Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @furk4n, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Selamlar herkese mayis ayi icerisin de turist vizesi gorusmem var. araliklar ile daha onceden 5 senelik ve 1 senelik f1 vizesi aldim. Ilk vize de ozel problemlerden dolayi gidememistim, daha sonra diger vizemle 2016 da giris yaptim 5 ay kaldim ve ciktim. 7 senedir ayni yerde calisiyorum bu son 2 senedir calistigim yer icinde ortak oldum. 2 haftalik bi tatil programi cizdim kendime daha onceden san diego new york da kalmistim simdi los angeles a gitmeyi dusunuyorum sormak istedigim tanidiginiz/yakininiz var mi sorusuna ne soylenmeli? Cocukluk arkadasim burdan esiyle gc kazandilar 3 senedir orda yasiyor asil hedefim onu gormek ziyaret etmek ama ben normal direk hostel de kalicam 2 hafta gormedigim yerleri gormeyi dusunuyorum. Bunu sizce onlarla paylasmalimiyim aydinlatirsaniz beni cok sevinirim.

    … hatirlatma bilen kisiler cevaplayabilir mi


  • Selam arkadaşlar, benim 03.06.22 tarihinde, Münih’te b2 vizesi mülakatım var. Doğma büyüme Almanya da yaşıyorum, 30 yaşındayım, Türk vatandaşıyım, burda üni okudum ve şu an ki iş yerimde 3 yıldır çalışıyorum. Üstümde küçük bir daire var. Sizce bu bilgilere göre şansım nasıldır. Almanya da mülakata giren arkadaşlar var mı? Red yemekten çok korkuyorum açıkçası.

    Bu arada DS-160 formunda randevuyu aldıktan sonra bir kaç saçma sapan hatalar yaptığımı fark ettim. Mesela yanlışlıkla yeşil pasaportum var diye işaretlemişim. Geçen gün yeni bir DS-160 formu doldurup tekrar yolladım. Sizce bir sakıncası olur mu?


  • @crazycells merhaba.mart ayında vızem bıtmıstı.yenılemek ıcın basvuru yaptım.eskı -yenı pasaportumu ve ds160 formunu gonderdım.
    konsolosluga teslım edıldı msj geldı.1 gun sonra yenı mesaj geldı. dosyanız ptt ye teslım edılmıstır dıye.
    bu kadar kısa surede gerı donus olabılıyormu?
    bılgısı olan varmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kazımonaran mümkün, aynı şekilde 1 gün içinde yenilendi vizem.
    sistemden kontrol edin dilerseniz, orada issued olarak göreceksiniz muhtemelen.


  • @gucarslan simdı kontrol ettım aynen issued olarak gorunuyor.
    tesekkurler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kazımonaran tebrikler, vizeniz hayırlı olsun o halde 🙂


  • @furk4n selam hem arkadaşınızı ziyaret etmek istediğinizi söylemek hemde gezmek istediğinizi söylemek işe yarayacaktır.Bende vizemi bu şekilde aldım.Bol şans.


  • Maaş bordromu bankadan çıkartırken son kaç ayın bordrosunu çıkartırsam yeterli olur ?


  • Merhaba arkadaşlar dün akşam b2 vizesi için ds160 formu doldurdum ardından eşim ve benim 160+160 usd ücretlerini yatırdım şimdi bana tarih olarak taaaa 02.2023 tarihi verildi çok uzun bi zaman görüldü gözüme ara ara girip tarihi öne çekmeye çalışacağım, kafama takılan sorular var bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer.

    1- Hiç aşı olmadık eşim ve ben aşı zorunluluğu nedir ?

    2- Giderken hangi evrakları götürmeliyiz vs

    3- Vizem onaylanırsa çocuklar için pörsütür nasıl işleyecek onlar içinde tekrardan görüşmeye gitmeye gerek varmı yada onlarada mı almalıyım şimdiden?

    Şimdiden teşekkür ederim


  • @karakaya aşı zorunluluğu olmadığını biliyorum daha önce turist vizesine müracaat eden biri olarak hiç bir evrağa bakmadıklarını belirtmek isterim formunuzda ne yazdıysanız ona istinaden rahat tavırlarınız varsa güven verirsiniz evrağa bakmıycaklar anlamına gelmiyo tabiki maaş yazısı sigortalımısınız değilmisiniz bi önemi yok imzalı işveren tarafından tatil dönüşü çalışmaya devam edecektir gibi şukadar yıldır şukadar maaşa çalışıyo demesi yeterli formla tutarlı olucak bu rakamlar imza sirküleri vergi levhası şirketin varsa araç tapu fotokopisi 1 resim 3 yada 6 aylık hesap dökümü bookingden çıktı alabilirsiniz otel rezervasyonu son olarakta eğer çocukları birgün götüreceksiniz aynı anda başvuru yapmalısınız karı koca gezicekseniz sıkıntı yok aksi taktirde keşif yaptınız ailenizi götürmeye karar verdiniz gibi görünür yada ailece gidiyolar dönmeye niyetleri yok 🙂 her iki şekildede ne düşüneceklerini kestirmek mümkün değil ama tavsiyem ailece başvurmanız


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar konsüller DS-160 formunuzu ilk nezaman görüyor? Çoğu zaman duyuyoruz mülakat da 1-2 Dk içinde hiç bir belge gözlemlemeden “uygun değilsin” dediklerini. O 2 dk için de DS-160 formunu nekadar gözden geçirmiş olabilir ki? Neye göre karar veriyor uygun olmadığınızı


  • Bu vizelerin en fazla verildiği süre ne kadar oluyor? Yani süresi az kalan bir pasaport ile birlikte bu vizeye sahip olmak mantıklı olur mu?
    Bir de B1/B2 vizesi tam olarak ne oluyor? İş amaçlı ABD'ye geleyim sonra da 1 hafta tatil yapayım gibi bir şey için mi kullanılıyor?


  • @lfcali teşekkürler cevap için, ilginç bir ayrıntı. o kadar da önemli olduğunu düşünmesem de bence önemli bir konu o zaman ingilizce-türkçe konuşma mevzusu


  • arkadaşlar lütfen bana yardım eder misiniz.Vize mülakatı için istanbul havalimanına indikten sonra abd başkonsolosluğuna gitmek için hangi hata binmem gerek?İstanbulu hiç bilmiyorum.Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.Ve saat kaçta istanbul havalimanından yola çıkarsam konsolosluğa ulaşırım?randevum 8:40 da


  • @mertem441 merhaba hocam , sarıyer otobüsüne binmeniz lazım en yakın ulaşım aracı olarak , sarıyere ulaştıktan sonra bir taksiyle 10 dk da ulaşırsınız. Ulaşım için havaist araçlarını öneriyorum hızlıca gidersiniz , sitelerinde sefer saatleri yazıyor hangi otobüsün nereden geçtiği yazıyor bu şekilde en hızlı ve güvenli olarak ulaşabilirsiniz. Yerinizde olsam kendim orada 8de olacak şekilde ayarladım. nereden geleceğinizi bilmiyorum ancak en geç 6 uçağı ile istanbula inmiş olmanızı tavsiye ederim.


  • @swingest rica ederim.
    Önemli gibi çok olmasa da.


  • @mertem441 bence bir gece otel de konaklayın.
    Imkan varsa tabi.


  • @dilmel hem iş hem gezi.
    İş için de olabilir gezi için de ikisi bir arada da olabilir 🙂


  • @mertem441 maaş bordosu galiba bankadan çıkmaz.
    Son 3 ay hesap özeti yeterli olur bence.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum