Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @pelin-dikmen önce evleneceksiniz Amerika’ya gelip evlilikten sonra green carda başvuru yaparken Seyahat ve çalışma izni içinde ayrı dosyalar gönderiyoruz uscise tahmini yine 3 4 ayı bulur diye düşünüyorum başvurudan sonra


  • Merhaba, bugün mülakatım vardı. Size de yazmak istedim süreci. Öncesinde üç gün öncesine sağlık raporu için gün almıştım. Kan tahlili, akciğer grafisi, üç adet aşı ve muayene oldum. 4500 lira ödedim toplamda. Ertesi gün 3te gidip raporumu aldım. Kapalı zarfı konsolosluğa götürdüm. Cd ve aşı kartı bende kaldı. Bana verdikleri kağıtta cd yi amerika girişinde isteyecekleri yazıyordu. Daha sonra bugün de mülakata gittim. Konsolosluğa girip güvenlikten geçtikten sonra binaya giriş yaptım ve bana bir sıra numarası verdiler. Ardından beklemem söylendi. Çok az bekledim ve numaram yandı. Belgelerimi istedi görevli. Mali kanıtlar, ilişki kanıtları, nüfus kayıt örneği(kırmızı damgalı orijinal), arşivli adli sicil kaydı, sağlık raporum, pasaportum ve 2 adet fotoğraf istedi. Verdikten sonra tekrar beklememi söyledi. Ardından çok geçmedi 15 dk falan sonra numaram tekrar yandı. Benimli konuşan görevli Türkçe biliyordu. Çok az soru sordu. Nerde tanıştınız, ne zaman tanıştınız, nişanlınız amerikaya ne zaman döndü, nereye gideceksiniz orada dedi. Sonra bazı dosyalarımı geri verdi, aile içi şiddet broşürü verdi ve vizemin onaylandığını ve pasaportumun adresime gönderileceğini söyledi. Girerken çok heyecanlıydım ama çok rahat geçti. Allah bütün bekleyenlere sabır versin. Gerçekten üzerimden büyük yük kalktı. Umarım herkes için çok rahat geçen bir süreç olur.


  • @tuucekara Hayırlı olsun öncelikle. Ilişki kanıtlarınızda sizce neleri incelemisler? Ilişki başlangıcınız ne kadardı?


  • @Utopya biz 2018 ocaktan beri beraberdik. İlk günden beri olan fotoğrafları, belli başlı whatsapp mesajlarını tarihleriyle, görüntülü sesli konuşma kayıtlarını, aile ile görüşme fotoğraflarını koyduk.


  • yukarıda linki paylaştığım habere göz atmanızı dilerim. 2023 hedefi bu şekilde ve artık k1 premium vize olacak ve 2 hafta içerisinde mi çözülecek tüm işlemler?


  • @tuucekara tebrikler, bilgilendirme için teşekkürler.


  • @findiklahmacun teşekkür ederim 🙏


  • @emirgenco konsolosluk sistemi dediğiniz hangi site oluyor acaba? Durumu nerden görebilirim bilemedim.


  • @findiklahmacun Hayir ne yazik ki o sadece is vizeleri icin gecerli premium kolaylik saglanacakmis onlara,ama benim dusuncem K1 vizesi’de bundan sonra hizlanacaktir cunku eger simdi hizlanmazsa gelecek senin Ekim ayina kadar 6 ay’a indiremezler NOA2 suresini tahminimce. Suan hala beklemeye devam,ins en yakin zamanda guzel haberler aliriz bekleyenler olarak.

  • ⭐⭐

    @tuucekara https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx
    Bu siteden takip edebilirsin da fazla bir şey görmeyeceksinki dosyan verildi yazıyordur orada hepsi bu

  • ⭐⭐

    @tuucekara tebrikler Tuğçe


  • @emirgenco çok teşekkür ederim darısı bekleyenlerin başına


  • @tuucekara tebrikler 👏


  • @emirgenco bilgilendirme için teşekkürler 🙏 o zaman beklemeye devam...


  • @Cameron-Kimberly emirgenconun belirttiği gibi bu vizeye başvurudaki ilk kural son 2 sene içinde yüz yüze görüşme durumu. Resmi sitede de bu vizeyi almaya hak kazanmak ve ilişkinin gerçekliğini kanıtlamak için istedikleri bişey. Bazı istisnai durumlar da görüşme yüz yüze gelme durumunu esnetebiliyorlar bununla ilgili örnekleri de şu şekilde açıklamışlar “ Amerikan vatandaşı nişanlınızın sağlık durumlarından dolayı yüz yüze görüşememesi veya orduda aktif görevde bulunduğu için görüşememesi vb geçerli sebepler” sizin durumunuz için geçerli olan şeyi yeterli bir kanıt olarak görürler mi kısmı o an ki dosyanızı inceleyecek kişinin tamamen insiyatifine kalmış bir durum. Yani dindar bir hristiyan olduğu için görüşemedik kısmını uygun bir dille nasıl açıklarsanız bu konu üstünde iyi düşünmeniz gerekli çünkü diğer yukardaki örnekler ile uzaktan yakından pek benzemiyor. Amacım sizin moralinizi bozmak vs değil sadece doğru bilgiyi öğrenmeniz için yardımcı olmaya çalışıyorum daha sonrasında hayal kırıklığı olmaması için. İmkansız bir durum mu bence değil ama yapacağınız açıklama burada çok önemli neden görüşemediğiniz ile ilgili detaylar. Almış olduğunuz hediyeler konuşmalarınız zaten bu süreçte standart olduğu için ekstra bir inandırıcılık katmayacaktır çünkü o kanıtlar yine herkesten isteniyor. Umarım anlatabilmişimdir. Son olarak Amerika kanunlarında k1 ile belirtilen kısa bir paragrafı buraya ekliyorum translate ile de kendiniz çevirip okuyabilirsiniz.
    “ The law says that a fiancé petition “… shall be approved only after satisfactory evidence is submitted by the petitioner to establish that the parties have previously met in person within 2 years before the date of filing the petition, have a bona fide intention to marry, and are legally able and actually willing to conclude a valid marriage in the United States within a period of ninety days after the alien's arrival…”


  • Cevap: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
    Arkadaşlar merhaba. K1 vize sürecine başlamak üzereyim. I129 formunu salı günü göndermiş olacaz büyük ihtimalle. Formu bayağı okudum ve kafam çok karıştı birkaç tane soru sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim.

    1. I129 formunu posta ile gönderirken yanına diğer eklememiz gereken belgeler tam olarak nelerdir.
    2. ödeme sadece göndereceğimiz postaya çek koyarakmı gerçekleşiyor yoksa başka ödeme yöntemleri varmı
    3. kanıt olarak sunacağım şeyler massenger konuşmaları,aramaları ve 65 tane birlikte çekildiğimiz fotoğraf .massenger Aramalarını ve konuşmaları bilgisayardan ekran görüntüsü olarak aldım ve ekran görüntüsü sadece ben tarafından alındı sizce bu format uygunmu.
      4)Noa1 Noa2 tam olarak nedir

    Teşekkürler


  • Merhabalar bi kaç soru sormak istiyorum. Formda(l-129) bazı anlamadığım konular var. Örneğini nereden bulabilirim veya yardımcı olacak birisi var mı?


  • @pin teşekkürlerr


  • Herkese merhaba benimle aynı durumda yada tarih açısından yakın tarihli arkadaşlara sorum olacaktı 29 Temmuz 2021 tarihinde başvurduk hiç bir ses yok yasal 240 gün doldu bununla ilgili herhangi yazı yazmamız gerekiyor mu olumlu dönüş alan oldu mu acaba ?

  • ⭐⭐

    @Merve-0 normal şartlarda olsaydı 240 gün sonrası dilekçe yazma hakkınız doğacaktı ama lakin son dönemde süreçler gerçekten çok uzadı şuan 10 ile 13 ay yani 300 ve 390 gün arası onay süreleri tanıdığım bir çok kişi şuan 300 330 360 gün olmasına rağmen hala bekliyor özetleyecek olursak şuan yapmanız gereken tek şey beklemek


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum