Gelir vergisi / beyani
-
@MySea tesekkur ederim hocam
-
@srhnkskn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Aralık ayında 1 haftalık giriş çıkış yaptık. Eşimin SSN'i geldi fakat benim ve oğlumun gelmedi. Bu durumda vergi beyanı yapmamız gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa SSN'ler yokken nasıl yapabiilriz?
Arkadaşlar benim ve oğlumun ssnleri halen gelmedi sürede dolmak üzere. Bu durumda ne yapabiliriz. İleride ssnleri aldıktan sonra geriye dönük yapabilirmiyiz vergi beyanını yada başka bir seçenek var mı?
-
Herkese Merhabalar, 1099-K vergilendirmesi ücretsiz platformlarda hangi kısımda yapılıyor. Araştırmama göre Schedule-C başlığında yapılıyor fakat emin olamadım.Uber Eats den geldi bu form yanında NEC veya MISC yollanmadı
-
@Ali1990 TurboTax online tax platformda 1099-K girmek icin:
Sign in to TurboTax and open (continue) your return
Select Federal from the left menu
In Wages & Income (Income & Expenses if you’re using TurboTax Self-Employed), scroll down to Less Common Income and select Show more
Select Start next to Miscellaneous Income, 1099-A, 1099-C
Select Start next to Hobby income and expenses
Answer Yes to Do you have hobby income or expenses?
On the next screen, enter the Total income reported on your Form 1099-K and select Continue. Don't enter any expenses.
Select Done on Love your dedication—here’s what we’ve got for your hobby
To deduct the cost of the items sold: while still in Miscellaneous Income, select Start next to Other reportable income
Select Yes on Any Other Taxable Income?
On the next screen, enter Form 1099-K in the Description field. Enter the total cost of the items sold in the Amount field as a negative number. Note that the amount can’t exceed the income reported on Form 1099-K.Baska diger platformlari kullaniyorsaniz, google'dan arastirmaniz gerekiyor.
-
@srhnkskn Extension icin basvuruda bulunun. Ekim ayina kadar sure kazanirsiniz.
https://www.irs.gov/forms-pubs/extension-of-time-to-file-your-tax-return
-
@MySea Teşekkür ederim. Biraz inceledim sanırım form 4868'i doldurup postayla göndermek gerekiyor. Fakat bu formda da yine SSN numarası isteniyor. Doğru formamı bakıyorum acaba?
-
@srhnkskn Bildigim kadariyla dogru form bu yani 4868.
-
@MySea o halde süre uzatımı da yapamicaz. Peki ileride geriye dönük bildirim yapabilir miyiz?
-
-
Merhaba, aslında daha önce de bu konu konuşulmuştu ama biraz daha detay sormak istedim. Şimdiden teşekkürler. Öncelikle Amerikaya 2022 Martta taşındım. Kasım 2021 de 1 haftalığına girdi çıktı yapmıştım. Biliyorumki 2021 Kasım ve Aralık için vergi beyanında bulunabilirim. O dönemde Türkiyede çalıştım lakin gelirim 12000 doların altında kalıyor, bu yüzden vergi beyanı zorunluluğum yok diye biliyorum. Yine de vergi beyanı yapmak istedim ve Turbo Tax'i denedim ama tam olarak ihtiyacım olan seçenekleri göremedim. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Acaba tavsiyeleriniz var mıdır?
-
@TAMURA bildiğim kadarıyla TurboTax de yurtdışı gelir seçenekleri yok. Bir muhasebeci çalışmanız gerekebilir. Bu konuda da çok farklı fiyat alternatifleri var. Benim konuştuğum bir muhasebeci 1 yıl için 830 dolar istedi. 180 dolar isteyende var. Ben CPA e 2 yıl için 900 dolar ödedim ama işlerinde baya iyiler. Bana çıkan refund ödediğim paradan fazla oldu.
-
Bir sorum var. 2021 de verilen third stimulus check in recovery olanı dağıtılan tarih de US de olunmasa da alınabilir mi? Tesekkurler
-
@portl 2021 de ABD de bulunduysaniz ve 2021 tax return yaptiysaniz alma sansiniz vardi. Aksi takdirde, baska yolu oldugunu sanmiyorum.
-
@portl, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Bir sorum var. 2021 de verilen third stimulus check in recovery olanı dağıtılan tarih de US de olunmasa da alınabilir mi? Tesekkurler
2021'de 6 aydan uzun süre ABD'de bulunma şartı var. O tarihlerde ABD'de olmasanız da toplamda 6 aydan uzun süre ABD'de bulunduysanız alabiliyorsunuz.
-
merhaba turbodan vergi alınması greencard suresince olumsuz etki yapar mi
-
@elifd4, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
merhaba turbodan vergi alınması greencard suresince olumsuz etki yapar mi
Turbodan vergi alınması nedir?

-
@knnrn turbotax
-
@elifd4 Hala ne sormak istediğiniz anlaşılmıyor.
Vergi iadesi almanın sürece etkisini soruyorsunuz sanırım. Herhangi bir etkisi olmaz. Vergi iadesi sizin ödemiş olduğunuz fazla verginin size geri verilmesidir, herhangi bir devlet yardımı falan değil. -
@knnrn Kusura bakmayın tam açıklayamamışım.Turbotax sitesinden yazın wat yaptığım için vergi iadesinde bulunmuştum ve kesintisiz bir şekilde tax refundlarımı aldım.Bu durum greencard sürecinde negatif bir etkisi olur mu demek istemiştim ama sanırım endişelenecek bir durum yok.
-
Merhabalar ben de greencardlıyım ve 2019 ve 2020 yılları içerisinde amerikaya seyahat ettim ancak amerikada yaşamadım ve türkiyede çalıştım. 2019 ve 2020 foreign income Vergi bildirimini geriye dönük olarak tamamladık ve herhangi bir vergi ödemesi çıkmadı.
2021 senesi içerisinde sene sonuna doğru ülkeye taşındığım için toplam 56 günü amerikada geçirdim ancak bu dönemde hala türkiyeye uzaktan çalışıyordum dolayısıyla türkiyeye vergi ödedim yıl boyunca. 2021 senesi vergi bildirimi için beraber çalıştığımız CPA eğer vergiyi resident olarak girersek eyalet vergi ödemesi çıktığını söyledi. Part year recidency seçme şansımızın olduğunu ancak non resident seçeneğinin bazı göçmenlik avukatları tarafından tavsiye edilmediğini belirtti (2021 yılında yapılmış F2A başvurumuz var eşim için ve şu an süreci bekliyoruz). Hali hazırda bir göçmenlik avukatımız yok kendi araştırmalarımızla ilerliyoruz. Konuyla ilgili bilgisi veya tecrübesi olan yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
Amacımız hem vergileri doğru şekilde bildirmek hem de eşimin sponsorluk ve göçmenlik süreci için olumsuz etki yaratacak bir adım atmamak.
Şimdiden teşekkürler. -
P Programmer bu başlıktan bahsetti
-
M MySea bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum