[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Benim asi ile deneyimim su sekilde oldu. TR de asi karti alma sansi olmayinca. Helsinkideki doktor, hastanede asilarin pahali oldugunu, istersem butun asilari isyerimin anlasmasi oldugu hastanede yada devlette ucretsiz yaptirabilecegimi teklif etti. Demek ki oluyormus, ama bahsi gecen yer tr olunca, herkes kafasina göre kural koyup, karsi tarafi daha fazla sömurmeye calisiyior
-
@clubhasankara deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
sağlık muayenesi konusu neredeyse bütün ülkeler için farklı ne yazık ki.
mesela bazı ülkelerde, aşıları devlet hastanelerinde yaptırıp gelinmesi talep ediliyor ve kabul ediliyor.dediğiniz gibi türkiye, bu tür durumlar için her zaman maddi önceliklerin savunulduğu bir yer olarak kalacak.
-
@gucarslan Teşekkür ederiz. Değerli vaktinizi ve emeğinizi bize yardım için harcamanız büyük incelik. :folded_hands_light_skin_tone:
-
@Aktrk123 Amerika hayatınızın Sizin için hayırlı olmasını ve kolaylıkla istediğiniz hayatı yaşamanızı dilerim.
-
@clubhasankara Zaten TR'de olsaydınız aşı kısmını bırakın, CN numaranizin büyüklüğüyle mülakat bile alamamış olacaktiniz daha 😊
-
@SkyNet merhaba İstanbul'da yaşıyorum. Diğer sorularınızın yanıtı imzamda mevcut.

-
@Utopya Evet, kesinlikle öyle görunuyor. Buyukelcilik secme konusunda ikilimde de kalmistim. Bence TR deki kazanmis ve ilerde kazanacak arkadaslarin baska buyukelciliklerde interview olayini arastirsinlar.
-
Mülakata girmiş ve boşanmış arkadaşlar; eski tarihli boşanma mahkeme kararının ıslak imzalı olması şart midir? Elimizde sadece fotokopisi var ise ne yapabiliriz?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@Utopya Merhaba, ıslak imzalı ve kesinleşmiş karar olması gerekiyor aynı zamanda ilgili dokümanı yeminli tercüme ile İngilizceye çevirtmeniz lazım. Mahkeme kararının ıslak imzalı veya mühürlü olanını mahkemenin kaleminden alabilirsiniz.
-
@POLARBEAR25 İngilizce tercüme gerektiğine emin misiniz?
-
@POLARBEAR25 Tercümesini biliyorum da ıslak imza için kararın alındığı şehire gitmem gerekiyor. Hani artık herşey e-imzali yada apostilli yada noterli kabul ediliyor ya, o bakımdan baska bir yöntem var mı diye araştırıyordum...
-
@Strong-Girl evet, bütün mahkeme evraklarını (ilgili kanun maddesi de dahil) yeminli tercüme ettirmeniz gerekli.
-
@Utopya burada önemli olan riski minimuma indirmek.
evet, karekod ile evrağın orjinalliği kontrol ediliyor ancak; bazı konsolosluk görevlilileri ilgili mahkeme evraklarını ıslak imzalı da görmek istiyor.sırf bu yüzden kalan kısa sürede eksik evrak yüzünden AP durumu yaşanması hem riskli hem de can sıkıcı olur.
bu yüzden özellikle mahkeme evraklarının orj. şekilde alınmasını tavsiye ediyoruz.
-
@gucarslan Arşiv kayıtlı sicil kaydı edevletten ingilizce bölümünden alınıyorumş sanırım. Tüm evraklar , edevlet çıktısı yeterli midir?
Bir de bizim daha önce Amerika geçmişimiz var. Oradan da bişey istenir mi acaba ?
-
@SkyNet ilgili belgeleri e-devlet üzerinden alabilirsiniz, kare kodlu olacak şekilde.
abd geçmişinizden kastınız nedir, hangi statüyle kaldınız? -
Çalışma vizesi ile kaldık. Başka kaldığımız ülke yok, 40 günlük seyahat vs etkilemez sanırım
-
@SkyNet sorun olmaz eğer overstay durumunuz olmadıysa.
-
@gucarslan ds.de görünüyor, böyle bir evrak olursa onlardan talep gelir sanırım.
-
@SkyNet abd'de kaldığınız süreler için bir evrak almanıza gerek yok.
-
Çok teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum