Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri


  • Merhaba arkadaşlar, ben İsmail Ceylan 23 yaşındayım ve üniversite son sınıf öğrencisiyim. Mülakat tarihim 9 Mart.
    Bugün sizlerle Unganlar sağlık muayenesi tecrübemi paylaşmak istiyorum. Öncelikle nasıl gittim? Konya’dan hızlı trenle Ankara garına ulaştım oradan Maltepe Metro İstasyonuna yürüdüm metroya binerek Kızılay’a gittim oradan ise yaklaşık 15dk 20dk yürüyerek Unganlara ulaştım. Kafe’nin yanından düz ilerleyerek merdivenlerin olduğu yere gidebilirsiniz. 28/02/2022 saat 10:00’daki randevuma saat 9:30 gibi gittim. Asansörle 4. Katta çıktım orada demir bir kapı var üzerinde Mehmet Ungan yazıyor zaten içeri girdim biraz bekledikten sonra adınızı söylüyorlar. Sonra belgeleri teslim ediyorsunuz.
    Bu belgeler:
    1-) Pasaport
    2-) PCR test sonucu (Devlet hastanesinden yaptırdım Cumartesi günü 26.02.2022 11:25’de sonuç aynı gün içerisinde saat 14:22’de çıktı ve negatifti, herhangi bir ücret ödemedim, test sonucunu e-nabızdan aldım ve çıktısını götürdüm kabul ettiler.)
    3-) Covid19 Aşı Kartı (3 aşımı da olmuştum o yüzden 3 aşımı da gösteren aşı kartımı e-nabızdan aldım ve renksiz çıktısını götürdüm kabul ettiler.)
    4-) DS-260 formunu verdim.

    • Benden aşı takvimi istemediler.
      Sonra biraz beklemenizi istiyorlar tekrar çağırıp fotoğrafınızı çekiyorlar. Daha sonra pasaport ve birtakım belgelerle sizi 5. Kata Düzen Laboratuvarına kan ve idrar vermek için yönlendiriyorlar. 5. Katta vezneye belgeleri veriyorsunuz sonra ödeme yapıyorsunuz. Benden 117 $ dolar istediler 120$ verdim para üstünü o günün kuru ile hesaplayıp TL olarak verdiler. (Bu arada kur oranları bankalara göre daha uygun zaten dolar almayı düşünüyorsanız TL olarak ödeme yapabilirsiniz) Kan ve idrar testi verdikten sonra imza atmanızı istiyorlar ve 3. Kata göğüs röntgenine yönlendiriyorlar. 3. Kat biraz kalabalıktı dışardan insanlarda gelebiliyor sanırım buraya. Orda hiç beklemeden vezneye belgelerinizi direk verin sonra onlar sizi çağırıyorlar. Burada bir ücret ödemesi yapmadım. Tekrardan 4. Kata çıktım belgelerimi verdim ve 12:45 muayene için tekrar gelmemi istediler. Bu arada aklımda canlandırdığım Unganlar daha böyle lüks bir sağlık merkeziydi ama öyle değil çok sade ve çoğu aletleri eski, sağlık ocağı gibi bir yer. Neyse Unganlardan çıktım ve Guven Color fotoğraf çektirmeye gittim 4 fotoğrafa 40 TL verdim biraz pahalı geldi bana o yüzden tavsiye etmem burayı. Sonra tekrar 4. Kata muayene için gittim biraz bekledikten sonra veznenin yanındaki odaya çağırıyorlar sizi kıyafetlerinizi çıkarıyorsunuz siyah önlük giyiyorsunuz. Ben orda yaklaşık bi 15dk Mehmet beyin gelmesini bekledim yoğundu veya beni unuttular sanırım. Kendisi geldi uzanmamı istedi o sırada daha önce ameliyat olup olmadığı, alkol kullanıp kullanmadığımı sordu, Amerika’da ne yapacağımı sordu sohbet sırasında 3 aşı yaptı hiç anlamadım açıkçası. Yaklaşık muayenem 3dk filan sürdü sonra vezneye tekrar gittim Amerikan Vize Sağlık Taraması, Rapor, aşılama x 3 için o günün kuruyla 3.522,00 TL ödedim Banka kartım ile (banka veya kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz). Son olarak ise raporu mülakattan bir gün önce almak istediği söyledim onlarda tamam dediler. Genel olarak insanlar çok kibar, size çok yardımcı oluyorlar ben biraz heyecanlanmıştım ama öyle bir ortam söz konusu değil. Aklınıza takılan bir konu varsa sormaktan çekinmeyin, lütfen. Bu arada daha önce tecrübelerini aktaran kişilere ve değerli adminlerimize çok teşekkür ederim hakkınız ödenmez iyi ki varsınız.

  • @marti2771 yeni hayatınızda başarılar, şans sizinle olsun, detaylı anlatımınız için teşekkürler👍🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Aziz18 @marti2771
    Tebrikler. Yeni yaşantınızda sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum,
    Yolunuz açık olsun, şansınız bundan sonra da bol olsun.


  • @aethelwulf Administrative Processing gözüküyor


  • vizeleri onaylanan bütün arkadaşları tebrik ediyorum.bir soru sormak istiyorum.
    konsoloslukta green card adres değişikliği yapan arkadaşlar,anladığım kadarıyla evrak teslimi yapılan ilk gişede bu işlemi yaptırmışlar,bu aşamadan sonra mülakatı yapan son görevliye adres değişikliği için tekrar birşey söylediniz mi?veya söylemek gerekiyor mu?


  • @marti2771 Sanıyorum ki @smartcells hocamın da bahsettiği gibi şu anda standart prosedür olarak AP de gözüküyor.


  • Merhaba,
    Mülakat ile ilgili birkaç sorum olacak, yardım edebilirseniz çok sevinirim.

    1. Diploma ile ilgili aslı mı gerekir? e-devletten alınan mezuniyet belgesi yeterli olur mu?
    2. 4 ay önce çalıştığım şirket, 2.bir grup şirketi kurdu ve bende oraya geçiş yaptım. Dolayısıyla DS260 formunda çalıştığım yer ile bura isim olarak uyuşmuyor, sorun yaratır mı? Bildirmeli miyim?
    3. Şuan nişanlıyım, bazı sebeplerden ötürü mülakat öncesi evlilik yapamadık. Mülakat sırasında nasıl hareket etmeliyim? Yine ilişkimi kanıtlamam gerekir mi?

    Şimdiden teşekkür ederim


  • @aethelwulf, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @marti2771 Sanıyorum ki @smartcells hocamın da bahsettiği gibi şu anda standart prosedür olarak AP de gözüküyor.

    Mülalkat sırasında pasaportunuzu verip AP'ye kalmaktan farklı bir AP sizinkisi. Yakında Issued'a dönecektir. İçinizi ferah tutun.


  • @samet-tr ikinci kere sıra numaranız açıldığında evrak teslimindeki görevli adresinizi değiştiriyor bilgisayara giriyor mülakat esnasında bişey demedim ben mülakat yapan görevlide bişey demedi bu konuda


  • Mülakat deneyimlerini bizlerle paylaşan herkese yürekten teşekkür ederim,her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum umarım ABD’de herşey istediğiniz gibi gider 🙏


  • @smartcells Teşekkür ederim tekrardan:)


  • @Aziz18 cevabınız için teşekkür ederim.yeni adresi ne şekilde yazdınız?
    c/o adreste oturan kişinin adı ve adres şeklinde mi,yoksa önce isim sonra c/o mu yazılıyor?

  • ⭐⭐⭐⭐

    KCC dosya onay işlemlerinde bu akşam itibariyle 93XX'lü dosylara ulaştı (Teyitli).
    Dün 91XX'ti. Günde 200 dosya işlemeye devam ediyorlar


  • @Sevde-KILIÇ Yaşadığınız süreci o kadar detaylı ve güzel aleme almışsınız ki kendimi konsoloslukta hissettim. Yeni yaşamınız da mutluluklar dilerim yolunuz ve bahtınız açık olsun.


  • @axlgnr Faydalı olduysa ne mutlu bana. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sizin için de hayırlısı olur, en kısa zamanda vizenizi alırsınız umarım.


  • @Mahmut-Baykan Öncelikle tebrik ederim. Bukadar uzun stresli bir bekleyişin ardından vizenize kavuşmanız mutluluk verici, yeni yaşamınızda başarılar dilerim. herşey gönlünüzce olsun. Yaşadığınız deneyimi detaylı olarak bizler ile paylaştığınız için teşekkürler.


  • Merhaba Arkadaşlar,

    Yaşadığım deneyimi anlatayım istedim. Bunlar Londra da sağlık muayenesine girecekler için önemli olduğunu düşünüyorum.

    24.02.2022 de Londra Visa Medicals de sağlık muayenesine girdik. yetişkin için 330 paund küçük çocuklar için (12 yaşın altı) 140 paund ödedik. Muayene yaptılar. aşılarımızı kontrol ettiler. aşı eksikleri buldular. yetşikinler için 2 kovid aşısını mevcuri tutuyorlar. Türkiyede nasıl bilmiyorum. 04.03.2022 tarihinde de Londra da mülakata gireceğiz inşaAllah. aşılar mülakata yetişmiyor. dolayısıyla mülakattan sonra göndereceğiz aşı kayıtlarını. GP de aşılarınızı ilk geldiğinizde kayıt ettirmenizde fayda var. Çünkü gerekli gereksiz size aşı vurmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla ilk olarak kayıt yaptırmakta fayda var elinizde aşı proofları varsa. Bunların dışında genel itibari ile sağlık muayenesi güzel geçti. Biz tercüman ile girdik. İngilizcesi orta seviye olanların tercüman tutmasına gerek yok diye düşünüyorum.

    Selamlar
    Herkese başarılar

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aslhn, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba,
    Mülakat ile ilgili birkaç sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
    1. Öncelikle evraklarda diploma isteniyor, aslını mı götürmem gerekir? yoksa e-devletten mezuniyet belgesi yeterli olur mu?
    2. 4 ay önce çalıştığım yer büyümeye giderek 2. bir ofis açtı ve bende o ofise geçiş yaptım. Yani DS260 formunda girdiğim yer ile şuan bulunduğum yer farklı. Bunu ayrıca bildirmem gerekir mi? Formda değişiklik yapmadım.
    3. Şuan nişanlıyım, bazı sebeplerden ötürü mülakat öncesinde planladığımız gibi evlilik yapamadık. Bu konu ile ilgili nasıl hareket etmem gerekir? Yine ilişkimi kanıtlamam gerekir mi?

    1.Diploma orijinali ve bir fotokopisini götüreceksiniz (Zaten mülakattan 1 hafta önce hangi belgelerin ne olarak getirilmesi gerektiğine dair bir email alacaksınız konsolosluktan)

    2.Hayır. İş değişiklilerini güncellemenize gerek yok, Kimse ilgilenmiyor bununla

    3.Sadece evlilik ve doğum gibi aileye resmi katılımları bilgilendirmeniz gerekir. Nişanlılık bu kategoriye girmiyor. Bilgilendirmenize veya bahsetmenize gerek yok.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • @barissarikaya tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun..


  • @Sevde-KILIÇ tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun..


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    6k İleti
    788k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum