart havası nasıl oluyormuş? İstanbul'un Mayıs ayı gibi diyebilirim. Sıcak bahar yaşıyorlar gerçekten. Ama güneş battıktan sonra serin. Ama fırtınaları cidden çok sert. Geçtiğimiz günlerde yoğun yağmur ve hurricane diye uyarı aldık. Ben saati kestiremedim dışarıda yakalandım. Baştan ayağa ıslandım öyle bir yağmur, tarif edilemez. Zaten sığınaklara gidin diye uyarıda bulunuyorlar öylesi yağmurlarda muhakkak 🙂 Daha kuzey tarafındaki Georgetown'da hurricane nedeniyle evler zarar gördü hatta.. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz Salı günü 35 dereceleri gördük. Ve fakat, en güzel kısım geliyor, nem çok düşük olduğu için sıcağı kararında hissediyorsunuz. Nemin düşük olması tabii yanında "orman yangını riski" uyarısını da getiriyor.

    Austin yazını ben de tecrübe etmedim henüz, o zamana kadar arabamı almış olurum diye umuyorum o nedenle kavurucu sıcaklarından min. etkilenmeyi umuyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @mulus yazin 2 ay kadar disarida hicbir aktive yaptirmayacak kadar kavurucu sicak oluyor. Downtown bolgesi disinda araba burada da gercekten elzem durumda.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster kardeşim pazartesi mekana gidiyorum... Sensiz gittiğim için özür dilerim ama ben önden keşif yapayım da sana kolaylık sağlarım... 😎😉

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 keşif için izin verildi 😃 bol bol video ve resim çek abi ha 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster o işe hayın bakıyor ağa... instagram dan burculives ve denizci10 u takip edin... hatun sürekli koyuyor...


  • Biz 4 aydir tampadayiz,south tampa downtown arasi genelde baktigimiz ev bolgeleri ve kiralik ev bulmak cok zor , kiralar cok artmis durumda bazen dusunduruyor bizi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bamboo merhaba biz bugün tampa ya geliyoruz müsaitseniz görüşmek isteriz. Ya da 11 mayıs da.

  • ⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Tampa ve Tampa Bay Area

    @bamboo merhaba biz bugün tampa ya geliyoruz müsaitseniz görüşmek isteriz. Ya da 11 mayıs da.

    İyi gez abi arada bizim adımızı da sayıkla Tampa sokaklarında alıştır yavaş yavaş 😄 bol bol fotoğraflar bekliyoruz senden

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erkand eyvallah... tamamdır fısıldarım... fotolar şimdilik instagram hesabında paylaşıyoruz eşimle gidince kolaj yapıp atarım buraya da


  • @denizci10 merhaba gezmek icin mi geliyorsunuz kalici olarrak mo ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bamboo şimdilik gezmek

  • ⭐⭐⭐⭐

    IMG-20220509-WA0019.jpg

    St.Petersburg dan sevgiler... yaklaşıyorum bizim mekana...

  • ⭐⭐⭐⭐

    IMG-20220509-WA0049.jpg IMG-20220509-WA0034.jpg IMG-20220509-WA0033.jpg

    Sonunda kavuştuk... gerçekten harika bir şehir. Yaşamak için çok ideal ama E2 için uygun mu bilmiyorum. Biz akşam 7 gibi gittik ve downtown da hemen hemen her yer kapalıydı. Mesela Starbucks lar bile kapalıydı. Yatırımcı olarak tekrar düşünmekte fayda var diye düşünüyorum...


  • @denizci10 hoşgeldin abi, 15-20 mil yukardayım Largo’ya taşındım ve Clearwater Beach’te çalışıyorum. En kısa zamanda beklerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sezerrenderr çalıştığın yeri yazarsan uğramak isterim yarın


  • @denizci10 merakla takipteyiz 🙂 ne gezdin be abi 🙂


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 65
  • 115
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum