Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Expedite talebinde bulunmuştum fakat red geldi. Urgently bir durum sergilemek gerekiyormuş. Bölge congressman yazdım. Sekreterinden mail aldık dün. Uscis release belgesi göndermiş, doldurup yollayın demiş mailde. doldurup gönderdik. Ama belgeyi aldık diye teyid maili almadık. Umarım ulaşmıştır. Zamanında Edd ile olan sorunumu hallettiler hızlıca. Umarım bu da öyle olur.


  • @chemist çok doğru söylüyorsunuz bende sizinle aynı düşüncedeyim, keşke insanları bu kadar umutsuzca çare arar pozisyonuna dusurmeselerde daha insani şart ve sürelerde daha sistemli yurutseler bu işlemleri.


  • @Tugba çok iyi yapmışsınız umarım sonuç alırsınız.


  • @Tugba evet release belgesini imzalamanizi istiyorlar. Congressman in ofisi genelde ayni gun icinde hallediyor. Fakat Uscis den cevap gec gelebiliyor. Benim once California ya sordular. Ordan dosya Potomac a gitti cevabi alinca tekrar Potomac a sordular. Once California dan daha sonra Potomac dan cevap bekledim. Toplamda 1.5-2 ay surdu. Bu konuda bile inanilmaz yavaslar ama congressman in ofisinden surekli arama yada email yolu ile bilgilendiriliyorsunuz. Cevap beklediklerini, hala gelmedigini ve takipte olduklarinin bilgisini veriyorlar.


  • Merhaba. Ben gecen yil IR5 kategorisinden Green Card aldim ve hemen esim icin Green Card basvurusunda bulundum ve vize mulakat yeri olarak Kiev'i sectik. Esim Ukrayna uyruklu. 4 ay ABD'de kalip Ukrayna'ya dondum ve bu kez esimle beraber ABD'ye giris yaparak 4 ay kaldik ve 25 Subat tarihinde, savas basladiktan 1 gun sonra Turkiye'ye donduk. NOA1 onayini 12 Haziran 2021 tarihinde aldik. Yaklasik 10 gun once USCIS'e email yazarak insani nedenlerle basvurumuzun hizlandirilmasini ve vize mulakatinin Ankara'ya aktarilmasini istedim ve 10 gun sonra durumunuza bakip karar verecegiz seklinde email geldi. Bu emailden 1 gun sonra, 25 Mart 2022 tarihinde California Service Center'dan NOA2 geldi. USCIS I-130 formunu ve evraklari kabul edip dosyayi NVC'ye iletti. Normal isleyis mi yoksa hizlandirdilar mi bilemiyorum. Simdi NVC surecinin hizli olup olmayacagini gorecegiz.


  • @Meltem-Koç Siz 90 gunde geldi GC dediniz diye ben de bekledim. 26 Mart benim 90. gunumdu. Receipt No ile takip ettim 24 unde UPS e verildi. 26 sinda posta kutusundan teslim aldim Green Cardimi 😀🙏 Darisi tum bekleyenlerin basina insallah.


  • @Esra-Esra hangi siteden takip edicez yazabilirmisin


  • Arkadaşlar benim ABD girişimin 6. Haftası ve haladan ssn gelmedi ofisten randevu aldım 28 mart için yanımda evrak olarak ne götüreyim tavsiye şimdi olan yada benim gibi durumda olanlar varsa yazar ise sevinirim


  • @horoz egov.uscis.gov sitesinden ya da uscis.gov a girseniz de “case status” alanina gidip receipt numberinizla bakabilirsiniz. 220 $ greencard odemesi yaptiktan sonra mail gelmis olmasi lazim IOE… ile baslayan receipt no o mailde yazar. Diger sorunuzun cevabini net olarak bilmiyorum ama GC da gelmedigi icin pasaport goturmekten baska sansiniz yok sanirim.


  • @alibilen, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba. Ben gecen yil IR5 kategorisinden Green Card aldim ve hemen esim icin Green Card basvurusunda bulundum ve vize mulakat yeri olarak Kiev'i sectik. Esim Ukrayna uyruklu. 4 ay ABD'de kalip Ukrayna'ya dondum ve bu kez esimle beraber ABD'ye giris yaparak 4 ay kaldik ve 25 Subat tarihinde, savas basladiktan 1 gun sonra Turkiye'ye donduk. NOA1 onayini 12 Haziran 2021 tarihinde aldik. Yaklasik 10 gun once USCIS'e email yazarak insani nedenlerle basvurumuzun hizlandirilmasini ve vize mulakatinin Ankara'ya aktarilmasini istedim ve 10 gun sonra durumunuza bakip karar verecegiz seklinde email geldi. Bu emailden 1 gun sonra, 25 Mart 2022 tarihinde California Service Center'dan NOA2 geldi. USCIS I-130 formunu ve evraklari kabul edip dosyayi NVC'ye iletti. Normal isleyis mi yoksa hizlandirdilar mi bilemiyorum. Simdi NVC surecinin hizli olup olmayacagini gorecegiz.

    28 Mart tarihinde yani dun USCIS bize dosyanizi Department of State'e yolladigina dair email yolladi. Sadece ABD icerisinde Green Card basvurusu yapanlarinkiler onaylandiktan sonra DOS'a yollaniyor bildigim kadariyla. Digerleri NVC'e yollaniyor. Bu sabah DOS'tan dosyanizi California Service Center'a yolladik cunku onlar bakacaklar diye email ulasti. 1 saat sonra da NVC'den hesabin olusturulduguna dair bir email aldik. Hesaba giris yaparak odemeleri yaptiktan sonra evraklari yukleyecegiz. Ancak vize mulakat yeri halen Kiev gorunmekte ama sanirim NVC onu Ankara olarak daha sonra guncelleyecek. Vize sinifi F21 olarak gorunmekte ve subject to country limitations yazmakta. Sanirim F2A ile ayni kategori. Veya farkli ise ve farkini bilen yazarsa sevinirim.


  • F2A mülakat tarihi bekleyen yok mu hiç ? Ne kadar süre de randevu geliyor


  • @bologna sizin evraklarınız nvc de nekadar sürede onaylandı ve onay aldığınız kaç gün oldu


  • Merhabalar forum ailesi. Benim merak ettiğim ama cevabını net bulamadığım bir konu var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Greencardı olan biriyle ABD'de evlenirsek ve başvuru için ABD'de işlemleri yaparsak avantaj mıdır? Ya da Türkiye'de evlilik cüzdanını almadan önce turist vizesi aldıktan sonra evlilik yapıp ABD'de evlilik işlemleri başvurusu yapsam çalışma veya geçici oturum izni elde etme ihtimalim var mıdır? Çünkü ona göre işlemleri yapmak istiyorum. Henüz evlenmedigimiz için en avantajlı olan yolu denemek bizim için daha iyi sanırım. Teşekkür ederim şimdiden


  • @Ahmet-Altın Merhaba, bu yola giren herkesin en başta merak ettiği ve ilk araştırdığı konu bu. Bu sorunun tek bir doğru cevabı da yok ve tamamen kişinin almak isteyeceği riske göre değişir. AMa realitelerin büyük kısmı şöyle:

    • Eşiniz amerikaya Turist vizesiyle gelebilir ve burada evlenebilirsiniz. Son derece normal ve yasal.
    • Eşiniz Turist vizesiyle Amerikada max. 6 ay kalabilecek ve bu süre herşey normal olsa bile statu değişikliği yapmak için yeterli bir süre değil. Kaldı ki statü değişikliği yapmaya kalktınız zaten turist vizesini evlenmek ve kalmak amacıyla kullandığınız anlaşılacak ve turist vizesini amacı dışında kullanımdan dolayı visa fraud a düşmeniz ve daha kötü sonuçlar söz konusu.
    • Amerika'da GC lı ile evlilik sonrası vize statü değişikliği sorunsuz bir şekilde öğrenci veya çalışma vizesi ile girmiş kişilerde olabiliyor, veya turist vizesiyle girmiş Amerikan vatandaşının eşinde olan örnekler var.

    Özetle GC lının eşi için izlenebilecek doğru bir yol maalesef değil. Ha izleyenler var mı var, yıllarca kaçağa düşüyor eş, çalışamıyor, SSN leri olamıyor, yasal hakları zaten olamıyor. gün sonunda da nasıl çözüyorlar bilmiyorum.

    maddi olarak zorlasa da en rahatı, evlenmeden önce turist vizesini almak, amerikaya girmek, burda evlenmek, işlemleri normal olması gerektiği şekilde başlatıp bu süreçte max vize izin verdikçe kalmak, gitmek gelmek. ( süreçte gidip gelmede sorun olur sanıyor herkes ama, herşey normalse, evlilik öncesi de işlemiş bir turist vizesiyse bir sorun yaşanmıyor )


  • @hulyaek Bizim için de en büyük problem bu. Turist vizesiyle giriş yaptıktan 2 ay sonra ABD içinde evlilik yapıp statü değişikliği talebi yaparsak "amaç dışı kullanım" adı altında problemlerle yüzleşmemiz.. Türkiye'de evlenip gidersek de aylarca randevu sürüncemesi var. Yukarı bıyık aşağı sakal muhabbeti iyice..


  • @yuzuf, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @hulyaek Bizim için de en büyük problem bu. Turist vizesiyle giriş yaptıktan 2 ay sonra ABD içinde evlilik yapıp statü değişikliği talebi yaparsak "amaç dışı kullanım" adı altında problemlerle yüzleşmemiz.. Türkiye'de evlenip gidersek de aylarca randevu sürüncemesi var. Yukarı bıyık aşağı sakal muhabbeti iyice..

    Eşimin turist vizesi vardı. 6 ayı dolmasına yakın statu değişikliği ve extension talebinde bulunduk. Araya covid girdi isler uzadı haliyle. Fakat hepsini aldık ve okuluna (master) başladı ve hala devam ediyor. Evlendik ve işlemleri başlattık kendisi icin. Su an aos sürecindeyiz. Sıkıntılı bir süreç ne yazık ki.

    Yukarıda hanım efendinin yazdığını yanlış mi anladım bilemiyorum ama “süreçte gidip gelmede sorun olur sanıyor herkes ama, herşey normalse, evlilik öncesi de işlemiş bir turist vizesiyse bir sorun yaşanmıyor” şeklinde belirtmiş.

    Anlatılmak istenen “ Amerikalı veya green cardli birisiyle evlendikten sonra bile elinizdeki turist vizesiyle rahatça ABD dışına çıkıp tekrar giriş yapabilirsiniz” ise, tamamen yanlış. Evlilik yapıp Aos süreci başlatıldıktan sonra ABD dışına çıkmak süreci sonlandirmakla sonuçlanıyor ne yazık ki. Zaten mevcut ziyaretçi vizesini Aos veya herhangi immigrant visa talebinde bulunduğunuz icin otomatik olarak terk etmiş bulunuyorsunuz. Bu şekilde yapıldığı taktirde, süreç uscis tarafından sonlandırılır ve işlemlere Tr ‘den devam etmek hatta en baştan başlatmak durumunda kalırsınız.


  • @Tugba Hülya hanımın bahsettiği hali hazırda zaten bir turist vizesi sahibi olup Turkiyeden başvuranlar için geçerli yani aos ile ilgili değil tuğba hanım aos ile ilgili sizin verdiğiniz bilgi doğru ve geçerli. Turkiyeden başvuru yapan kişiler için önceden turist vizesi ile eşini ziyaret edemez gibi bir kanı vardı. Oysa önceden alınmış turist vizesi olan forumdan hülya hanımda dahil bir çok arkadaş eşlerini sorunsuz süreç içerisinde yasal süreleri ihlal etmeden ziyaret edip döndüler. Fakat süreci başlamış olupta turist vizesi almak isteyen dosya sahipleri genelde red aldılar. Evliliğin Amerikada yapılması önemli değil önemli olan süreci nereden başlattığınız. Özetle iki bilgide doğru biri aos süreci için geçerli diğeri Turkiyeden başvuranlar için geçerli. Herkese iyi hafta sonları🙏💐


  • @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @Tugba Hülya hanımın bahsettiği hali hazırda zaten bir turist vizesi sahibi olup Turkiyeden başvuranlar için geçerli yani aos ile ilgili değil tuğba hanım aos ile ilgili sizin verdiğiniz bilgi doğru ve geçerli. Turkiyeden başvuru yapan kişiler için önceden turist vizesi ile eşini ziyaret edemez gibi bir kanı vardı. Oysa önceden alınmış turist vizesi olan forumdan hülya hanımda dahil bir çok arkadaş eşlerini sorunsuz süreç içerisinde yasal süreleri ihlal etmeden ziyaret edip döndüler. Fakat süreci başlamış olupta turist vizesi almak isteyen dosya sahipleri genelde red aldılar. Evliliğin Amerikada yapılması önemli değil önemli olan süreci nereden başlattığınız. Özetle iki bilgide doğru biri aos süreci için geçerli diğeri Turkiyeden başvuranlar için geçerli. Herkese iyi hafta sonları🙏💐

    Anlamamışım demek ki 🥶 Teşekkürler. Sizlere de hayırlı hafta sonları. 🤗


  • @Tugba @ecom evet yanlış anlaşıldıysa düzeltilmiş olmasına sevindim. ileride okuyacaklar için bir kez daha:

    • Turist vizeniz ZATEN var, evlilikten önce alınmış, aktif sorunsuz işlem görmüş, evlilikle ilgili GC sürecini normal TR den başlattınız, eşiniz Amerikada : süreç içerisinde gidip gelmekte sorun olmuyor genelde.

    • Amerikada AOS ile işlem görüyorsunuz: Gidip gelme yapamazsınız.


  • @hulyaek @Tugba @ecom biz turist vizesi sonrası amerikada evlenip daha hızlı yürüdüğü için süreci orada başlatmayı düşünüyorduk. Yani bu durumda gidip gelme olmayacağı için kaçak duruma da eş düşecek


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum