Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells, içinde söyledi: Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi

    Siz mulakat sirasinda hala 21'den kucuk oluyorsunuz dolayisiyla sorun yasamazsiniz.

    Ama buna genel bir cevap vereyim...
    Child Status Protection Act'e gore (CSPA), basvuru sirasinda 21 yasinin altinda, mulakat zamani 21 yasinda olan cocuklarin vize almaya uygun olup olmadigini anlamak icin kullanilan bir hesaplama yontemi var. Yasiniz belli bir sure 21 yasinin altindaymis gibi donduruluyor. 21. dogum gununuze, yani X Ekim 2018'e, DV2018 basvurusunun yapilabildigi ilk gun ile sonuclarin duyuruldugu gun arasindaki gun sayisi ekleniyor. Bu da -asagidaki linklerden direkt aliyorum- DV2018 icin 210 gunluk bir zaman ediyor. 21. dogum gununuzden sonraki 210 gun daha 21 yas alti kabul edileceksiniz. Eger mulakat tarihiniz bu surecin icinde olursa, o durumda size de bir gocmen vizesi verilebilir.

    Ayrintili bilgi icin suralari okuyabilirsiniz:

    USCIS Child Status Protection Act

    DV lottery child about to turn 21 – can he/she get a visa as my derivative?

    Merhaba @crazycells, yukarıda bahsedilen CSPA hesaplamasında bir hata yapıldığını düşünüyorum. Bu hesaplama yöntemi ile USCIS'in CSPA sayfasındaki hesaplama uyuşmuyor gibi. Açıklamamı kendi örneğim üzerinden yapmak istiyorum. DV-2021 talihlisinin 10 Mart 2000 doğumlu çocuğuyum. Yukarıda belirtilen hesaplamaya göre CSPA yaşımın 21 yaş altında kaldığı son tarihi, yani mülakata girebileceğim son tarihi şu formülle açıklamışsınız:

    21 yaşına bastığın gün + bekleme süresi(pending time)= mülakata girebileceğin son tarih

    Benim için, yani DV2021 sürecinde "pending time" 8 ay 4 gün ediyor. Bu süreyi DV2021 sonuçlarının açıklandığı 6 Haziran 2020 tarihinden DV2021 başvurularının başladığı 2 Ekim 2019 tarihi çıkartarak buldum. Burada bir sıkıntı yok.

    Yani bu durumda benim için sizin formül şu sonucu veriyor:

    10 Mart 2021+ 8 ay 4 gün = 14 Kasım 2021 (mülakata girebileceğim son tarih)

    Yalnız, USCIS'in sitesinde CSPA yaşının hesaplanması için şu formül verilmiş:

    Age at Time of Visa Availability - Pending Time = CSPA Age

    Burada bahsedilen "age at time of visa availability" anladığım kadarıyla bizim doğum günümüzden bağımsız bir olay. Aşağıda belirttiğim, USCIS'in sitesinden aldığım alıntıya göre bu yaş, vizenin bize verilmeye uygun hale geldiği; yani bir diğer deyişle, bizim case numaramızın current olduğu ayın ilk günündeki yaşım.

    Alıntı: "For DVs, the date a visa is considered available for CSPA purposes is the first day on which the Department of State can allocate a visa number based on the principal applicant’s rank number."

    Haziran 2021 bülteniyle current olduğumu ve "pending time" hesaplamasının aynı olduğunu göz önünde bulundurursak hesaplamayı yukarıdaki formüle göre tekrar yapıyorum.

    1 Haziran 2021- 8 ay 4 gün = 27 Eylül 2020 (henüz 20 yaşında olduğum bir tarih)

    Yani bu mantığa göre, bu konudaki belirleyici değişken mülakat tarihi değil, case numaramın current olduğu tarih. Current olduğum tarihe göre ve aynı zamanda mülakat tarihimden bağımsız benim CSPA yaşımın 20 (vizeye uygun) olduğu sonucuna vardım. Bu da demek oluyor ki herhangi bir zamanda planlanmış mülakat durumunda CSPA yaşıyla ilgili sorun yaşama ihtimalim yok.

    Burada bir parantez açmak istiyorum çünkü en başta yapılan hesaplamadaki 14 Kasım 2021 tarihinin Eylül sonuna yetişmediğinin farkındayım. Yani sizin hesaplamanıza göre de her halükarda normal şartlarda CSPA yaşım uygun. Benim bu olayı bu kadar irdelememin sebebi davaya katılmış olmam ve vizemin rezerve edilip belki 1 yıl sonra mülakata çağırılmam durumunda CSPA yaşımın uygun olup olmadığı. İki türlü hesaplamanın uygun/uygun değil şeklinde çelişkiye düştüğü nokta da tam burası.

    Anlayacağınız benim de kafam karışmış durumda. Gözümden kaçan bir şey olup olmadığından emin değilim. Hem forumu okuyanlar hem de kendim için bu karışıklığı gidermek istedim. Konu hakkında dönüş yaparsanız çok sevinirim. Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

    NOT:

    Aslında anlattıklarım buradaki arkadaşın söylediklerinin daha detaylı açıklanışı. Burada britsimon'un da dediği "current olma tarihi"nden bahsediyorum.

    @Hodor, içinde söyledi: Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi

    Ben foruma yeni katildim. Oncelikle forumda emegi gecenleri kutluyorum. Bu genel kalite seviyesini ve cok cesitli bilgiyi saglayabilmek gercekten hayranlik verici.
    Vaktiniz olursa cevaplamanizi rica edecegim soruma gelirsek, 21 yas sorunuyla ilgili verdiginiz linkdeki britsimon sitesinde uzatma suresinin dahilinde current olunursa yesilkart alinabilecegi yaziyor. siz o sure icinde mulakat olursa diye yazmissiniz.
    Cocugum uzatma suresiyle beraber ancak eylul sonuna kadar 21 yasinda sayilacak. Kurayi kazanirsak ve diyelim 2binli bir dosya numaramiz olsa yesilkart sansi olur mu?
    Biliyorum gitme asamasinda olanlarin sorularina gore gereksiz kacacak ama benzer durum yasayanlar oldu mu merak ettim acikcasi.
    Ozellikle yeni (onceden softcopy olarak evrak gonderilince mulakat tarihi verilmesi) uygulamasiyla birlikte durum umutsuz muhtemelen.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Srhn duzeltme icin tesekkurler, ilk firsatta ayrintilara bakip ilgili iletiyi duzeltecegim. simdilik not olarak ekleme yaptim.


  • @crazycells, bu ileti ile ilgili düşüncelerinizi merakla bekliyoruz.Teşkkr


  • @crazycells , Merhaba 🙂 . Başvuru esnasında 21 yaş altı ama mülakata kadar da bahsedilen 6 -7 ay ( 6 ay ) eklense de kurtarmayacak 🤔 .

    Ds260 formunu tamamlamadik ama DS260 formunda çıktı 21 yaşındaki evladımıza. Dediğiniz gibi doldurulması zorunlu değil olumsuz etkisi de olmayacak, peki ama mülakata çağrılacak mı işlemler süreçler ona göre mi yapılsın ? Ds260 sorulan beraber gelecek mi sorusuna evet dersek şansımız olur mu yoksa bile bile lades misali evet gelecek demekle mülakata çağrılabilir mi ve çağrılirsa da red onaylanmasını diğer gidecekleri bizleri etkiler mi ?

    Talihli eşim, DV2022 ve Case Number ise 26K .

    Imzama eşiminkini olsa da belirtmeli miyim teknik açıdan anlaşılabilir olma babında.

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfer, içinde söyledi: Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi

    @crazycells , Merhaba 🙂 . Başvuru esnasında 21 yaş altı ama mülakata kadar da bahsedilen 6 -7 ay ( 6 ay ) eklense de kurtarmayacak 🤔 .

    Ds260 formunu tamamlamadik ama DS260 formunda çıktı 21 yaşındaki evladımıza. Dediğiniz gibi doldurulması zorunlu değil olumsuz etkisi de olmayacak, peki ama mülakata çağrılacak mı işlemler süreçler ona göre mi yapılsın ? Ds260 sorulan beraber gelecek mi sorusuna evet dersek şansımız olur mu yoksa bile bile lades misali evet gelecek demekle mülakata çağrılabilir mi ve çağrılirsa da red onaylanmasını diğer gidecekleri bizleri etkiler mi ?

    Talihli eşim, DV2022 ve Case Number ise 26K .

    Imzama eşiminkini olsa da belirtmeli miyim teknik açıdan anlaşılabilir olma babında.

    Teşekkürler

    o DS-260 formundaki soru sizi cok ilgilendirmiyor, yani oraya ne cevap verdiginiz cok onemli degil. O, daha cok aile sponsorlu vize basvurularinda aile uyelerinin mulakatlarini ayni anda verip vermeyeceklerini belirliyor...

    Mulakata gitmesi gereken zorunlu kisi talihli olan kisi, diger aile uyeleri sadece Green Card almak istiyorsa mulakata katilmali... Dilerseniz cocugunuza saglik raporu almadan mulakata gidin, vize alip alamayacagini konsoloslukta sorabilirsiniz, size hayir derlerse yapmaniz gereken GC sahibi olduktan sonra aile sponsorlu GC islemlerini baslatmak. eger evet derlerse (ki dediginize gore vize almaya uygun olmayacak) vize ucretini odeyip konsolosluktan ayrilabilirsiniz... sonra da saglik raporunu alip konsolosluga ulastirmaniz gerekiyor...


  • @crazycells tekrardan merhabalar.

    Birsey daha detayda da olsa belirtmemisim : Daha once bahsettigim soru degil de Accompany yani islemi baslatilmayan evladimiza aittir fakat yasi her turlu 21 yasi geciyor bu kesin. Gerek cekilise basvuru gunu gerekse Case Number in ilerde olmasi ( 26K ) gerekse dogum tarihine gore hep beraber ele alinsa bile kesin Amerika'ya gelemeyecektir ama START NOW demenin espirisi var midir ? Demek istedigim aslinda : START NOW da doldurup beraber gelecek mi sorusuna hayir demek mantikli olandir . Velevki mulakata girse saglik muyanesini yapmasa da olur mu ? Bile bile lades mi ?

    Bizdeki DS-260 bu halde ve kesinlikle sonradan eklenmemistir kendimki dahil Screenshot 2021-11-15 160016.png

    Yazim ortaya olsun . Baskalarin da deneyime dayali sorunsuz nasil doldurulacaktir varsa yardimlarini bekliyoruz.

    Simdiden herkese tesekkurler 🙂 .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfer bu dediginiz hic problem degil.

    Zaten vize alamayacaksa sizin DS-260 formunu doldurmaniz da, formlarda bunu belirtmeniz de pek onemli degil.

    DS-260 formlarinin eksik ve hic baslatilmamis olmasi herhangi bir sorun yaratmaz. Onemli olan tek sey asil basvuru sahibinin formunun tamamlanmis ve gonderilmis olmasi. Bu, gerceklestigi surece dosyaniz islenmeye devam eder.


  • @crazycells merhaba biz f3 vize başvurusu sahibiyiz geçen sene haziran ayında dosyaları onayladılae ve hepimiz completed olduk ailecek ama ben 2 ay sonra 21 oldum ve bu aya kadar mülakat için haber beklerken benim başvurudan kaldırıldığımı gördük bu hafta başı mail geldi ve her şeyin onaylandığını ve ankara ile mülakat için tarih ayarlamak için görüşeceklerini ilettiler benim durumum mülakatta mı belli olucak çünkü benim her şeyim onaylanmıştı ama dosyalarımı göndermeyecekler mi


  • @crazycells bu hesap biraz kafamı karıştırdı. Şimdi varsayalım bu mayısta talih yüzümüze güldü de çıktı. Ancak benim büyük çocuk 23kasın2022 de 21 yasında olacak. Bu dediğimiz 210 günlük süre bu tarihten itibaren başlayacak dimi. Yani sonuçlar açıklandığı tarih olan 8mayısta değil. 23kasın2022 tarihinden itibaren başlayak. Doğru anlamışmıyım.

    Aslında ilk başvuru tarihinde 21 yaş altı olması yeter diye biliyordum. Şimdi biraz hayal kırıklığına uğradım. Eğer büyük oğluma vize alamazsam onu burada bırakıp nasıl göçeriz buralardan . şimdi olan ufaklığa olacak. İnşallah yukarıdaki sorduğum gibidir.


  • @crazycells merhabalar 21 yaş ile ilgili güncelleme yapabilme fırsatınız oldu mu ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Bu ileti silindi!

  • Büyük oğlum 24 Haziran 2002 doğumlu. 20 yaşını doldurdu 21 den gün almaya başladı. Oğlumun DV-2024 de başvuruya eklenmesi gerekiyor mu? Forumdaki 21 yaş ile ilgili konuları CSPA protection mevzusunu felan okudum ama çözemedim. Başvuru tarihinde 21 yaşına basmamış (gün almamış) olmak ya da 21 yaşını doldurmamış olmak gibi ayırıcı bir şart göremedim. 21 yaşından küçük olmak denilerek geçilmiş. Yaş hesabında 2022-2002 = 20 yaşındasın sen başvurabilirsin mi? Yoksa 20 yi doldurmuşsun, 21 den gün almaya başlamışsın sen başvuramazsın mı? Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Yani temel soru bu doğum tarihi ile oğlum aile başvurumun altında yer almalı mı?


  • @Heisenberg Ekleyin. Henüz 21 yaşın içinde 21 yaşını bitirmiş değil. Eklemezseniz kazansanız bile mülakatta red yersiniz. 21 yaşını gün ay yıl olarak yaşayınca 21 yaşında olmuş olacak. Ve diyelimki 8 Kasım da başvuru yapacaksınız, 20 yıl 4 ay 16 gün olmuş olacak ki henüz 21 yaşını doldurmamış olacak.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar 21 yaşından büyük bir kız evladımız var 2024 çekilişine ekleyemiyorum 2 çoçuklau biri kuçuk biri büyük 2 çoçuk var diyorum sonra büyük olan kız çoçuğunun bilgilerini giriyorum ama hata veriyor nasıl yapmam gerekiyor o kızı nasıl eklemeliyim.

    başta 2 çoçuk var diyorum ama 2 ci sayfaya geçince 2 çoçuğunda bilgilerini giriyorum biri 2000 olunca sistem kabul etmiyor

    nasıl yaparım.??


  • @serkanist kötü bir durum ama ekleyemezsiniz sanırım. yönergelerde ve başvuru sitedinde açıkça 21 yaş altı çocuklar yazıyor. 21 yaş üstü herkesi ayrı birer birey kabul ediyor.
    tecrübeli arkadaşlar daha iyi açıklar durumu ancak sizin önden gidip sponsorluk/aile birleşimi/öğrenci gibi vizeleri kovalamanız gerekir. bence uzun vadede çözülür ancak çözümü dv çekilişinde imkansıza yakındır.


  • @serkanist Yeşilkartforum YouTube kanalına yüklenen Tüm Püf Noktalarıyla Hatasız Greencard çekiliş başvurusu videosunun 10:50 den sonraki bölümü ve özellikle 13:20 den sonraki kısmını izlemenizi tavsiye ederim.Bu konuyla ilgili açıklamalar ve eğer bu kişiler eklenmek isterse karşılaşacağınız uyarılar burada gösterilmiş


  • @Muhtaradana hemen bakıyorum 🙂 tamam 2 çoçuk var biri 21 yaş üstü onu eklemiyorum 🙂 çok çok teşekkürler ...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Haziran 2002 doğumluyum. dv-2024'e ailem için başvursam çıkarsa gidemeyecek miyim ?


  • İyigunler. Cekilise yeni basvuru yapacagim. Formda cocuk sayisini soruyor. Benim bir cocugum var ve 30 yasinda. Simdi formda cocuk sayisi kismina sifir yazmammi gerekir. Lutfen bilgi rica ediyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum