Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı)

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
46 18 18.1k 13

• @crazycells evet yenilediğim pasaport amerika pasaportu zaten türk pasaportum yok

• @emir-erdönmez Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı) içinde söyledi:

@crazycells evet yenilediğim pasaport amerika pasaportu zaten türk pasaportum yok

Tamamdir, harika. Bu durumda ABD'ye girerken bir sorun olmayacak, sadece yukarida da dedigim gibi hem anne, hem de babanizdan seyahatinize dair bir belge almaniz karsiniza cikacak olasi problemleri hizlica asmanizi saglar.

Legal guardianship meselesine gelirsek...

Virginia eyaleti icin, kendi resmi sitesinde soyle yaziyor... Eger anne ve babaniz bir legal guardian tayin ederse, o kisinin yasadigi bolgedeki devlet lisesine bedava girebilirsiniz. Ben sizin durumunuza uygun olabilecegini dusundugum kisimlari asagida alintiladim... Bu arada ingilizceniz var mi?

##spoiler==Alinti

Persons to whom public schools shall be free
    A. The public schools in each school division shall be free to each person of school age who resides within the school division. Every person of school age shall be deemed to reside in a school division:

1. When the person is living with a natural parent or a parent by legal adoption;
    2. When, in accordance with the provisions of § 22.1-360, the person is living with a noncustodial parent or other person standing in loco parentis, not solely for school purposes, pursuant to a Special Power of Attorney executed under 10 U.S.C. § 1044b by the custodial parent;
    3. When the parents of such person are dead and the person is living with a person in loco parentis who actually resides within the school division;
    4. When the parents of such person are unable to care for the person and the person is living, not solely for school purposes, with another person who resides in the school division and is (i) the court-appointed guardian, or has legal custody, of the person; (ii) acting in loco parentis pursuant to placement of the person for adoption by a person or entity authorized to do so under § 63.2-1200; or (iii) an adult relative providing temporary kinship care as that term is defined in § 63.2-100. Local school divisions may require one or both parents and the relative providing kinship care to submit signed, notarized affidavits (a) explaining why the parents are unable to care for the person, (b) detailing the kinship care arrangement, and (c) agreeing that the kinship care provider or the parent will notify the school within 30 days of when the kinship care arrangement ends, as well as a power of attorney authorizing the adult relative to make educational decisions regarding the person. A school division may also require the parent or adult relative to obtain written verification from the local department of social services where the parent or parents live, or from both that department and the department of social services where the kinship provider lives, that the kinship arrangement serves a legitimate purpose that is in the best interest of the person other than school enrollment. With written consent from the parent or adult relative, for the purposes of expediting enrollment, a school division may obtain such written verification directly from the local department or departments of social services. The verification process shall be consistent with confidentiality provisions of Article 5 (§ 22.1-287 et seq.) of Chapter 14 of this title and Chapter 1 (§ 63.2-100 et seq.) of Title 63.2. If the kinship care arrangement lasts more than one year, a school division may require continued verification directly from one or both departments of social services as to why the parents are unable to care for the person and that the kinship care arrangement serves a legitimate purpose other than school enrollment. A local school division may enroll a person living with a relative in a kinship care arrangement that has not been verified by a local department of social services;
    5. When the person is living in the school division not solely for school purposes, as an emancipated minor; or
    6. When the person living in the school division is a homeless child or youth, as set forth in this subdivision, who lacks a fixed, regular, and adequate nighttime residence. Such persons shall include (i) children and youths, including unaccompanied youths who are not in the physical custody of their parents, who (a) are sharing the housing of other persons due to loss of housing, economic hardship, or other causes; are living in motels, hotels, trailer parks, or camping grounds due to lack of alternative adequate accommodations or in emergency, congregate, temporary, or transitional shelters; are abandoned in hospitals; or are awaiting foster care placement; (b) are living in an institution that provides a temporary residence for individuals with mental illness or individuals intended to be institutionalized; (c) have a primary nighttime residence that is a public or private place not designed for, or ordinarily used as, a regular sleeping accommodation for human beings; or (d) are living in parked cars, parks, public spaces, abandoned buildings, substandard housing, bus or train stations, or similar settings; and (ii) migratory children, as defined in the federal Elementary and Secondary Education Act of 1965, P.L. 89-10, as amended, who are deemed homeless as they are living in circumstances set forth in clause (i).For purposes of clause (i) of subdivision 6, “temporary shelter” means (1) any home, single or multi-unit dwelling, or housing unit in which persons who are without housing or a fixed address receive temporary housing or shelter or (2) any facility specifically designed or approved for the purpose of providing temporary housing or shelter to persons who are without permanent housing or a fixed address.If a person resides within housing, temporary shelter, or primary nighttime residence as described in subdivision 6 that is situated in more than one school division, the person shall be deemed to reside in and shall be entitled to attend a public school within either school division. However, if a person resides in housing, temporary shelter, or primary nighttime residence as described in subdivision 6 that is located in one school division, but the property on which such housing, temporary shelter, or primary nighttime residence is located lies within more than one school division, such person shall be deemed to reside only in the single school division in which the housing, temporary shelter, or primary nighttime residence is located. Notwithstanding any such residency determination, any person residing in housing, a temporary shelter, or primary nighttime residence as described in subdivision 6 that is located in one school division, but the property on which such housing, temporary shelter, or primary nighttime residence is located lies within more than one school division, shall be deemed to reside in either school division, if such person or any sibling of such person residing in the same housing or temporary shelter attends, prior to July 1, 1999, or, in the case of a primary nighttime residence as described in subdivision 6, prior to July 1, 2000, a school within either school division in which the property on which the housing, temporary shelter, or primary nighttime residence is located.School divisions shall comply with the requirements of the federal McKinney-Vento Homeless Education Assistance Improvements Act of 2001, as amended (42 U.S.C. § 11431 et seq.), to ensure that homeless children and youths shall receive the educational services comparable to those offered to other public school students.School divisions serving the students identified in subdivision 6 shall coordinate the identification and provision of services to such students with relevant local social services agencies and other agencies and programs providing services to such students, and with other school divisions as may be necessary to resolve interdivisional issues.

§ 22.1-1
    Definitions

As used in this title unless the context requires otherwise or it is otherwise specifically provided:”Board” or “State Board” means the Board of Education.”Division superintendent” means the division superintendent of schools of a school division.”Elementary” includes kindergarten.”Elementary and secondary” and “elementary or secondary” include elementary, middle, and high school grades.”Governing body” or “local governing body” means the board of supervisors of a county, council of a city, or council of a town, responsible for appropriating funds for such locality, as the context may require.”Middle school” means separate schools for early adolescents and the middle school grades that might be housed at elementary or high schools.”Parent” or “parents” means any parent, guardian, legal custodian, or other person having control or charge of a child.”Person of school age” means a person who will have reached his fifth birthday on or before September 30 of the school year and who has not reached twenty years of age on or before August 1 of the school year.”School board” means the school board that governs a school division.

##endspoiler

Bunlar da yine Virginia Eyaleti Egitim Bakanligi'nin resmi sayfasindaki bilgilendirici duyurular:

Benim gorebildigim kadariyla anne ve babanizin, bu aile dostunuzun sizin egitiminizle ve sagliginizla ilgili kararlari verebilecek bir "power of attorney" mektubu yazmasi ve bunu noter onayi yaptirmasi yetecek...

Bu mektup kisa bir mektup olabilir, internette sablonlari da var... Misal ornek olarak sunlari gostereyim:

Temporary Guardianship Agreement
    ornek 1
    ornek 2
    ornek 3

Gorebildiginiz gibi basit sekilde ebeveynlerinizin isim ve adres bilgilerini yazmasi, sizin isim ve dogum tarihinizi belirtmeleri, aile dostunuz da isim ve adresini yazmasi yeterli oluyor. Zaten anlasma kosullari (aile dostunuzun sizin hakkinizda egitim, saglik veya acil durumlarda hangi tarihler arasinda karar verebilecegini vs. vs. belirtiyor) ayri bir paragrafta yaziyor, herkes belgeyi imzaliyor ve noter sonra da belgeyi onayliyor...

Burada tek gorebildigim problem, hem annenizin, hem babanizin, hem de aile dostunuzun hep beraber konsolosluga gidip noter onunde belgeyi imzalamasi. Boyle bir olasilik mumkun mu?

Bu arada konsolosluk diyorum, cunku ABD konsoloslugunda yapacaginiz bir noter onayi daha gecerli olacaktir diye dusunuyorum, bu onayi Ankara, Istanbul ya da Adana'daki ABD konsolosluklarinda onceden randevu alarak yapabilirsiniz. Ayrintili bilgi icin su sayfayi okuyabilirsiniz:
    https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/notarial-services-tr/

Ayrica belirtmis olayim, eger bu islemi Turkiye'deki mahkemelerde yapmak isterseniz bu yine gecerli olur, cunku Turkiye, ABD ve diger 90+ ulke arasinda imzalanan The Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction'a gore cocugun yasadigi ulkenin kanunlarina gore verilen kararlar diger ulkelerde de taniniyor.

Ayrica size daha net bir yonlendirme yapabilecekleri icin Ankara'daki konsoloslukla iletisime gecip, durumunuzu anlatip planlarinizi soylemeniz ve fikir almaniz, ayrica yukarida bahsettigim plana gore "temporary guardianship aggrement" yapmaniz halinde bir sorun yasayip yasamayacaginizi sormaniz iyi olabilir. Vatandaslik Hizmetleri icin sorunuzu Ankara'daki ABD konsolosluguna su adrese gonderebilirsiniz:
    https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/contact-acs-ankara-tr/

• @crazycells sayenizde kafamda herşey yerleşti yardımınız için çok teşekkür ederim bu kadar gün uğraştınız çok saolun

• @emir-erdönmez Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı) içinde söyledi:

@crazycells sayenizde kafamda herşey yerleşti yardımınız için çok teşekkür ederim bu kadar gün uğraştınız çok saolun

Rica ederim, soru egitimi ilgilendirdigi icin yalap salap bir cevap vermek istemedim. O nedenle biraz uzun surdu cevaplamak...

Sizden sonrakilere yol gostermesi acisindan deneyimlerinizi ve ogrendiklerinizi yine bu konuya aktarabilirseniz cok iyi olur.

Eger hangi liseye gideceginizi kararlastirdiysaniz, o lisenin sitesinden daha net bilgiler alabiliriz. Cunku public liseler ile private liseler olaylara farkli yaklasacaklardir.

Bu yasal dokuman surecinde bol sanslar, egitim ve ogretim hayatinizda da bol basarilar dilerim!

• @crazycells Tekrardan merhabalar benim gideceğim eyalet değişti (Georgia-Atlanta) Ailemin maddi durumu pek iyi olmadığı için haftalık 20 saat bir yerde part time çalışmayı düşünüyorum lakin birkaç yere baktım aldığımız pay check lerden biraz fazla vergi kesiliyormuş ben öğrenci olduğumdan dolayı bu vergileri verme zorunluluğum var mı ya da bir indirimi var mı bir de sağlık sigortası için sizce ne kadar ödeme yaparım(aylık) teşekkürler

@crazycells Tekrardan merhabalar benim gideceğim eyalet değişti (Georgia-Atlanta) Ailemin maddi durumu pek iyi olmadığı için haftalık 20 saat bir yerde part time çalışmayı düşünüyorum lakin birkaç yere baktım aldığımız pay check lerden biraz fazla vergi kesiliyormuş ben öğrenci olduğumdan dolayı bu vergileri verme zorunluluğum var mı ya da bir indirimi var mı bir de sağlık sigortası için sizce ne kadar ödeme yaparım(aylık) teşekkürler

Merhabalar,

Georgia ile ilgili bilgileri arastirip aktaracagim daha sonra.

Maalesef 18 yasindan kucuk olsaniz da, calisarak para kazandiginizda vergi oduyorsunuz. ~10.000 dolar civarinda bir yillik siniri var, bu siniri gecince vergi odemeniz gerekiyor, bundan dusuk olunca vergi odemiyorsunuz ama cok buyuk ihtimal part time calissaniz da bu miktari gecersiniz. Vergi oranlari calisarak kazanilan gelir icin yasa gore degismiyor, kazandiginiz miktara gore degisiyor, federal vergi orani %10'dan basliyor ve kazandiginiz miktara gore yukari cikiyor... su siteyi inceleyip oranlar hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz:
    https://taxfoundation.org/2017-tax-brackets/

Bu arada bilgi olarak ekleyeyim, calisarak kazanma disinda borsa, gayrimenkul vs. gibi yatirimlarla kazanilan paralarin oranlari cocuklar icin degisebiliyormus. Buna Kiddie Tax diyorlarmis, onunla ilgili bilgi de surada:
    https://www.irs.gov/taxtopics/tc553

Saglik sistemi ile ilgili su bolumu incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/84/sağlık-sistemi

• @emir-erdönmez
    Atlanta cok pis bir yer, orada gitmeyi dusundugunuz okulu ve mahallesini arastirin, amerika olsun da neresi olursa olsun diye dusunmeyin, amerikanin iyisi cok iyi ama kotusu de cok psikopat. Suc orani yuksek bir yerse, en azindan bunun bilincinde olun ki kendinizi koruyabilin. Atlanta'da arabayla kaybolduk, oyle yerlere gittik ki ben yetiskin halimle tedirgin oldum.

• Bu ileti silindi!

• @hakisalapaki Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı) içinde söyledi:

peki arkadaşlar GC olupta yeni üniversiteye başvuracak biri için maliyetler ne olur?devlet indirimi nasıl oluyor?tabiki bölgeye ve okullara göre maliyetler farklı olacaktır.
    mesela bazı okulların fiyatları bu şekilde yazılmış ama burslu fiyatlarmı bilmiyorum.
    in state out of state
    cornell ünv 35.400 usd 52.800 usd
    ohio state ünv 10.000 usd 28.200 usd
    san diego state 6.900 usd 18.136 usd

Yanlis konudasiniz, bu konunun basligi "Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı)"

• pardon...

• @emir-erdönmez Bende ABD doğumluyum ve 16 yaşındayım 12.sınıfı ABD de okumak istiyorum iletişime geçme şansımız var mı Emir ?

• Emir Bey ABD ye yerleştinizmi size ulaşma şansım varmı ?

• 16 Yaşındayım ABD Doğumluyum 12.sınıfı ABD de okumayı düşünüyorum geç mi kaldım ?

• @murat-can-soylu Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı) içinde söyledi:

Emir Bey ABD ye yerleştinizmi size ulaşma şansım varmı ?

Isterseniz sorularinizi acik bir sekilde sorun Murat Bey, forumun en onemli amaci kisilerin deneyim ve bilgilerinden herkesin yararlanmasi.

• ........

• Merhaba şöyle bir sorum olucaktı eşimden ayrıyız ben türkiyede o amerikada onun vatandaşlık işlemleri bitmek üzere sanırım 21 yaşından küçük bir erkek çocuğum var ona vatandaşlık olabilirmi ve sonrasın da çocuğum üzerinden ben alabilirmiyim. Teşekkürler

• @endgap Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı) içinde söyledi:

Merhaba şöyle bir sorum olucaktı eşimden ayrıyız ben türkiyede o amerikada onun vatandaşlık işlemleri bitmek üzere sanırım 21 yaşından küçük bir erkek çocuğum var ona vatandaşlık olabilirmi ve sonrasın da çocuğum üzerinden ben alabilirmiyim. Teşekkürler

Anladigim kadariyla siz tamamen gocmenlik uzerine soru soruyorsunuz, o durumda su konuyu kullanmaniz daha dogru olur:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

• Bu ileti silindi!

• @xpowerglide Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı) içinde söyledi:

Merhaba, greencard çıkan bir kardeşim var bu sene liseye geçecek ve abd’de okuması konusunda kararsız durumdayız.Türkiye’de mi yoksa abd’de okuması mı mantıklı?
    Ve greencard eline geçmeden orda okuyabilir mi?

Bu konunun basligi "Amerikan Vatandaşı Çocuğun ABD'de Eğitimi (Anne-Baba Türk Vatandaşı)"dir. Bu konuyla ilgili olmayan sorularinizi bu baslikta sormamalisiniz.

• Merhabalar iyi günler yazılarınızı bir kısmına bakma fırsatım oldu süper bir forum çok yararlı bilgiler var sanırım sorunumun yanıtını sizden alabilirim 39 yasındayım türkiyeden emekliyim (4000 tl maaş) kızım 13 yasında 7 sınıfa gidiyor abd lise eğitimi almasını istiyorum yani 1.5 senmiz var eşimin abisi north caralinada yasıyor ve abdde 18 yıldır vatandaş şimdiden kendimize bir yol çizmek istiyoruz sizce orda Lise eğitimine başlaması için en mantıklı yol nedir eşimin abisi legal guardian olmak istiyor izlememiz gereken yol nedir ayrıca Bizimde abd kalmak için yapmamız gereken green card mı olmalı?ailece hepimizin 10 yıllık turistlik vizesi var şimdiden ilginize teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• Çocuğu K12 okutmak için ABD'ye taşınmak ve Tavsiye edilen şehirler

K-12 ve Lise Eğitimi
    9
    0 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    Nevin HacibeyogluN
    @mesutka45 Amerika'da ilkokulla hakkında bilgi edinmek icin faydalanabileceginiz bilgi kaynaklarını anlattigim bir YouTube videom var. İşinize yarayacagini düşünüyorum. https://youtu.be/rwNAL9HTKmc
  • P-EBT (Pandemi Nedeniye Okul Çağındaki Çocuklara Verilen Gıda Yardımı)

K-12 ve Lise Eğitimi
    10
    5 Oy
    10 İleti
    706 Bakış
    knnrnK
    Bu sabah HISD'den gelen mesajda neden tüm çocuklara P-EBT verildiği açıklanıyor. Diğer bölgelerde sadece ücretsiz yemek alan çocuklar alabilirken HISD herkese ücretsiz yemek verdiği için herkes buna uygun olmuş oluyor. Metinde kalın harflerle yazılmış olan kısma bakabilirsiniz. Bu arada 285 dolarlık ödemenin aylık olduğuna dair söylentiler vardı, yine bu mesajda "one-time benefit" diye belirtilmiş. Spoiler Dear Parents: As you know, the Pandemic Electronic Benefit Transfer (P-EBT) is a one-time benefit for families who lost access to free or reduced-price meals due to school closures. The deadline to complete the application for the P-EBT benefit has been extended once again. HISD families now have until August 21 to complete the application online at yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT. I urge HISD families to apply for the P-EBT benefit if they have not done so already. The $1 billion benefit program was approved by the United States Department of Agriculture to help eligible families buy food during the COVID-19 pandemic. The one-time benefit of up to $285 will be issued on an EBT card, which can be used as a debit card to assist families in buying food from any retailer that accepts the Texas Lone Star Card. Eligible families include those with children up to 21 years old who were certified for free or reduced-price meals at a Texas school during the 2019-2020 school year, as well as those with children at schools that offer meals at no charge through the Community Eligibility Provision. Because HISD provides free meals to all students through the Community Eligibility Provision, all HISD students are eligible to receive P-EBT benefits. Foster youth, migrant youth, homeless youth, runaway youth, and Head Start participants are also eligible for P-EBT. Families who received SNAP benefits for March 2020 and have children 5-18 years old as of May 17, 2020, do not need to apply for those children. These families received P-EBT benefits on their current Lone Star Card in May. All other eligible families must apply online at yourtexasbenefits.com/Learn/PEBT. This includes families who received SNAP benefits for March 2020 and have children under 5 and between 19 and 21. Families will have one year from the date the benefits were issued to use the P-EBT food benefits, which are non-transferable. For more information, please visit hhs.texas.gov/PEBT. If you need help filling out the P-EBT application, please contact 833-613-6220.. Sincerely,
  • Çocuklarımızı Amerika'da bir yıl okutmak için izleyeceğimiz yol...

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi okul egitim
    12
    0 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Eger ABD'de siz vize sahibi olarak bulunuyorsaniz ve cocugunuz da sizinle beraber ABD'ye gelmisse, bu durumda cocugunuzun ABD'deki ucretsiz bir devlet okuluna (ilkokul, ortaokul veya lise) gitmesi mumkundur. Asagidaki tablo hangi vize sahibinin cocuklarinin ABD'de okuyabilecegini gostermektedir: Vize türü ve açıklaması Vize sahibinin çocuğu için K-12 Eğitimi (ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi) Vize sahibinin evlenmemiş çocukları için lise sonrası eğitim (yüksekokul ve üniversite) (A) Diplomat vizesi ✅ ✅ (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ ❌ (1) ❌ (C) ABD’den Transit Geçiş Vizesi - - (D) Mürettebat Vizesi - - (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri ✅ ✅ (F) Akademik Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (2) (G) Uluslararası Organizasyon Temsilci Vizesi ✅ ✅ (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B) ✅ ✅ ( I ) Basın Mensubu ve Gazeteciler Vizesi - - ( J ) Değişim Programı Vizeleri ✅ ✅ (K) Nişanlılık Vizesi ✅ ✅ (L) Şirket İçi Transfer Vizesi ✅ ✅ (M) Mesleki Öğrenci Vizesi ✅ ✅ (3) (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi ✅ ✅ (P) Uluslararası Üne Sahip Sporcular, Sanatçılar ve Gösteri Grupları Vizesi ✅ ✅ (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi ✅ ✅ (R) Din Görevlisi Vizesi ✅ ✅ NATO Vizesi ✅ ✅ (S) Tanık Vizesi ✅ ✅ (4) (T) İnsan Kaçakçılığı Mağduru Vizesi ✅ ✅ (TN) NAFTA Vizesi ✅ ✅ (U) Suç Faaliyeti Mağduru Vizesi ✅ ✅ (V) Vizeleri (artık alınamıyor) ✅ ✅ Aciklamalar: *(1): B2 vizesiyle giris yapmis cocugunuz, bazi durumlarda (eger turistik amac disinda bir gorev icin ABD'ye B1/B2 vizesiyle giris yapmissaniz) okullara kayit yaptirabilir. Ama cocugunuzun vizesi okula devam etmesi icin uzatilamaz, anne veya babanin ABD'deki gorevi bittigi zaman cocuk da onlarla beraber ABD disina cikmalidir. *(2): F2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin F1/M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir. *(3): M2 vizesine sahip cocugunuz tam zamanli olmadikca bir universiteye veya yuksekokula gidebilir. Fakat tam zamanli ogrenci olabilmek icin M1 veya J1 statusune gecis yapmalidir. *(4): Hem evli, hem bekar cocuklar universiteye katilabilir. Ayrica bir yas kisitlamasi da yoktur. Bu konuda ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler
  • ABD'de kullanmak için öğrenci transkripti

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    Kürşat TürkayK
    yok istemiyor da ne biliyim .?... iki kişiden biri "eksik evrak" dan bahsediyor ama ne oldukları hakkında bilgi vermeyince düşünüyorsun ne eksikti acaba diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k