Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    .

    DV2020 ve DV2021 davalarından tanıdığımız curtis morrison ve ekibi, mali yılın bitimine 6 ay kala DV2022 için de bir toplu dava açma kararı aldıklarını resmi olarak duyurdular.



    davaya son katılım tarihi: 30 nisan
    davanın açılacağı tarih: 16 mayıs

    7. What is the deadline to join this lawsuit?

    Answer: The deadline for joining the lawsuit is April 30, 2022, at 11:59 PM PST (California time). That deadline is in concrete and will not be extended under any circumstances. However, please keep in mind that the earlier plaintiffs join the lawsuit, the better we can integrate our plaintiffs’ facts into our arguments, which will result in a stronger and more convincing complaint. If everyone tries to join on April 30th, we will have less time to prepare the best possible complaint. We appreciate all those who choose to participate early.

    dava ücreti: 1500$
    (500$ başvuru sırasında + kalan kısım vize alıp abd'ye giriş yapıldığında)
    (ücret bütün aile bireylerini kapsıyor, yani sadece asıl talihlinin ödemesi yeterli)

    *tıpkı GoodluckvBidan davasında olduğu gibi Afganistan, Küba, İran, Nepal, Filistin, Ukrayna, Yemen veya Afrika'daki herhangi bir ülkede ikamet eden kazananlar başvuru ücreti ödemeyecek, eğer vizelerini alırsa toplam ücreti abd'ye girdikten sonra ödeyecekler.


    bu aslinda düpedüz haksızlık.
    çünkü aynı konsoloslukta, ayni vize türü için mülakata girecek ülke kazananlarından birinden 500$ alırken, diğerlerini ücretsiz davaya katıyor. bu, ankara'da mülakata girecek türk vatandaşları için haksızlık. bireysel olarak bu tepkinin curtis morrison ve ekibine tweeterdan verilmesi gerektiğini düşünüyorum. en azından türk vatandaşları için de giriş ücreti alınmamalı.

    Cost to Participate:

    The attorney fee to participate as plaintiffs in the lawsuit is $1,500 for each DV-2022 selectee. This fee includes the cost of participation of all derivative beneficiaries regardless of family size.

    The terms by which the attorney fees are payable depend upon where the DV-2022 selectee resides:

    A) For DV-2022 selectees residing Afghanistan, Cuba, Iran, Nepal, Palestine, Ukraine, Yemen, or in any country in Africa, the initial payment to participate will be $0, and the remaining balance of $1,500 will be due in six consecutive monthly installments of $250 upon the issuance of Diversity Visa to the DV-2022 selectee.

    For DV-2022 selectees residing in all other countries, the initial payment to participate will be $500, and the remainder of $1,000 will be fully due upon the issuance of a Diversity Visa to the DV-2022 selectee.

    davaya katılım şartı nedir?

    DS260 formunu göndermiş olmak ve DV2022 için açılan başka bir davaya katılmamış olmak.

    To participate in this lawsuit, DV-2022 selectees must:

    (1) have completed and submitted their DS-260 application,

    (2) not be a named plaintiff in other pending lawsuit over their DV-2022 application.


    davanın yasal dayanağı nedir?

    curtis morrison, ilgili yasal dayanağını, travel state tarafından 19 kasım 2021'de yayınlanan ve tier kuralının iptal edildiğine dair duyuruda rastladıkları ALDAC protokolü kullanılarak konsolosluklara gönderilen mesajlarla DV kazananlarının vize almalarının bir nevi engellendiğini ima ediyor. bu yasal olmayan engellemelerle DV vizelerinin geri plana atıldığı için bunun haksız olduğunu savunuyor.

    5. What is the legal basis for this lawsuit?

    Answer: We will be challenging the legality of the arbitrary and capricious policy, rooted in a November 16, 2021, ALDAC cable (21 STATE 14702) sent from the Visa Office to all U.S. embassies suggesting the embassies have discretion to not interview and/or adjudicate DV-2022 visas. We do not have access to the ALDAC cable yet, but we have a FOIA lawsuit pending to try and obtain it, and pending discovery motions in multiple other lawsuits to try to obtain it. Note: we first learned of this policy change when the State Department made a November 19, 2021 post revealing the recission of prior prioritization guidance.



    peki bu ne kadar mümkün?

    ALDAC protokollerine erişim, FAH klasörünün H-240 maddesinde göre tamamen belirli kişilere yetkilendirilmiş bulunmakta. bu sistem, DOS ve konsolosluklar arasında iletişim kurmak amaçlı yapılmış gizli bir protkol iletişim yöntemi. zannetmiyorum ki herhangi bir avukata erişim izni verilsin. çünkü ilgili maddede bu açıkca belirtilmiş. kendisi bu talepleri için bir FOIA davası açtıklarını söylese de açıkçası bunun pek mümkün olacağını düşünmüyorum.


    dava, morrison'un aktardığı üzere bir class action davası olmayacak.
    yani sadece davaya katılanlara fayda sağlayacak.

    18. Will this be a class action lawsuit?

    Answer: We do not plan to file a motion for class certification in this lawsuit.


    dava genel hatlarıyla bu şekilde.
    kalan diğer detayları yukarıda verdiğim linkten ulaşabilirsiniz.

    şimdiden katılan herkese bol şans diliyorum.

    *dava ismi netleştiğinde ilgili değişikilik yapılacaktır.


  • Hayırlı olsun. Umarım istenen sonuç en kısa sürede elde edilir. Gönül ister Ankara'nın performansını dv talihlileri için yükseltmesi ama yine sıkışık bir takvime giriyoruz. Hareket etmek bir şeylerin iyi olmasını beklemekten iyidir.


  • Hayırlı olsun katılacaklara. Keşke süreç normal ilerlese ve bu gibi durumlara kalmasak.

    Bu şekilde işleyişe göre DV-2023 de düzelmeyecek gibi. En erken düzelme pasaportsuz başvuru olacak olan DV-2024 gibi.


  • Katılmak istesek nasıl katılınabiliyor ? Türkiye'den katılabiliyormuyuz ? ABD'ye gidip mi katılabiliriz yoksa ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @UzakyolSurucu DS260'i submit etmiş, okuma yazması olan herkes, burkine faso dahil her yerden katılabilir.

    siz de verdiğim linki okuyun isterseniz.
    boşa ABD'ye gitmeyin bunun için.


  • @gucarslan . Ben de biiyorum davaya herkesin mudahil olabilecegini Sordugum Amrikaya gidip mi oradan mi mudahil olmak gerek yoksa turkiyeden mumkun mu . Herkes her yerde hakkini arabailir . Sen neye dayanarak atar yapiyorsun yok okuma yazmasi olan acar eder vs.
    Senin burkina fasolu da turkiyede turk mahkemelerinde dava acabilir taraf olabilir hakkini ama Gidip de bunu burkina fasodan evinden uyap a girip veya turkiyede tanidik avukat var ona internetten basvuru yapam yerime turkiyede hakkimi arasin dersen cevep vereyim hayir .

    Ben onu soruyorum . E ben link attim onu okuyun ordan isinizi halledinmis . Sanki herkes kendileri gibi ingilizce biliyor da amazondan ayakkabi linki atiyor sanki

    An itibariyle de cikiyorum forumdan silinsin veya benim uyeligim nasil siliniyorsa .

    Okuma yazmasi olan herkes acabilirmis atara bak sen .


  • @UzakyolSurucu, içinde söyledi: DV2022 Grup Davası (Nisan 2022)

    @gucarslan . Ben de biiyorum davaya herkesin mudahil olabilecegini Sordugum Amrikaya gidip mi oradan mi mudahil olmak gerek yoksa turkiyeden mumkun mu . Herkes her yerde hakkini arabailir . Sen neye dayanarak atar yapiyorsun yok okuma yazmasi olan acar eder vs.
    Senin burkina fasolu da turkiyede turk mahkemelerinde dava acabilir taraf olabilir hakkini ama Gidip de bunu burkina fasodan evinden uyap a girip veya turkiyede tanidik avukat var ona internetten basvuru yapam yerime turkiyede hakkimi arasin dersen cevep vereyim hayir .

    Ben onu soruyorum . E ben link attim onu okuyun ordan isinizi halledinmis . Sanki herkes kendileri gibi ingilizce biliyor da amazondan ayakkabi linki atiyor sanki

    An itibariyle de cikiyorum forumdan silinsin veya benim uyeligim nasil siliniyorsa .

    Okuma yazmasi olan herkes acabilirmis atara bak sen .

    Sayın @UzakyolSurucu, Sayın @gucarslan kötü bir şey söylememiş. Mülakatlar yüzünden herkes gergin fakat bunun suçlusu buradaki arkadaşlarımız değil.

    Kapıyı çarpıp çıkarsanız belki son şans olacak olan bu dava hakkında bilgiyi nereden alacaksınız? Burada herkes yardımcı olmaya çalışıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @UzakyolSurucu zannediyorum ki asıl sıkıntı, ilk iletide ve bir önceki mesajımda yazdığım türkçe ifadeleri anlamamış olmanız.

    davanın detaylarını, bundan önceki davalarda da defalarca verdiğim gibi açıkça verdim. hem de türkçe.. bir önceki mesajımda da ifade ettim lakin; siz halen ingilizce bilmediğinizi, benim ise çok iyi ingilizce bildiğimi ima edip konuyu farklı yere çekiyorsunuz. halbuki farsçam daha iyi, her neyse. taktir sizin.. ben olsam, anlamadığım bir dil için ilgili linke tıklar, mousemun sağ tuşuna basıp kullandığım tarayıcının "türkçe'ye çevir" özelliğini kullanırdım.

    onbinlerce insanın katılacağı bir davaya, amerika'ya gidip katılmanız gerektiği fikrini düçar olmanız hakkında da benim yapabilecek ne yazık ki bi' şey yok. insanlar amerika'ya gitmek için bu davaya katılıyor genelde.. yine de siz davaya katılmak için abd'ye gidecekseniz link paylaşabilirim, her ne kadar amazon linki olmasa da.

    her neyse.. sonraki sürecinizde bol şans diliyorum, yolunuz da bahtiniz da açık olsun. biz buradayız; desteğe ihtiyacınız olduğunda her zaman bekleriz, kapımız açık.


  • Merhabalar. Ne davasıdır bu ? Neyi amaçlar ? Konuyla ilgili bilgisi olmayan ben ve benim gibi arkadaşlar için açıklar mısınız @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brkddd1903 ilk iletimde de detaylıca anlattım gibi, DOS'un DV vizesi politikasını ve konsolosluklarin bu vize türü için yavaş hareket etmesine karşı açılan bir dava.

    kisaca, mali yıl sonuna kadar davaya katılanlara vizelerin aldirmak için açılıyor, amaçladığı şey bu.

    What is our ask to the Court?

    Answer: We will ask the Court to order the State Department, KCC, and embassies to administer the DV program as Congress intended (issuing 55,000 visas prior to September 30, 2022), declare the policy that deprioritizes DVs unlawful, and order the adjudication of DV-2022 visas for our named plaintiffs.


  • @gucarslan teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    geçmiş yıllarda açılan ve yeni açılacak davaların, dv üzerine ne gibi etkileri olabileceğini anlamak için lütfen aşağıdaki başlığı inceleyin.

    bu sayede davalar ve onların etki alanlarını net olarak görebileceksiniz.

    Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri


  • DV2020 ve DV2021 davaları Pandemi ve Başkanlık seçimine denk gelmesi nedeniyle başka bir boyuttu. DV2022 için aynı koşullar geçerli değil. Daha 6 ay varken bu şirketin 2022 için sadece ticari kazanç amaçladığını düşünüyorum ve önceki dönemin verileriyle insanları şimdi etkilemeye çalıştığını...Eğer biri bana her seferinde aynı bahaneyle gelip işime müdahale etse, yapacağım varsa da yapmam !
    Kaderde gitmek yada gitmemek yazılmışsa, elbet biri nasip olacaktır..


  • Sayın @gucarslan Geçmiş deneyimize istinaden bir soru sormak istiyorum. Sizce grup davası mı başarılı olur, şahsi mandamus davası mı? Avukatlara sorduğunuzda her şey toz pembe. Bu yüzden emin olamadım açıkcası.

    Mandamus için başvuru ardından 60 gün sonra dava açılır dedi Curtis.

    Cevap için şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry merhaba!
    bu sorunun cevabı aslında çok göreceli. çünkü DV2020 ve DV2021 davalarında yaşananlar gösteriyor ki, davaların başarısı, pasaporta basılmış vizeler. rezerv edilen vizenin başarılı olmasının tek göstergesi o vizelerin verilmiş olmasıdır. şuan gomez, goh, rai ve gooodluck (+ rosales) davalarında görüyoruz ki, rezerv edilen vizelerin hiçbiri verilmedi ve 2023'te de böyle devam edecek gibi duruyor. hükumet, ilgili davaları sonucunda rezerv edilmiş vizeleri dağıtmamak için var gücüyle mücadele ediyor ve etmeye de devam edecek.

    bir de diğer taraftan bakalım;
    rai, goh ve goodluck (+ rosales) davalarındaki rezerv kararları sadece davacılara verildi. yani davaya katılmayan kimse bu vizelerden yararlanamayacak. kısaca, davacıların umutları devam ederken, davaya katılmayanların ne yazık ki bu umutları yok.

    peki bu umut reel ve sürdürülebilir mi?
    evet reel; çünkü rezerv vize sayısı ve kimlere verileceği belli. tek eksik ne zaman?
    zamanı belli olmayan binlerce vizenin verilmemesi için canla başla mücadele eden hükumet varken ve bütün mahkeme kararlarını üst mahkemeye taşımış durumdayken bu vizelerin sahiplerine verilmesinin çok da sürdürülebilir bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

    elbette bekleyeceğiz, elbette mücadele edeceğiz ama "belirsizlik" insanları ciddi şekilde yoruyor.

    peki;

    Sizce grup davası mı başarılı olur, şahsi mandamus davası mı?

    geçen yıl açılmış şahsi mandamus davası malı yılın bitmesine çok az süre kala başarılı oldu, bütün aile vizesini aldı. (türk bir aile değildi) maliyeti ortalama 5000$ ~6000$ arası diye biliyorum şahsi mandamus davasının. başarı konusunda elbette garanti verilemez ama; 24.000 kişilik davaya karar vermesi gereken bir yargıcın rahatlığı ile, 2 ~3 kişilik bir davaya bakan yargıcın rahatlığı arasındaki farkı az çok tahmin edebiliyorsunuz 🙂

    ez cümle; davalar başarılı olur / olmaz bilemem lakin; önemli olan mahkemeden çıkan sonucun sizi tatmin edip etmemesi.


  • @gucarslan Cevabınız için çok teşekkür ederim. Detaylı bir açıklama oldu.

    Grup davaları gördüğüm kadarıyla dediğiniz gibi ertelenerek devam ediyor. En son ihtimal grup davasına katılacağım.

    Bireysel dava için örnek bulamadım ve bu yüzden sizden bilgi almak istedim. Bireysel dava benim gibi yüksek CN ve geç gönderilmiş DS-260 için daha ideal gibi. Fakat başlangıç süresinin uzun olması ve sonucun yetişir mi diye acaba olması düşündürücü benim açımdan.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry bireysel davanın detaylarını forumda paylaşmadım, zaten çok da hakim değildim detaylarına. sadece böyle bir davanın olduğunu ve kazanıldığını biliyorum. ilgili dava metnini bulursam paylaşırım burada.

    davalar yetişir bu arada, şuana kadar yetişmemiş bir dava olmadı.
    zaten yargıçlar da bunu bildiği için mali yıl içinde karar veriyor.


  • @gucarslan Bireysel dava açanlar oldu mu diye bilgi bulamadım demek istedim. Ama cevabınızda bunu öğrendim.

    Daha önce yazmıştım 2004 yılından beri başvurum ve bu sene kazanabildim. Bu fırsatı da bazı sebeplerden dolayı kaçırmak istemiyorum. Bu ay içerisinde grup ya da bireysel dava için gidişata göre kararımı vereceğim.

    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.


  • @gamefry Merhaba, sadece merak ettim. 2004 yılından beri yani 18 yıldır bavuruyorsunuz. Yani greencard konusunda bilinçli ve bilgilisiniz.. ama eylül de ds260 gönderiyorsunuz 😭


  • @Utopya Daha önce CN’ye göre gidiliyordu. Gönderim tarihine göre değil.

    İlk Mayıs ayında gönderdim formu. Daha sonra bazı değişiklikler yapmam gerekti ve tekrar formu açtırmak için e-mail gönderdim. KCC e-maillere geç dönüş yaptı ve Eylül ayında formumu açtı. Ben de Eylül’de aynı gün kapattım formu tekrar.

    Birde süreç sonrasına çok hakim değildim kazanmadığım için 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum