Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• Arkadaşlar 7. Başvurumdada çıkmadı maalesef bana ama çok şükür eşime 4. Başvurusunda çıktı.ama 30xxx. Numarası hayırlısı olsun ar5ık bakalım hep birlikte göreceğiz.

• Türkiye siz planlar yaparken başınıza gelen şeydir..

44641240-8C67-401E-BD65-EC4AD3C0B706.jpeg

• Vazgeçmedikçe illa ki bir şekilde gideceğiz ama hayalleri bir süre daha ertelemek ve bu simülasyona katlanmak zorunda olmak çok acıtıyor. 4 gün sonra 27 yaşına gireceğim, gençliğimin baharı heba oldu. Bu şartlarda evlenmeyi, mal-mülk sahibi olmayı, istedikçe seyehat edebilmeyi kısacası yaşamayı hayal bile edemiyorum, tek yaptığımız eldeki birikime dokunmadan hayatta kalmaya çalışmak. Bu sene o kadar hazırdım, o kadar umutluydum ki ama yine olmadı :( Daha kendi içime oturan öküzü sindirememişken, tanıdık forumdaşların çocuklarının tepkileri içimi parçaladı... Söyleyecek çok söz var ama söyleyecek mecal kalmadı. Bir süre ara verip kafamı toplayıp farklı yollar arayışı içerisinde tekrar görüşmek dileğiyle.

• @ahsenaydgdu 3.cü başvuruyu danışmanlık şirketiyle yapcam kıycam paraya belki paralı olur 😂😂😂

• @Yahya-Öztürk bey varsa bi kız arkadaşınız, bi yer seçin okul turist vs bir şekilde vizeleri alın, sonra nikah düğün takıları sermaye yapın kaçın gidin, eşimin işi iyi diye biz bunu yapmadık green carda bel bağlamıştık 4 sene oldu tırmala dur hala has not been valla yıldım. Bu sene turist alıp inşallah gideceğiz

• Ben ilk defa başvurmuştum eşimle birlikte o da oğlumuz çok istiyor diye, çıkmadı üzüldüm tabiki 7-8 aydan bu yana umut bağlamıştık.bu forumda yeniydik kimseyi tanımıyorduk o yüzden genelde okuyucu olarak yer alıyordum hemen hemen her gün girip bakıyordum ve okudukça herkesin umutlarını hayallerini görüyordum ne güzel şeyler planlıyordu herkes ama bu yıl olmadı olmamasına ama buranın gediklisi olan ve forumda aktif olarak sürekli yazan ağır toplar arkadaşlar sizin 5.8..22.23.kez çıkmaması karşısında halen umutla bir sonraki yıl sayfalarına gelişiniz beni hem üzüyor hemde motive ediyor, gerçekten siz eskilere çıkmasını kendim kadar çok isterdim çünkü her ne kadar fiziken görüşmemiş tanışmamış olsakta insan kendisine yakın hissediyor.umarım gelecek yıl kimse dışarıda kalmadan hepimize çıkar...

• ⭐⭐⭐

@Emtee sitenin bağış sistemiyle ali cihan bey başvuruyo ben 2 senedir o şekilde başvuruyorum ilk başvuruyu kendimiz yapmıştık emin olamıyor ya insan hani hatamı yaptım diye, garanti olması için ben bağış usulu site aracılığıyla başvuruyorum

• Bu sene başvuru yaptığım fotoğrafı DV-2024 başvurusu yaparken kullansam sorun olur mu sizce?

• @ahsenaydgdu benzer düşünceler içerisindeyim. Önce bir kendimi toparlayıp detaylı bir plan ile tekrar sohbete katılacağım inşallah. Gerçekten bıhtık yaw bıhtık

Turist vizesi sürecinizde başarılar :folded_hands:

• Sonuçlar imzamdadır, oraya bir 2024 ekleyelim lütfen...

• @ahsenaydgdu bu konuda özelden deraylı bilgi paylaşımı yaparmısınız ?

• ⭐⭐⭐

@Emtee çekilişe başvuru zamanı [email protected] adresine mail atıp söyle dönerler emre kardeşim bende böyle yapmıştım :)

• @Gizem1 şu yazıyı görünce 3 sene önceki halim aklıma geldi😀

• ⭐⭐⭐

Foto eklemeyi bilmiyorum ama twitterda gördüm could be selected yazanda var bu ney oluyo?

• @oze son 6 ay içinde çekilmiş olması lazım,riske atmaya değmez

• Yerimizi alalım. Ya nasip.

• geç olmadan yerimizi alalım

• @dytmelek tebrik ederim... Bir gün herkes bunu yapmalı bence de...👏👏

• @ahsenaydgdu teşekkürler 🙏🏻🗽

• ⭐⭐

Foruma üye olmadan önce üç kere başvurmuştum. Foruma üye olduktan sonra da 4 kere başvurdum. Hiçbirinde kazanamadım.

Bakalım 8. başvurunun sonucu ne olacak, şimdiden katılımcı herkese başarılar.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k