Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells 31 ekim itibariyle J1 grace sürem sona ermişti. Okulla ders anlamında bağlantımı kestim ve I-20 hala initial konumda duruyor DSO düzenli olarak güncelliyor başlangıç tarihini. Vizem onaylanana kadar beklemedeyim anlık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrblack, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells 31 ekim itibariyle J1 grace sürem sona ermişti. Okulla ders anlamında bağlantımı kestim ve I-20 hala initial konumda duruyor DSO düzenli olarak güncelliyor başlangıç tarihini. Vizem onaylanana kadar beklemedeyim anlık.

    Bu durumda artik siz J1 statusune sahip degilsiniz sayin @mrblack , bence size bilgi veren kisi hala J1 statunuzun devam ettigini dusunerek boyle bir cumle soylemis...

    O nedenle degisim sureci tamamlanmadan okula baslamanizi tavsiye etmem, zaten dediginiz gibi basvuru onaylanana kadar I-20 belgesi surekli guncellenmeye devam edecektir.

    Dilerseniz emin olmak adina sorunuzu Muslu Hukuk Burosu'na da surada sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • @crazycells teşekkür ederim cevabınız için. Size bir sorum olacak. Cos hala devam etmekte ve Eylül ayında süresi bittiği için pasaport degistirmek istiyorum. Bu degisim halinde USCIS’e nasil ve nereden bir bildirim yapabilirim?


  • Merhabalar bende bu yıl kısmet olursa work and travel ile Amerika’ya gidiyorum. Üniversitede 4. sınıf öğrencisiyim. J-1 vizemi F-1 vizesine çevirmek istiyorum. Bunun için Amerika’da yükseklisans yapma düşüncesindeyim. Bunu nasıl yapabilirim? Gittikten kaç ay sonrasında buna başvurayım ve aynı yolu mu izleyeyim? Detaylı şekilde anlatabilir misiniz bana da


  • @vermaynen merhaba durumunuzu merak ettim. Tekrar giriş yapabildiniz mi usa ye?


  • @seda09 merhaba durumunuzu merak ettim. Tekrar giriş yapabildiniz mi usa ye?


  • @mistikky merhaba durumunuzu merak ettim tekrar usa ye giriş yapabildiniz mi?


  • @crazycells merhaba bu kadar faydalıbir forumda bulunmak çok güzel emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. 2016 nisan da 3 yaşında oğlumla turist vizemizle usa ye giriş yaptık. Eşim o sırada eğitim amaçlı usa de bulunuyordu. 5 ay sonra oğlumla statülerimizi eşim üzerinden f2 ye dönüştürdük. Sorunsuz kabul oldu. Eşimin Master eğitimi bitince OpT sürecine dahil olduk ve covid başladı. 4 yıl usa de kalmış olduk. Bu sürede 2. Oğlum oldu ve usa vatandaşı. Ve biz opt süremiz dolmadan 2020 temmuzda ülkeyi terk etmek zorunda kaldık. Yasa dışı kalış süremiz olmadı. Eylül 2020 idi OPT bitiş süresi. İnşallah agustos da 2 oğlumla tekrar turist amaçlı giriş yapmak istiyorum. Statümüzü değiştirmiş olmamız girişte problem yaratır mı? Boston da yaşamıştık. Farklı bir eyaletten giriş yapmayı düşünüyoruz. Turist Vizemiz 2025 eylül e kadar geçerli. Fikirleriniz benim için değerli🙏🏻


  • B1/B2 Turistik vizeyle Amerika’ya giris yaptim. 6 ay kaldiktan sonra, I-539’ formu doldurarak, Extention talebinde bulundum. Biyometrik talebini yerine getirdim. Kendimin sağlık sebebiyle Turkiye’ye acil dönmem gerekiyor. Extention surecini tamamlayamayacağım, fakat pasaportumda bulunan cikis suresini de gectim.
    Amerika’dan, 10yillik vizemi tehlikeye atmadan nasıl çıkış yapabilirim. Bunun icin bir form mu var? Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrblack, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells teşekkür ederim cevabınız için. Size bir sorum olacak. Cos hala devam etmekte ve Eylül ayında süresi bittiği için pasaport degistirmek istiyorum. Bu degisim halinde USCIS’e nasil ve nereden bir bildirim yapabilirim?

    Sayin @mrblack , pasaportunuza vize veya damga almayacaginiz icin boyle bir guncelleme yapmaniz gerektigini sanmiyorum. Ama eski pasaportu da kesinlikle kaybetmeyin ve ustunde vize olan sayfalarina zarar verdirtmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @perimeyl, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Merhabalar bende bu yıl kısmet olursa work and travel ile Amerika’ya gidiyorum. Üniversitede 4. sınıf öğrencisiyim. J-1 vizemi F-1 vizesine çevirmek istiyorum. Bunun için Amerika’da yükseklisans yapma düşüncesindeyim. Bunu nasıl yapabilirim? Gittikten kaç ay sonrasında buna başvurayım ve aynı yolu mu izleyeyim? Detaylı şekilde anlatabilir misiniz bana da

    Genelde yuksek lisansa bir basvuru sureci oluyor ve bu tarihler okullar tarafindan belirleniyor. Eger yuksek lisans icin kabul alirsaniz, okulun size F-1 vizesi icin I-20 belgesi hazirlamasi gerekiyor.

    Eger siz ABD'deyken bu belge hazir olursa, ABD'den cikmadan J'den F'ye gecis yapabilirsiniz.

    J vizenizde iki yil kurali var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells merhaba bu kadar faydalıbir forumda bulunmak çok güzel emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. 2016 nisan da 3 yaşında oğlumla turist vizemizle usa ye giriş yaptık. Eşim o sırada eğitim amaçlı usa de bulunuyordu. 5 ay sonra oğlumla statülerimizi eşim üzerinden f2 ye dönüştürdük. Sorunsuz kabul oldu. Eşimin Master eğitimi bitince OpT sürecine dahil olduk ve covid başladı. 4 yıl usa de kalmış olduk. Bu sürede 2. Oğlum oldu ve usa vatandaşı. Ve biz opt süremiz dolmadan 2020 temmuzda ülkeyi terk etmek zorunda kaldık. Yasa dışı kalış süremiz olmadı. Eylül 2020 idi OPT bitiş süresi. İnşallah agustos da 2 oğlumla tekrar turist amaçlı giriş yapmak istiyorum. Statümüzü değiştirmiş olmamız girişte problem yaratır mı? Boston da yaşamıştık. Farklı bir eyaletten giriş yapmayı düşünüyoruz. Turist Vizemiz 2025 eylül e kadar geçerli. Fikirleriniz benim için değerli🙏🏻

    Hayir, bu dediginiz nedenle turist vizenize zarar gelmez; hala bu vizenizi turistik amacla kullanabilirsiniz.

    Eger kapidaki gorevliyi gecici amacla ABD'ye geldiginize ikna edebilirseniz, bu durumda girisinize izin verir. Ama bir onceki girisinizde COS ile uzun sure kaldiginiz icin, ABD'den cikip cikmayacaginizi sorgulayabilir ve size terletici sorular sorabilir. Eger ABD'den geri donus biletiniz ve net bir tatil planiniz olursa CBP gorevlisini ikna edebilirsiniz diye dusunuyorum. Bol sanslar dilerim 🙂

    Iyi haberlerinizi bekliyor olacagiz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smiley34, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    B1/B2 Turistik vizeyle Amerika’ya giris yaptim. 6 ay kaldiktan sonra, I-539’ formu doldurarak, Extention talebinde bulundum. Biyometrik talebini yerine getirdim. Kendimin sağlık sebebiyle Turkiye’ye acil dönmem gerekiyor. Extention surecini tamamlayamayacağım, fakat pasaportumda bulunan cikis suresini de gectim.
    Amerika’dan, 10yillik vizemi tehlikeye atmadan nasıl çıkış yapabilirim. Bunun icin bir form mu var? Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.

    6 ay sonra derken, 6 ay bitmeden demek istediniz, degil mi?

    Ne kadar daha uzun kalacaginizi soylemistiniz? Su an ne kadar sure kaldiniz?

    I-539 sureci sonuclanmadan ABD'den cikabilirsiniz, bir sorun olmaz. I-94 sureniz bitmis olsa da, I-539 formunu zamaninda gonderdiginiz icin bir problem yasamazsiniz.


  • @crazycells Merhabalar tekrardan. Su anda cok acil bir bilgiye ihtiyacim var. Ben F1 ogrencisiyim ve economic hardship basvurusunda bulundum sonra benden ek belge istediler. Simdi OPT surecimde yaklasiyorken ben bu basvurusmu geri cekebilir miyim? Cevap evetse, bunu nasil yapabilirim?


  • Bugun itibariyle J1 to F1 change of status onaylandi. Ozet gecmek gerekirse:
    Case Texas Service Centerda idi.
    12 Ekim 2021'de basvuruyu online sekilde USCIS web sitesinden yaptim.
    16 Ekim 2021'de biometric randevusu geldi.
    8 Kasim'da parmak izi verdim. Verdigim parmak izi sisteme his dusmedi. Ilk basta bunun icin biraz endiselenmistim ama arastirinca genel olarak yasanan bir durum oldugunu ogrendim
    9 Agustos 2022, bugun, case onay bilgisi tarafima iletildi.

    Cok karmasik gibi duran ama aslinda baya basit bir islemdi benim icin. Avukata para verilmelik bir islem degil eger ingilizce probleminiz yoksa. Case onayini geciktirmek isteyenlere onerim ilk basvuruda bir iki belge eksik gondermeleri olur. Ben asiri belge iceren saglam bir basvuru yaptigim icin direk onay geldi. RFE(extra belge talebi) gelse extradan 3 ay daha vaktim olacakti statum onaylanana kadar. Herkese bol sans!


  • @mrblack Yani demek istediğiniz eksik belge yollayıp süreci ekstra uzatmak yanlış anlamadıysam. Peki COS başvurusu yapıldığında ülkede kalış süremiz bitmeye yakın ise bu süre donduruluyor ve statünün sonucunun gelmesi mi bekleniyor? herhangi bir şekilde kaçağa düşülmüyor değil mi?
    Yeni statunuz hayırlı olsun


  • Şuan J1 ile ABD'deyim vizem 15 Eylülde bitiyor. İkinci işimdeki bir manager bana karı koca kendilerine ait işletmeleriyle onlar için çalışmam şartıyla sponsor olmayı kabul ettiler.

    Böyle bir şey için izlemem gereken süreç, başvurmam gereken vize türü nedir?

    Böyle bir süreç ne kadar sürer ve bu süre zarfında abdde yasal olarak kalabiliyor muyum? Ve çalışabiliyor muyum?


  • Eb3 vize türüne başvuru yapabilirsin ancak pozisyonun çok önemli açıkçası. Sistemin nasıl yürüdüğünü araştırabilirsin. Yoğun olmasam uzun yazardım ancak araştırıp bir avukata danışman iyi olabilir. Çünkü pozisyon bir Amerikalının iş ilanı açılınca başvurup ve rahatça doldurabileceği bir pozisyonsa olumlu bir sonuç çıkma olasılığı düşük. Başvurursan ücret ortalama 12-15k tutar. Süreç boyunca yasal olmak zorundasın bu da demek oluyor ki J1 vizesinden F1’a geçmen gerekecek. 2 yıl sürdü benim arkadaşımın okula gitmeye devam etti ve avukat parasını da verdi. Normalde şirketlerin vermesi gerekiyor tüm ücretleri bildiğim kadarıyla ama onun şirket vermek istemeyince kendisi verdi.

    @Sharian, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Şuan J1 ile ABD'deyim vizem 15 Eylülde bitiyor. İkinci işimdeki bir manager bana karı koca kendilerine ait işletmeleriyle onlar için çalışmam şartıyla sponsor olmayı kabul ettiler.

    Böyle bir şey için izlemem gereken süreç, başvurmam gereken vize türü nedir?

    Böyle bir süreç ne kadar sürer ve bu süre zarfında abdde yasal olarak kalabiliyor muyum? Ve çalışabiliyor muyum?


  • @mrblack, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Eb3 vize türüne başvuru yapabilirsin ancak pozisyonun çok önemli açıkçası. Sistemin nasıl yürüdüğünü araştırabilirsin. Yoğun olmasam uzun yazardım ancak araştırıp bir avukata danışman iyi olabilir. Çünkü pozisyon bir Amerikalının iş ilanı açılınca başvurup ve rahatça doldurabileceği bir pozisyonsa olumlu bir sonuç çıkma olasılığı düşük. Başvurursan ücret ortalama 12-15k tutar. Süreç boyunca yasal olmak zorundasın bu da demek oluyor ki J1 vizesinden F1’a geçmen gerekecek. 2 yıl sürdü benim arkadaşımın okula gitmeye devam etti ve avukat parasını da verdi. Normalde şirketlerin vermesi gerekiyor tüm ücretleri bildiğim kadarıyla ama onun şirket vermek istemeyince kendisi verdi.

    @Sharian, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Şuan J1 ile ABD'deyim vizem 15 Eylülde bitiyor. İkinci işimdeki bir manager bana karı koca kendilerine ait işletmeleriyle onlar için çalışmam şartıyla sponsor olmayı kabul ettiler.

    Böyle bir şey için izlemem gereken süreç, başvurmam gereken vize türü nedir?

    Böyle bir süreç ne kadar sürer ve bu süre zarfında abdde yasal olarak kalabiliyor muyum? Ve çalışabiliyor muyum?

    Merhaba,
    Arkadaşınız F1 den mi eb3 geçiş yaptı ?
    Hangi şirket üzerinden işyerine sponsorluk başvurusu yaptı?
    Son olarak vasıflı / vasıfsız hangi alandan ve hangi pozisyonda başvuru gerçekleştirdi acaba?


  • Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar.
    Umarım sorumu cevaplayacak birisi çıkar.
    B1/B2 vizemi 6 aylık kalış sürem bitmeden 1.5 ay önce i-539 doldurarak uzatmaya başvurdum ( 6 Aylık )
    Haziran 6'ya kadar süre istedim ve Mayıs 22'de çıktım.
    Yaklaşık 8 ay oldu hala bir cevap alamadım. Parmak izinin sisteme girişi Mayıs 17'yi buldu. (Normalde Aralıkta vermiştim)

    Benim sorunum şu, SSN'mi kullanarak 2 hafta uber yaptım, küçük bir rakam kazandım. Vergi belgeleri bile hazırlanmadı.

    Bu USCIS tarafından belirlenebilir mi? IRS bilgileri paylaşmıyor diye biliyorum, avukat da aynı şeyi söylemişti. Ve bu vize uzatma sürecimi etkiler mi? Buna benzer bir şey yaşayan birini biliyor musunuz?
    Teşekkürler şimdiden

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

39
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum