Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smartcells bazı arkadaşlar kota dolacak ust numaralar disarida kalacak gibi istatistiki yorumlar yapıyor. O can sıkıyor sadece. Yoksa 1 ay geç erken farketmez tabiki en hayırlı zamanda olsun.


  • @caganpaker, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Merhabalar, başvurumu eski pasaportumla yapmış olmama ve eski pasaportumda geçerliliğini yitirmiş bir Amerikan vizem olmasına rağmen, eski pasaportum istenmedi. Yaklaşık 3 kere gerek olup olmadığını sordum ama gerek yok denildi. Eski pasaportunuzda geçerli Amerikan vizesi varsa istiyorlar sadece.

    Benim mülakat deneyimimde eski pasaportLARIM soruldu, neyse ki yanımda götürmüştüm ve ibraz ettim. (Belki ben 22 ülke gezdiğim içindir, bilmiyorum.) Ama yine de bu konuda imkanınız varsa risk almamanızı ve yanınızda bulundurmanızı öneririm.


  • Merhabalar @smartcells,
    Telegram üyeliği için gerekli olan adımları tamamladım ve dosyayı başarılı bir şekilde gönderdim. Bundan sonra yapmam gereken işlem var mı yoksa sizlerden gelecek olan daveti mi bekleyeceğim?

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar @smartcells,
    Telegram üyeliği için gerekli olan adımları tamamladım ve dosyayı başarılı bir şekilde gönderdim. Bundan sonra yapmam gereken işlem var mı yoksa sizlerden gelecek olan daveti mi bekleyeceğim?

    Doldurduğunuz forma bakılır,, kontrol edilir, uygunsa alınırsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar @smartcells,
    Telegram üyeliği için gerekli olan adımları tamamladım ve dosyayı başarılı bir şekilde gönderdim. Bundan sonra yapmam gereken işlem var mı yoksa sizlerden gelecek olan daveti mi bekleyeceğim?

    İmzanızda CN neden 17XXX?

    dd8b5222-30ba-4d9d-90b7-7a63a51d1f9e-image.png


  • @smartcells telegram kullanmadığım için, form doldurmamıştım. Formu doldurdum beni de alın gruba 🙂 fakat ben tüm dosyalarımı arkadaşıma yolladım şuanda ona ulaşamıyorum saat geç olduğu için. Evrak isteğinin mailini ekran görüntüsü yolladım kanıt için. Yok derseniz yarın yine başvuru yapayım orijinal dosya görüntüsü ile 😅


  • Sayın @smartcells ilk zamanlarda çok heyecanlıydım ve maillerimi uzunca bir süre günde 8-10 kez kontrol ediyor, internet ve youtube!dan haberleri takip ediyor ve forum sitesindeki tüm mesajları dikkatlice okuyordum ancak covid den dolayı elçiliklerin düzenli çalışamaması kentucky den evrak talep maillerinin gecikmesi vs gibi olumsuz durumlar tüm şevkimi kırdı ve ümidimi yitmeme neden oldu. Ki halada içimde Amerikaya gideceğime dair en küçük bir ümidim olmadığı için aklımda 17k olarak kalmış. Özel bir nedeni yok. Sizin uyarınızdan sonra düzelttim. Uyardığınız için ayrıca teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sayın @smartcells ilk zamanlarda çok heyecanlıydım ve maillerimi uzunca bir süre günde 8-10 kez kontrol ediyor, internet ve youtube!dan haberleri takip ediyor ve forum sitesindeki tüm mesajları dikkatlice okuyordum ancak covid den dolayı elçiliklerin düzenli çalışamaması kentucky den evrak talep maillerinin gecikmesi vs gibi olumsuz durumlar tüm şevkimi kırdı ve ümidimi yitmeme neden oldu. Ki halada içimde Amerikaya gideceğime dair en küçük bir ümidim olmadığı için aklımda 17k olarak kalmış. Özel bir nedeni yok. Sizin uyarınızdan sonra düzelttim. Uyardığınız için ayrıca teşekkür ederim.

    Verdiğiniz telegram kullanıcı adına mesaj attım.


  • @gucarslan ankara konsolosluğa ait internet sitesinde insani ve sağlık sebepleri dışında ankaraya dosya taşıma işlemi yapılmayacağı ile ilgili bi açıklama vardı. acaba bu süreçte dosyasını ankaraya taşıyabilen oldu mu?


  • Merhaba, Amerika'daki bazı firmalarla iş görüşmeleri yaptım. Görüşmeler olumlu geçiyor. İlgili pozisyon için uygun adaysınız, Green cardı alınca bizimle iletişime geçin diyen firmalar oldu. Bu firmalardan birisiyle anlaşıp green card mülakatında kullanmak için bir belge almak istiyorum. Bu belge tam olarak nasıl olmalı, türü, içeriği, imzası (ıslak, elektronik) vb. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Ege35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan ankara konsolosluğa ait internet sitesinde insani ve sağlık sebepleri dışında ankaraya dosya taşıma işlemi yapılmayacağı ile ilgili bi açıklama vardı. acaba bu süreçte dosyasını ankaraya taşıyabilen oldu mu?

    Ben taşıdım. Varşova'dan Ankara'ya taşıdım.


  • @smartcells Taşımayı DQ olmadan önce KCC'ye talep atarak gerçekleştirdiniz sanırım. Doğru mudur? Benim dosyam onaylı ve konsolosluğa allocated olduğu için "limbo" denilen arafta kaldı şimdilik. KCC dosyamı açamıyor ve konsolosluğun dosyamdan henüz haberi bile yok. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Ali-35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Taşımayı DQ olmadan önce KCC'ye talep atarak gerçekleştirdiniz sanırım. Doğru mudur? Benim dosyam onaylı ve konsolosluğa allocated olduğu için "limbo" denilen arafta kaldı şimdilik. KCC dosyamı açamıyor ve konsolosluğun dosyamdan henüz haberi bile yok. 🙂

    Evet, DSQ'dan önce olduğu için bir mail ile hemen aldılar Ankara'ya.

    Sizin önce Ankara ile yazışıp onay almanız lazım. TC vatandaşı olduğunuz için Ankara'da girme hakkınız olduğundan OK vermemeleri için hiç bir sebep yok.


  • Merhaba, amerikaya, almanya aktarmalı giderken almanya transit vize istiyor mu acaba bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

    Bir de green card ile amerikaya ilk girişte mi başlıyor acaba 6 aylık kalma süremiz yoksa yıl bazında mı bakılıyor?


  • @emircav normal şartlarda UK hariç hiçbir ülke Avrupa'da transit vize istemiyor. Hele ki Almanya. Tabi transit doğru anlamında ise. Yani ben transitim diye ülkeden çıkış yapamazsınız, transit salonunda, bağlantılı uçuşunuza aktarmaya kadar. (Ama Covid, tüm uygulamaları anlık değiştiriyor. geçen hafta Almanya transit ABD için vize falan istemedi)
    6 aylık kalma süresi hakkında sorunuz çok net değil. bahsettiğiniz ilk vizeyi aldıktan sonra, ABD'ye 6 ay içinde girme zorunluluğu ise, vize tarihiniz sağlık kontrölünü yaptığınız gün başlar, ondan sonraki 6 ay içinde giriş yapmalısınız.
    Ama ABD'de kalma süresi ise bahsettiğiniz, onun 6 ay ile ilgisi yok GC var ise.


  • 6 aylık kalma süresinden kastım, normal şartlarda her yılın en az 6 ay 1 günü amerikada olmam gerekiyor diye biliyorum. Fakat bu süreç yıl bazında mı yoksa amerikaya girdikten sonra mı başlıyor onu bilmiyorum. Yani 2022 yılının da 6 ayı orda mı olmam lazım acaba?


  • @emircav tam olarak öyle değil. GC'niz varsa, ABD dışında en fazla 1 yıl kalabiliyorsunuz. Tabi meslek icabı gerekliliklerde, kanıtlamanız şartı ile bu geçerli değil. Ve her ne kadar 1 yıl dense de, 6 aydan fazla ABD dışında kalmalar önerilmiyor. Hee ilk GC kazanımı sonrası, bir kere, belki 2 kere 1 yıla yakın ABD dışında kalırsanız, mücbir sebep dersiniz, "ülke değiştirmek kolay değil, ayarlamalar yaptım, bundan sonra sürekli kalıcam" dersiniz bir şekilde kabul görebilir. Ama bu süreklilik yapması halinde, girişlerinizde sizi sorgular ve GC'nize el koyabilirler. "GC'yi turistik amaçla kullanıyorsunuz, ülkeye bir faydanız yok" derler. Ki bunu da yapıyorlar.


  • Siteye çok fazla giremiyorum, bu nedenle gelişmeleri takip etme imkanı bulamıyorum. Ama halen mail de gelmedi mülakat için. Son durum nedir? Bir aksiyonda bulunmamız gerekiyor mu yoksa sadece beklemek mi gerekiyor sadece? Evrak talep maili hiç gelmemişti bize ve zaten sonra da kaldırıldı. Maalesef ama DS260 formunu Ağustos'ta göndermiştik. Süreci uzatan sanırım bu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-35 ilgili bütün detayları buradaki iletimde anlatmıştım, kontrol edebilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/215667

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum