Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.1k 296

• CDC Dog Import ile gerçekleşebiliyor aslında ben buna dair tecrübesi olanları merak etmiştim.

• @m339 Merhaba. Bizde kopegimizi goturmek istiyoruz. Bunun icin CDC nin sitesinden Dog Import Permit e basvuru yapıp form doldurduk. Tahmini donus suresi 30 is gunu veya 6 hafta diyor. 4 hafta oldu bir donus alamadık. Arada mail atıp durum sormama ragmen hazir mailler ile donus yapiliyor.
    Ozetle, Amerikaya oturum izni ile gidecek olanlara izin verilebiliyormus. Ornegin, greencard, ogrenci veya calisma vizesi olanlar icin. Bir gelisme olursa veya sureci tamamlayabilirsek burada detayli paylasacagim.

https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/apply-dog-import-permit.html
    Basvuruyu buradan yaptık

• ⭐⭐⭐⭐⭐

yapılan en güncel bilgilendirme videosu

https://www.youtube.com/watch?v=Vcj0S7sqRe4

• Arkadaşlar burada CDC Dog Import Permit (Amerika'ya köpek götürme izni) e başvuru sürecimizden bahsedeceğim.
    Bildiğiniz üzere Amerika, 14 Temmuz 2021 de kuduz riski taşıyan yüksek riskli olarak belirlediği 100 küsür ülkeden köpek
    girişini yasakladı. Daha sonra bu yasaklı ülkelerden belli şartları sağlayanlara izin verilebileceğini açıkladı. Özellikle
    greencardı olan ve Amerika'ya taşınacak, çalışma veya öğrenci vizesi ile gidip bir süre yerleşecekler olanlar için
    Basvuru için: https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/apply-dog-import-permit.html
    linkinden 'Who Can Apply-Apply Here If Eligible' başlığı altında 'US citizens or lawful US residents relocating to
    the United States, such as employment or education, with their personel pets' seçeneğine tıklayıp oradan başvuru formu
    doldurup izin süreçlerini başlatabilirler.
    Başvuru için gerekli olanlar,

• Evcil hayvan sizin evcil hayvanınız olması gerekiyor. Yani evlat edinme, yeniden satış veya hakkının devri gibi durumlarda
      izin verilmiyor.
    • Köpeğinizin en az 6 aylık olması gerekiyor.
      Daha sonra kesinlikle eksiksiz tamamlamanız gereken evraklar
      1 Başvuru uygunluk kanıtınız (okula kabul mektubu, iş teklifi mektubu veya Amerika1ya yerleşme belgesi/oturum izni)
      2 Pasaport veya oturum izni kartı
      3 Köpeğinizin dişlerinin ön ve yandan çekilmiş 2 adet fotoğrafı (en az 6 aylık olduğunu kanıtlamak için) (örnek mevcut sitede)
      4 ABD dışında yapılmış güncel ve eski kuduz aşısı sertifikaları
      5 Mikroçipinin kanıtı için aşı sertifikası, mikroçip başvuru kartı veya diğer veteriner kayıtları
      Not: Türkiye'de aşı sertifikası diye bir sertifika olmadığı için veterinerimize ABD den aldığımız bir referans ile hazırlattık.
      6 Onaylı bir labaratuardan alınmış kuduz seroloji testi (kuduz titrasyonu)
      Not: Türkiye'de ABD onaylı tek 1 adet labaratuar bulunmaktadır ve titrasyon oradan alınmalıdır.

Biz köpeğimiz için yukarıdaki gereklilikleri tamamladıktan sonra belirttiğim adres ve başlık altından başvuru formumuzu doldurduk.
    Doldurduğumuz forumda köpek sahibinin bilgileri, gideceği adres, tahmini uçuş tarihi, ve köpeğimizin bilgileri vs kısımlarını
    tamamladıktan sonra yukarıda sıraladığım evrakları pdf olarak farklı başlıklar altında yükledik.
    Dosya yükleyebileceğiniz 5 ayrı başlık var ve her başlık altına 2 adet dosya yüklenebiliyor.

1. kısım greencard talihlisi olduğumuz için ABD'ye taşınacağımızı açıklayan bir yazı hazırlayıp yükledim.
    2. kısım aşı sertifikası (veterinere hazırlattığımız imzalı kaşeli) ve pasaportundaki kuduz aşılarının olduğu sayfanın scani
    3. kısım onaylı labaratuardan alınmış kuduz titrasyonu (seroloji testi)
    4. kısım köpeğin dişlerinin ön ve yandan çekilmiş 2 adet fotoğrafı
    5. kısım köpeğin yasal sahibinin pasaport ve vize sayfaları
      Hepsini tamamladıktan sonra formu isim soyisim yazarak gönderdik.
      Bu süreç 30 iş günü veya 6 hafta sürecek.
      Biz ilk başvurumuzda Türkiye'de aşı sertifikası olmadığı için köpeğimizin aşı ve bilgilerinin bulunduğu pasaport sayfasını yüklemiştik
      fakat 4 hafta sonra geri dönüş aldık ve başrumuzun eksik evraklardan dolayı tamamlanamadığını öğrendik. Gelen mailde eksikler belirtilmiş
      ve bizden yeniden bütün eksikleri tamamlayıp başvurmamız istenmişti. Bu eksikleri tamamlayıp yeniden başvuru yaptık ve beklemeye başladık.

Aramızda köpeğini Amerika'ya götürmeyi düşünenler varsa en az 2-3 ay önce bu işlemlere başlamasını öneririm. Çünkü CDC nin geri dönüşü
    en az bir kaç hafta sürecek ve eksik gördüğü her hangi bir bilgi için bile yeniden başa dönmenizi isteyecektir. Ayrıca CDC nin onayı olmadan
    uçak bileti alamıyorsunuz yani köpeğiniz için rezervasyon oluşturamıyorsunuz.
    Biz Haziran sonu gitmeyi planlıyoruz ve Mart ortasında bu işlmelere başladık. Tabi ilk başvuru tamamlanamadı tekrar beklemeye geçtik ama
    bir gelişme olursa buradan yine paylaşacağım.

• @BurakKuloglu detaylı anlatımınız için teşekkürler, bu süreci tamamlayan umarım ilk kişi olacaksınız.
    sonrasında yapacak kişiler için de oldukça faydalı olacak tecrübeleriniz.

umuyorum ki CDC'den en erken şekilde olumlu cevap alırsınız.
    güzel haberlerinizi bekliyoruz.

• @gucarslan çok teşekkür ederim. Umarım olumlu sonuçlanır. Umarım bu yasağı kaldırırlar da kimse uğraşmak zorunda kalmaz.
    Gelişme veya bir değişiklik olursa paylaşacağım.

• Merhaba Temmuz 23 de uçuşumuz var Türkiye’den Amerika’ya greencard sahibiyim. Köpeğimi götürmek istiyorum. Yasak 14 temmuzda kesin kalkar mi yoksa her ihtimale karşı başvuru yapmalı mıyım ?

• @Meltem-Koç yasak ilk çıkarken 1 yıl süreceği bilgisi verilmişti.
    uzatıp uzatılmayacağı konusunda bi' şey söylemek çok mümkün değil ama umudumuz kalkması yönünde.

karar sizin, sonuçta izin alması da neredeyse 2-3 aylık bir süreç.

• @BurakKuloglu merhabalar özel değilse eksik evrak neydi? sanki her şeyi detaylıca hazırlayıp göndermişsiniz. bahsettiklerinizden farklı bir belge mi istediler?

• Merhaba arkadaşlar,
    Amerika Miami havalimanından bugün kedim ile problemsiz dönüşümüzü sağladık çok şükür. Bu süreci yaşamadan önce ben çok zorlandım, internette konu ile alakalı çok fazla yanlış bilgi mevcut, bu yüzden yaşadığım tecrübeyi sizlerle de paylaşmak istedim.
    Öncelikle Türkiyeden Tarım Bakanlığı ile mailleştik;
    1)kuduz titrasyon testi (testin fiyatı Amerikada 300-400$ civarı)
    2) international health certificate
    3) kedinin aşı karnesi
    4)kuduz, iç parazit, dış parazit aşıları
    5)kedinin chipli olması gerektiğini mailde belirttiler
    Kedimin tüm aşıları tamdı ve veterinerden bir sağlık formu aldım ( onu da doğru düzgün yapamadılar)
    Bugün THY kontuarına gittiğimizde kedinin sadece chip ve aşı karnesine baktılar 100$ ödediğimiz sağlık sertifikasını hiç kimse sormadı bile ayrıca Amerikadan çıkış yaparken de kimse birşey sormadı aynı şekilde Türkiyeye geldiğimizde de kimse birşey sormadı. Sonuç olarak istenilen belgelerin benim tecrübeme göre hepsi hurafe çıktı tabiki ben Miamiden uçtum her eyaletin farklı kuralları var. Biz çok rahat bir şekilde sadece kedinin pasaportu ile dönüş yapabildik. Bu süreçten geçecek arkadaşlarla tecrübemi paylaşmak istedim. Herkese iyi günler dilerim.

• Merhabalar, kedim ile amerikaya seyehat edeceğim. Tüm belgelerimiz tamamlandı fakat kabin için 8.2kg ağırlında gelmektedir. 200gr için sorun yaşatırlar mı? Kilo ile ilgili daha önce deneyim yaşayan oldu mu? Teşekkürler

• @NidaH 200gr için sorun yapacaklarını hiç zannetmiyorum.
    THY bu tür konularda sorun yaşatmıyor genelde.

• @moira merhaba. Kuduz aşı sertifikası ve üzerinde bulunması gereken bilgiler. Köpek sahibinşn adı ve adresi, köpeğin bilgileri (ırk,cisiyet, renk vb) ve hazırlayan veterinerin bilgileri ve kase imzası. Bu kuduz aşı sertifikası bizim ülkemizde bulunmuyor ama veterinerinize hazırlatabilirsiniz.

• @BurakKuloglu Istenilen kuduz aşı sertifikası için internetten 'NASPHV FORM 51' isimli şablonu veterinerimize doldurtup yükledim. İsmini unutmuştum forumdan arkadaşımız fatihsarikahya hatırlattı sağolsun.

• EzgiLeraE EzgiLera bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar
    Daha önce amerikaya kuş götüren var mı acaba?
    Sultan papağanım var ve şuan amerikadayım kışın gelmek zorunda olduğum için kuşumu yazın götürmek adına bir arkadaşıma bıraktım. Prosedürler inanılmaz karışık ve zor en son tarım bakanlığına gidip ağladım çünkü istanbuldan konuştuğum kişi kuşun merdiven altı üretim olduğunu ve onu beslememinde suç olduğunu söyledi. Ben normal evde üretilen bir kuşu sahiplendim ee sokaktan alıp kedi besleyip aşısı yapılınca sorun olmuyor ama ben kuşumu götürmek isteyince bin türlü sorunla karşılaştım. Yol yordam bilen lütfen yardım etsin yavrumdan 4 aydır uzaktayım her gün bu konuyu düşünmekten artık yoruldum firmalarla görüştüm onlar belgeyi düzenlemiyor belgeyi biz düzenleyeceğiz belgede de şöyle bi sorun var buranın istediği belgede aşı yeri var trde yok ben buradaki belgeyi trye götürdüğümde biz onu imzalamayız bizim verdiğimiz bu belge diye elime bir belge tutuşturdular abdde haklı olarak kendi belgesini istiyor resmen arafta kaldım ne yapacağımı bilmiyorum.Daha önce muhabbet kuşu gelmiş ve kesinlikle getirilmesi yasak olan jako papağanı gelmiş sahibinin tanıkdıkları sayesinde demek ki olabiliyor ama bana geldi mi o yok bu yok konuşabileceğim her yerle konuştum bir çıkar yol göstermiyorlar ben sırf kuşumu alabilmek için trye gidip biriktirdiğim tüm paramı harcayacağım eğer giderde götüremezsem ne anlamı var o yüzden sizden yardım bekliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gzmo merhaba, ilgili sorunuz için CDC ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
    en doğru ve sağlıklı cevabı onlardan alabilirsiniz.

bu mailden iletişme geçebilirsiniz: [email protected]

https://www.cdc.gov/importation/traveling-with-pets.html

• Tekrardan merhaba arkadaşlar. Nihayet CDC den köpeğimiz için onayımızı (CDC Animal Import Permit) aldık.
    Gelen mailde özetle
    CDC nin şartlı izin verdiği, bir son kullanma tarihi olduğu ve uzatılmayacağını, mailin çıktısının girişte gümrük yetkililerine ibrazının yapılması gerektiğini, 18 onaylı havalimanından bir tanesinden giriş yapması gerektiği, hayvanın sağlıklı varmış olması gerektiği ve girişten sonraki 10 gün içinde kesinlikle booster kuduz aşısının tamamlanması gerektiği belirtilmiş.
    Bu uyarıları ve bilgilerden sonra hazırlanmış bir belge bulunuyor. Belgede sırasıyla aşağıdaki bilgiler yer alıyor,

PHS Permit Number: İzin numaras
    Permit valid: Geçerli oldugu tarih (Tahmini giriş sürenizden itibaren 1 ay)
    1.Applicant Name, Address, Contact Information
    2.Authorized Permit Holder, Address, Contact Information
    3.Identification of Dog
    4.Arrival Information
    5.Approved Confinement Location
    6.Conditions of Issuance
    7.Issuing Public Health Officer

Bundan sonra uçuş için rezervasyon yaptırma aşaması başlıyor. O da pek kolay değil ve telefon veya online olarak yapılamıyormuş. Onu da THY nin satış ofislerinden halledeceğiz sanırım.

• CDC Animal Import Permit'e başvurmak için pasaportların mülakattan sonra elimize geçmesi mi gerekiyor?

• @BurakKuloglu gözünüz aydın, çok sevindim sizin ve evcil dostumuz için :)
    deneyimleriniz paylaştığınız için çok ama çok teşekkür ederim.
    inanılmaz faydalı bilgiler bunlar.

şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.

• @gucarslan çok teşekkür ederim. Bundan sonra başvuracak arkadaşlar için de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Benzer Başlıklar

• 6 Oy
    19 İleti
    619 Bakış
    baran bozdoganB
    @MySea Burası da çok farklı degil millet köy büyük şehir arası gidip geliyor.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Amerika'ya giderken başımızdan geçen olaylar

Yolculuk
    23
    6 Oy
    23 İleti
    3k Bakış
    redsat2000R
    @Taurus teşekkkürler kardeşim bakalım hayat nelere kadir.
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k