Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @mertem441 evet profiliniz ve vize görüşmenizi dinlemek isteriz sizin için de sakıncası yoksa.

• Merhabalar Arkadaslar,
    Amerika seyahatimizde donusumuzu ispanya ya da meksikaya yapsak sorun olur mu acaba? İzmirden direk gidecegiz kaliforniyaya 2 haftalik seyahatimiz var. Donuste birer hafta dedigim ulkerin birinde kalalim bi 5 gun daha diyoruz. Ozellikle mesksikayi merak ediyoruz. Amerika girisinde bu durum sorun olur mu acaba?
    Amerikaya ilk girisimiz olacak

• 14 nisan saat 08:00 mülakatım ile ilgili gözlemlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle konsolosluk çalışanları çok kibar ve cana yakın insanlar. Mülakata gitmeden vizenin çıkıp çıkmayacağı belli diye bazı yorumlar vardı , ben buna kesinlikle katılmıyorum. Konsolosluk vize vermek için uğraşıyor . Önümde yaklaşık 25 kişi vardı ve 25 kişiden 10 tanesinin görüşmesi biraz uzun sürdü. Sırada beklerken görüşmesi uzun sürenler için insan ister istemez red alıcak düşüncesine kapılıyor , bende bu düşünceye kapıldım fakat hepsi vize onayı aldı. Bu 25 kişiden sadece bir kişiden şirketi ile alakalı bir evrak görmek istediler ve onun dışında kimseden evrak istemediler kimsenin evrağına bakmadılar. Öğrenciler mülakatı ingilizce olarak yaptılar ve yine 17 yaşında olduğunu söyleyen bir arkadaş görüşmesi biraz uzun sürmesine rağmen onay aldı. Bir kişiye mavi bir kağıt verdiler ve pasaportunu aldılar , güvenliğe sorduğunda bizden haber bekle pasaportunuz size vizeli yada vizesiz bir şekilde gelicek dediler. İnceleme gibi bir duruma takıldı sanıyorum. Başka bir arkadaşta red aldı ama sanıyorum ki yabancı uyrukluydu kendisi.

Geçen haftalarda üniversite öğrencisi yeğenim de work and travel den red almıştı , direk yüzüne notların düşük olduğu için sana bu vizeyi veremem demiş zenci arkadaş. Burda ki red sebebi tamamen aracı kurumun yüzünden. Not ortalaması düşük olanlara vize verilmediğini bildiklerini eminim ama bunu bize son gün söylediler . Sarışın bayan biraz daha sempatik ve daha kolay vize veriyor gibime geldi.

Bir dip not daha ekleyeyim ; çok sevdiğim bir tanıdığım vize süresi bittiği için posta ile vize yenilemek için evrakları gönderdi. Herhangi bir statü değişikliğide yoktu fakat vizesini onaylamayıp pasaportu geri gönderdiler ve mülakata çağırdılar. Kendisi 21 ekime randevu aldı ve 21 ekimde görüşmesi var.

Gelelim kendi durumuma ; mülakatı zenci arkadaş ile yaptım. Gözlemlerim sonucu tereddütsüz net cevaplar vermek çok önemli bence. Görüşme ve konuşma çok hızlı geçti ve yaklaşık 20 saniye sürmedi diyebilirim.
    G/ Nereye gidiyorsun?
    B/ New York
    G/ Ne iş yapıyorsun
    B/ E ticaret uzmanıyım
    G/ Evlimisin?
    B/ Bekarım
    G/ Amerika'da tanıdığın varmı ?
    B/ Amerika'da hiçbir tanıdığım yok.
    G/ Kiminle gidiceksin?
    B/ Yalnız gidicem tatil yapmaya gidiyorum sonuçta
    G/ Tebrikler vizeniz onaylandı.

Fikir olması açısından gözlemlerimi yazdım arkadaşlar. Umarım vizenizi sorunsuz bir şekilde alırsınız. B1/B2 vizesine başvurmuştum. Hepinize bol şans.

• @mistralcoo WAT'çı arkadaşın İngilizcesi iyi seviyede olsa ve kendisini açıklayabilse yine kabul alırdı. Hem sıkıntılı İngilizce hem düşük ortalamaları öğrencinin kaydını alan acentada kabahat... Sizin görüşmeniz de tertemiz geçmiş benim aklıma takılan Amerika'da tanıdığınız var mı sorusu oldu orda relative yani akraba gibi bir kelime mi kullandı yoksa arkadaş minvalinde mi söyledi? Örneğin benim 2017'de WAT sebebiyle gittigim icin bir kaç tane tanıdığım/arkadaşım var, kendim vize görüşmesine girsem bunu söylemeli miyim, söylemememeli miyim o aklıma takıldı yardımcı olursanız sevinirim :)

• @Ege-Yildirim Ben mülakata Türkçe girdim. Bana amerikada tanıdığın varmı dedi bende baskın bı şekilde Amerika'da hiçbir tanıdığım yok dedim. Tanıdığın varmı ve kim ile gidiceksin diye sorduğunda göz göze geldik ve özellikle kim ile gidiceksin diye sorduğunda çok dikkatli bir şekilde baktı yüzüme bende el mimikleri ile beraber yanlız gidicem tatile gidicem sonuçta dedim.

• @slayttan bu konu hakkında ne yaptınız acaba, benim de yılbaşından sonra maaşım artmış oldu, ds160 yeniden güncellesem bu sefer randevu tarihi iptal olur diye korkuyorum kararsız kaldım, haftaya görüşmem var..

• Arkadaşlar son 2 Ay içerisinde vize randevusunu ekim ayından öncesine çekebilen varmı acaba

• @almene, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaşlar son 2 Ay içerisinde vize randevusunu ekim ayından öncesine çekebilen varmı acaba

Hayır açılmadı ekimden önce

• 14 nisan günü görüşmem vardı. Siyahi beyden red aldım. Profilim iyi olmasına ve herşeyim tam olmasına rağmen evraklara bile bakmadan red verdi. Yurtdışı girişi çıkışımı sordu ama eski pasaporta bile bakmadı. Önümde görüşmeye girenlerin neredeyse hepsi red aldı. Sanki o sabah red vermeye yemin etmişti.

• Merhaba. Dün akşam randevum onaylandı ve 03.04.2023 tarihine randevu alabildim bilginiz olsun.

• @salih2825 tarihi yanlış yazdın sanırım
    😂
    Ben geçen yıl ekim ayında başvurdum ve bana mart 2023 vermişlerdi. Çok şükür öne çektiler, ay sonunda gireceğiz mülakata

• @OrlandoGücü Teşekkürler, düzelttim.

• @mertem441 konusmustuk sizinle uzuldum red yemenize gercekten ki meslek olarak ben sizi sansli gormustum. Diger yolla hallolur umarim

• @ykirmizi Merhaba , randevu saatiniz neydi ?

• ⭐⭐⭐

@ykirmizi ne sordular siz neler dediniz yani böyle sebepsiz yere red vermelerini anlamıyorum gerçekten yeni randevu alsanız bidaha 6 ay sonra anca görüşme günah ya

• @ykirmizi yurtdışı giriş çıkışınız varmıydı peki

• @ykirmizi bütün kişiler mi red aldı gözlem yaptığınız ? bir önce ki sayfada yaşlı insanlara vize verdiklerini belirtmişti bir arkadaş.

• @gentlemen; yeni ds doldurmak özellikle iptal etmeye çalışmadığınız sürece mevcut randevunuzu iptal etmez. Ben 2 gün kala güncelledim ds formumu 20 gün kadar önce.

• @mistralcoo 7:30 du

• merhabalar vize rendevu takip için acaba grup varmı bana iletebilirmisiniz

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k