[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@Aytek vizeni hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda mutluluklar diliyorum.
-
Merhaba;
Bilgili arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı
26 mayısdaki mülakat için belge toplamam gerekiyor 4 kişilik bir aile 1 çocuk 1 bebek olarak.
Daha önce kcc'ye e-mail olarak attığımız bütün belgelerimi yeniden çıkaracağız
Bir diğer sorumda e devletten aldığımız belgelerde verilecek yer olarak kentucky consular center yazmıştık onun yerine Ankara Consular center mi yazacağız.
Son olarakda sağlık muayenesine giderken güncel hangi evrakları götüreceğiz cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler iyi formlar. -
@ismailbaril kuruma ibraz hangi isme önemli değil evrak içinde siteyi yazıyorum size
-
@ismailbaril sorularınız cevapları, bu başlığın ilk iletisinde detaylıca anlatıldi, orayı incelemenizi rica ederim.
yeni alacağınız belgelere de ABD Ankara Konsolosluğu yazıp alabilirsiniz.
sağlık muayenesi evraklarını da randevu alacağınız sağlık kuruluşunun sitesinde bulabilirsiniz.
-
@Tarif-Atolyesi çok geçmiş olsun surecinizi okudum maddi yönde bu kadar çok soru soruyorlar mı gerçekten de içime bi korku düştü açıkçası arkadaşımdan borç alacağım çünkü bunun gibi kaynaklarla birikim oluşturmayı planliyorum buda beni endiselendirdi açıkçası:(
-
Merhaba,
Benim serüvenim herkeste olduğu gibi Dv'yi kazanmamı öğrenmekle başladı.Hemen DS 260 formu için araştırmalara başladım.DS 260 formunu 31 Mayıs tarihinde yolladım.
Sonrasında evrak maili bekledim.Sonra evrak gönderimi için mail gelmeyeceği açıklandı.
2 Şubat tarihinde mail geldi.10 Mart tarihinde görüşmeye çagrıldım.
Malum Covid durumlarından dolayı Unganlardaki randevumu erken aldım.22 Şubat tarihinde sağlık raporu için randevu aldım.Gittiğimde testler yapıldı.Ama baya kalabalıktı.Sekreter yarın gelmemi ve doktorun muayene edeceğini söyledi.Fakat 5 dk sonra geldi ve doktorun müsayit olduğunu söyledi.Doktora muayene oldum genel sorular sordu hastalık vs sonra 3 adet aşı oldum.Sekreter ertesi gün raporumu alacağımı söyledi.Sorunsuz şekilde raporu aldı.42+100+150 Dolar ödedim.
10 Mart günü görüşmeye gittim.Bayan bir görevli ile görüştüm.
-Nereye gideceğimi,tanıdığım olup olmadığını sordum.Aile yakınımın yanına gidecegimo söyledim.Gideceğim kişiyle ilgili sorular sordu.Gidecegim eyaletin pahalı olduğunu ve İngilizcenin zayıf olduğunu söyledi.İlk konuşmaya başladığında tercümanı göndererek İngilizce konuşmamı istedi.Sonra anlaşmayı ca tercümanı çağırdı.Görüşme sonunda pasaportumu ve işaretlenmiş evragi verdi.Evrakta sponsor istediği yazıyordu.
Gideceğim aile yakınım sponsor olmayı kabul etti yurtdışından ıslak imzalı şekilde evraklarını gönderdi.O arada bir iş başvurum onaylandı ve iş kabul formu aldım.
Evraklarımı 26 Mart günü (bazı PTT Ler açık)PTT ile konsolosluğa gönderdim.Pazartesi günü evraklarım teslim edildi.
30 Mart günü mail geldi ve pasaportumu göndermemi istediler.31 Mart tarihinde pasaportu gönderdim ve ertesi gün ulaşmıştı.
5 Mart tarihinde atayım AP olarak güncellendi.2 gün AP olarak kaldı.
7 Mart tarihinde atayım İssued oldu ve o gün 16:30 gibi SMS geldi.PTT ile pasaportunuz gönderildi diye.Ertesi gün pasaportumu sorunsuz teslim aldım.
Bu süreçte Uğur Bey çok yardımcı oldu.
Teşekkürler... -
Tebrikler. Abd de başarılar.
-
Herkese Merhabalar,
Daha önce UNGANLAR deneyimimiz paylaşmıştık şimdi AP sürecinden dolayı gecikmeli ama sonucu güzel olarak mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
04.03.2022 / 08:45 de olan randevumuz için saat 08:00 civarlarında kapıdaki kuyruğa girdik. 08:45 de içerideydik ancak daha önceki mülakat deneyimlerinde söylenenler gibi çocuklu ailelere öncelik verilme gibi bir durum olmadı( hava soğuktu ve oğlumuz (15Aylık) üşüdü). Bebek arabasını içeri almakta problem olmadı hatta bebek arabasının altındaki kısmı bile çok detaylı incelemediler. Sonraki işlemler diğer mülakat deneyimlerinden çokta farklı değil( ödeme ->evrak teslimi -> mülakat ). Mülakatımızı tercüman eşliğinde Türkçe olarak gerçekleştirdik. Sırasıyla yemin->çalıştığımız sektör -> bankadaki para -> ABD ye gittiğimizde ne iş yapacağımız ve nerede kalacağımız gibi sorular soruldu ve maalesef güzel gittiğini düşündüğümüz mülakatın pasaportları bize geri verilmesiyle hayal kırıklığı ile devam etti. AP ye kaldığımızı ve birkaç gün içerisinde mail geleceğini bildirdiler. Biz elimizde pasaportlar ile ne olduğunu tam olarak anlamadan konsolosluktan çıkıp maili beklemeye başladık. Beklenen Mail 1-2 gün içerisinde gelmedi :). Hatırlatma maillerimiz sonucu 10 gün sonra istenen evrakı gönderdiler bizde doldurup yolladık ve 31.03.2022 de AP durumumuz sonuçlandı. Bugün ise pasaportlarımızı aldık. Yaklaşık 1 aya yakın süredir yaşadığımız belirsizlik, hayal kırıklığı ve ümitsizlik yerini ABD için hazırlık yapmaya bırakmıştı.
Başta @gucarslan ve @Muhtaradana olmak üzere tüm admin/grup/ forum yöneticilerine teşekkürler.
2022 talihlilerinden mülakat bekleyen tüm herkesin en kısa sürede mülakat almalarını ve AP'ye kalan telegram grubundaki arkadaşlarımında en kısa sürede süreçlerinin olumlu sonuçlanmasını dilerim.Herkese sevgiler.
-
@ebrupolat tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
biraz sancılı oldu ama sonu güzel bitti, sonrası için de güzel devam etmesini dilerim.
yolunuz açık olsun. -
@barlas 1 ay gecikmeli de olsa sonu güzel bitti :)
tekrardan tebrik ederim, vizeleriniz hayırlı olsun.abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
sonrası için böyle sıkıntılar olmadan daha kolay geçmesi dileğiyle.yolunuz açık olsun
-
Sn @barlas telegram grubunda olmayanlar için sakıncası yoksa AP'ye kalma nedeninizi de paylaşır mısınız?
-
A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
-
@buokcun, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Sn @barlas telegram grubunda olmayanlar için sakıncası yoksa AP'ye kalma nedeninizi de paylaşır mısınız?
@barlas Evet ben de merak ediyorum
-
@ebrupolat Greencard görüşmesinde ilk defa sponsor istendiğini duydum. Peki sizce maddi durumunuzu mu yetersiz gördüğü için, yoksa İngilizce'nizi mi yetersiz gördüğü için sponsor istedi?
-
@barlas Merhaba, Öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Sakıncası yoksa AP nedenini paylaşabilir misiniz?
-
Herkese merhaba, Doktor randevum 23.02.2022 İstenilen evraklar defalarca yazıldığı için tekrarlanmıyorum ama siz bütün belgelerinizi hazır edip yanınızda götürün her ihtimale karşı. Doktor muayenesi rahattı sohbet ediyor sizinle, o ara da iki tane aşı yapıyor ne olduğunu anlamadam, ertesi gün raporu alabiliyorsunuz.
Mülakat tarihim 07,03,2022.
Mülakatım saatim 9:45 ti ama ben erkenden gitmiştim. Kaktüs kafe de emanet aldığı için çantamı oraya bıkraıtım 15TL, kapının önünde sıra yoksa erken girebilirisniz içeri. Danıştığınız insanlar size yardımcı olmak istiyolar o konuda tereddüt yaşamayan. Asıl olay mülakatta benim rahat geçri işin aslı oradaki kalabalık yabancı insanlar, beklemek insanı bi tedirgin ediyo ama sıra numaranız yandığında hiçbirini görmüyorsunuz. Ben amerikalı biriyle yaptım mülakatı ama ben ingilizce konuşmadım o türkçe konuştu (: genel sorular yine nereye gideceksiniz, kalacak yerinizin olması büyük avantaj bu arada, burda ne iş yapıyosunuz orda ne iş yapmayı düşünüyorsunuz tarzı. Ben Boston için 10 bin dolar gösterdim hesap dökümünde.
Onayladığını söyledikten sonra pasaportumla birlikte vizemin geleceği belirtti Ertesi gün yola çıktığını mesajı geldi sonra ki günde kargom geldi.
Naçizane tek tavsiyem eğer sizde kazandıysanız o süreçte para biriktirmeye çalışın ve sabırlı olun. Çünkü sürekli bir şeyleri bekleyeceksiniz ve emin olun ki değecek. -
@barlas telegrama ekler misiniz
-
@ebrupolat mesleğiniz nedir? Is aramaya ne zaman başladınız?
-
@Nur-Ertas DV talihlisiyseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
-
@AYSY33 teşekkürler, ben 2 sayfa gönderdim ama o iki sayfa bir bütün şeklinde zaten.
-
🚨 AIS KAYDI İLE ALAKALI ÖNEMLİ DETAY 🚨
mülakat maili aldığınızda çoğu zaman ais kaydiniz için dosyanız mülakat için hazır değil uyarısı alırsınız. bu durum, mülakatınıza 1 hafta kalan halen aynıysa;
bu durumda yapmanız gereken aşağıdaki şekilde mail göndermektedir ⤵️
e-mail adresi: [email protected]
mail konusu: 2021EU000XXXXX - Case Number Not Ready to Schedule
Case number not ready to schedule
name-surname: .....
date of birth: .....
case number: .....
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum