Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia vukuatlı nüfus kayıt örneğine baktınız mı?
    eğer yoksa annenizin e-devletine girip oradan temin edin nüfus kayıt örneğini anneniz için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İBRAHİM forumda yüzlerce kere cevaplanmış; arama kısmına yazacağınız ufak bir kelime ile cevabını bulabileceğiniz bir sorunun cevabını, şuana kadar bu konuyu forumda bulamadıysanız zaten çok bi' sorun olmaz. yarın mülakatınız var gördüğüm kadarıyla, mülakatınızda bol şans diliyorum.


  • Unganlar Deneyimi

    Merhabalar, 01.03.2022 tarihli 10:40 ta bulunan randevuma 10:00 gibi gittim. 10:10 geçe evraklarımı 4. katta bulunan hanımefendiye teslim ettim (pasapor, ds260 onay sayfası, pcr testi ve covid-19 aşı sertifikası) daha sonra 5. Kata çıkıp evraklarımı orda bulunan hanımefendiye teslim ettikten sonra beni çağırmasını bekledim. Daha sonra 117.5 dolarlık bir ödeme yapıp tekrar beklemeye geçtim. Hemşire hanım beni çağırıp kan ve idrar testimi aldıktan sonra 3. Kata akciğer röntgeni için yönlendirdi. Akciğer röntgeninden sonra tekrar 4. Kata çıkıp evraklarımı tekrar teslim ettim. Bana 13:15 te tekrar muayene olacağımı o saatte gelmemi söylediler. 13:00 gibi tekrar unglara gittim ve uzun bir bekleyişin ardından çağırılıp muayene odasına yönlendirildim. Boyumu ve kilomu ölçtükten sonra soyunup beklememi söylediler ardından Mehmet bey gelip kalbimi ve sırtımı dinledi, aynı anda tansiyonumu ölçtü. İki farklı aşı yaparken şu soruları sordu;
    -Ne iş yapıyorsun ?
    -Sigara içiyor musun ?
    -Daha önce Amerika'ya gittin mi ?
    Daha sonra muayenemi tamamlayıp ufak tatlı bir sohbetin ardından giyinip çıktım ve 280 dolarlık bir ödeme daha yaptım. Bana sonucumun yarın 15:00 ila 18:00 arasında alabileceğimi bir aksilik çıkması durumunda beni arayacaklarını söylediler. Pasaportumu teslim aldıktan sonra unganlardan ayrıldım. Mehmet bey ve unganlar çalışanları çok kibar ve yardım sever yaklaştırlar. Benim unganlar deneyimim bu şekildeydi. Herkese bol şans.


  • @marti2771 merhabalar, öncelikle tebrik ederim. Vize içinde aynı şekilde kolay geçsin umarım. Yazınızdan anladığım 8 yaş altındaki çocuklardan kan, idrar ve röntgen istenmiyor. Doğru mu?


  • Herkese Merhaba Arkadaslar ,

    Bizimde Unganlar deneyimimiz asagidaki gibi gerceklesti.

    01.03.2022 / 11:30 de olan doktor randevumuza istanbuldan gece yola cikarak 09:15 gibi ulastik.

    Randevu saatinden erken geldigimizi , 14 aylik bebegimiz oldugunu soyledigimizde bekleyin yardimci olalim dediler ve dedikleri gibi yardimci oldular .

    Klasik deneyimlerdeki gibi once 4. Kat kayit islemleri daha sonra 5. Kat kan testi 3. Kat akciger rontgeni ve son olarak 4. Kata tekrar donerek islemlerimizin bittigini bildirdik ve saat 13:00 da muayene icin gelmemizi bildirdiler. O ana kadar 14 aylik oglum icin herhangi bir test ve ucret odemedik ama eşim ve ben 95$ ucret odedik.( Not : 2 asansor var 1 tanesi 1-3-5. Katlara cikiyor digeri 2-4-6 . katlara cikiyor.İkiz bebek arabalari veya buyuk bebek arabalari sorun olabiliyor. 4 den 5 e , 3 den 4 e cikip inmek isgence bebek arabasiyla 🙂 )

    Muayaneye 2 saat oldugu icin otelimize gelip yerlestik .

    13:00 da tekrar Unganlardaydik. Klasik sorular. 3 aşi Bana 3 aşi esime vurdular 1 asi ogluma vurdular.

    Asi iceriklerini sordugumda döküm verecegiz saklayin tekrar verilmez dedi Handan Hanim.

    Ayrica asi takibi tam olan bireylerin ,Unganlara verdigi asi gecmisi Amerikada gecerli bir formata aktariliyormus.Bundan sonra USA’ de de oglumun e devlette gorunen asilari ve ozel yaptirdigimiz asilar gecerli sayilacakmis.

    95 USD DUZEN LAB.
    650 USD UNGANLARA ODEDİK

    Herkese sevgiler.


  • merhaba benim yarın unganlarda randevum vardı fakat pcr testim pozitif çıktı aradığımda 15 gün sonra tekrar test verip randevuyu öyle oluşturucaklarını bildirdiler vize mülakatım 10 mart günü dediğimde konsolosluğa mail atmamı ve mülakat günümün değişiceğini söylediler hangi mail adresine mail atıcağımı ve nasıl bir mail atıcağımı söylerseniz çok sevinirim.


  • Merhabalar, Unganlardaki randevum bugün 1.03.2022 9.40'taydı, 9.20'de oradaydım. Buradaki okuduğum sayısız deneyimden çok da farklı bir şey yaşamadım. 4. katta belgelerimi teslim ettim (ds 260 onay sayfası, pasaport, pcr testi, covid aşı kartı, ek olarak daha önce geçirdiğim ameliyat raporu). 5. kat kan tahliline çıktım, hızlı bir şekilde buradaki işlem de tamamlandı. Burada 47,5 dolar ödeme yaptım. Daha sonra 3. kata akciğer filmine indim. En son tekrar 4. kata çıktım bu sırada saat 10.15 civarlarıydı oldukça çabuk oldu bu süreç ve 12.45'te muayene için gelmem söylendi.

    12.45'te geldiğim zaman biraz daha yoğunluk vardı, bu sebeple gecikmeler oldu. Kilom ve boyuma bakıldıktan sonra Handan Hanım'ı bekledim, muayyene sırasında bir çok soru sordu ; aklımda kalanlar psikolojik rahatsızlık yaşadın mı? kendine veya başkasına zarar vermek istedin mi? alkollü araç kullandın mı? kalp veya böbrek rahatsızlığı? tansiyon? şeker? ameliyat oldun mu? gözlük, ilaç kullanıyor musun? Ameliyat sorusuna 5 sene önce sağ tiroidimin nodül kaynaklı alındığını söyledim. Doktor hanım buna istinaden 4-5 kere kanser sebebiyle miydi diye sordu , ben de öyle bir durum olmadığını ameliyat ve patoloji raporlarımı sekreterlerine teslim ettiğimi söyledim. Açıkçası biraz tedirgin oldum üsteleyerek sorularını tekrarladığı için, umarım süreci etkileyecek bir etkisi olmamıştır 😞 Sorularını sorarken 2 koluma da aşı yaptı, ancak içeriklerini bilemiyorum. Ayrıca gözlük kullandığımı söyledim, o an gözümde olmadığı için uzaklaşıp duvardaki sembolleri söylememi istedi ve düşük numaralıymışsınız diyerek muayyene sonlanmış oldu. Giriş kısma dönüş yaparak 280 dolar ödemeyi kart ile yaptım, pasaport ve evrakları teslim aldım, her şey 13.40 sıralarında bitmiş oldu.

    Çalışanlar gayet ilgili ve güleryüzlü, süreç genel olarak hızlı ilerliyor. Herkes için kolay ve sorunsuz geçmesi dileğiyle.


  • 28.02.2022 Ungalar Mülakat Deneyimim
    10.15 gece olan randevum için saat 9.10 gibi 4.katta biraz bekledim. Daha sonra benden kayıt için gerekli evrakları istediler asi kartı,pcr testi,ds260 sayfası,Pasaport. Verdikten sonra bir de fotoğraf çektiler. Kan ve idrar tahlili için 5.kata çıkmamı söylediler. 5.katta 117.5$ dolar ödedim. Sonra 3. Kata inip göğüs röntgeni çektirmemi söylediler. Göğüs rontgeninden sonra tekrar 4.kata çıkıp muayene olmanız gerekiyor. Bana 12.50 de muayene olamam için gelmemi söylediler. Muayene kısmı ise klasik forumda bir çok arkadaşımızın bahsettiği gibi klasik sorular ve konuşurken 2 iğne sol koluma 1 iğne de sol koluma vurdu Handan hanımla kısa bir soru cevabın ardından 4.katta 250$dolar ödeme yaptım.
    Muayene randevunuza erken gelmekte fayda var işlerinizi daha çabuk halledebiliyorsunuz.Ayriyetten kan idrar ve gohus röntgeni çok çabuk oluyor. Ben ilk 4.kata kayit icin çıktığımda bi böyle içim daralmisti forumdan arkadaşlarla muhabbet ede ede içim açıldı gerçekten burda forumun ve forumdaki arkadaşların manevi desteğini hissediyorsunuz.Forumdan bir abiyle yemek yiyip kahve içtik ABD ye gittiğimizde ne yapacağımızı falan konuştuk. Bugün ise sonuçları almaya gittiğimde yine forumdan abi ve arkadaşlarla son kontrolleri konuştuk birbirimize tavsiyelerde bulunduk. Umarım bu süreçte kalanlarda hayallerine kavuşur.

  • ⭐⭐⭐

    Dosya onaylarında KCC 9100'e ulaştı. Teyitli
    Hesapladığımız gibi haftalardır şaşmaz bir dakiklikle günde ortalama 200 dosya işileyerek ilerliyorlar.


  • UNGANLAR Saglık Muayenesi deneyimi:
    28 şubat 2022 saat 11:00 da randevumüz vardı .Ailecek 4 kişiydik. saat10 da unganlardaydık. Randevu saatine riayet ediyorlar .bilgisayarda kayıtlı olan sıraya göre bankodaki iki bayan isimle seslenerek çagırıyor ve işlemleri başlatıyorlar. Pasaport, PCR testi, aşı karnesi ve ds260 formunu istiyorlar. Ailecek gidenler için ds260 formundan bir adet gerekli diger bireylerin formuna ihtiyaç yok sebebi ise case namber üzerinden işlem yapıyorlar.biz önce Mehmet beye muayene olduk daha sonra rontgen ve laboratuvar işlemlerine gittik.18 yaşından küçük ve 45 yaşından büyük olanlardan kan ve idrar tahlili istemiyorlar.17 yaşında ki oglum eşim ve ben kan ve idrar vermedik .sadece rontgen çekildi.18 yaşından büyük olan oglum ise artı olarak kan ve idrar örnegi verdi.bir sorun oldugu takdirde arayacaklarını yoksa ertesi gün saat15:00 ile 17:00 arasında sonuçları alabilecegimizi söylediler email adresi ve telofon numaramızı teyit edip pasaportları iade ederek işlemleri bitirdiler.Randevu saatini geçirdik diye telaş etmeyin her halükarda yardımcı oluyorlar. aynı şey erken gittiginizde de geçerli boşluk varsa hemen işlemlerinizi başlatıyorlar. Unganların muayenehanesi 1960 lardan kalma bir yer bilginiz olsun tartı ve boy ölçümü duvara dayınılarak yapılıyor. tartı dijital fakat pili eski galiba ben kilomu göremeden kapandı.Çok endişe etmeyin arkadaşlar dogru bilgi verdiginiz sürece bir sıkıntı çıkmaz .Çocuklarınızın elinizdeki aşı belgelerini mutlaka götürün bunlar cocugunuzun kaydına işleniyor.ABD de Unganların verecegi aşı kartıyla çocuklarınızı okula kaydettirebilirsiniz.....çok çok önemli.....Havuza dahi götürüp spor yapsın diye kaydettirirken aşı kartını soracaklar ..kesinlikle kaybetmeyin ....3-5 nüshasını elinizde bulundurun. herkeze kolaylıklar diliyorum sonu hayırlı biter inşallah.


  • Kardeşim mülakata girecek, hesabında 6-7 bin $ miktarında bir para var. Onun hesap dökümüne ek olarak benim hesap dökümümü de götürecek görüşmeye (Hisse senedi ve altın mevcut). Sadece abim maddi olarak destekleyecek diyip benim hesap dökümümü göstermesi yeterli mi yoksa herhangi bir sponsorluk evrağı vs doldurup bir yerlere onaylatması gerekli mi ? (Benim çalıştığım kurum veya hesabımın olduğu banka )


  • güncelleme: pcr testi pozitif çıkınca otomatik olarak 15 gün sonraya randevu oluşturuyorlar ve pcr testini unganlarda yaptırıyorsunuz 1 gün önceden gidip konsoloslukta o 1 ay içinde size mülakata alıyormuş. konsolosluğa hem onlar hemde benim bildirmem gerekiyormuş [email protected] bu mail adresine atıyorum değil mi maili?

  • ⭐⭐⭐

    @nonda, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Kardeşim mülakata girecek, hesabında 6-7 bin $ miktarında bir para var. Onun hesap dökümüne ek olarak benim hesap dökümümü de götürecek görüşmeye (Hisse senedi ve altın mevcut). Sadece abim maddi olarak destekleyecek diyip benim hesap dökümümü göstermesi yeterli mi yoksa herhangi bir sponsorluk evrağı vs doldurup bir yerlere onaylatması gerekli mi ? (Benim çalıştığım kurum veya hesabımın olduğu banka )

    Sadece kendi adına olan hesapları kabul ediyorlar. Kardeşinizin mülakatının sorunsuz geçmesini istiyorsanız onun hesabına bir 5-6 bin dolar daha yatırın. Hesap özeti aldıktan bir kaç gün sonra veya mülakattan kısa bir süre önce çekebilirsiniz bu ödünç verdiğiniz parayı.

    Hesaptaki parayı yeterli görmezlerse ABD'den sponsor veya iş teklifi getirmenizi isterler ki bu da sizi çok çok uğraştırır. Böyle şeylerle uğraşmamak adına sağdan soldan biraz borç para bulup hesaba yatırmanın bir yolunu bulun.


  • @eliff3 Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlıklı bir şekilde negatife döner ve mülakatınızı tamamlarsınız.

    Mail için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

    Ayrıca https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ linkindeki soru formundan da iletişime geçebilirsiniz.

    Durumunuzu özetleyen ve yeni bir mülakat tarihi talep ettiğinizi belirten bir mail atmanız yeterli olacaktır. Unganlar da bilgi verecektir konsolosluğa.


  • yeni doğan bebeğimizi ekletmek için DS 260 formunu açtırmak istemiştik. gelen cevap bu. nasıl bir yol izlemeliyiz? mülakatı bekleyip orada mı söyleyelim, yoksa mülakat tarihini beklemeden konsolosluğa mail mi atalım?

    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.


  • @barlas, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese Merhaba Arkadaslar ,

    Bizimde Unganlar deneyimimiz asagidaki gibi gerceklesti.

    01.03.2022 / 11:30 de olan doktor randevumuza istanbuldan gece yola cikarak 09:15 gibi ulastik.

    Randevu saatinden erken geldigimizi , 14 aylik bebegimiz oldugunu soyledigimizde bekleyin yardimci olalim dediler ve dedikleri gibi yardimci oldular .

    Klasik deneyimlerdeki gibi once 4. Kat kayit islemleri daha sonra 5. Kat kan testi 3. Kat akciger rontgeni ve son olarak 4. Kata tekrar donerek islemlerimizin bittigini bildirdik ve saat 13:00 da muayene icin gelmemizi bildirdiler. O ana kadar 14 aylik oglum icin herhangi bir test ve ucret odemedik ama eşim ve ben 95$ ucret odedik.( Not : 2 asansor var 1 tanesi 1-3-5. Katlara cikiyor digeri 2-4-6 . katlara cikiyor.İkiz bebek arabalari veya buyuk bebek arabalari sorun olabiliyor. 4 den 5 e , 3 den 4 e cikip inmek isgence bebek arabasiyla 🙂 )

    Muayaneye 2 saat oldugu icin otelimize gelip yerlestik .

    13:00 da tekrar Unganlardaydik. Klasik sorular. 3 aşi Bana 3 aşi esime vurdular 1 asi ogluma vurdular.

    Asi iceriklerini sordugumda döküm verecegiz saklayin tekrar verilmez dedi Handan Hanim.

    Ayrica asi takibi tam olan bireylerin ,Unganlara verdigi asi gecmisi Amerikada gecerli bir formata aktariliyormus.Bundan sonra USA’ de de oglumun e devlette gorunen asilari ve ozel yaptirdigimiz asilar gecerli sayilacakmis.

    95 USD DUZEN LAB.
    650 USD UNGANLARA ODEDİK

    Herkese sevgiler.

    Hayırlı Olsun. Hangi otelde kaldınız? Konsolosluğa ve Unganlara yakın bir otel bizde bakacağız şimdiden bilgi edinmeye çalışıyoruz. Birde otel nasıldı memnun kaldınız mı acaba?


  • Merhabalar, çocuklar için vukuatlı nüfus kayıt örneğini İlçe nüfus müdürlüğünden mi almam gerekiyor ? Veya kendi e-devletim üzerimden nüfus kayıt örneğine başvururken Kişi yerine Aileyi seçmem çocuğum için yeterli olur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak42 aile seçtiğin zaman geçerli oluyor. Tüm evraklar e devletten alabiliyoruz kabul ediliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @Burak42, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, çocuklar için vukuatlı nüfus kayıt örneğini İlçe nüfus müdürlüğünden mi almam gerekiyor ? Veya kendi e-devletim üzerimden nüfus kayıt örneğine başvururken Kişi yerine Aileyi seçmem çocuğum için yeterli olur mu ?

    E-devlet'ten kendiniz için vukuatlı aile alıp bunu çocuğun doğum belgesi olarak kullanabilirsiniz.


  • Tamamdır teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum