Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Gezgin-Paksoy merhaba,

hızlandırılmış temyiz, curtis morrison'un açıklamasına göre haftalar ya da aylar içinde sonuçlanabilir ancak; hali hazırdaki temyiz talepleri bir yıl ya da daha uzun süre alabilirmiş. buna mehta'nın tavrı nasıl olur kestirmek oldukça güç.

genel olarak yorumum çıkan kararın çok da bi' şey ifade etmediği.
    sebebine gelirsek.. zaten 18 nisan'a kadar herhangi bir gelişme olmayacaktı. mehta da ne hükümetin talebini direkt reddedip, üst mahkemeye direkt olarak gitmelerine bir nebze olsun engel olmak istedi. bunu yaparken de onların talebini reddetmek yerine kısmen onay verdi.. 30 günlük bir onay. bu süreç zaten 18 nisan'a kadar bu şekilde devam edecekti ki zaten mehta da bunu bildiği için "madem istiyorsunuz, alın o zaman sizin de gönlünüz olsun" dedi gibime geliyor.

bundan sonrası nasıl ilerler bilmiyorum, yorum yaptığımız her şey mesnetsiz kalıyor.
    hakim olmadığımız bir hukuk süreci, okusak da net içine giremediğimiz dava dosyaları filan.

arkadaşlar arasında son gelişmeyi; mehtan'nın ramazan'ı rahat geçirmek için 30 günlük stay vermesi olarak değerlendirdik :)

şimdi sakin kalıp 30 günün bitmesini beklemek.

• @gucarslan almaqrami davası hakkında bilginiz var mı. muslim ban yüzünden giriş yapamamış kişilerle ilgili sanıyorum. hatta temyiz mahkemesi davacların lehine mi karar vermiş tam bilmiyorum. bilginiz var mıdır. vizelerini aldılar mı o kişiler

• @Gezgin-Paksoy merhaba. çok sıkı takip etmediğim bir dava ama en son charles kuck'ın aşağıdaki tweetini hatırlıyorum bu dava ile ilgili;

sonrasında nasıl bir süreç işledi ve ne durumda emin değilim.
    yine charles kuck'a sormak gerek en sağlıklısı bu sanırım..

• Bi umutla yıllardır beklemedeyiz... :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Gomez, Goodluck, Rai, GoH Temyiz Kararının Birleştirilmesi

devre mahkemesi, Gomez, Goodluck/Goh ve Rai'deki kararların temyiz başvurularını tek bir temyiz olarak birleştirildi ve eylül 2022'de yapılacak bir duruşma ile bir brifing programı belirlendi;

41ad39f0-7948-40b7-8d01-d3cf5a99030a-image.png

800e9a56-218d-405c-8150-d574eafd2042-image.png

• Şimdi de Eylül ayını mı bekleyeceğiz 😭😭😭

• @gucarslan bunun anlamı 18 mayısta vize mülakatları başlamayacak mı?

• @drhappy ne yazık ki hayır.

• Pozitif ve olumlu düşünmeye çalıştıkça gelişmeşer hep bunu baltar nitelikte oluyor ama yinede kaybetmiyeceğim inamcımı :)

• Yani noldu simdi off yaa😙😙😙

• Bu konu başlığından artık Turist vizesi ve diğer göç yolları konu başlıklarına yöneliyorum arkadaşlar maalesef.

• Bizim süreçte olup Turist vizesi başvurusu yapan arkadaşımız oldu mu ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

"stay" kararı güncellemesi

yargıç mehta, hükümetin yütürmeyi durdurma kararını onaylayan bir emir yayınladı.
    ilgili bu emirle, 9095 vizenin verilmesini eylül ayına kadar (yani mali yılın sonuna kadar) durdurdu.

ayrıca mehta, hükümetin bu süre sonunda vizelerin verilmesine hazır olmaları için ssitem değişikliğini 1 eylül'e kadar tamamlamalarını ve bunun için de 1 temmuz'da bir durum raporu yayınlamalarını emretti.

açıkça söylemek gerekir ki, bu saatten sonra 9095 vizenin rezerv kararına bel bağlamanın çok da bir anlamı kalmadı gibi. çünkü hükumet, attığı her adımda istediğini aldı, alıyor da. bu yürütmeyi durdurma kararının sonunda kararın iptali için yaşanacak her ne varsa, rezerv vizelerin 2023 yılından önce verilmesinin çok da mümkün olmadığı oldukça aşikar. bu eziyet daha ne kadar sürecek bilmiyorum.. umarım bir şekilde bu film sonunu görürüz

• Ne yapacak yorum kaldı ne söylenecek söz....

• Bu iş bitmiş artık

• https://www.youtube.com/watch?v=GpgNtPY2R5k
    Bu açıklama doğru mudur?

• @greennkml ilgili tasarının DV ile bir alakası yok yalnız.

• @gucarslan keske amerikaya kapidan degil noel baba gibi bacadan girme sansimiz olsa.

• Sanirim amerikanin yargi sistemi turkiyedeki gibi galiba hirsizini katilini tecavuzcusunu yakalayip sonra serbest birakan bir adalet turu gibi

• ⭐⭐

Mevcut ABD yönetiminin 2020/21 DV davaları ile inatla mücadele ettiğini görüyoruz , bu nedenle bence yeni başkanlık seçimleri öncesinde bu davaların sonuca bağlanması zor gibi.Erken bir sonuç çıkacağına inanmıyorum.

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    757
    1
    10 Oy
    757 İleti
    88k Bakış
    B
    @Busra-Turan Merhaba, Hong Kong hesap dökümü istemedi benden. ama yine de yanınızda götürmenizde fayda var ben hesapta 10k $ gösterdim. aynı zamanda sağlık raporu aldığım kurum covid aşı karnemi de istedi.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k